*~ Joulun tähtöset -06 ~*

Ihmettelinkin jo yks päivä, että mihinkähän Ria La Vida Loca on hävinnyt, mutta nythän se selvis! :) Kiva, kun palasit! :wave:

Meillä on tänä iltana laitettu kuusi ja se on myös koristeltu. Lenni tykkäsi aikas lailla noista koristeista... :whistle: Mutta onneks se muuten jätti kuusen rauhaan. (tai ainakin vielä toistaseks ;) )
Toivottavasti Lenni ei ole alkeerinen tolle kuuselle, kun se kyllä tuoksuu aika voimakkaalle. :whistle: Yllättävän kauniin kuusen nuo mun miehet vaan löysi! :heart:

Mutta nyt on lähdettävä nukkumaan, jotta jaksaa aamulla nousta riisipuuron keittoon ja kinkun syöntiin... (hitsi, kun tuo kinkku tuoksuu sairaan hyvälle tuolla uunissa :p ) :wave:

:xmas: :heart: Lämmintä joulunaikaa teille kaikille! :heart: :xmas:
Toivottaa: Lumiina miehineen ja karvatassuineen
 
Joulu pikkuhiljaa pulkassa..Mitäs teidän naperot saivat lahjaksi??Kiinnostaa aina..
Meidän Venla vaikka ja mitä!!Ei jaksanut enää kiinnostua kun koko aika avattiin uutta pakettia..Heitteli vaan papereita ympäriinsä..Itse ostettiin tosiaan vaan ne duplot ja kaksi kirjaa,kirjatkin annettiin jo aatto aamuna avata kun tiesin että illalla on useempi paketti kuusen alla,mutta että näin paljon..Kaikki tietysti halusivat muistaa ensimmäisenä jouluna ja osalta oli samassa synttärilahja kun eivät synttäreille pääse!!
Eli neiti sai mm.paljon vaatteita(Hello Kitty vaatteita paljon:) ),pehmoleluja,kirjoja,kaksi korua,musiikkia mm.fröbelin palikat dvd!,ruokailu astioita,kaksi nukkea,palikoita yms..Tosi paljon siis myös hyödyllistä!!Äiti tykkäs tosi paljon!!
Ajattelinkin kun meillä on nyt noin paljon noita 80cm vaatteita niin josko synttäreiks pyytäis jo 86cm niin ei jäis käyttämättäkään..??
Viikonloppuna tosiaan olis kutsut,ja kahdessa erässä vielä.. ;) Lauantaina taaperot vanhempiensa kera ja sunnuntaina isovanhemmat sekä kummit..Oletteko muuten varanneet lapsille jotain erityistä syömistä?Minä en aatellut mitenkään erityistä kakkua tehdä lapsia varten,ihan tavan kakun,voihan ne taaperot jo sitä maistella?Ja maissinaksuja naposteltaviksi..
Enemmän taitaa kuitenki aikuisille herkut maistua.. :p

Mutta nyt kuuluu neiti heräävän päiväuniltaan...
Pyhäpäivän jatkoja kaikille...
Peggy ja Venla :wave:
 
Meillä neiti sai lahjaksi pussilakana setin,muovilautasia,ruokailuvälineitä,ruokalapun (kaukalon),taaperokärryn,sukat,kirjoja,leluja ym..Lisäksi oli isoveljelle paketteja joten lahjoja oli täälläkin aivan mahdottomasti :p

Joulu sujui hyvin eikä pukkiakaan ihan kauheasti pelätty =) Jouluruuatkin maistui neidille hyvin. Joulukuusen koristeet on ottaneet useasti kyytiä,kun on kaksi taaperoa talossa =) Meillä neiti on taas alkanut uudestaan harjoittelemaan puhumista äiti ja anna sanoilla. 10kk ikäisenä kun tuli äiti,tyttö ja lamppu,mutta ne jäivät hetkeksi pois..Nyt sitten kävellään hyvin ja otetaan puoliksi juoksu askelia ja huudetaan äitiä =) Ja velipoikaa kohtaan on oppinut oman puolustuskeinon,puremisen...Isoveli kun tahtoo kiusata neitiä.

