IVF hoidoissa oleville/sinne joutuville

Huikean ihanaa, onnea @vauvameille !! Mä jotenkin aavistin että plussaat <3 hitsi kun vois aavistaa omankin kohtalon! Mulla tuli ennätysaikaisin ovisplussa, kp 10, mutta vasta illalla, joten merkattiin seuraavalle päivälle, kp 11. Siirtoajankohtaa soittelin klinikkaan, en päässyt vielä läpi. Nyt on puolet blastoista käytetty ja kaksi jäljellä. Oon jo vähän itseäni psyykannut, että ne ei välttämättä kiinnity. Todennäköisesti nämä kaksi siirrettyä eivät sitten laadultaan ole olleet riittävän hyviä. Mitään ei muutettu nyt lääkityksessä, koska kaksi kertaa tämä kombo on toiminut kun kaksi raskautta saatu. Hyvä niin, haluan mennä tällä puoliluonnollisella kierrolla, kävi miten kävi. Milloin @Lumitalvi sulla punktio? Tuliko arviota vielä? Mehän @Mohan piinaillaan sit ens viikolla yhdessä, apua alkaa jo jännittää!!
@marrasmai toivottavasti pääsette pian tekin siirtoon <3 Mulla myös @Rusakkonen käy välillä mielessä, toivottavasti heille kuuluu hyvää. Tsemppiä kaikille vaiheisiinne <3
@Tupsuli pääsin siirtoon. Tuoresiirto oli tiistaina. 6 solua saatiin punktiossa ja niistä 5 hedelmöittyi. Jatkoviljelyyn meni 4, mutta niistä ei ole kuulunut mitään. Olo on ollut ihan hyvä sen jälkeen ja nyt on alkanut väsymys laantumaan. Testipäivä 30.8. joten sinne asti pitää nyt jännitellä. Luteaalitukena käytän Teroluttia 1+2 /päivä.
 
Hei ihanat naiset, mulla ois kysymys jos joku osais mua valaista tässä asiassa. Eli kyseessä PAS ja siirron ajankohta. Pitkään olen tätä mietiskellyt, kun eikö siirron pitäisi tapahtua aika tarkalla aikataululla ovulaatioon nähden? Jos siis klinikalta annettu ohje testata ovista aamuisin, ja lh piikin jälkeenhän voi ovuloida onko se nyt jotain 12-32 tunnin jälkeen, niin miten ne siitä sun lh piikin ajankohdasta voi tietää koska on ovulaatio ja näin ollen laskea parhaan siirtoajankohdan?
Mulla siis takana useampi epäonnistunut siirto, ja mietin että siirtääköhän ne oikeaan aikaan... Entä jos ois irrotuspiikki mukana, oisko silloin helpompi laskea ajankohta tarkemmin?

Toivottavasti tuosta vuodatuksesta sai jotain tolkkua
Tähän on just niitä limakalvon tutkimuksia, esim. BE READY tai vastaavia. Niissä tutkitaan milloin limis on vastaanottavaisin alkiolle. Toisilla se voi olla pitempi aika ja toisilla lyhyempi. Mä googlettelin, että maailmalla on tutkittu jonkin verran tuota siirtoasiaa. Ilmeisesti 5. päivä lh-plussasta on tavallinen päivä siirtää blastokysti, myös 6 vuorokautta viljellyt alkiot eli hitaat blastot, se on todettu tutkimuksissa menestyksekkäämmäksi, en tiedä miksi. Korjatkaa jos oon väärässä. Jännä kun näissä kaikissa puhutaan aina ovulaatiosta vaikka oikeastihan pystytään vaan mittaamaan lh-plussa, ovulaation ajankohtaa ei tiedä kukaan. Paitsi jos käytetään irroituspiikkiä, ilmeisesti sillä pystytään tunnilleen määrittelemään ovis, onko se 36 t? Kuka tietää? Googlettamalla pikaisesti löytyi tämmöinen: "Implantation usually occurs 6–12 days following LH surge [11–14]. The majority of embryos implant 8–10 days post-LH surge, while earlier or later implantations occur more rarely" Eli kun lh-piikki havaitaan, siitä normaalistin alkio voi kiinnittyä 6 päivän päästä. Oisko sit niin, että joillakin ovis tulee nopeasti heti lh-piikin alettua ja jos hedelmöittyminen tapahtuu heti ja alkio kehittyy supernopeaan. Onhan tässä niin paljon, mitä ei tiedetä ja jokaisen kohdalla vielä omat jokaisen kehon ominaisuudet, että välillä tuntuu miten tämä ihmiskunta on edelleen olemassa kun raskautuminen vaikuttaa niin rakettitieteeltä!:ROFLMAO::cautious:

