***Heinäkuun Onnenhiput 2011 Kesäkuussa***

Iltoja.

Onnea täysaikaisille.

Hurjan kuuma... Ihan pahaolo aamusta iltaan |O

Turvotusta löytyy... samoin kasvua on edelleen! ti-pe oli tullu 700g painoa! ja vatsanympärys tänään tasan 130cm |O

Huomen olis ultra+lääkäri + mun synttärit... mahdanko saada vauvelit lahjaks ;)

No ei, ei täällä ole mitään tuntemuksia ollut. Ja vauvat riehuu aika tavalla.

Nyt täytyy mennä maate et tulee se ultra nopeemmin.

Niisku-rouva+ pirpanat 34+1 <3
 
Iltaa!
Voi että, täällä on osalla jo raskaus ns. täysiaikainen! :heart: Nyt saa jännittää kuka seuraavana lähtee hakemaan omaa nyyttiään. :popcorn: Ihanaa!
Tiinulle ja Anulle sattunut kurjat onnettomuudet! Pikaista paranemista molemmille!
Kovasti jaksamista kaikille loppuajan vaivoista kärsiville, varsinkin "meidän tuplaäidille" Niisku-rouvalle! On varmaan tosi raskasta kantaa kahta vauvaa näillä helteillä. Nyt kai alkaa onneksi viilenemään.
Mulla on olo edelleen tosi hyvä, kuumuus vaan ahdistaa kun en muutenkaan pidä helteestä saati nyt. Vauvanvaatteita aloin pesemään valmiiksi kaappiin ja vielä pitäis pinnis tuoda makuuhuoneeseen, niin alkais oleen valmista. En tosin usko, että tämä ennen elokuuta syntyy, mutta onhan sitten varmuuden vuoksi kaikki kohta kunnossa. Sairaalakassin pakkaan vasta heinäkuun lopulla. Kovasti mietityttää, että kumpikohan tämä pikkuinen mahtaa olla. :D Perjantaina on se seurantaultra vauvan painosta, toivottavasti olis päässyt edes alakäyrälle.
Mites te muut, oletteko jotenkin "valmistautuneet" synnytykseen? Mä aloin nyt viikon alussa juomaan sitä vadelmanlehtiteetä 2 kuppia päivässä ja välilihaa ajattelin alkaa öljyämään heinäkuun alusta. En ole ennen näitä kokeillut, mutta tuskin niistä haittaakaan on vaikkei mitään hyötyä olisikaan. :LOL: Imetysteetä alan kanssa juomaan heinäkuun puolivälissä, viimeksi aloin juomaan viikolta 37 ja maito nousikin heti synnytysalissa ja tuli runsaasti, en tiedä auttoiko tuo tee, muuta toivon niin että tälläkin kertaa tulisi hyvin maitoa.
Mun iäksi voisi päivittää 27 v, kiitos! :wave: Tuli vanhettua viikonloppuna.
Neamma ja masukki 33+4:heart:
 
NiQ
Neamma Kerrohan lisää tuosta imetysteestä? Tai onko sulla jotain linkkiä heittää aiheesta?:) Entäs tuo vadelmanlehtitee? Mitäs se tekee? (kyselyikä :D ), Mä kans oon aloitellu tuota välilihan öljyämistä, tosin dementia haittaa öljyämisiä välillä... Kauheesti tuosta on ristiriitaista tietoa, mutta eipä siitä ainakaan haittaakaan ole. Mulle se auttaa ainakin varmasti korvien väliin :D

Milläs mielillä muut ensisynnyttäjät odottelee tulevaa synnytystä?

NiQ & Pena 35+4
 
Ja huomenta.

On kyllä hiostavaa... ulkona +14 ja sisällä +25.

Neammalle onnittelust :flower:

Mun iäks tuli tänään 23v :D Onnea minä!

Ja 9.40 pääsen ultraan :)

Juu tää helle on ollut jotain niin järkyttävää ja kaikkia tuntuu kiinnostavan mun jaksaminen ja muistaa myös voivotella.

Voitteko kuvitella, olin perjantaina hakemassa lapsia tarhasta niin muiden lasten isät joita oli sattumalta aika monta paikalla niin jokainen kysyi vointiani. Ja mä en ole niistä ketään nähnyt varmaan ikän... tai en ainakaan muista kenen isiä ovat.