Synttäreillä meillä on tehty ihan normaali kakku ym tarjottavaa eli mitään taaperoiden omaa syötävää ei ole ollut vaan kaikki on syöneet samoja.
 
Huomenia ja hyvää joulun jälkeistä elämää!!! Täällä ollaan palattu arkeen kahden vapaapäivän jälkeen. Äiti taas iltaan töihin ja Jarkko hoitoon, isi meni jo aamulla töihin ja sisko saa olla joululomalla :headwall:

Me tultiin just neuvolasta ja olipa meidän uudessa neuvolassa oikein hienot tilat. Se valmistui vasta n. kk sitten, joten ei vielä ollut kauheesti ehtinyt tulla olemisen jälkiä, ihan uudelta se tuoksuikin. Mutta sitten niihin mittoihin. 1v. Jarkko painaa 10,730kg ja pituutta ukkelilla on 76,8cm. On kyllä vuodessa ollut ihan hurjaa tuo kasvu! Kovasti meillä kävellään ja yritetään jotain sanojakin sanoa, mutta vielä ei niin kamalasti.

Mutta sitten vielä jouluun :xmas: Jarkko sai lahjaksi tiikeri- ja nalle puh -pehmot, autoja, vaatteita, semmoisen jutun, missä on tappi ja siihen laitetaan eri kokoisia renkaita... Huh, ihan kamalasti kaikkee. Kovasti meidän pienoinen pelkäsi joulukuusta. Ensin ei suostunut edes katsomaan koko hökötystä, sitten meni kyllä ohi, mutta mahdollisimman kaukaa ja vasta eilen uskalsi vähän koskettaa. Synttäritkin vietettiin joulutohinassa ja ihan kakkukahvien kera. Oli vaan kyllä kummit vieraina mutta oikein hienot juhlat oli. Kovasti ukko tykkäsi kakusta ja pipareista. Joulusapuskoista parasta oli kinkku ja herneet! Niin ja olihan Jarkko myös joulusaunassa. Ensin pelkäsi, mutta sitten istui ja leikki ammeessaan alaportaalla ja käväisi jopa ylälauteella isin sylissä.

Mutta nyt pitää taas jatkaa eteenpäin!
 
Hei, kaikille! :wave:
Tänään tai siis eilen "palautin" siskon ja sen kaks poikaa kotiinsa (80km). En tiedä johtuiko kovasta menosta vai onko Eelo jo muutenkin kypsä, lopetti/ meinaa lopettaa rinnan imemisen :'( :ashamed:
Mulla on kauhen haikea olo :ashamed: NIIN mielelläni olisin vielä hetken aikaa jatkanut. Tämä kun oli ensimmäinen imetys minkä sain "onnistumaan". Pari kyyneltäkin pääsi äidiltä...
Haikeutta lisää se et esikoinen, 13v. ilmoitti et on ruvennut seurustelemaan |O :eek: :headwall:
Mun mielestä ei vielä tarvitsisi poikia edes katsella... :D :whistle:

Neuvolassakin ollaan käyty, pituus 76,7 ja paino 11kg 575g
eli vuodessa 76,7-51= 25,7 ja 11575-4030= 7545

Lahaksi sai vaatteita, geomag-baby sarjaa, kirjoja, jonkin "meteli koneen" (en ole tutkinut tarkemmin) ja villasukat. En muista kaikkea.

Mutta mä meen nukkumaan ja yritän "toipua" näistä asioista.... :kieh:

p.s. profiilissa pitäis olla meidän joulukortissa ollut kuva :D
 
No juu, joulu on juhlittu ja sehän näkyy tavaran määrässä. :whistle: Kasperi sai kyllä ihanasti suurimman osan lahjoista vaatteina, mutta sai myös yhden pehmolelun ja meiltä sellasen plaston kärryn, jota työnnellessä oppii hyvin tasapainoa. :D Ja kätevähän siihen on kerätä noita muitten leluja siivotessa ;) Esikko ja pikkukakkonen sai leluja paljon, oikeastaan aika sopivasti. Niillä on nyt ollu pari päivää serkkuja kaverina sotkemassa niin on aika komea siivo meillä. :whistle:

