***JOULUKUUN VAUVAMASUT 2009 JOULUKUUSSA***

Huomentapäivää! Olen ihan sekaisin vuorokausirytmistä... yhtäkkiä alkoi supistella eilen suht säännöllisesti, muttei vielä kovin kivuliaasti. Tuli juostua kaupungillakin ja pestyä pyykkiä, joten noi hommat ei varmaan oloa helpottaneet. Soitin sitten illalla synnytyssaliin mitä tehdä, kätilö kyseli kaikkea ja käski levätä ja tutkailla supistusten muutoksia. Ne vain voimistuivat, joten puolilta öin lähdettiin sairaalaan käyrälle. Olihan siellä jotain tapahtunut (ainakin sormelle auki), muttei tarpeeksi. Käyrällä alkoi tulla tosi kipeitä suppareita, mutta kuulemma ne eivät vielä riitä. En oo paljoa nukkunut, kun supistuksia tulee säännöllisesti. Tuntuu että henki salpautuu niiden tullessa eikä särkylääkkeistä oo mitään apua! Suihkua olen myös kokeillut, mutta olisiko vielä jotain muuta kotikonstia? Tulipa omanapainen viesti, mutta nyt on kyllä surkea olo! Mistä ikinä tiedän edes koska lähteä uudestaan...
 
Grace en osaa sua edes neuvoa, mutta voima :hug: halusin antaa...
Tiedän just eikä melkein miltä susta tuntuu...
Me ollaan niin tajuttoman väsyneitä tähän jo. Täällä 4viikkoa jatkunu tuota supisteluleikkiä. Ne aina alkaa ja jonkin aikaa kestää, sit lopahtavat... tulee jotenki tosi huijattu olo. Joka kerta luulee, että tämä on nyt SE kerta, mut ei.

Koitahan jaksella siellä! :heart:
 
No joo, siellä neuvolassa käyty. Eikä oikeestaan muuta uutta, ku et painoo tullu 1,6kg/2vkoa...suklaa on siis maistunu ja turvottaakin kyllä, etenkin sormia. Laskeutunut on(kuten ollu jo viimeset 1½kk...), mutta ei kiinnittynyt, joten eiköhän tässä nyt sitten pinoa pidellä pystyssä hamaan tulevaisuuteen...Terkkarikin sanoi, et taitaa aiemmista tapahtumista huolimatta yli mennä, antoi ajan vkon päähän ja tokaisi että nähdään silloin, et sä vielä synnytä. Selvä, kiitti! :/ Vähän pettyny olo, ku jotenkin se halu saada nyytti syliin on jo NIIIIN suuri ja itse ehkä typerästikin asennoiduin jo synnyttämään ajoissa, kun oli sitä ennenaikaisuuden uhkaa...Turhaan mä täällä siis valitan, ku on la:aan vielä matkaa, monella muulla suurempi syy olla hermonsa menettäny. Vauvalla kaikki hyvin ja sehän se tärkeintä on. Tänään ollu taas hiljasemman liikkumisen päivä, mutta hyvät ja vaihtelevat sydänäänet kuului ja terkan mukaan alkoi liikkumaankin, mutta en itse tuntenut mitään! :eek:

Jeps, jos lähtis ruoan laittoon ja alkais asennoitumaan tammikuussa synnyttämiseen! :) Jaksuja kaikille ja iso :hug:! Sekä supistustuulia kaikille niitä tarvitseville!

