IVF hoidoissa oleville/sinne joutuville

Onnea @Disco Volante !!

Täällä on nyt tosi monta piinailijaa samaan aikaan, ompa mukava! Mulla on myös terolut tukilääkkeenä ja oon ollut tämän viikon tosi väsynyt. Töissä jaksan, mutta sitte heti sen jälkeen oon aivan kuollut.Viikko sitten torstaina laitoin ovitrellen. Näkyyköhän se kauan testeissä? Oon ollut tosi malttamaton ja tein maanantaina ensimmäisen testin (rsfu herkkä) ja se oli nega. Eilen en malttanut enään olla tekemättä ja tein clearbluen testin ja sieltä tuli plussa. Oli pakko tehdä äsken uudestaan rsfu:n testi ja siihen tuli myös viiva :eek: En nyt tiedä mitä tästä ajatella. Sunnuntaina olisi virallinen testipäivä.

Saatiin tänään tietää että neljästä jatkoviljelyyn menneestä alkiosta 2 selvisi pakkaseen. Oon lähtötilanne huomioiden tyytyväinen tulokseen.
 
Monet sen poistumista testaavat, ja parhaimmillaan joku on kertonut saaneensa sen jälkeen negan jo neljässä päivässä! Itse testasin edellisessä hoitokierrossa (nyt en jaksanut, koska toivo oli vähissä), ja sain negan kuusi päivää pistoksesta.
Nyt menin kyllä sekoittamaan piikit se olikin gonapeptyl mikä oli viime viikolla. Hatarat aivot.
 
Moi!
Pitkästä aikaa minäkin palstalla.. Meillä pakkasessa olisi 4 kpl 3-päiväsiä. Jospa syyskuussa vihdoin pääsisi siirtoon, siis IVF tehty marraskuussa.
Huomenna pitäisi alkaa (tämänpäiväisestä migreenistä arvellen) menkat.
Viimeksi siirtoa ei päästy yrittää kun en saanut LH-huippua "kiinni". Mitä testejä te käytätte?
Jotenkin ärsyttää et lääkäri haluaa luonnonkiertoon (joo, ilmeisesti parempi tod.näk. onnistua), mutta nämä kuukaudet menee melkoisella vauhdilla.
Mietityttää, että jos en nytkään saa ovulaatiota kiinni, niin taas siirtyy kuukaudella. Oletteko muut aina saaneet testeillä oviksen kiinni?

Yritän kahlata teidän viestejä, niin pääsen vähän kärryille ketäs täällä nykyisin pyötii :)
 
Mulla tuli viime yönä keskellä yötä jäätävä vatsakramppi menkkamaista kipua. Meinasin oksentaa ja kylmä hiki puski päälle ja mietin pyörrynkö tähän. Hitto, luotto alkaa oleen kyllä nyt nolla että olisi tarrannut kiinni :(
 
@Coconutt ihan hirmuisesti onnea!!! Mikä dpo sulla oli maanantaina kun testasit? Gonapeptyl ei tietääkseni näy mitenkään r-testissä, lh-testissä se näyttää plussaa muutaman päivän. Ihan huippua kun plussia alkoi nyt sateleen <3 Satelis tännekin!

@janitainen tervetuloa taas mukaan <3 Mä testaan PC.n liuskoilla aamua iltaa. Sitten plussan varmistan CB:n digillä, sillä perusmallilla. Se systeemi on mulla toiminut hyvin.

(.) Mulla eilen illalla oli tissit kipeemmät kuin toissailtana. Lisäksi tajusin, että alaselkää on särkenyt nyt pari päivää, nivusia myös ja eilen tuikki häpyluuhun semmosia outoja tuikkauksia ja aina välillä jännästi polttelee kohtua, ei ihan menkkamaisesti, hieman erilailla. Lisäksi toissapäivänä ja eilen jatkuva jano. Mutta voi johtua kyllä lugestakin, koska keltarauhashormonin tekosiahan ne Mä testasin toissapäivänä ja eilen illalla, samanvahvuiset viivanpaikat, ehkä tuoreena aavistus punasta. Mulla ei ole aiemmin Pregnyl näkynyt PC:lla kuin 6-7 päivää, nyt tänään illalla tulis jo 9,5 pv. Periaatteessa on semmonen tunne, että jotain vois olla tapahtumassa tuolla alakerrassa, mutta mä pelkään että yritän nyt vaan toivomalla saada itseäni raskautuneeksi, ehkä en hyväksi nyt sitä mahdollisuutta, että nega tästäkin pärähtäisi :cautious:

Onnea Mohan!!!!!!!!!!!!!! Jeeee, kunpa nuo samat oireet mitkä sulla tietäis mullekin plussaa <3 <3 <3 Ihan parasta!!!!! Hei plussajuna, mulle yks lippu kans!
 