(.) Maanantaina siirto. Jännää, nyt meitä on sitten useampia piinailjoita tällä ja ensi viikolla. Voi kun kaikki plussattaisiin <3 Peukkuja meille kaikille <3 Toukokuiset nyytit syliin <3
 
Viimeksi muokattu:
Tuntuu että olen tämän ivf viikon (ma punktio, ke siirto) ollut ihan poikki. Olen ottanut joka päivä päikkärit ja tänään ennole jaksanut tehdä mitään. Toki on myös eka työviikko loman jälkeen, mutta en minä ennen näin väsynyt ole ollut. Onkohan esim. terolutien sivuvaikutus väsymys? Vai onko kroppa hormonihoidoista vaan ihan puhki?
 
Tuntuu että olen tämän ivf viikon (ma punktio, ke siirto) ollut ihan poikki. Olen ottanut joka päivä päikkärit ja tänään ennole jaksanut tehdä mitään. Toki on myös eka työviikko loman jälkeen, mutta en minä ennen näin väsynyt ole ollut. Onkohan esim. terolutien sivuvaikutus väsymys? Vai onko kroppa hormonihoidoista vaan ihan puhki?
Luultavasti nuo rankat hormonihoidot aiheuttaa väsymystä. Mulla oli ihan samanlaista punktion jälkeen, en jaksanut kuin nukkua. Muutama päivä lepoa, sitten helpotti. Tsemppiä!

Täällä mennään kohti toista alkionsiirtoa, nyt jo kp 17 ja maanantaina on siirtopäivä. Tällä kertaa Progynovan sivuvaikutukset ei oo olleet ihan niin voimakkaat kuin viimeksi, vähän on ollut pahoinvointia ja väsymystä. Luget aloitin torstaina. Maanantaina oli ultra ja limakalvoa lääkäri kehui silloin "oikein kauniiksi", mutta oon ihan tyytyväinen että siirto ei ollut vielä tällä viikolla, koska luulen että myöhäisempi siirtoajankohta sopii mun kropalle paremmin. Ja koska nyt tänään on yhdet syntymäpäivät juhlittavana, enkä halua herättää huomiota jättämällä alkoholijuomat kokonaan väliin... :D eli voi ottaa pari kuohuvaa vielä, kovin paljon ei tietenkään viitsi.

Kivaa, että on useampi joilla on siirto tapahtunut tai lähiaikoina tiedossa, päästään piinailemaan yhdessä! Plussatuulia kaikille ja onnea vielä @vauvameille plussasta :love:
 
Tuntuu että olen tämän ivf viikon (ma punktio, ke siirto) ollut ihan poikki. Olen ottanut joka päivä päikkärit ja tänään ennole jaksanut tehdä mitään. Toki on myös eka työviikko loman jälkeen, mutta en minä ennen näin väsynyt ole ollut. Onkohan esim. terolutien sivuvaikutus väsymys? Vai onko kroppa hormonihoidoista vaan ihan puhki?
Mulla ainakin Terolut alkionsiirron tukena aiheutti ihan jäätävän väsymyksen. Ajattelin jo, että raskaus on alkanut kun niin väsytti, mutta se olikin se Terolut.
 