diiselikissa & :xmas: 37+4
 
Grace Aika jännä että laittovat kotiin. eivätkä ottaneet sairaalaan ja antaneet vaikka unilääkettä että saisit nukuttua jos ei mitään edistystä tapahdu. Mulle esikoisesta alkoi supistukset illalla 10 aikaan ja niitä tuli sit aamuyölle asti n.10min välein. Otin sit panadolia ja sain nukuttua pari tuntia ja aamulla josksu 7 aikaan heräsin taas niihin. Soitin sit aamupäivällä synnärille ja sanoivat että tulla käymään ainakin ennen seuraavaa yötä että kotiin en saa enää yöksi jäädä koska sitten olen niin väsynyt ettei synnyttämisestä tule enää mitään. Menin sitten iltapäivällä 3 aikaan synnärille, koko päivän oli tullut kipeitä supistuksia, mutta ei kyllä mitenkään ylivoimaisia ja välillä niitten säännöllisyyskin heitteli. Sisätutkimuksessa olin sitten vain sormelle auki ja kanava oli pehmentynyt mutta ei juurikaan lyhenytyny. Mulla onneks sisäutkimus ärsytti tilannetta sen verran että supistukset kiihtyivät ja passittivat vielä portaita talsimaan niin että seuraavassa sisätutkimuksessa olin jo pari senttiä auki ja siitä homma onneks alko etenemään vaikka poika syntyikin vasta seuraavana yönä puoli 3 aikaan. Mutta jos tuo sinun homma ei nyt etene niin soita ihmeessä uudestaan sinne synnärille että voisko tulla uudestaan sinne ja saada tilannetta ärsytettyä tai edes unilääkettä että pystyt nukkumaan. Jos synnytys kuitenkin lähipäivinä käynnistyy niin ei oo herkkua jos ei oo pariin vuorokauteen nukkunut kunnolla.
 
Hei kaikille taas pitkästä aikaa :)
Täällä edelleen yhdessä kasassa, vaikka 3pv reissun teinkin sairaalassa ja meinasivat käynnistellä, eilen kotiuduin :) syynä päänsärky :/ edistystä sairaalassa olo aikana kuitenkin tapahtui :) kaula lyhentynyt sentillä ja kohdunsuu auennut 1cm-->3cm :) kovasti odotellaan kun lääkäri uhkaili että viikonloppuna voisi ulostautua jos näin jatkuu supistelut :) painoarvio oli nyt pojalla 3,2kg.... pelottaa ja jännittää, ahistaa mutta kuitenkin innostus korkealla :) outoja ristiriitaisia tunteita, mutta onneksi kuulema normaalia :)
 
Heissan! :wave:
Täällä aina vaan pallona =)
Neuvola käyni takana, VIPO onneks!!
Maanantaina sit äitipolille. Katotaan kokoa ja mitä sit... :headwall:
Ihan kiva ku toi sf-mitta oli sit niiku vajaa 42cm, tajuton kupu. esikoisel oli 38cm ja se oli muka ISO, tyttö oli kyll melkein 4kg, karmii ja pelottaa jo ajatus tänn koosta :'(
Painoa on tullu 12kg, ihan tarpeeks sekin.

Delfis siulla ihan samat fiilarit kun täälpääs!!

Sit sill meidän isällä syöpä arvotkin koholla et sairaala keikka senkus jatkuu :'(

Ja itellä meni selkä et elo on pilvissä, hiivin just ja just wc:n ja sohvan tai sängyn väliä.
Mut ku ei voi maata ku ei pääse ylös. Perrr...
Miten täss nyt sitt synnytät!!
Paitsi et ei taida olla siit pelkoa lähipäivinä!!
Ei meinaa pää kestää :headwall:

Sori TAAS valivalit!!

 
Moi pitkästä aikaa!

Ihan uskamattomalta tuntuu, että meidän Tyyne on jo viikon "vanha"! :eek: On kyllä viikko mennyt vauhdilla.
Tyttö on vielä ainakin rauhallinen ja kiltti. Pientä mahavaivaa on ollut, mulla tulee maitoa niin törkeesti, että joutuu nielemään ilmaa välillä joka tekee sitten mahan kipeäksi. :/ Rela-tipat aloitettiin alkuviikosta.
Terv.hoitaja kävi eilen toteamassa että kaikki on hyvin. Painoa tullut hyvin lisää, maito siis todellakin riittää.

Tässä pari kuvaa meidän nupusta :heart:







Paljon on tullut vauvoja lisää, O N N E A kaikille!! :flower: :heart: :flower:

Kasassa olevia J A K S U J A ja T S E M P P I Ä viime senteille!