Hei, ilmoittaudun tänne mukaan koitokseen. Minulle on tehty IVF v 2015, ja ekasta tuoresiirrosta tulin raskaaksi ja vauva syntyi 2016: nyt piiitkän tauon jälkeen, ehkä ihan liian pitkän, mutta syyt on moninaiset jälkeen olemme etenemässä PAS -kiertoon toiveena saada toinen lapsi. Endo nostaa taas päätään, odotukset on aika hatarat. Ikää on 38 v, mietteet monenlaiset. Meillä on pakkasessa vuoden 2015 hoidosta 2 hyvälaatuista alkiota. Tämä on viimeinen mahdollisuus minulle saada toinen lapsi. Uutta ivf:ää emme tee.

Mietin, selviävätkö edes sulatuksesta alkiot, ovat olleet jo 5 vuotta pakastearkussa. Vaikka lääkäri sanoo, ettei sillä ajalla olisi merkitystä, tuntuu jotenkin vaikealta uskoa, että elämää niistä saisi. Kenelläkään kokemusta näin pitkästä pakastusajasta?

Ensi viikolla alkaa kp 19 Synarela sumutteet endon sammuttamiseksi.

Mielellään tuskailen tätä matkaa kanssasisarten kanssa, muut ei voi ymmärtää.
 
Tännehän satelee plussia, ihanaa @Mohan, @Coconutt ja @Disco Volante!

@Liiby, toivottavasti raskautuminen onnistuu nyt myös ekasta kerrasta! Kyllä siellä varmasti pakkasessa hyvät alkiot edelleen odottaa.

@janitainen, minä olen toiminut samoin kuin @Tupsuli, kun olen aikoinaan yrittänyt luomusti raskautua. Eli halvemmilla liuskatesteillä olen testannut aamua/iltaa ja kun on näyttänyt positiivista tai melkein positiivista, olen ottanut avuksi/tueksi digin.

Minä ilmoittaudun piinailijoihin. Eilen siirrettiin yksi kolmipäiväinen 8-soluinen alkio. Ja toinen samanlainen meni pakkaseen. Meillähän tämä on jo positiivista, kun saatiin edes yksi pakkaseen, kun aiemmilla neljällä IVF-kierroksella ollaan päästy vain tuoresiirtoon. Sunnuntaina pistän Gonapeptylin ja testipäivä on jossain tuolla kaukana syyskuussa.

Punktiossa lääkäri muuten puhui, että mulle voitaisiin tällä kertaa siirtää kaksi alkiota, jos siirrettävää on ja haluasimme. Mutta kun menin siirtoon, oli toinen jo pakastettu. Yhdellä siis mennään!
 
@Mohan onnea!!

Kiitos kaikille onnitteluista. Oli pakko tehdä tänään kolmas erilainen testi ja kyllä se viiva siellä vaan on.

@Tupsuli mä en rehellisesti sanoen tiedä mitennoi päivät lasketaan. Punktio oli 14.8. ja siirto 18.8.jolloin siirrettiin D4 alkio. Sen verran osaan laskea et joskus toukokuussa olis LA, mikäli sinne asti päästään.
Punktiopäivä on minusta dpo 0 ja samoin alkion ikä, pp on siirron jälkeiset päivät, mutta niistä ei voi päätellä mitään, koska alkioita siirretään eri ikäisinä. Sulla on nyt punktiosta 14.8 laskettuna dpo 14 eli raskausviikot 4+0 ja pp 10 siirtopäivästä laskien :D Monimutkaista, mutta loogista sitten kun tuota alkaa ajattelemaan! Onnea vielä kerran <3
 
Me saatiin siirrossa lappu jossa luki jo että 10.5. ois la jos menee hyvin. Punktio oli siis 17.8.! Apua, tuonne on kyllä niin pitkä aika että mitä vaan voi vielä sattua. Se viime yön jäätävä mahakramppi mietityttää kyllä, koska viime syksynä inssistä plussattuani mulla oli myös kauheita vatsakipuja ja se meni jo 5+5 kesken.
 
Onnittelut plussanneille ja tsemppiä piinailijoille.

Minulla alkoi hoidot vihdoinkin ja ekassa ultrassa näkyi 10-11 munarakkulaa! Ehdin jo iloita ihan älyttömän hyvää tilannetta verrattuna normaaliin kiertoon, mutta ilmeisesti läheskään kaikki ei jatka kasvua, näin käsitin. Jännityksellä odottelen kuinka monta lopulta kasvaa kunnon mittoihin ja mitä punktiosta tulee, jos sinne asti päästään. Pistoksia pelkäsin turhaan, eikä piikki ollut kovin isokaan. Punktiosta en ole vielä saanut tietoa. Mitä siinä tapahtuu? Onko liioiteltua jäädä sairauslomalle sen jälkeen? Millainen vointi teillä punktion kokeneilla on sen jälkeen ollut?