  • Tykkää
Reactions: Coconutt ja Mohan
Kuinka aikaisin uskaltais raskaustestin tehdä? Mulla oli tiistaina tuoresiirto (D4 alkio) ja virallinen testipäivä 30.8. Nämä piinaviikot on ihan kamalaa aikaa. Luteaalitukena terolut. En tiedä onko sitten sen sivuoire, mutta tissit on niin kipeet että ei mitään järkeä. Oltiin perjantaina veneilemässä ja järvellä oli pieni aallokko. Jokainen töyssy tuntui siltä, että rinnat repeää irti. :oops:
 
@Mohan ja @Coconutt kyllä se nyt sovitaan, että teidän kohdalla tissikipu on raskausoire! Mulla oli ekassa raskaudessa tissikipua, toisessa ei ollut, mutta päättelin sen johtuvan siitä, kun olin just ihmetyksen lopettanut ja ajattelin että ehkä tissit on jo niin rutinoituneet.. Ekassa raskaudessa tissikipu alkoi hieman ennen virallista testipäivää. Tokassa raskaudessa oli menkkakipuja enemmän lähellä plussaa. Ärsyttävää kun on ollut kaksi aivan erioireista raskautta niin ei voi päätellä mitään mistään.. Mä hain tänään kuorestaan jo ulos puskevan blaston, joka oli biologin mukaan oikein tasapainoisen näköinen. En ole uskaltanut laatuja tarkemmi kysellä, mieluummin pidän toivoa yllä! Nyt tietysti toiveet nousi heti eksponentiaalisesti! Haitko sinäkin @Tuutikki84 tänään pikkuisen kyytiin? Nyt plussia meille kaikille ❤❤❤
 
  • Tykkää
Reactions: Tuutikki84 ja Mohan
Plussatoivotuksia @Coconutt, @Mohan ja nyt myös @Tupsuli. Ja eikö siirto ollut tänään myös @Tuutikki84 sinulla? Oliko muita piinailijoita?

Mulla punktio takana ja mukavasti meni. Jos tuota nyt mukavaksi toimenpiteeksi voi sanoa. ;) Rajoituksia oli tullut taas eikä mies saanut olla mukana toimenpiteessä mutta hoitohenkilökunta oli kyllä hyvänä tukena. Saatiin kahdeksan munasolua ja siirto (jos siihen päästään) on torstaina. Tukilääkkeenä on tällä kertaa Cyclogest ja kiinnityksen tueksi tuli Gonapeptyl.
 
@Tupsuli ja @Lumitalvi oli joo alkionsiirto tänään, hyvin se meni ja niin nopeasti että hups vaan :D kauheasti jännitti ja hermostutti ennen sitä. Lääkkeiden sivuoireet on tosiaan tällä kertaa olleet lievemmät kuin viimeksi, ei ole ollut vatsakipuja juurikaan, pahoinvointi vähäisempää ja rinnatkaan ei oo mitenkään hirveän kipeät ja turvonneet. Katsotaan nyt, miten tämä tästä etenee...

@Lumitalvi hyvä munasolusaalis teillä, toivottavasti pääsette tuoresiirtoon :)
@Mohan vautsi, teillä on tosi hyvä tilanne myös!

Eiköhän niitä plussia nyt saada tänne taas pikkuhiljaa, pidetään peukkuja meille kaikille! Tästä nämä piinapäivät itselläkin taas lähti käyntiin. Tällä kertaa toivottavasti osaa ottaa iisimmin kuin viimeksi, koitan keskittyä kaikkeen muuhun ja olla miettimättä liikaa... katsotaan, onnistuuko :D
 
  • Tykkää
Reactions: Lumitalvi
Mulla oli yön aikana kadonnut tissikipu lähes olemattomiin :( Eihän tässä ole kuin vasta pp 6 menossa, mutta silti tuli kyllä huono fiilis. Meillä oli biokemiallinen raskaus vuosi sitten inseminaatiosta, jossa selvisin 5+5 asti ja silloin juurikin tissikipu poistui kuin sormia napsauttamalla.
 
