* JOULUNTÄHDET 2006 *

Hei kaikille! :wave:
Meillä on (siis Eelolla) nyt kolme hammasta, kaksi alhaalla ja yksi ylhäällä. Poika ei ryömi, mut liikkuu tehokkaasti lattialla :LOL: Nousee konttausasentoon ja heiluu hetki aikaa, siiten jalat luistaa alta ja liukuu taaksepäin. Mietin että jääkö ryömiminen pois ja siirtyy suoraan konttaamaan?
Kuinka pian ootte soseiden aloittamisen jälkeen antaneet lihaa ja/ tai viljaa? Meidän neuvolatäti sanoi että sitten vasta kun syö reilusti (purkillisen) soseita voi antaa kaks kertaa päivässä. Ja tämän jälkeen vasta lihat ja viljat.
Eelolle ei maistu kasvisateriat :whistle: muutaman lusikan saa menemään, sitten tulee stoppi. Heldelmäsoseita kun syöttää avaa kuin linnunpoika suunsa, pari kertaa syönyt päärynää koko purkin.

Mä hölmistyin kun yks tuttava sanoi että mun pitää opettaa poika tuttipullolle?! Kuulemma että saan jätettyä pojan hoitoon?!Enpä taida :headwall: Siis "opettaa" pullolle, ja harvoin mulla sellaisia menoja on että pitäis pitemmäksi aikaa jättää hoitoon. Tai oikeasti en malta jättää hoitoon...
Kyllähän eelo pullosta osaa juoda, ainakin vappuna joi kun otin muutanan siiderin :p
Mitäs meinaatte tehdä juhannuksena? Me ollaan vain kotona, mun siskot vissiin tulee meille. Grillattaan, pelataan ja saunotaan, varmaan muutaman siiderin juon :p
 
heippati taas!

heti tuun hehkuttamaan tänne ETT*Ä MEIKÄ LIKKA TAITAA PÄÄSTÄ* VIIKOKSI ETELÄÄN KAHDESTAAN UKKONI KANS :) äitini on nimittäin luvannut hoitaa kaikki 4 päätä :D vähä kyllä haikeana oon noista nuorimmista mutta tätä tilaisuutta ei kannata jättää väliin sillä toista ei varmasti tule :) ei tulla varmaan koskaan pääsemään muuten kahdestaan viikon lomalle.

ensi viikollahan me mennään sinne porin yyteriin viikoksi ja sit pitäs suhata kiireellä kotipuoleeni taas tuonne pohjoiseen ja viedä lapset ja samoilla lämpimillä kömpiä itse koneeseen ja etelän lämpöön. vähän kiirettä pitää mutta kun noi äitin ja ukon lomat ei muuten passaa yksiin niin toi on ainut mahis!!!eli ens viikon lauantaina ajaa porista suoraan kaenuuseen ja heti sunnuntaina lähtee etelään. huh kiirettä pitää mutta odotan todella innolla :)

sitte lennulista sen verran että meillä oli nyt tällanen "välineuvola" kun lenni ei vielä 3vkoa sitte kääntynyt mahalleen ja varannut käsiin joten nyt oli 5,5kk neuvola ja painoa oli huimat 9660g ja 69,5cm pituutta.
ei ihan viel kymppi rikki....

lihasoseita käski alotella.en ole vielä antanut kun hedelmä-ja kasvissoseellakin noin hyvin kasvanut :) ja mahalleen tosiaan oppi kääntymään vajaa 2vkoa sitten....

eipä täällä taas sen kummempii ku ett vaan reissua pukkaa,reissua pukkaa ;)
 