Tutti lähti meiltä kertaheitosta pois ja sen kanssa olen pysynyt jämynä. Unikoulu menee vähän niin ja näin. Nyt sitä reppanaa on kaks iltaa huudatettu ihan hirveästi, kun siskokin vinkkas että just samallalailla hänen esikoinen huusi kaksi iltaa kun alko unikoulu ja sitte alko nukkua kunnolla. :whistle: Toissa iltana kyllä sorruin ja kävin muutaman kerran hakemassa syliin rauhoittumaan..Eilen kävin leffassa siskonlikan kanssa niin sisko hoiti nukutuspuolen. Yli tunnin se oli vaihtelevasti huudellu ennen ku tulin kotiin yhdeksän jälkeen. Sitte se vähän väsyneenä itkeskeli aika vaisun kuulosesti niin kivetin sydämeni ja koitin istua rauahassa sohvalla. Puolen tunnin sisään se rauhoittui. 12 maissa itkeskeli taas ja kuulosti janoiselta niin annoin vähän maitoa ja olla sylissä kun sillä oli minua ikävä. Siihen se torkahti. Herätin ja kannoin sänkyyn. Laitto nätisti nukkumaan ja nukku kuuteen- seitsemään asti aika nätisti. :D Katsotaan jos tänä iltana taas pikkusen edettäis. :whistle:

- Maria ja Kassu
 
Meillä myös joulut vietetty ja lahjoja tuli meidänkin taaperolle reilusti. Dubloja, mopo, Little people koulubussi, palapeli, kirja, vaatteita, pyyhkeitä, leikkipiano, pehmolelu, hakka, Tomy-auto, leikkiruohonleikkuri, Brion mäyräkoira, palikkalaatikko ja pikkuautoja. Ja tämä kaikki siitä huolimatta, että olin toivonut, että jokainen antaisi max. yhden lahjan. No, eihän isovanhemmat millään siihen pystyneet :whistle: ;) ;) Mieluisin lahja tuntuu olevan Little People bussi. 1-vee synttärit on ensi viikolla, joten lahjojen tulo vaan jatkuu..

Meillä yöt sujuu edelleen vaihtelevasti. Tuo huudatusunikoulu jätetään meillä väliin, se tuntuu omasta mielestä niin julmalta. Toki jokainen päättää omalla kohdallaan, miten toimii ja sillä hyvä. Olen jo asennoitunut niin, että yöt jatkuvat katkonaisina varmaan seuraavat pari vuotta, kun kesällä on toinen vauva tulossa. En enää osaa, enkä jaksa ottaa valvomisista stressiä, kunhan ne jollain tapaa pysyy aisoissa. Nyt olen muutamana aamuna saanut nukkua pitkään, kun mies on lomalla ja nousee pojan kanssa aamuisin. Luksusta!

Krissie rv 12+3 ja Petja pian 1v
 
Morjens!!
Chocolaadille:tsemppiä unikouluun!!Nuo yöheräilyt on kurjia!!Mäkin olen tuota tuttia miettiny..Ensi kesänä viimestään vierottaa..Hammaslääkäri sanoi että viimestään 2v.pitäis olla pois.. :whistle: Ja tuttipulloa pikkuhiljaa jättää pois..Juodaankos teillä muilla vielä pullosta maitoa tai velliä?? Venla juo iltavellin ainoastaan,kai senkin vois nokkamukista juoda..Venla on juonu jo pari kuukautta tavallista rasvatonta maitoa ja juo senkin nokkamukista aina!!
Meillä on täällä kun toinen joulu meneillään!!Neidin 1-vee synttäreitä juhlittu eilinen ja tää päivä ja huomenna olis vielä kolmas porukka tulossa!! :eek: Toivottavasti ei joka vuosi oo tällasia kolmen päivä juhlia!! ;) Aika väsynyt neiti aina illalla,sänkyyn vaan laittaa niin jo nukahtaa!
Mutta kyllä tykkää kun on pieniä leikkikavereita seurana!!Kauheesti touhuttavaa!!Taas on tullu leluja paljon!!Mutta onneksi myös äidin iloksi vaatteitakin!!Saanut 2nukkea(jouluna sai toiset kaksi.. ) plaston auton(puistossa aina vie poikien kuorma-autot ja niillä ajelee joten aateltiin ostaa Venlallekin sellanen! )nukenrattaat,joita työnteleekin tosi innoissaan,mitä millonkin kyydissä!! :) Ja tosiaan vaatteita sai,palapelin,käsilaukku-kirjan ja pehmoleluja!!Olikohan muuta..Ei muistu mieleen!!Ja huomenna tulee siis vielä isovanhemmat ja kummit joten sitä tavaraa ainakin tulee vielä.. :whistle: Onneksi toiset isovanhemmat laittavat ainakin tilille rahaa,onkos teidän lapsilla omat tilit? Meillä toiset isovanhemmat avasi kastelahjaksi Venlalle tilin ja laittavat sinne juhlapäivinä rahaa.Kerran ollaan sieltä rahaa nostettu kun piti ostaa uusi auto istuin eikä silloin ollut muuten varaa.Ajateltiin myös että kun töihin maaliskuussa lähden niin laitetaan lapsilisät myös sinne korkoa kasvamaan.Saapi Venla sitten nostaa täysi-ikäisenä vaikka ajokorttia varten.Mutta jos tässä sitä ennen tulee jotain tarvetta niin sitten maksetaan sieltä.
Nyt vähän herkkuja syömään ja nukkumaan!!