Hei taas kaikille. Puolen vuoden tauon jälkeen hoidot vihdoinkin aloitetaan ja ICSIä kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa. Jännittää kovasti tulevat hormonipiikitykset ja se, miten kehoni niihin reagoi. Onko teillä vinkkejä miten piikitykset saa itse tehtyä parhaiten, jos piikit vähän kammottaa? Meillä puolisosta ei ehkä ole apua tähän.

Minulla on aiemmin ollut vain 1 tai 2 munarakkulaa ultratuissa kierroissa. Onko teillä kellään ollut samanlaista lähtötilannetta, josta sitten on kuitenkin saatu useampi munasolu punktiossa? Kuulisin mielelläni rohkaisevia kokemuksia heikosta lähtötilanteesta huolimatta. Kuinka monta rakkulaa teillä on hoitamattoman kierron ja hoitokierron alussa ollut ja kuinka monta munasolua niistä on hoitokierrossa saatu ja lopulta onnistuneesti hedelmöitettyä?
 
Oi nyt on kyllä super jännää, kun on näin monta piinailijaa. Nyt on pakko tulla kunnon plussa-aalto. Täällä kaikki peukut pystyssä <3

@Mohan älä heitä kirvestä kaivoon. Mulla ainakin tissikipu tuli ja meni ja vaihteli päivittäin laidasta laitaan. Toivoa on <3
 
@Mohan ille tsempit, älä tosiaankaan heitä kirvestä kaivoon! Minäkin muistan, että oireet vaihteli tosi paljon, esim. pahoinvointi katosi kokonaan päiväksi ja alkoi sitten seuraavana taas entistä tujumpana. Myös alamaha/tissioireet vaihteli päivästä toiseen. Ihan huippu blastosaalis!!! Kyllä niistä ainakin yksi vauva teille tulee.

Täällä on oudot fiilikset. Eilen oli tosi toiveikas olo, kun kuulin että pikkuinen puskee jo ulos valmiina kiinnittymään. Mutta mulla on ollut todella vähäiset/olemattomat oireet nyt tukilääkkeistä tässä kierrossa. Kahdessa ekassa passissa viime kierroilta oli runsaasti alavatsaoireita jo ennen siirtoa ja ne jatkuivat koko ajan kunnes menkat alkoi. Nyt on aivan hipihiljaista... Ei vihlontaa, ei poltetta, ei sukkapuikkokipuja tai jomotuksia, ei tuikkauksia. Viime- ja toissakuussa siirron jälkeen supisteli jonkin verran, oli ajoittaista poltetta mahassa jne, nyt ei tunnu MITÄÄN. En tiiä onko se nyt hyvä vai huono asia.. :D Yleensä Gonapeptylin jälkeen mulla hiljenee n. vuorokaudeksi kohdussa, sitten alkaa erilaiset tuntemukset, saa nähdä miten nyt käy. Pistän sen vasta tänään illalla. Edelleen on tavallaan hyvin toiveikas olo, mutta toisaalta ihmetyttää, että miksei mulla ole mitään oireita nyt tukilääkkeistä, otan kuitenkin kohtuu isolla annoksella. Hämmentävää. Välillä olen ihan epätoivon syövereissä ja varma siitä, että pikkuisen kehitys on pysähtynyt, välillä oon varma, että NYT se kiinnittyy, kun ei ole just mitään hämääviä oireita :D Voi jessus tätä spekulaation määrää, voispa hypätä suoraan ens viikkoon. Annoin puolisolle "luvan" päivittää auto tavalliseen 5-paikkaiseen farmariautoon, kun tuli hyvä auto vastaan ja kun luotto onnistumiseen on kai tavallaan aika pieni. Toivottavasti me sitten kolmen istuimen kanssa siihen mahdutaan, jos käviski tuuri. No me ei autoilla kovin paljon, että ehkä esikoisen vois laittaa sitten etupenkille tarvittaessa, jos koko porukalla jonnekin lähdetään. Ai niin yks oire on, keltarauhanen kipuilee vasemmalle, josta follikkeli irtosi. Mutta se on aina tässä vaiheessa kiertoa, jos on kunnon ovis tapahtunut.