Ihania uutisia ja tapahtumia kaikilla, onnea vaan raskautetuille ja naiduille :flower: :hug: . Me kun mentiin mieheni kanssa vuos sitten naimisiin, niin ihanat siskoni olivat tehneet auton ikkunaan ison julisteen, jossa luki: Ennenkin naineet, mutta vasta vihityt! :LOL: Olihan se vähän erillainen...
Mutta; käytiin 6kk neuvolassa ja paino 7965g ja pituus 69cm, hattu oli 45cm eli tosi hienosti kasvetaan. Meillä Jere hyppii hyppykiikussa ja kävelynopettelutuoli on nro1. Sillä mennään ja lujaa, seurataan veljeä ja pyöritään äitin jaloissa ja silloin varsinkin kun imuroin, niin pikkumies seuraa, kuin hai laivaa. Ryömi ei vielä muuta, kun kellotauluna ympäri vilttiä.
Yöt nukkuu suht hyvin, 1x herää pullolle ja sit nukkuu n.10 asti tai kunnes isoveli herättää :D Ja ihanaa, meilläkin on opittu tämä riskaamisen taito... pikkusen äänioktaavi nousee, kun haluaa jotain tai ei oo tyytyväinen oloonsa ja se murina on kaiken parasta.. varsinkin jos ei isoveikka anna jotain lelua.
Ruokaa syö ja paljon; puurot, vellit, pilttisoseet menee ja paljon tuttelia.
Meillähän lähti isoveli kanssa 6kk kävelemään puita pitkin ja konttaamaan ja 10kk käveli jo hyvin ilman tukea, niin nyt on jännä seurata, kun jere ei vielä samassa iässä edes oikeastaan ryömi eli miten ihanan erillaisia lapset on. Siinä se niiden ihanuus varmaan piileekin, mut aivan ihanaa juhannuksen aikaa kaikille teille! :heart:
 
Me ollaan 1,5 kk syöty kiinteitä eikä vielä syödä kun yksi kasvis sose ateria päivässä. Sen lisäksi sitten yksi hedelmä sose ateria ja aamu sekä ilta puurot. Huomenna olisi tarkoitus maistaa ensimmäistä kertaa kanaa ja jossain vaiheessa lisätä toinen kasvis/liha ateria päivään.
Pyrylle on tässä parin viikon aikana alkanut vasta oikeen kunnolla nuo äidin kasvis pöperöt uppoamaan, aikaisemmin on ollut aikamoista näykkimistä mutta nyt ukko syö mukisematta sen mitä annetaan ja usein vielä maitoa hörppää tissistä päälle.
Niin ja ollaan kyllä ruisleipää annettu maistaa ja samoin anopin tekemiä sämpylöitä.
Nuo puurot alotettiin kolmisen viikkoa kiinteiden alottamisen jälkeen riisipuurolla ja joku aika sitten maistettiin kaurapuuroa ja kun mitään ei siitäkään tullut ollaan sitä syöty ilta puurona siitä asti (hedelmä soseella maustettuna).

Meilläkin kovasti keikutaan konttausasennossa ja välillä Pyry heiluu eteenpäin etupää alhaalla ja takapää jo kontaten :LOL: On kyllä ihan hassun näköinen kun noin eteenpäin mönkii :D Ja on poika alkanut punnaamaan itseään pystyasentoon tukea vasten, tosin ei kyllä vielä ihan seisomaan asti pääse vaan polvillaan nakottaa.

Tässä ollaan pohdittu pikkusen tupsta yösyönnistä eroon pääsemistä, että mitenhän se mahtaisi onnistua parhaiten? Kun tuon ikäinenhän periaatteessa pärjäisi yön ilman tankkausta... mutta toisaalta taas miusta tuntu että Pyry kyllä ihan syö yöllä kun tissille pääsee... Kinkkistä. Kun taas toisaalta tämä mamma tosiaan alkaisi tarvitsemaan pikkuhiljaa niitä kokonaisia öitä :/



tinde ja Pyry
 
Ohhoh!! Täällähän on tapahtumiam monella :D

Eilen Viivi täytti tasan 6kk ja meillä oli neuvolakin.

Pituutta oli 66,6 ja painoa 7370g eli hyvin kasvaa!!!! Terhakka neiti, suojausheijasteet alkaa löytymään, toiset oli kokonaan tullut ja toiset pikkasen eli tulollaan.