Delfis Eikö se Vili ole vieläkään päästänyt äitiä ja isiä "piinasta"?? Montaa päivää nyt ei enää ihan oikeesti VOI mennä, voimia!! :hug:


Miracles ja "Tyyne" 8vrk
 
Miracles voi kuinka on tyyne ihana!!! Tippa linssiin tässä tulee kuvia katsellessa. :heart: Paljon onnea vielä kerran :flower: ja kiitos tsempeistä =)

Voi tuubi :hug: :hug: :hug: kyllä nyt on paljon yhdelle taakkaa. :'( Oikein paljon voimia! :heart:
 
tuubi.. :hug: .. ei ole helppoa..mie muistan elävästi sen tunteen kun isä 2005 toukokuussa nimipiväkaffensa lomassa sanmoi että miään hooito ei ole tepsinyt syöpä hoidoissa ja leikkausta ei voi kuvitellakkaan kun kasvain oli kiinni maksassa ym. sisäelimissä...ei paljoa naurattanut kun silloin yksi lapsista oli vaan 3 kk ikäinen..ja isä ei halunnut kenenkään surevan, ainakaan etukäteen..

*huokaus*...no kummitelee se ukki mielessä vieläkin.. :/ ..justiin yhten päivänä kipeenä autossa karjasin ääneen että *et sie ukin nuhjake tätäkään vauvaa itelles tarvii että ole irti vaan* :eek: ..ukko säikähti niin paljon että meinas ajella pusikkoon.. mie kuulema olin ihan valkonen naamalta.. :| ..sen jälkeen ei ole käynyt isä mielessä ..ei kovin kivoja nämä jo valveillakin näkyvät painajaiset..

mutta ens viikon tiistai ei ole kaukana..joten otan iisiti..jos tilanne on sama kuin muutama viikko sitten ja VARSINKIN JOS manu ei ole laskeutunut.. niin sittenpä katotaan saanko tahtoni läpi ;) ..

ja mitö koskemisiin tulee niin olipa muuten itku lähellä kun lähdettiin sittarista kotiinpäin tänään..ei herttinen kun jalat olikin pahat.. turvonneista jaloista ei meinannut sitten kotona saada kenkiä pois.. |O ..nyt menenkin tuonne nuorimmaisen potilaaksi.. haluaa kuulema laitella kylmiä pyyhkeitä miun varpaille..

:heart:

Dare ja manu 39+3
 
Hello :wave:

voimia mammat.. :hug: Miracles aivan ihanan lutunen neiti :heart: :heart:
viime yön nukuin katkonaisesti..otin nyt unet sit
|O Noh mie menin äitipolille,tänään,kyselivät rv mie sanoin että 37 eilen tuli täyteen,toinen kätilö että eihän se pidä paikkaansa,mie et miksi ei :eek: se katto mun papereita että sinulla on 36+4 rakenne ultran mukaan laskettu aika on 3.1.2010..met olemma neuvolassa menty,
laskettuna aikana olis 30.12..noh se pitää nyt paikkansa lekurikin sano ;)
ei montaa pv heitä tuosta ,30.12 :D m
Mie varmaan sit hiivin tonne tammikuun pinoon,tää pino on ollut niin ihana :hug:

no otettiin käyrää oli ihan hyvä,lekuri teki sisätutkimuksen kiinni on paikat ja 3kg piiperö pötköttää :heart: hyvin oli kaikki ultrattiin tarkoin,nyt sit ootamme,synnytystä...pissa oli yhellä plussalla,kysyn lekurilta siitä,se sano että voi johtuu siitäkin et,jos vähän pissaa
rakossa ja joutuu pinnistää..verenpaineet ok,sit jos kahella ++ aletaan tutkiin..

olin just käynyt pissalla,ennen näytteen ottoa,et eipä sieltä paljon tullut pissaa..Aamulla sit taapertaa neuvolaan, =)

oikein paljon voimii mammat :hug:

mamma roi ja laskettu aika 3.1.2010 rv 36+4 :heart:
 
poks 40!!!!!

itkettää, itkettää....