Tervetuloa @PumpuliNumpuli mukaan, en tiedä tuosta tilanteesta. Mulla on antraalifollikkeleja näkynyt yleensä muutama / munasarja ja lopputuloksena on ollut 1-8 solua. Eka ja toka IVF, 1-3 solua, joista ei mainittavaa siirrettävää eikä pakkaseen, vaihdettiin lyhyestä kaavasta pitkään ja hormoniksi Menopur. Toiseksi viimeisin punktio -> 6 solua, joista 5 hedelmöittyi ja tuoresiirrosta plussa, viimeisin punktio 10 solua, joista 8 pakkaseen, tuoresiirrosta plussa, 4 blastoviljelyssä jatkoon ja uudelleen pakkaseen, nyt 3. PAS niistä menossa.

Kyllä täällä on monella jännät paikat. Monta piinailijaa ja tästä porukastahan IHAN taatusti joku/jotkut plussaa. Luokoon se toivoa meille kaikille! ❤
 
  • Tykkää
Reactions: PumpuliNumpuli
On nää piinapäivät PIINAAVIA. Siis oon joka toinen minuutti sitä mieltä, että oon raskaana ja samalla sekunnilla mieli muuttuu. Jokainen pienikin tuikkiminen vatsassa, rintojen tuntemukset, selän tuntemukset herättää miettimään että mitä jos.

Se mikä luomukiertoon on selkein ero tässä kierrossa, on että mulla on oviksen jälkeen alavatsa kipuillut aina menkkoihin asti aikalailla koko ajan, niin nyt ollut selkeästi vähemmän. Johtunee tosin varmaan terolutista, jota käytetään ilmeisesti myös endon hoitoon, joka mulla varmaan ne kipuilut aiheuttaa.

Mitkäs fiilikset muilla piinailijoilla?
 
vierailija
On nää piinapäivät PIINAAVIA. Siis oon joka toinen minuutti sitä mieltä, että oon raskaana ja samalla sekunnilla mieli muuttuu. Jokainen pienikin tuikkiminen vatsassa, rintojen tuntemukset, selän tuntemukset herättää miettimään että mitä jos.

Se mikä luomukiertoon on selkein ero tässä kierrossa, on että mulla on oviksen jälkeen alavatsa kipuillut aina menkkoihin asti aikalailla koko ajan, niin nyt ollut selkeästi vähemmän. Johtunee tosin varmaan terolutista, jota käytetään ilmeisesti myös endon hoitoon, joka mulla varmaan ne kipuilut aiheuttaa.

Mitkäs fiilikset muilla piinailijoilla?
En viitsi kirjautua, Tupsuli täällä Mulla on siis ihan sama, aiempiin kiertoihin nähden hiljaisempaa, mutta nyt on alkanut tuntua ihan pieniä ajoittaisia tuikkinoita. Joka toinen sekunti oon raskaana ja en ole! Ei ole vielä semmosta musertavaa varmuutta, että en ole raskaana, mut alkaako mulla sit paniikki tulla kun toiseksi viimeistä blastoa viedään...Tisseissä ei tunnu mitään, mut kohtu tuntuu jotenkin täyteläiseltä, sitä pientä jäytämistä ja tuikkinaa ajoittain, tänään ollut hirveä jano koko ajan ja suuta kuivaa.. Ja alkio parka ei välttämättä ole edes kiinnittynyt Kyllä mieli on herkeä kuvittelemaan, toivo elää vielä! Viime kiertoihin verrattuna ne hirveet menkkapolttelut puuttuu. Blaah, mistä sais nyt mielen rauhaa näihin piiniksiin!
 