Saadaan aloittaa lihan syöntikin eli sitten saadaan syödä kaikkee koska puurotkin aloitettu. Viiville laitettiin nyt toinen rokotus eikä meinannut mitään koko piikistä paitsi vähän jälkeen sitten kyllä. Illalla nousi kuume jonkin verran mut nyt ei enää ollut ja toivottavasti ei tuukaan enää. Meillä on muutenkin jokaisella vähän flunssan poikasta ilmasta ja miehen kans juodaa flunssalääkkeitä ettei sairastuttais. Meillä on kävelytuoli, saatiin miehen siskolta kun hänen pojalla ollut tuo ja saa aloittaa puolen vuoden iästä (aloitettiin jo muutama päivä ennen ku ottaa jaloille niin hyvin) ja sillä tuo tyttö huristelee hurjaa kyytiä. Konttaamaan lähtee millä hetkellä vaan, näyttäis siltä ettei uskalla ja se sopisikin siihen kun se toinen heijaste ei ollut vielä tullut ja vauvat lähteekin sitten kuulemma vasta kunnolla liikkeelle kun ne heijasteet tulee. Ryömii kyllä jo joka paikkaan.

Eipä tässä muuta nyt, aamutuimaan kirjottaa niin muistakaan varmaa ees kaikkee mitä olikaan asiaa. :)
 
Tulen pikaseen korjaamaan väärinkäsityksen, oon ollu naimisissa jo kaks vuotta :D En näköjään älynny panna et kenen häissä ollaan oltu, muistaakseni jossain aikasemmassa viestissä laitoin et ne on Ninnin kummitätin häät. Sori, epäselvä kirjoitus.

Onnea elviirattarelle tulevasta vauvasta!!!

Ninni ei vielä liiku, vähän yrittää pyöriä navan ympäri. Mut sekään ei vielä onnistu. Kovasti tukee jo käsillä ja pari kertaa on, vissiin vahingossa, pyörähtänyt mahalta selälleen.

Me lähtään tänään syötteelle, joten kaikille oikein mukavaa JUHANNUSTA!!!

Maria ja Ninni
 
HYVÄÄ JUHANNUSTA!mä en varmaan enään ikinä pääse kuulumisia kirjottaa ,kun noi mukulat on koneilla kokoajan kun loma on :/ raivostuttavaa.. ei vaan..effi vieläkin rä'käilee.. kuuri loppu tänään.ans kattoo,et joutuuko uudelle kuurille raukka.hampaita on nyt neljä.
Effi ei varmaan ryömi ollenkaan kun istuis vaan kävelytuolissa ja potkuttelis äipän akillesjänteillä.. :) ei suostu makoilemaan lattialla juurikaan..yöt menee hienosti kertasyönnillä enintään ja 8 illalla nukkumaan ja 8 ylös aamulla..varasin meille etelään matkan helmikuulle ,on sitte tyttökin jo yli vuoden..oiskin hieno päästä ukon kans kahestaan sellaselle..ei vaan taida never onnistua..kyllä miilukan kelpaa.

oikeen hyvää juhannusta !
toivoopi effi ja sen äiti

LEENULLA ,LUMI, on kyllä huikea ,jos meinaa jaloittelemaan lähteä jo .. :D
 
Hyvää Juhannusta kaikille! Lähdettiin eilen kohti Helsinkiä juhannukseksi, mutta jäätiin Lahteen yöpymään.. Raskasta tuo matkustaminen, varsinkin kun Lumi ilmoittaa tylsyytensä kauhealla huudolla...

Mut hauskaa jussia vaan kaikille!
 