Eli yöllä alko itkettää, ku esikko kömpi meiän väliin nukkumaan ja tuli mieleen, että saattaa olla vimonen kerta kun kolmistaan nukutaan :ashamed:
Aamulla iski lasketunajan paniikki, onneks psykologi oli jo sovittu tulemaan kotikäynnille ja sit oli viel äippäpolikäynti sen jälkeen. Aamu meni ihan hysteerisenä itkiessä (jonka seurauksena oksensin), mietin vaan, että koska vauva tulee ja nyt alkanu se kipukin pelottaa. Psykon kanssa juttelu hieman helpotti oloa, sitten vaan äippäpolia kohti.
Itkuhan sielläkin tuli väsymyksestä ja ronklaaminenkin jotenkin sattui. Painoarvio 4KG!!!!! |O Ja kokoajan ollut puhe, ettei varmana kasva yhtä isoksi kuin esikko, se siitä...
Kahelle sormelle auki, 2cm kanavaa jäljellä, pehmeä.
Aamulla 08 pitäis mennä takaisin käynnistykseen, mutta tämä lääkäri ei saanut toista lääkäriä kiinni, joten aamunen vielä epävarmaa. Mutta tosi hyvä fiilis tuli ja tuntu, että näinhän sen pitääkin mennä, kunnes puhelin soi...
Sanoivat, että tulkaa vaan aamulla, mutta silti saattaa mennä vasta maanantaille käynnistys. Arvatkaa vaan tuliko taas itku??? Tuntu, että kaikki taas romahti, juuri kun oli saanut asiat 'järjestykseen'. Polikäynnin jälkeen tosin tullut kolme tuntuvaa supistusta, mutta tuskinpa mitään saavat aikaiseksi...välikin ollut tunteja...

Esikko on nyt yökylässä kaksi yötä putkeen (ekaa kertaa niin pitkään) eli onneksi on aikaa levätä. Meenkin jo kohta sänkyyn ni voin taas yöllä valvoa :|

Mutta sellasta...huomenna sen sit näkee.
En kyl jaksa jos taas kotiin laittavat. Toivotaan, että eivät laita...

äityli75, eemeli2v2kk ja joulu-tonttu40
 
:wave: Eilen neuvolassa kaikki OK. RR 102/67, Paino -400g ja pissa puhdas.. fyysinen kunto siis melko OK, mut hekinen ei. Hetkihetkeltä alkaa enempi jännittään/pelottaan ja pinna on tiukalla. Lupaili terkkari, et jos maanantaihin mennessä ei ole syntyny ni varataan perjantaiksi äippäpolille aika, tuskin kuitenkaan alkavat vielä sillon käynnisteleen :kieh:
Äsken kilahin esikoiselle melko totaalisesti (hakkas tietokoneen näppäimiä ja ku aikansa kielsin ni sit jo KARJASIN, lähti tyttö isän kainaloon itkeen) :'( :'( Mun pinna ei sit kestä yhtään. Tänään alkanu tulla urakalla joko-soittojakin :kieh:
Tän päivän oon ollu mummulassa esikon kans, et sai vähän muuta-ajateltavaa. Käväsin pika reissun zeppeliinissä, mut tuli niin huono-olo et ei kyl saattanu olla kauan, vaik kerranki sinne yksin pääsin :kieh:
Kai se häätyy kaivaa kirja esille ja lähtä köllimään ja ootteleen aamua..
sukkis ja änkyrä masu 40+3
 
miracles ihanii kuvii neidistä,tahtoo kans oman jo ulos..ens ti siis alotetaan käynnistys..
tääl ollu kauhee olo kun flunssa kiusana ja tänään olo paheni et rupes ahistaa henkeen ja pisteli lujaa välillä oikean rinnan ylös,verikokeis kävin,hiukan tulehdusarvo koholla mut sain ohjeeks lepoo ja cocilanaa...tääl yritetään kovasti parantuu..tääl ei mitn tietoo suppistuksista vieläkään prkl..ottaa päähän.. voimia kaikille ja tsemppii
38+2rv
 