Viikonlopun jatkoja :wave:

Peggy ja tänään 1-vuotta täyttävä Venla :heart:
 
Moi!
Meillä on 15.12.2006 syntynyt poika. Olen lueskellut teidän kirjoituksia ja ajattelin, et jos sopis joukkoon mukaa? =) Kysynkin heti alkuun, et minkä verran teidän muksut syövät päivässä ruokaa ja minkä verran menee maitoa?

Meidän poitsu kun on tehnyt syömälakon tai siis syö tosi huonosti nykyään.


Äippä-79
 
PeggySun Meillä on vielä käytössä tuttipullot,mutta nokkamukia ja taikamukiakin on kokeiltu =) Vielä on kuitenkin mieluiten juonut pullosta,mutta tarkoitus olisi pikkuhiljaa harjoitella niistä juomista. Molemmilta lapsilta löytyy omat tilit joihin isovanhemmat laittavat silloin tällöin rahaa ja lapsilla on myös omat säästöpossut joihin laitetaan kotona aina pikkukolikoita.

äippä-79 Tervetuloa mukaan meidän puolesta :wave: Meillä ruoka uppoaa hyvin ja annos koko samaa luokkaa kuin 2v7kk isoveljellä :D Poika syö oikeastaan huonommin kuin pikkusisko..harvemmin lautasta tyhjäksi asti..Maitoa menee varmaan ½-1l väliltä,riippuu päivästä,mutta mielellään sitä juo.

Meillä on pottakin alkanut kiinnostamaan,kun isovelikin harjoittelee potalle. Olenkin välillä kokeillut laittaa neidin potalle ilman pöksyjä ja istuu siinä mielellään,vaikkei sinne mitään ole vielä tullutkaan. Ensimmäiset kengätkin neiti sai tänään =) ja hieman oudoksui kävelyä niiden kanssa,vaikka ihan hyvin kävely niillä onnistui kuitenkin. Siro tytön jalka...kengillä on meinaan kokoa 19 ja maksoivat 40e :whistle:
 
Nyt on joulut takana ja reissut tehty.

Joululahjaksi Pyry sai magneetti-palikkatornin, kirjoja, vaatteita, kännykän + avaimet, perässä vedettävän hiiren, kellopelin, traktorin kuskin kera + eläimiä, pehmopalapelin. Lahjoja annettiin aattona pitkin päivää jottei mielenkiinto tyysti lopahda kesken availun. Myös joulu ruoat maisuti oikeen mukavasti ja varsinkin punajuuri oli sellaista herkkua että sitä olisi voinut syödä enemänkin.

Tuttipulloa meillä ei olla käytetty enää aikoihin. Niihin aikoihin kun alettiin maistelemaan tavallista maistoa jäi tuttipullokin käytöstä pois. Sitä ennenkään ei pahemmin pullo ollut käytössä, ainoastaan sillon kun minulla oli koulua ja Pyrylle tuli maidon nälkä.