Niin tosiaan,itselläni oli LA 1.12.06 ja poika syntyi 28.11.06 klo.23.55.Mitat 3780g ja 50cm.Päivä on meidän suvussa oikea SYNTYMÄpäivä sillä isomummini syntyi samaisena päivänä 1917(on muuten yhä elossa) ja serkkuni juhlii myös synttäriä tuolloin,Hän on syntynyt 1997 eli tulevana maraskuuna vietämme "101v.-synttäreitä" :D Mutta itse asiaan eli poikaani,Nuuttiin :)Hyvin tyytyväinen lapsi hän on,ensimmäinen hammas ilmestyi juuri.Kova halu olis päästä liikeelle,mutta toistaiseksi konttaaminen tai ryömiminen ei ole onnistunut.Istua osaa ja keinuminen on tällähetkellä hänen mielijuttunsa :)Erilaista yskää.keuhkoputkentulehdusta ja korvatulehdusta on ollut nyt melkein 3kk,toiveena olis päästä polille että selvittäisivät mistä johtuu.Onko muilla vastaavaa?Ihokin on kuivaan taipuvainen,hieman atopiaan taipuva,toivottavasti se ei pahenisi :/Ensimmäiset 3kk meillä kaarioksenneltiin ja Nuutin paino meni alakäyrällä,siksi lääkärinmääräyksestä kiinteät aloitettiin 3kk iässä.Nyt onkin sit kasvanut ihan mukavasti.6kk neuvolassa 7870g ja 65cm,muistaakseni...4.7. olisikin sit 7kk neuvola tiedossa :)
 
Meillä pikku ukko on alkanut tutkimaan maailmaan ihan olan takaa. Ennen hän pysyi kiltisti n. 2x2 metriä suppealla alueella pyörien eestaa mutta nyt on alkanut tutkimaan koko maailmaa ja viilettää menemään minkä kerkiää pikku jaloistaan, tosin ryömimällä vielä :D
Ja äidin "iloksi" nukku-puuhia koetellessa tässä tänään punnasi itsensä polvilleen pystyasentoon pinnasängyssään ja rohmusi innoissaan kaiken mikä lipaston päältä vaan irti lähti. Ihmeissäni kuuntelin mikä kumma rapina makuuhuoneesta oikeen kuuluu, ei Pyryllä pitäisi mitään rapisevaa olla sängyssä ja sielä poika onnellisena söi villahousu-pussia :LOL: Saa isukki tosiaan vihdoin laskea tuota pojan sängyn pohjaa ja suosiolla ihan alimmalle tasolle asti, tiedä millon tuo keksii että ne jalat saa suoristettua siinä kun polvillaan on.

helistin-, meillä onkin saman ikäiset pojat. Meidän Pyrykin syntyi 28.11 (ja laskettu aika oli 1.12), tosin jo päivästä 14.20 =)

Täytyy jatkaa tuon pikku tuholaisen vahtimista. Kaikki tavarat vielä hakee paikkaansa täälä ja tietysti ne kiinnostaa kaikkein eniten mitä ei tarvitsisi rohmuta :whistle:


tinde ja Pyry
 
Petjalle puhkesi ensimmäinen hammas juhannuksena alas eteen. Poika onkin ollut viime aikoina melko kärttyisä, syönyt heikosti kiinteitä, kalunnut nyrkkiään ja kuolannut paitansa märiksi.

Tänään Petja oppi syömään tuttia ja poika on melkein puolivuotias! Ehkä kuitenkin parempi imutella tuttia kuin peukaloa. Tänään sai äidin korvat levätä, kun tutin ansiosta poika ei kitissyt läheskään niin paljon kuin normaalisti.

Meillä syödään nykyään neljä kiinteää ateriaa päivässä. Aamupuuro, aamupäivällä hedelmäsosetta, iltapäivällä liha-kasvissosetta ja iltapuuro. Ryömimistä opetellaan jo kovasti. Hyppykiikussa poika on aivan innoissaan. Annan Petjan pomppia siinä n.10 min/päivä. Torstaina on 6 kk neuvola. Kirjoittelen sitten mittoja.