Sama ne lapset ovat kivoja. Ihmettelevät ja kyselevät miksi mun maha on niin suuri ja kun vastaan että siellä on kaksi vauvaa niin voi sitä riemua kun heidän vanhemmat tulee hakemaan lapsia ja he pääsevät selittämään sitä omille vanhemmilleen :D On tää pienille lapsille jotenkin jännä aihe :)

Jos menis välil sohvalle yrittämään unta... sateesta ei tietoakaan.


Niisku-rouva+ pirpanat 34+2
 
  • Tykkää
Reactions: EevaN
Huomenta kaikki mammat :wave:

Ihanaa! Sadetta ja viileemmät ilmat, kärsimys on ohi !!! =)

Täällä palstalla on tapahtunut taas vaikka mitä! Paranemista kaikille itsensä loukanneille ja tsemppiä muiden vaivojen kanssa tuskaileville !!!

Muakin kiinostais noi teet (vaikka maitoa tulee jo sen verran, että aamulla yöpaita on täynnä maitotahroja..) Entäs toi välilihan öljyäminen? Millä öljyllä sitä öljytään?

Mullakin oli täällä vähän jännät paikat. Oon aina aatellu, ettei tää vauva varmasti tule ennen laskettua aikaa ja varmasti menee ylikin. No, herätys todellisuuteen iski viime perjantaina.
Mulla oli mihen kanssa synnytysvalmennus neuvolassa aamulla. Mulla oli ollut vähän mahakipuilua jo edellisenä päivänä ja aamulla sitten hirvee ripuli ja mahaa kipristeli. Aattelin, et se johtuu vaan tajuttomasta kuumuudesta.
Neuvolassa sitten kun th kyseli, et miten mä voin ja kerroin tästä, niin se heti höristeli koviaan. Synnytysvalmennuksen aikana sitten nää mahakipristelyt koveni ja rupes tuleen säännöllisin väliajoin.. Sitten th jossain kohtaa vaan totesi, että " sulla on nyt kuule tyttö supistuksia" ja sitten se soitti tyksiin. Ja sinnehän me sitten jouduttiin lähtemään.

Oli muuten tosi hauskaa, koska mä olen ollut ennen muuttoani hoidossa pääkaupunkiseudulla, olen automaattisesti potentiaalinen sairaalabakteerin kantaja. Eli mut jouduttiin hoitaan "eristyksissä". Äitipolilla lääkärit oli suojapuvuissa ja kaikki oli peitetty muovilla. Tutkimuksissa vauva voi hyvin, painoarvio 2,2kg napavirtaukset hyvät. Kohdunsuu oli pehmennyt, sormelle auki ja kanavaa 2cm. Kohtu oli supistusarka..Ja ei kun osastolle --> ja eristyshuoneeseen..Sain sitten supistusta estävää lääkettä kolmeen otteeseen ja kortisoonipiikin. Supistukset sitten rauhoittui (joo en mä vieläkään uskonu että ne oli supistuksia, kunnes se lääke poisti kivun :ashamed:).
Oli aika ankeeta olla pienessä eristyshuoneessa yksin, etenkin kun se oli kymmenennessä kerroksessa, yksi seinä täynnä ikkunoita, auringonpaiste ja ilmastointi olematon = sauna.

Pääsin seuraavana päivänä pois viiden aikaan, kun olin saanut vielä toisen kortisonipiikin. Sanoivat, että viikolle 34 (eli huomiseen) estelevät vauvaa syntymästä, mutta sen jälkeen jos on tullakseen niin saa tulla :O Jollekkin tuli kiire laittaa kaikki valmiiksi vauvaa varten..

Ja vielä lääkärivalitusta. Siinä sitten kävi lauantai iltapäivällä lääkäri, joka oli taas tosi tökerö :( Se määräsi mulle tablettilääkityksen raskausdiabetekseen ja antoi täysin päinvastaiset ohjeet, mitä olin saanu edellisessä hoitopaikassa ja hyväksi havainnut diabeteshoitajan kanssa..Se ei sitten yhtään kuunnellu mua ja kertoi vaan miten asiat tehdään heillä :kieh: No tein miten hän käski ja aamusokerit oli niin päin seiniä, ettei oo koskaan ollut..Muutenkin kokoajan epäili mun syömisiä (vaikka oon ollu tiukalla dieetillä)..Jos se edes olis kunnolla viittiny kattoo mun papereita, niin olis huomannu että olen vieläkin -1kg lähtöpanosta, eli ei siinä kauheesti oo voinu mässäillä.. Muutenkin oli tosi tyly..Mulla oli vielä koko eilisen päivän tosi paha mieli sen sanomisista..Ehkä oon jotenkin herkillä..

