Sinnlos, aika huonoa tuuria on, jos tuosta mitään tulee. Etköhän voi olla ihan huoletta. Mun suurta herkkua on kyl muutenkin raaka liha, eikä siitä oo koskaan mitään tullu. Joten kai nuo suositukset on lähinnä sen takia, että raskausaikana olis hyvä ottaa varman päälle, vaikka se riski onkin minimaalinen. Nyt siis raskausaikana pyrin itsekin kypsentää pihvit ihan kypsiksi, mutta mietin vaan sitä, että kun oon kuitenkin 30 v vedelly lihaa paljon myös ihan raakana, enkä oo viel tähänkään mennessä mitään oireita saanu, niin ei niissä voi olla mitään kauhean suurta vaaranpaikkaa?
Oli muuten jännä, kun meillä oli viikonloppuna yks perhe kylässä. Perheen äiti oli raskaana, ja mitä tahansa tälle tarjos, niin ei voinu kuulema ottaa kun on raskaana. Esim. karkkeja ei voi syödä (=lisäaineita), juustoa (=listeria), maksamakkara (=ei kuulema saa ottaa grammaakaan kun on raskaana), light-limsaa (=aspartamiini vai mikä lie makeutusaine), katkaravut (en muista syytä).. Jotenkin vaan alko ihmetyttää, että eikö elämä ole aika vaikeeta noin. Tosin tää äiti kerto, että on nyt vähän relannu toisen raskauden aikana, ekan kans oli kuulema vielä tarkempi.
Tänne ei kyllä ihmeempiä, täysin oireettomana mennään edelleen, tissit on kyllä välillä vähän kipeet, mutta muuten ei mitään. Koko raskaus meinaa unohtua hyvin usein. Illalla täälläkin maha todella turvoksissa, joten silloin mahaa jo vähän näkyy. Muuten ei.