Krissie ja Petja (pian 6 kk)
 
Meillä oli tänään se korvalääkäri ja poju olikin ihan terve eli ei putkitusta ainakaan vielä =) Syksyllä sitten jos korvatulehdukset alkaa vaivaamaan.Nenässä tai jossain kyllä rohisee, mutta lääkäri meinasi, että on kuivunutta räkää, joka on melko sitkeää ja ei tule ulos ja se siellä aiheuttaisi rohinaa, kun nenäkään ei vuoda.Lääkäri sitten käski isin lämmitellä saunaa matalalla lämmöllä ja heittää paljon löylyä, että tulee vesihöyryä jos sitten sillälailla saataisiin loput räät ulos ja rohinat pois.Mutta helpottavaa oli kuulla, että korvat terveet, ainakaan ei pitäisi niistä johtua kitinät.

Jonkin verran on kitinää ollut nyt ilmassa, etenkin iltaisin ja nukahtaminen omaan sänkyyn takkuaa.Katsoin tänään yläikeniä ja aika pulleat oli, josko sinne kohta jotain ilmaantuu :whistle: Tosin alahampaitakin taisin odotella pari kuukautta :ashamed:

Noista liha-aterioista meille sanottiin neuvolassa, että kun lähtee liikkeelle niin tarvitsee kaksi liha-ateriaa päivässä.En tiedä sitten miten niillä, jotka ovat saaneet pelkkää äidinmaitoa 6kk., kun eihän niitä uusia ruoka-aineita voi niin kamalan nopeassa tahdissa alkaa antamaan.

Viikonloppuna la-su välisen yön olin vanhemmillani yötä tässä lähellä, että saisin kerrankin nukkua kunnon yöunet.Mies jäi kotiin lasten kanssa ja latasi jääkaappiin pulloja yötä varten :D Kolmesti oli poju syönyt sinä yönä ja ihan hyvin mennyt.Tyttö oli kyllä pissannut sänkyynsä eli ihan helpolla ei isiä päästetty ;) No olisin saanut nukkua ja nukuinkin ihan sikeästi neljään asti, mutta sen jälkeen tuntuu, että olen pyöriskellyt ja uni ei olisi ollut enää niin sikeää.No edes yksi vähän parempi yö.

Helistin:meillä poju syntynyt 26.11.2006, mun pappani eli pojun iso-pappa 27.11.1916 eli täytti 90 vuotta päivä pojun syntymän jälkeen ja siskoni on syntynyt 28.11. eli varsinainen juhlaputki, mutta poju valitsi kuitenkin oman päivän ;)

Mulperi ja poju(huomenna 7 kk.)
 
Jee hyppykiikku on ihan in!! Siinä viihdyttäs vaikka kuinka kauan... En vaan uskalla kauaa antaa siinä olla kerrallansa.

Meillä ei oo vielä yhtään hammasta, mut luultavasti pian tulossa. Jätkä on ollu aikas huonolla tuulella viikon. Kauheesti kuolaa ja kaikilla leluilla hinkkaa ikeniään. Oikein inhottava ääni tulee, kun se jyrsii oikein sitä puruleluaan... hyi!

Meillä ei vielä ryömitä eteenpäin, taaksepäin kyllä mennään tosi hienosti! Sit ku joku este tulee eteen niin hienosti käännytään ja jatketaan matkaa :D
Just sanoin miehelle et aikas pian saa koira sellasta kyytiä, kun jätkä lähtee liikkeelle että... Meillä kun koira ei oo osottanu minkään näköstä mielenkintoo poikaa kohtaan, mut kauheesti poikaa jo kiinnostaa koira :whistle:

Jep mutta jos tästä lähtis aamukahvin keitton, kun poitsukin vielä nukkuu!!
 
Reissusta palattu, ja hienosti meni. Noi matkat vaan oli Lumin taholta välillä huutoa kurkkusuorana ku tylsyys iski... No, tänään 7 tuntia autossa, pistää väsyksi ja tylsistyneeksi kenet vaan, varsinkin meidän ikiliikkujan, joka ei muutenkaan tykkää olla missään paikallaan, saati sit sidottuna turvakaukaloon!!