Nyt oon kuitenkin voinut tosi hyvin, eikä ole ollut supistuksia, vaikka olen ihan normaalisti touhuillut.

Niin ja tulipahan otettua ne inhottavat sairaalabakteeritestit kahteen otteeseen..et jos ei sentäis tarttis eristyksessä synnyttää :D

Tulipas taas sepustus omaanapaa :whistle:

Onnea muuten kaikille jolla on ollut synttärit :flower:

mei-mei ja Isla 33+6
 
Onnea Onnea Niisku Synttärinä:hug::flower:

Ja Onnea myöhässä myös nenna ja neamma:flower:

Mökillä oli mukavaa!!.Mitä nyt auto meinasi hajota matkalla:D.
Uimaan en uskaltanut,Vaikka vesi oli jo 26c!!.Eli lämmintä oli:).Hyvin sai tasoitettua rusketusraitoja;)

Hei älytöntä!!.Mihin nämä viikot on mennyt?!.On kyllä aika mennyt äkkiä:).Nämä on kyllä ihanan jänniä nämä viimeiset viikot.Ihan parasta koko odotuksessa ja joka kerta yhtä jäännää:D.

uusia oireita: kokoajan pissahätä!!.Ja kun vauvan pään tuntee tuolla alhaalla niin se vähän hankaloittaa oloa:D.onko muut kokeillut itse omia paikkoja?:D.

Ja mulle ilmestynyt sama kun alussa eli,porno unet:whistle:.

Mäkin haluan infoa imetysteestä:attn:

Turvotus on jotain ihan järkkyä!.Edes crocsit ei mahdu jalkaan vaikka ne on normisti aika reilut.Pahenee kokoajan..ja sen kyllä huomaa peilistä!

Kuntosalin avajaistarjouksia tippuu postiluukusta,tekisi mieli ostaa valmiiksi mutta ei taida uskaltaa.kun ei tiedä koska vauva syntyy ja meneekö kaikki hyvin.Mutta heti kun vauva on syntynyt nii aioin sen ostaa.Ihan hillitön kuntoiluvimma olisi:)

Mä olen kyllä vauvan vaipat ja vaatteet pessyt mutta kaikki muu on tekemättä.en kyllä edes tiedä mitä pitäisi tehdä:D.Varmaan sitä tissi rasvaa ja ne rintakumit.

Välillä sitä odottaa ihan hulluna että vauva syntyy ja välillä on sellainen olo ettei tarvisi syntyä vielä piiitkään aikaan.
Toi 2vee ei toisaan herää sen 2-6 kertaa yöhön joten ehkä sillä vähän pelottaa vauvan syntymä.
Joku unikoulu varmaan täytyisi sille pitää..Eipä tuo tosin ole ikinä nukkunut pahemmin..

Mutta sittenkun on kauhea kuntoiluvimma ja kipeä olo niin odottaa niin kovin että saisi jo vauvan syliin:).Pääsisi halimaan ja pusimaan:)

ja tässä päästään taas tohon nuorimpaan joka on niin äidissä kiinni.No omalla painollaan se menee.Eniten ehkä pelottaa että tämäkin vauva vaan huutaa niinkuin kaikki muutkin tehnyt.

Joo,ajatukset heittää ihan häränpyllyä:D.Kai sitä vähän lomaakin kaipaisi: /

Mutta nyt pyykkien kimppuun,tänään olen pyykkimuija!.Monta koneellista on pyykkiä ja kaapit tarvisi siivota ym.joku into nyt laittaa kuntoo noita muutosta kaaokseen jääneitä kaappeja:)

ja muutenkin kun ulkona nätisti salamoi ja kohta sataa..

Niin ja piti vielä sanoa että senkin takia vauvan syntymä pelottaa kun en haluaisi joutua yksi synnyttämään.yhdet mahdolliset vahdit lähtee jussina reissuun ja tulee laskettuna ja toiset heinäkuun alussa..Onhan tässä noita naapureita mutta nekään ei aina kotona.Kolmelle lapselle on hankala saada vahtia.