Nopeesti tulin vain ilmoittamaan että minusta tuli potran pojan onnellinen äiti lauantaina 5.12.
:heart: :D
Lapsen maailmaan tulo tapahtui hätäsektiolla eli oli kokolailla hektinen tuo päivä. Pikkuisen tekniset mitat olivat syntymähetkellä 51,5cm ja 3080g.
Enään odotellaan pikkuisen pääsyä kotiin. Osastolle hän joutuin matalien sokereiden takia, mutta nyt vointi alkaa olemaan jo mitä mainioin ja jos kaikki hyvin menee pääsee hän kotiin jo ensiviikon alussa.
Itse en ole niinkään hyvässä kunnossa. Eilen pääsin sairaalasta kotiin, mutta illalla nousi kuume mitä on tänään jatkunut. Epäilivät tulehdusta ja antoivat antibiootit. Toivottavasti menee niillä ohi ettei tarvitse osastolle mennä.
Nyt takaisin pitkälleni. En muiden tekstejä ole vielä ehtinyt lukea mutta onnea kaikille muillekin vauvan saaneille! :flower:
 
Väsynyt huomen! |O LumiZilla: pääsääntöisesti huonosti nukutaan ainakin täällä. Viideltä heränny tänään ja jotkut onnettomat torkut sain tossa sen jälkeen aikaiseksi levottoman pyörimisen päätteeksi. Joskus nukahdan helposti uudestaan, useinmiten en vaan jään miettimään kaikkea "typerää", mitä ei yöaikaan kannattaisi pohtia ollenkaan...Tänään tuntuu olemaan myös runsaasti ilmaa liikkeellä, mitä lie eilen syöny...

Miracles: suloinen neiti :heart:

|O jos tästä kahvia tai jtn muuta piristävää...
VÄSYNYT diiselikissa ja pirteämmän oloinen :xmas: 37+5 :heart:
 
Jeps, toihan se pahin syy onki, toi miettiminen. Vaikka vaan vessaan heräisit pikaseen, niin tottakai siinä sitte kerkiää tulla mieleen jotai pohdittavaa ja sitä sitte pohditaan muutama tunti :headwall: Ja todellakin sellaisia asioita, mitä ei yöaikaan pitäisi miettiä! Arghh!
 
Huomenta!
Täällä kans yks huonosti nukkuja. Meillä valvottaa tonttu, joka on edelleen vilkas viikoista ja yli 4kilon painosta huolimatta. Tosin aamuyön supistellu kans mukavasti. Kolmen jälkeen vaan sellasia vartin - puolen tunnin torkkuja. :headwall:

Jos jollain ylimääräisiä suppareita ois lainata? :D

Mukavaa perjantaipäivää tonttumasuille! :flower: Kohtalotovereille ja kärvistelijöille :hug:

Delfis ja Vili Vilkas
41+3 :heart:
 
Moikkelis kaikille taasen! :wave:

Täällä on taas tapahtunut vaikka mitä kun en oo melkeen viikkoon kerenyt käymään.

Ison isot onnittelut vauvaantuneille!!!!

Kylläpä teillä on "pieniä" masuja... mie mittasin ni ympärys oli 126 cm :eek:
Ja painossa taisin saada pohjat, on noussut jo 25kg!!! En kyllä oikee ymmärrä että mihin se kaikki on mennyt, kun samat housut mahtuu ku alkuraskaudessa.. ainoastaa pötsi kasvaa ja on oikeesti tosi kiree ja pinkee.. ei tunnu että "läskiä" olisi missään. Turvotusta alkaa olla jo ihan reilusti kyllä, on neulominenkin jo tosi vaikeeta että taitaa jäädä villapöksyjen teko ensi vuodelle. :ashamed: Tosin taitaa olla sukuvikaa tuossa painon nousussa, äitillä nousi meistä kaikista yli 30kg ja siskolla myös omistaan. Jotenkin silti ihmetyttää ku oikeesti ruvettii raskauden alusta syömään miehen kanssa terveellisemmin ja jätettii kaikki limut ja namit pois. Vaikuttaa tietysti vamaan paljon tuo pahoinvointi kun ei oikeen mitään oo pystynyt tekemään.