Miilukka: mä oon kade, haluttais kaksin ukon kanssa jonnekkii.. ei tarviis välttämättä ulkomaille, mut jonnekkii... Vaikka mä oon juurtunu Lumiin kiinni ja Lumi minuun (tai ainakin tisseihin), et ei onnistu ihan heti.

Matkalla tuli vaikka mitä uutta: kahtena aamuna on Lumi saanu maistaa kaurapuuroa (ihan norm. pikakaurahiutaleista). Uutena ruokavaliona neiti sai itse maistaa ruhoa ja maata, viltin päällä makoillessa matkusti kokoajan ruohoa repimään ja maistamaan... No, me vanhempina kyllä yritetään et toi ruoho ei jäis jokapäiväiseen ruokavalioon!! :)

Ja sit toi neidin liike: aivan uutta ulottuvuutta: neiti nousee kaikkea vasten pystyyn: ihmisiä, patjaa, rottinkikoria ym. ja lattialla mallailee istumisasentoa, nousikin 2 kertaa jo istumaan pitäen varmistuksena patjasta kiinni ja sit hallitusti peruutti istumaan. Istuminen ilman et neiti pitää jostain kiinni ei vielä oo onnistunu, mut yritystä on kovasti. Neiti on nyt päättäny et lattialla oleminen on historiaa ja ylöspäin on päästävä. Kauhulla kattelen vieressä neidin kiipeilyjä et kunhan ei pää kalahtas maahan korkeelta... Mut lennelly neiti on ja hienosti on kyllä päätään jo suojannu pitämällä niskat, eikä pää oo sit kalahtanu.

Juu, omaa napaa on... En oo kerenny lukee teidän kuulumisia ku pintapuolisesti, jospa huomenna kerkeis!!

Leenu ja Lumi
 
Kyllä on mahdoton menijä tuo Leenun Lumi :D Paljos sillä Lumilla nyt on ikää? (en jaksa mennä tarkistelemaan etusivulle) Kauaa ei varmaan mene, kun Lumi ottaa jalat alleen... :D

Meillä ois ollut Lennillä eilen lääkärineuvola, mutta minä tohelo olin väärässä päivässä ja tänään olin sitten poikaa sinne viemässä... Juu se aika siis oli ja meni ja ensviikolla yritetään uudelleen :ashamed:

Meillä Lennillä on nyt vasta mennyt perunaa ja kukkakaalia, tänään meni ekakerran kukkakaaliperuna seosta. Tosin Lenni yökkäilee noita ruokia pois, enkä ole saanut menemään varmaan kuin ruokalusikallisen verran... Eli rintamaidolla ollaan vielä. Ensiviikolla tulee Lennille puolivuotta täyteen, joten ois varmaan ihan hyvä jos pikkuhiljaa alkas menemään noita kiinteitäkin masuun :whistle:
Juhannuksena oli Lennin kummi tyttöystävänsä kanssa käymässä ja aivan he olivat pojan lumoissa :heart: Taisi jopa vauvakuume heihin tarttua, kun Lenni näytteli koko viikonlopun ajan parhaita puoliaan ;) :D Vauva uutisia odotellessa... :D

Lenni on taas päiväunilla. Lenni on nukkunut tänään yllättävän paljon, mutta taitaa johtua tästä sadepäivästä että väsyttää. :wave:
 
Meidän poika sitten tuntuu tykkäävän kaurapuurosta :eek:
Aikasemmin ollaan annetti iltapuuroa joka tehty desiin vettä, nyt parina päivänä tehty puoleentoista desiin kun yksi ilta alkoi kamala kiukku-itku kun puuro loppui ja edelleen tuo vetelee kaiken hyvällä ruokahalulla. Kuitenkin kun tuohon puuroon laitetaan puolikas puuro hedelmäsosetta niin ei ole enää mikään kevyt iltapala.
Mietinkin että voisikohan tuollaisen pienen pojan ruokavalion koostaa kaurapuuron ympärille :whistle: Jos tarjoaisi kaurapuuroa bataatilla, kaurapuuroa, kesäkurpitsalla, kaurapuuroa kanalla yms :D
Muuten sitten onkin meinannut tökkiä pahemman kerran sapuskat, tuntuu ettei tissikään ole tässä enää samalla lailla maistunut kun ennen, kunhan poika ei nyt ihan vielä vierottaisi itseään tissistä. Vaikka sitä kuinka suunnittelee yösyönneistä vierrottamista niin kyllä mie vielä haluaisin imettää.


tinde ja Pyry
 
Heippa kaikille!!