Mutta nyt hommiin:)

Vointeja ja tsemppiä jos jollain tulee lähtö:D MM+itu 36+2!
 
Mielenkiinto heräsi, mikä imetystee?
Mistä sitä saa? Tahtoo lisää infoa!
:attn:

Vauvan kasvun tuntee nyt tosi selvästi. Olen täynnä vauvaa enkä voi enää juosta kaikissa esikoisen leikeissä mukana, kun pötsi painaa joka paikkaan. Vauva ei myöskään enää liiku niin usein kuin aiemmin mutta silloin kun liikkuu (lähinnä iltaisin), saa mahanahka taatusti kyytiä.

Yöt on alkaneet olla tuskaisia. Ei pelkästään kuumuuden takia vaan jokin muukin valvottaa. Yleensä janottaa tai on pakko käydä aamuyöstä pissalla. Sitten en saakaan enää unta ja koko loppuyö menee pyörimiseksi. Nyt helteen aikana kun aamuisin nousin sängystä, päätä särki aika paljon, mikä varmaan johtui siitä, että olisi pitänyt yölläkin vetää litratolkulla vettä, mehua tms. Olen nyt litkinyt paljon ananasmehua, että pysyy turvotus edes jotenkin aisoissa.

Huh, kun olette teloneet itseänne, paranemisia Tiinulle ja Anulle!

Liinalle voimia parisuhdetilanteeseen :hug:

Uin jo toisen kerran viikon aikana meressä. En vaan voinut olla uimatta, se virkisti niin paljon! Päätinkin, etten huolehdi asiasta, jos neuvolassakaan ei huolehdita. Odotan kyllä malttamattomana ensi viikon neuvolalääkäriä... Huhtikuussa kohdunsuu oli 3cm kiinni ja kiinteä, onko tilanne yhtään muuttunut?

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille, taivas enteilee sadetta, ihanaa!

Sukkasillaan ja pikku sukka rv 36+0 POKS!
 
Viimeksi muokattu:
heissulivei kaikki mammat :)

on taas aikaa kun oon kirjotellu vaikka lukemassa käynki ainaki kerran päivässä..

Onnea kaikille synttärisankareille ja toipumisia anulle ja tiinulle kun olitte itteenne telonu :hug:
sekä myös voimia Liinalle vaikeiden päätösten kanssa..

omaan napaan ei mitään kummempia..ei merkkiäkään minkäänlaisista supistuksista..esikoisen aikanakaan ei kyllä tullu yhtään ainutta supistusta ennen kun sit kun tuli lähtö synnyttämään joten ehkä nyt mennään samalla kaavalla..nyt vaan vähän jännittää et miten käy sit synnytyksen kanssa että pitääkö mennä yksin(kerkeekö mies mukaan) kun esikoisen seurax on synnytyksen ajax tulossa mun äiti jolla on meille matkaa n.100 kilsaa joten jos äkkilähtö tulee niin miehen pitää jäädä odottelee kotiin sen aikaa kunnes mun äiti on paikalla,paitsi jos lähtö tulee yöllä niin sillon on miehen veli lupautunut tulemaan yöx tähän meille odottelee seuraavaa lapsenvahtia :)
esikoisen synnytys kun kesti ensimmäisestä supistuksesta 6 h 15 min kun neiti oli pihalla niin jännä nähä tuleeko tää tulokas yhtä "nopeesti" :) esikoisesta en kerenny saamaan mitään puudutteita tms joten sekin vähän jännittää miten käy tän kaa :)

kaikki vauvan tavarat on paikoillaan ja valmiina..pari pikku jutua pitää vielä ostaa kaupasta mutta ne mies osaa kyllä itekki ostaa jos jää/unohtuu nyt ennen synnytystä ostaa :)

paljon oli taas kaikkee mihin piti kommentoida mut tää "raskausdementtia" on niin ihana et asiat ei meinaa pysyä päässä kovinkaan pitkään :D

jännityksellä täälläkin odotellaan kuka saa seuraavana nyytin syliin :)

tähtikeiju ja kirppu 37+0 poks poks :heart:
 
Minäkin haluan tieto tuosta imetysteestä!

Onnea synttärisankareille! :flower:

Täällä on ilma sitten kunnolla viilentyny, viime yönä mittari näytti +5 :O Sinne meni se kesä sitten... Nyt mittari näyttää +12, hassua kun vielä muutama päivä sitten tähän aikaan näytti +29..