Yötkin meillä on alettu nukkua varsin mallikkasti kun tissittelyt jäi kokonaan pois ja kyllä muuten on Hyvä olo kun saa nukkua jopa kaksi yötä kunnolla putkeen!! Tuntuu että taanoin alotetulle tarrataululle ei ole ollenkaan käyttöä kun äiti on niin kiltisti koko ajan =)

Ruokapuolesta sen verran että tuntuu että Pyry syö valtaisia annoksia kun sille päälle sattuu.

Jumankekka mikä tietokonevelho tuo nuoriherra on :headwall: :headwall: Ei riitä että näperellään kaikkia mahdollisia ja mahdottomia pikanäppäimiä niin viimesempänä tuo on keksinyt mistä nappulasta koneen saa buutattua ja SITÄ harrastetaan liiankin ahkeraan... Esimerkiksi äsken. Meinasi jo savu alkaa nousta korvista kun ukko pamauttaa koneen kiinni ja naputeltu romaani karkaa bitti avaruuteen mutta onneksi ei kuitenkaan (mistä lie syystä jäi tähän näkyviin?)...


tinde ja Pyry
 
Nyt se munki neiti täytti vuoden, tänään on oikea juhlapäivä! Eilen juhlittin synttäreitä ja talo oli täynnä porukkaa:) Lisää tuli leluja ja vaatteita joululahjojen päälle. Tässä ollaan lähdössä ulos pulkkailemaan,kun sato taas lunta,jospa tämä tällä kertaa pysyis maassa asti:)

Meillä Johanna juo iltamaidot ja yöllä kun herää maitoa pullosta,muuten on käytössä nokkamuki ja vettä hörppii ihan tavallisesta lasista. Pitäis saada yömaidot pois,mutta kun tulee niin kaamee huuto ja jaksaa huutaa useemman tunnin en oo jaksanu... sitten meillä ei nukkuis kukaan. Mutta Johanna on nyt nukkunu reilun viikon omassa huoneessaan ja tykkää kovasti..

Mutta nyt lähdetään,Johanna tahtoo jo koneelle.

Onnekasta uutta vuotta kaikille!

 
Synttärit ja pyhät onnellisesti takana.. :whistle:
Venla sai taas kaikkia mukavia lahjoja!!Mm.PMMP-puuhevonen cd:n,keinuhevosen/tykkää ihan kamalasti siinä keinutella,on sellainen malli missä kunnon selkänoja!! ),vaatteita,rahaa,leluja kaikenlaisia..Nukenvaunutkin sai ystävältäni mutta ovat sen verran korkeat että laitettiin hetkeksi varastoon oottamaan kasvua..Tilalle löysin vapaavalinnasta matalat nuken rattaat jotka maksoi vain 3,50e!!Nyt ei kyllä tarvii leluja ostella hetkeen!! =)

Meillä Venla on lopettanu potalle pissaamisen..Yleensä tekee pissat kun laitta melko heti heräämisen ja syömisen jälkeen!!Nyt ei oo pariin viikkoon tullu mitään! :eek: Sit kun ottaa potalta pois ja laittaa vaipan,kakka tulee sinne heti... :headwall: Säästäs yhden vaipan siinäkin.. :whistle:

Huomenna olis tarkotus käydä pikkuneidin synttäri rahat ja säästöpossut viemässä pankkiin,tilille korkoa kasvamaan!!

Mutta nyt lukemaan kirjoja neidille,on muuten innokas kirjan "lukija" itsekin!!

Peggy ja 1-vuotias Venla
 
Täälläkin on täytetty ennen joulua 1 vuotta, pelkästään synttärilahjoja kertyi älyttömät määrät ja sitten muutaman päivän päästä joululahjat niin huhhuh. Nukenvaunut ja nuken turvakaukalo ja nukkeja, vaatteita, leluja, ruoka-astioita jne.. Ihan hirveesti tavaraa. :D Ihana kun alkoi arki. Kiva päästää "normaaliin" elämään taas kiinni. =)
 