Tiisaina oli viimeksi neuvola,
Sf mitta oli 34 cm
Paineet n 130/80 (ei jaksa hakee korttia ja kattoo tarkkoja)
Pissa puhdas
Hb 109 (viimeks 106 ja nyt oon jo kaks kk syönny kaks obsidania päivässä)
paino +1450/vk (viimeks +1500/vk)
Sydän 130 (aluks oli hidas 120 ja terkka sano että kuunnellaa hetki ku ottaa niin rauhallisesti, siitähän poitsu hermostu ja rupes samantien potkimaan ja syke nousi 160 =)
Ei kannattais arvostella :LOL: )

Kaikki siis hyvin ja uhkasin että en mee enään, eli olis viikko aikaa synnyttää... toiveajattelua taitaa vaan olla. :D

Palaillaan taas myöhemmin.

Jenninho+masukas poika 37+5
 
Hei joulukuiset!!!! Tästä kiireen keskeltä tulin onnittelemaan uusia vaavinsa saaneita :flower: Täällä tuppaa oleen niin kiire ettei koneelle ole asiaa yleensä moneen päivään :D
Ja :hug: niitä tarvitseville.
Täällä menee oikeastaan jo ihan mukavasti, vaavi syö ja nukkuu välillä vähän kukkuu =)
Joten siis jälleen sanon heipat ja toivotan hyvät viikonloput :wave:

Jisse ja tonttu ja muut
 
:flower: =) sedillon onnea..ja miraclesin neiti sai miut itkuumaan..niiiiiiin ihana vauva... äityli75 :hug:

*huokaus* jotenkin on sellanen tunne että kanavaa ei enää oo nimkskään ja muutenkin tuntuu turhan löysälle.. :x :xmas: |O ..mutta silti.. :headwall: ..manu on ihan killukkana keuhkojen reunassa.. paitsi välillä tuntuu että holahtaa ulos koko tonttu..jospa se sillai rynnii vauhdilla tietä itelleen..oli isännän kommentti..eikä kommentointia VOINUT TEHDÄ KUIN KOLMETA YÖLLÄ!!! |O ...

* huokaus * ..pätkissä nukuttu yö takana..esikoinen jäi kotiin kun eilinen possupiikki ja siihen yhdistetyt korisharkat sai aikaan aika heikon poikasen..iteensä vaan nauratti kun sanoi.. * äiti, mie heilun ku palmu tuulessa..* :LOL: ..tukka hapsotti suihkun jälkeen ja parttiarallaa 185 cm 15v on tosissaan kuin palmu :D ..aamuyöllä kun miehuokailin tuoss sohvall hetken niin poika tuli juomaan ja kysy vaan että tarviiko herättää iskä.. mie sanoin että ei tässä mitään iskää tarvii.. niin sitten kysyi vaan että * jos vauvaa "seisottaa" niin yltäkö se miuta polveenkaan asti* :heart: ..meinasin purskahtaa itkuun mutta sain sanotuksi että mitataan sitten kun vauva tulee kotiin..

eli kaikista pelotuksista huolimatta mie olen positiivinen miun ja vauvan selviämisestä.. :saint:

Dare ja manu 39+4
 
sedillon onnea vauvasta ja toivottavasti olo lähtee ab:llä paraneen!! :hug:

Dare:lle :hug:

Merkittisköhän tämä jotain? yöllä heräsin moneen otteeseen, ku ala maha oli ihan *piip* kipeä nyt aamun supistellu epäsäännöllisesti, mut tuntuvasti ja kohdun suuta polttelee/kipristelee.. mut hyvin skeptisellä mielellä, taitaa vauva vain tehää tilaa alaspäin.

Mua pelottaa!!! :'(

sukkis ja änkyrä 40+4
 

Yhteistyössä