Eilen heiluteltiin miehen kanssa peittoja ja sen jälkeen tuntu pitkän aikaa, että kohta joku tipahtaa ulos. Oli ihan outo tunne eikä oo ennen tullu, ehkä vauva alkaa sieltä pikkuhiljaa syntymään :) Supistuksia tulee vähän väliä ja nyt oon pari yötä nukkunu tosi hyvin ja päivälläki ottanu päiväunet kun ihan yhtäkkiä alkanu väsyttää niin että meinannu nukahtaa pystyyn. La illalla kyllä nukahinki istualteen ku luin sohvalla kaksplussaa :D

Synnytystä En oo vieläkään pahemmin miettiny, mutta nyt on kyllä alkanu vähän jännittämään. Lähinnä se miten sitä osaa lähteä oikeaan aikaan ja niin ettei menis liian myöhään ja sitten on jo niin poikki eikä saa mitään kivunlievityksiä.. Sitten se sairaalassa olo jännittää, toivon niin että saatais perhehuone. Mun tuurilla kaikki huoneet on tietenki täysiä ja huonekaveriksi tulee joku jonka kanssa kemiat ei kohtaa yhtään... Mutta turha siitä on vielä murehtia :)

Merlina ja muru 36+4
 
Onnea Niisku-rouva ja Nenna! Nenna, meillä onkin sama syntymäpäivä. ;)
Imetysteestä: Kuopuksen aikaan join Weledan imetysteetä, ihan nettikaupasta tilasin. On vaan tosi kallista, joten aloin käyttämään luontaistuotekaupan mammateetä. Se ei maksa kun jotain 5 e ja on tosi riittoisaa. Se on joku yrttisekoitus anista, fenkolia, kuminaa, nokkosta ym... Kai ne yrtit jotenkin edesauttaa maidon tuloa, kun esikoisen kanssa ei imetys vaan lähtenyt kunnolla käyntiin ja kuopuksen aikaan tosiaan join jo raskausaikana ja heti synnytysalissa nousi maito ja riitti hyvin vuoden ikään ja teetä join usein. No, ei siinä paljon häviä jos kokeilee. =) Mä kyllä uskon että siitä oli hyötyä.
Vadelmanlehtiteestä luin jostain nettikeskustelusta ja googlettamalla löysin tietoa siitä. Pitäis kai vahvistaa kohtulihasta ja näin edesauttaa nopeaa ja tehokasta synnytystä sekä auttaa synnytyksestä toipumisessa. Mä juon sitä nyt sen takia, että molemmat menneet sen 2vk yli, joten toivon että tämä pikkuinen tulisi ajallaan. Jossain keskustelussa luki että auttaa juuri siihen, että synnytys käynnistyy ajallaan ja on tehokkaat supistukset näin lyhentäen synnytyksen ja ponnistusvaiheen kestoa. No, minäpä kokeilen! :D
Neamma ja masukki 33+5:heart:
 
Mä kun olin viimeks ultras ny viime viikolla niin pää ei ollu vauvalla vielä kiinnittynyt. Eilen alko oikeestaan vasta se kipu kävellessä tuonne alas. Vähä niiku pitää jalat leveemmällä kävellä ku normisti...olisko nyt sit kiinnittyny? Lisäks nivuset särkee joka askeleella aika hemmetin kipeesti.
Rennietä saa vetää öisinkin,pissalla ei tarvi enää niin usein käydä...?? Nukkumiset on sitä mitä...tajuttoman levotonta!!
Yhdeltä on neuvola,siellähän se sitten selviää :)
Mulla onki ny lyhyt matka neuvolaan,tästä on varmaa 200m matkaa :)

Nyt meillä alkoi satamaan. Oli ihana aamulla herätä kun ei taas ollu heti painostavan kuuma.
Tätä ilmaa mä olen odottanut <3

Aamulla laitoin sairaalalaukun valmiiks,tai puuttuu sieltä ny vielä multa paita ja siteet..
Vuotoaikoja mulla ei ole kyllä yhtään ikävä :D

Huomenna jos suunnistais lasten kans sit shoppaileen vauvalle sen turvakaukalon. Jotenki tuntuu että pitää saada ny kaikki valmiiks,semmosia enteitä on täs vähä ollu.
Laitoin T:llekin jo eilen viestiä kun vauva oli kovin hiljanen että jos mä joudun synnärille soittaan niin saa varautua siihen että varmasti pyytävät ainakin näytille.
Tänään neiti on kyllä ollu liikkeessä,mutta ei edelleenkään niin paljo ku normisti.
Okei,loppuuhan sieltä tilakin,mutta jotenkin muutenkin liikkeet on paljon vaisumpia...
Niinpä laitoin taas viestiä T:lle että saa alkaa pitää puhelinta yöllä äänillä jos vaikka tulee lähtö.