Ihanata ja parempaa tätä vuotta kaikille.
Meillä poika täytti 29.12 siis vuoden myös ja neuvolassa käynti toi mitaksi 10145g ja 78cm pituutta. Kovasti on kasvanut ja oikein iloinen taapertaja on, hieman itketti kun sai 2 rokotetta. Korvatulehduskierre vaivasi syksyllä, mut nyt onneksi hieman helpottanut(koputtaa puuta). Ylhäällä 4 hammasta ja alhaalla 2, syö siis jo melkein samaa ruokaa kuin muu perhe. Isoveli 2v 5kk ehdoton idoli, kaikki matkii leikeissä yms. Tanssimaan on kova poika ja kävelemään lähti 11kk iässä, nyt mennään juoksulla. Riskaaminen sujuu kiitettävästi, varsinkin kun laitan ruokaa tai olen tullut töistä( 3-vuorotyö vanhainkodilla hoitajana). Pojat kotona hoidossa, isosisko 17vee hoitaa ja iskällä 2-vuorotyö niin hoitovuorot vaihtuu sujuvasti..eikä sisko rasitu liikaa:)
Joulupukki toi autoja, sähkömopon, vaatteita, kirjoja ja synttärilahjaksi tuli paljon vaatteita ja lakanoita yms. ihan tarpeellista. Kait sukulaiset on kahtonu, kun aina kulkee isoveikan vaatteissa, et aika saaha pikku-ukonki jo uusia :LOL: . Paras leikki on tällä hetkellä piilo- ja hippaleikki veljen kanssa, tavaroiden piilotus veljeltä ja siskolta ja tietokoneen sammutus aina kun silmä välttää.
Tutti ja pullo vielä käytössä, kuin myös isoveikalla( omaa laiskuutta) :ashamed: .Ensi kesänä lomalla sit... pullot ja piiput pois.
Mahdottoman paljon onnea kaikille raskautuneille, omilla pojilla väliä siis 1v ja 5kk, voin sanoa et alku oli hankalaa, mutta nyt ihana seurata miten tärkeitä ovat toisilleen ja leikitkin alkaa sujua :heart: ja mummun kulta synty siinä välissä.. nyt 1v ja 6kk.
Hyvää uutta vuotta vielä kaikille
 
Hei!
Unohdin kertoa et nyt Eelokin nousee suoraan lattialta ylös. Ennen kontti aina sohvaa tai seinää vasten ja lähti siitä kävelemään, oli hassun näköistä :D

Me ollaan kipeänä :(
Pientä lämpöä, kurkku kipua (mulla) ja nuhaa. Kun olette antaneet tuota nestemäistä panadolia, onko taaperoiden mahat menny veteläksi?
Tänään on tullu kolme melkein "vesikakkaa" ja mietin et johtuuko tuosta lääkkeestä vai tulisiko oireet tulossa olevista poskihampaista? Onko poskihmpaita tullu jo jollekin? (huono muisti :ashamed: )
Nyt en antanut yötä vasten lääkettä, saa nähdä kuinka käy.

Meillä on unille meno mennyt tosi itkuiseksi :(
Ennen nukahti päivä- ja yöunille rinnalla, mut nyt vien vain tutin kans sänkyyn. Muutaman minuutin itkee, sit nukahtaa mut itselle tulee pahamieli kun itkien toinen joutuu nukahtamaan. On kylläkin sellaista "mun on väsy mutta en halua nukkua"-itkua. Pari kertaa oon mennyt lohduttamaan mut se tuntuu vain pahentavan tilannetta :(
Olisko kenelläkään hyviä neuvoja?

Pakko vielä kirjoittaa miehestä. On ollut nyt lomalla ja hoitanut poikaa aika paljonkin. Niin tänään neuvoi mua, kuinka kannattaa tehdä esim. syöttäminen ym. :LOL:
siis kyllähän alle viikon kokemus voittaa tämän mun vuoden pituisen "pestin"... :D :whistle: :D
 
Mäkin voisin liittyä, jos mukaan mahtuu vielä... Meillä siis poika 15.12.2006 syntynyt :wave: Painoa on 11870kg ja pituutta 80cm. Mitäs sitä muuta kertoisi. Sanoja tulee ja ensi "askeleet" ottanut mutta aika lailla kontaten/ pintoja pitkin kävelee... ei siis ilman tukea. Nousee kyllä ilmaan seisomaan muttei lähde eteenpäin :heart: ... Oon vähän huono kertoo mut kysyä saa :LOL:
 