Miikallekkaan ei vielä ole yhtään hampaita puhjennut, mutta yläikenet on ainakin aika turvoksissa. Ihmettelen vaan, kun mun mielestä alikenissä ei näy juuri merkkiäkään puhkeavista hampaista :/ eikös ne nyt kuitenkin pitäis alahampaat ensin puhjeta??

Täällä ollaan nyt viikon verran ryömitty hienosti eteenpäin. Pitkiä matkoja mennään jo hirveetä kyytiä ja koira ja cd-levyt on vaarassa joka päivä :D

On tuo Lumi kyllä hurja neiti, kun jo pystyyn nousee :eek: Taitaa meidän porukasta olla ensimmäinen, joka lähtee kävelemään.

Meillä aloiteltiin eilen kanan maistelu, eli nyt päivän ruokavalioon kuuluu aamupuuro, kasvissose, hedelmäsose, liha-kasvissose ja iltavelli. Tuo velli olis tarkoitus vaihtaa iltapuuroon viimeistään ens viikolla. Niin ja tietty maitoa menee joka välissä.

Jaahas nyt tais tulla känkkäränkkä kylään, kun äiti kielsi johtojen syömisen. eli pitää mennä :wave:

Nelly ja Miika huomenna 6kk
 
Petjalla oli tänään 6 kk neuvola. Pituutta ei ollut paljoa tullut lisää eli nyt 67,5 cm. Painoa tasan 8 kg. Ihan hyvin kuitenkin kasvaa. Minun ja miehen pituuteen nähden poika kuulemma kasvaa täysin oletusarvojen mukaan. Saatiin neuvoksi alkaa syöttää pojalle viittä ateriaa päivässä: aamupuuro, kaksi liha-kasvissoseateriaa, hedelmäsose ja iltapuuro.

Nyt ei ole pojalle ruoka oikeen maittanut, kun on hampaita tullut. Tiistaina huomasin, että pojalle oli siis puhjennut jo toinen hammas. Sekin alas eteen. Yöt on ollu repaleisia ja kuumettakin pojalla + 38. Muuten ollut hyväntuulinen ja pirteä. Nyt kuuluu huutoa parvekkeelta, pakko lopettaa..
 
Meillä sitten tänään on opittu kunnolla nousemaan tukia vasten pystyyn ihan suorille jaloilleen. Taitaa poika seurata tätinsä jalanjälkiä ja jättää konttaamiset suosiolla väliin ja siirtyä suoraan hipsimään kahdella jalalla.
On kyllä ihan hurjaa kun ajattelee ettei siitä nyt ole montaakaan viikkoa kun Pyry vasta keksi kuinka mennään ryömimällä eteenpäin ja nyt sitten ollaan jo noustu seisomaan.

Päiväunet meillä on myös vähentyneet todella harmillisen vähiin. Pyry nukkuu enää keskimäärin 2 tuntia päivällä ja yleensä kahdessa pätkässä. Myös valve jaksot on pidentyneet aivan mahdottoman pitkiksi, parhaimmillaan meillä valvotaan kuutta-seitsemää tuntia putkeen ennen kun rauhotutaan nukkumaan. Mietityttää kun eikös tämän ikäisen vauvan nyt kuitenkin pitäisi nukkua päivällä pikkusen enemmän kun tuon 2 tuntia. Tänäänkin ukko porskutteli koko päivän vajaan tunnin unilla :/ Ja yölläkin heräillään edelleen tasaseen monta kertaa.