  • Tykkää
Reactions: Mohan
En vielä jaksa uskoa raskauteen, mutta uskottava se on, että tein just positiivisen raskaustestin. Mulla siis oi-hoito, ja alkuun kroppa ei reagoinut gonal-f mitenkään, sitten näkyi vasemmalla puolella 10mm rakkula, sitten se oli surkastunut mutta oikealla puolella oli 10mm rakkula, ja lopulta se oikean puolen rakkula jaksoi kasvaa 18mm kokoon (taisi olla kp20, monta pistosta siihen meni). Nyt on dpo12 ja haalea viiva.

Pääsen testaamaan seuraavan kerran sunnuntaina mökkireissun jälkeen, nyt muuten jännittää kovasti vahvistuuko viivat vai kestääkö tämäkin "raskaus" vain viikon, kuten viime vuotinen. En tässä kierrossa testannut Ovitrellen poistumista, koska pidin koko touhua ihan farssina ja vain odotin IVF-hoitoon pääsyä. Ovitrellestä on nyt 13 päivää, pitäisi näkyä vain 10 päivää. Tietysti jos tämäkin on vain kemiallinen, niin jotenkin toivoisi että IVF myötä heikkolaatuisia soluja saadaan karsittua pois ennen siirtoa, ettei näitä tarvitse kovin montaa kokea. Yritän olla positiivinen ja uskoa, että kaikki menee hyvin, mutta aikahan sen vain näyttää.
 
Ihan mahtavaa! Onnea @Disco Volante !!! Mulla taas toiveet nousee ja laskee niinkuin vuoristorataa. Eilen illalla kävin kävelyllä ja kun menin saunaan, yhtäkkiä rinnoissa, etenkin vasemmalla, josta oon imettänyt molemmat laspet (oikeaa eivät ole oikein huolineet) alkoi tuntua samanlaista kirvelyä/kihelmöintiä kuin maito nousisi! Ja vasen rinta etenkin oli hieman arka sivulta painaen. Mulla ei ole yleensä koskaan mitään tissioireita PMS:ssa eikä aiemmissa yrityksissä lääkkeistä ole tullut tissioireita. Ja sitä paitsi aloitin lääkkeet jo lauantaina, joten miksi vasta keskiviikkona alkaisi yhtäkkiä tulla tissioiretta.... Noh, toiveet nousi siis. Yöllä heräsin ja alavatsalla ei tuntunut mitään, aamulla ei tuntunut YHTÄÄN mitään, ei niitä pieniä kihelmöintejä joita koko eilispäivän tuntui, toiveet laski.... Voi hemmetti soikoon tätä toiveiden ja epätoivon ristiaallokkoa...:eek: No sitten mulla loppu kärsivällisyys ja testasin hyyyyyyvin pienen viivanpaikan pp3/dpo 8. Tosi älytöntä, tiedän sen ja tiedän senkin, että on Pregnylin jäännettä eli en tullut hullua hurskaammaksi tuosta testaamisesta. Onko sulla @Mohan oireet vaihdelleet, eli välillä tuntuu ja välillä ei? Millasia tissioireita sulla on? Mulla tuli ekassa raskaudessa semmosia valkoisia pilkkuja nännipihoihin vähän ennen menkkojen alkamisajankohtaa, sekin oli täysin uutta. Eilen huomasin pari valkoista pilkkua, mutta en tiedä onko ne tulleet aiemmin vai nyt uusia..! Voi hiivatti, olis pitänyt tutkia etukäteen sekin homma :D :D
 

Yhteistyössä