Heippa!
Täällä järjestellään huomisia 1v synttärijuhlia. :heart: :)
Meillä sanoista tulee nyt poppa ja äittä. Muuten ei vielä sanoja ole, mutta kävely sujuu jo hyvin!
Yksi vuotis mittoja otetaan kymmenespäivä, vaikka ne kyllä otettiin muutama päivä sitten ,maitoaltistuksessakin, mutta tähän hätään en niitä ulkoa muista, joten mittoja ilmottelen sitten neuvolan jälkeen.
Nyt kutsuu kakkavaipan vaihto :wave:

Lumiina ja Lenni 1v1pvä :heart:
 
Noista sanoista meidän sanoja on äittä ihii/didi =isi, tau'u=taulu, nam nam, sanoo sellaista omituist öhm =wuf ääntä kun kysyy mitä koira sanoo, sit sanoo anna, hei, tä=tuo ja osoittaa jotain esinettä tms.. tutti sanaa tapailee.. Ja ihana hellyyttävä juttu on ku lauletaan tuiki tuiki tähtöstä niin tekee niin että laittaa sormet suppuun ja auki ku tulee tuiki tuiki kohta ja sit ku lauletaan korkealla loistat vaan.. niin nostaa käden ylös... :heart:
 
Meki käytiin keskiviikkona neuvolassa. Johanna oli 9030g ja 73,5cm. oli vain puolisenttiä kasvanu parisssa kuukaudessa,mutta painoa oli tullu kivasti. ja hb oli 103. No 16.päivä meillä onkin poliaika Oyssiin kun tekevät pricktestit ruoka-allegrioista, ja varmaan noita kasvujuttujaki katsovat. Nania Johanna edelleen juo kun kevytmaito ei sopinut. Siitäki pitää kysyä sitten,että kun ei kuitenkaa oo nähtävästi maitoallergiaa kun syö kuitenki juustoa,tosin laktoositonta...

Johanna sanoo isi,pois,hei hei....
 
Meilläkin on alkanut uudestaan tulemaan sanoja. Niiden harjoittelu kun jäi hetkeksi kävelemisen opettelun tieltä..Nyt sanotaan äiti,potta,mopo ja kerran tuli myös kakka =) ja tyttö yritetään myös sanoa. Lasten keinutuoliin ja keinuhevoseen on myös muutaman kerran päästy kiipeämään ja tykkää niistä ihan mahdottomasti =) Sekä veljen sähkömopon päällä on hauskaa istua.
 
Meillä juhlittiin eilen Petjan 1v-synttäreitä. Virallinen päivä tosin oli jo 1.1. Kivat, pienet juhlat oli isovanhempien ja kummien kesken. Lahjoiksi tuli puinen pituusmitta, collegepaita, formula-auto ja Little People-leluja.

1-vuotisneuvolassa mitat oli 76,5 cm (51cm) ja 9960g (3310g). Vuodessa pituutta on tullut siis 25,5 cm ja painoa 6650 g. Tuttelista normaaliin maitoon siirtyminen onnistui hyvin ja nykyään Petja jo syö samaa ruokaakin kuin me vanhemmat. Tosin vielä hieman sörssättynä ja vähemmän maustettuna versiona. Käveleminen sujuu niin hyvin, että jo juoksuaskeleitakin otetaan. Puhe on pääasiassa ihan pojan omaa siansaksaa, mutta ymmärtää kyllä monien sanojen merkityksen. Lamppua osoittelee jatkuvasti ja hokee -ppu, -ppu. Petja osaa myös vilkuttaa ja taputtaa.

Juomat Petja juo vielä pääasiassa tuttipullosta, mutta ruokailun yhteydessä ottaa myös muutaman hörpyn ihan tavallisesta lasista/mukista harjoituksen vuoksi.

Potalle on tullut muutamat kakat ja pissat, mutta ei siinä vielä järin innokkaasti istu. Hiljalleen siihen totutellaan.

Krissie rv 13+6 ja Petja 1v
 

Yhteistyössä