Hampaita ei ole enempää kuulunut, yksi pieni hammas alhaalla nakottaa.


tinde ja Pyry 7kk
 
Helistin: tervetuloa. Ilkeältä kuulostaa noi teidän ongelmat, mut en kyllä osaa auttaa...

Ainakin Eelo ja Petja oli saanu hampaita: onnittelut uusista helmistä suussa :flower:

Mulperi: 2 liha-ateriaa siis päivässä, kun liikkeelle on lähdetty, häh.. ei mulle vaan sellasta oo neuvolasta ohjeistettu... Meillä syödään liha-kasvisateria lounaaksi ja päivälliseksi sit kasvisateria. Hedelmä- tai marjasosetta neiti saa sit jälkkäriksi ja uutena ollaan otettu noi jugurtti-hedelmäpiltit.. Lumi tykkää kovasti. Sit aamulla syödään kaurapuuro ja eilen illalla testasin jo iltapuuroksikin. Kaikki neidille menee, harvoin jää mitään yli ja sit jälkkäriä menee kuitenkin vielä puolpurkkia. Liike vie ilmeisesti neidiltä sen verran energiaa, et otin ton puuron jo iltaankin ihan vaan et saan taattua tarvittavan ravinnon. Päivällä neiti ei hirveesti tissillä malta olla ja sit yöllä roikkuu enemmän. Ihanat 8 tunnin yhtäjaksoiset yöunet onkin meillä kaikonneet, hyvä jos saa 4-5 tuntia nukkua eka pätkällä putkeen.. (ok, omaa tyhmyyttäkin ku menen vasta 1-2 tuntia neidin jälkeen nukkumaan)

Kookosta kirjottikin et Pyrylle maistuu kaurapuuro, niin on meilläkin ruvennu uppoon. Paremmin menee ku kasvissoseita, jotka tosin menee myös ihan hyvin. En sit tiedä voiko ruokavalioo välttämättä kaurapuuron /puurojen ympärille rakentaa... ehkä se näin alkuun on ok, jos ei muuten saa uppoomaan, tiedä häntä!!!

Lumiina kysy Lumin ikää: 5.12. on neiti syntynyt eli siinä 6,5kk noustiin ylös. Ja nyt ei neiti sit viihdy yhtään lattiatasolla, liikkuu ryömien (ja itseasiassa tänään otti muutaman konttausaskeleenkin) johonkin tuolin, sohvan, äidin ym. viereen ja kiipee sit sitä pikin seisomaan.. kokoajan saa olla silmät kovana katsomassa perään, muutamia kertoja on neiti pahemmin jo päälleen maahan kiipeilystään kopsahtanut. Onneksi säikäyksellä on selvitty, oiskohan sellanen konttauskäpärä pään suojaksi hyvä, vai liiottelua???? Niin, eilen sain nauraa kippurassa, kun neiti otti kiipeilytelineekseen taas kerran meidän koiraparan... Koira oli ihmeissään, ku toinen heluu ja huojuu ja kiipee ja vaikka mitä, ei sit uskaltanu parka ees liikkua, kärsi vain (tai sit nautti) paikallaan, ku toinen siinä aikansa keikku ja leipo. Koira onkin Lumin suosikki nykyään (sopivan kokoinen kiipeilyalusta). :LOL:

Pyrylle onnittelut istumaan ja seisomaan oppimisesta: juku, kun kaikki tulee kerralla!! :flower:

Nellylle sellasta et meille alahampaat tuli eka, mut mun tietääkseni voi ekana tulla ylähampaat tai jopa kulmahampaatkin..

Hmm... tuntu muillakin olevan 2*liha-ateria... No, me mennään ainakin jonkin aikaa näin, kattoo sit myöhemmin miten tarvii aterioita lisätä, kun en tosiaan imetyksestäkään haluais luopua... Tuntuu vielä nykyiset ateriakoot/-kerrat riittävän. Niin ja mehän ollaan vasta 1,5kk syöty kiinteitä, et ei ois kai niin kiire lisäilläkkään..

Nyt neiti heräs, täytyy lopettaa..
 

Yhteistyössä