Onko täällä muita hoitojen alussa olevia?
 
  • Tykkää
Reactions: Tuutikki84
Tein RFSU early:n, jolla viime kierrossa en saanut viivanpaikkaa kun oli negakierto, nyt illalla iiiiiihan hennosti punertava haamu. Toisaalta nyt vasta 9,5 vrk Pregnylistä (5000 IU), joten ei vielä osaa oikein iloita, kun on herkkä 10 IU:n testi ja tuon verran voi hyvällä tuurilla olla vielä pistoksesta.... Kyllä PIINAA.

@PumpuliNumpuli mulla näkyi viimeksi muistaakseni 6-7 follia, mutta osa oli väliseinällisiä ja niissä oli kaksi munasolua joten saalis oli 9, katsoin just vanhoja postauksia! Tsemppiä piikittelyyn, toivotaan hyvää saalista <3
 
Eilisiltainen oli Pregnylin jäänne, uskomatonta miten pitkään mulla se näkyy, ihan tasan 10 vrk, kuten pelotellaan :D Tänä aamuna nimittäin blanko. Blaston siirto ja pp 5, kyllä tämäkin kierto alkaa olla tässä, mulla on aiemmissa raskauksissa näkynyt 2-päiväisen siirrossa pp6 joten tuskin siellä mitään on. Jännä miten raskaana oleva olo, rinnat kipeät, jatkuvaa nippailua alavatsalla, ihan erilailla kuten menkoissa edellisissa negakierroissa. Mutta kyllä se täytyy 10 IU herkkaa testiä uskoa. Toki tässä jatkossa testaan, mutta varmaan vasta varmistelen negan sitten virallisena päivänä. Yksi blasto vielä pakkasessa, kyllä nyt henkisesti aion varautua jatkamaan elämää ilman kolmatta. Muutoin pettymys tulee olemaan hirmuisen suuri, tässä matkan varrella vauvakuume on lähtenyt ihan kunnolla nousuun, liekkö nämä hormonit vaikuttaa. Vaikka yritin lähteä liikkeelle asenteella "tulee jos tulee". Ei se ihan niin taida onnistua, ainakaan mulla. Mutta ihanaa, että näin monta plussannutta jo tässä kierrossa, toivottavasti vielä lisää saadaan <3 Mä harkitsen nyt välikiertoa - kahta ja palaan asiaan viimeisen blaston kanssa. Onnea kaikille vaiheisiinne <3 <3 <3
 
@PumpuliNumpuli minulla oli aikoinaan ivf-hoidossa niin, että ekassa ultrassa näkyi joku alle 10 follia ja lääkäri jo mietti koko hoidon keskeytystä. Kuitenkin sitä jatkettiin, ja sitten folleja olikin tullut jostain lisää. Punktiossa saalis oli 15 follia, mutta valtaosa niistä oli tyhjiä. Siellä oli 6 munasolua, joista 5 hedelmöittyi, kaksi jakautui epänormaalisti ja meni roskiin, kolme jäi, joista 1 siirrettiin tuoresiirtona ja sain siitä vauvan ja 2 meni pakkaseen.

Meille lääkäri sanoi koko ajan, että 1 hyvä alkio riittää, ja siihen keskityin silloin kun näytti jotenkin vähäiseltä se määrä. Tsemppiä sinulle, punktio minulla ainakin oli helppo. Olin vähän tillin tallin lääkityksestä, se ei sattunut, paineen tunnetta lähinnä oli kun kerättiin munasoluja sillä piikillä.
 
  • Tykkää
Reactions: PumpuliNumpuli
Viimeksi muokattu:
Onnittelut plussanneille ja tsemppiä piinailijoille.

Minulla alkoi hoidot vihdoinkin ja ekassa ultrassa näkyi 10-11 munarakkulaa! Ehdin jo iloita ihan älyttömän hyvää tilannetta verrattuna normaaliin kiertoon, mutta ilmeisesti läheskään kaikki ei jatka kasvua, näin käsitin. Jännityksellä odottelen kuinka monta lopulta kasvaa kunnon mittoihin ja mitä punktiosta tulee, jos sinne asti päästään. Pistoksia pelkäsin turhaan, eikä piikki ollut kovin isokaan. Punktiosta en ole vielä saanut tietoa. Mitä siinä tapahtuu? Onko liioiteltua jäädä sairauslomalle sen jälkeen? Millainen vointi teillä punktion kokeneilla on sen jälkeen ollut?

Onko täällä muita hoitojen alussa olevia?
Mulla punktio maanantailta takana ja sitä ei kannata jännittää. Eihän se tietenkään mitään kivaa ole mutta lääkkeitä saa kyllä niin, että kipua ei tunnu. Kokoajan hoitaja vieressä kysyi, että haluanko lisää kipulääkettä. Lähinnä oli sellainen tunne, että jotain alapäässä touhutaan. Tuntuu kyllä mutta ainakaan mulla ei kipuna. Rauhoittaviakin saa mutta mä en ole niitä ikinä huolinut, kun en tykkää, että pää on niin sekaisin. Mutta kannattaa varmasti ottaa, jos vähääkään jännittää.

Sairaslomaa sain 4 päivää, koska siirto oli neljäntenä päivänä. Liikunnallisen työn takia sairaslomaa saan kyllä tarvittaessa enemmänkin. Ja kannattaa kyllä ottaa rauhassa siirron jälkeiset päivät. Mulla punktion jälkeen on ollut aina ihan hyvä olo eikä kipulääkettä ole tarvinnut ottaa. Pari päivää on kyllä mennyt ihan rauhassa. Eilen kävin jo tunnin rauhallisesti kävelemässä ulkona. Teki kyllä hyvää! Kävely on ihan ok mutta hyppelyitä/kertoja ei suositella, ettei normaalia isommat munasarjat kierry. Se on kuulemma vakava juttu. Nestettä pitää juoda reilusti. Näihin saat kyllä sitten ohjeet mutta on tietenkin hyvä tietää jo jotain etukäteen.

Tsemppiä munasolujen kasvatteluun!
 
Paljon onnea plussista @Mohan @Coconutt ja @Disco Volante :love:

@Tupsuli ei kai se pp5 nega vielä ole vielä mikään lopullinen tuomio, on niin aikaista vielä :) itsellä samat päivät tässä, meillähän oli alkionsiirto samana päivänä.... ajattelin testata ehkä maanantaina tai tiistaina, en kyllä jaksa itsekään sen pidempään odottaa :D

Tällä kertaa on ollut vähän erilaiset oireet kuin viimeksi, mutta kai niistä aika paljon menee ihan lääkkeiden piikkiin muutenkin... alkionsiirron jälkeen ei ollut tällä kertaa sellaisia vatsakipuja kuin viimeksi, vatsa ollut tosi rauhallinen kaikenkaikkiaan. Turvotusta kyllä on, ja kun palattiin torstaina mökkireissulta autolla (muutaman tunnin matka), niin oli ihan pakko avata housun napit kun tuntui että puristaa niin hirveästi! Tällä kertaa mulla on myös naama alkanut kukkia, ärsyttävää :( selkääkin tullut pari hormoninäppylää. Toivon että se ois hyvä merkki, mutta ei voi vielä tietää.

Ja ai niin, eilen oli ihan järkyttävä päänsärky joka ei talttunut yhdellä särkylääkkeellä, vaan vasta toinen vei säryt. Sekin näköjään molempien lääkkeiden sivuoire....

Tämmöistä tänne :D voi että sitä nyt kyllä tosiaan tarkkailee omaa kroppaa ihan suurennuslasin kanssa!:ROFLMAO:


Tsemppiä kaikille ivf-hoidoissa oleville ja niitä odottaville myös! @PumpuliNumpuli kyllä se aika hyvää tulosta lupaa, jos jo ekassa ultrassa on n. 10 follia... kyllä ne mun käsittääkseni siitä vielä kasvaa, mutta välttämättä ihan kaikissa ei oo munasolua (luulen että lääkäri on ehkä tarkoittanut sitä?). Mulla oli folleja ihan järkyttävän paljon, kun on pco, mutta munasolu oli vain vähän alle puolessa. Ja sitten se laatu ennen määrää - hyvistä munasoluista tulee hyviä alkioita, jotka kiinnittyy todennäköisemmin.
Punktion jälkeen on todella tärkeää levätä, siitä saa lääkärin kirjoittaman sairasloman. Itsellä meni viimeksi ihan nukkuessa muutama päivä. Lepo (ja veden juominen) on tärkeää siksikin, ettei tulisi munasarjojen hyperstimulaatiota.

@Lumitalvi tsemppiä sinullekin piinailuun :)
 
@Liiby sillä alkioiden pakastusajalla ei ole mitään merkitystä. Kun alkoi pakastetaan, niin sen aika pysähtyy aivan täysin. Alkio on sulattaessa aivan yhtä hyvä 1 vuoden kuin 15 vuoden jälkeenkin. Toki siis alkion sulatukseen ylipäätään liittyy pieni riski kuukahtamisesta, mutta se ei liity pakastusaikaan. Asiasta löytyy paljon tietoa esim googlaamalla "how long do frozen embryos last" jos englanti taipuu :) Tsemppiä uudelle kierrokselle!
 
  • Tykkää
Reactions: Liiby

Yhteistyössä