Mä luotan itseeni sen verran että tiedän koska pitää lähteä.
Ainakin toivottavasti.
Kakkosestahan kun synärille asti pääsin olin jo 7cm auki ja samantien alko ponnistuttamaan,enkä tiedä kerkeskö loppuun asti aukeemaan,koska kielloista huolimatta mun oli pakko työntää,ja olin viä kyljelläni sängyssä jalka pystyssä :D :D ja niin vaan ukko tuli pihalla :)

Mulla pyörii nyt kokoajan vauva ja synnytys mielessä.
Välillä se synntys pelottaa ihan hirveesti,toisaalta mä mietin että kyllähän sen taas kestää ku tietää mikä palkinto siinä odottaa. Ja kun se todellakin tulee olemaan se viimenen raskaus mulla!!!
Ja mä edelleen jaksan uskoo että ei tääkää mikää pitkä synnytys tule olemaan,sekin helpottaa jo,ettei tarvisi montaa tuntia,saatikka vuorokautta pakertaa neitiä pihalle.
Ja edelleen mulla on pieni epävarmuus neidin sukupuolesta takaraivossa :D En tiedä miksi....mutta olen siis siäisesti valmistautunu myös siihen että siellä olisikin ylläri poika joten sairaalalaukussa on myös kotiintulovaate pojalle :D

Mun puolesta,jotain sais alkaa jo tapahtumaan.
Mulla on kauhee ikävä vauvaa,sen tuoksua ja sitä kun sen ottaa syliin niin se makaa siinä jalat ihansti kippurassa....:heart: ja kun se itkee,niin kielikin sillä tärisee :heart: näin ollu mulla jokaisella vavvalla....

Jaha,tuli kauhee maratonviesti,poistun takavasemmalle laittaan kuontaloo ja tukkaa neuvolakuntoon !!
Jaksuja mammat!!!!

Nenna ja Iiduska 36+5
 
Viimeksi muokattu:
NiQ
V tuossa on hyvä linkki siitä välilihan öljyämisestä. itellä on apteekista ostettua Ceridal Intime-ölyä. Maksoi muistaakseni jonku 7e purkki (mielelläni maksan tuon, jos vaan mun rakas väliliha pysyis kasassa :D )
 
Heipä hei taas.

Huh. helteet täälläkin hellitti, nyt tulee jo vettä, saa luonto taas huilata..

Pikaista paranemista haavereita kärsineille, onnittelut synttäreitä viettäneille ja extrapaljon jaksamista Liinalle.

Täällä on tänään käyty lääkärineuvolassa, tässä kuulumiset:

rv 37+3
Paino 83,5 viikkomuutos 1680g, ai miten niin turvottaa.
Paineet 107/73, vähän onneks alentunu.
Pissa ok.
SF 33
Lapsivettä normaalisti AFI 11 (en tiiä muuten mitä tarkottaa)
Vauvan painoarvio 2520g
Tarjonta RT ja siitä tuskin enää kääntyy, pää niin jemmassa jo.

Kohdunsuu pehmeä ja kiinni
Kanavaa 2cm
Pää ei vielä kiinnittynyt.

Lääkäri arveli että vauva syntyessään on lähempänä kolmea kuin neljää kiloa. Sopii mulle.

Tosta peittojen heiluttelusta, ihan normisti pystyy vielä olla. Tai tietty pitää vähän soveltaa tän mahan kans. Ei tunnu vielä ainakaan mitenkään pahalta sen aikana tai jälkeen. Mieskin on innostunu hääräämään nyt tiheemmin mun kimpussa, kun sitten synnytyksen jälkeen ei varmaan taas hetkeen kärsi edes ajatella moisia touhuja.

Täällä ei edelleenkään oo synnytystuntemuksia. Kivempi toisaalta et tulee ihan puskista sitten, ei tarvi nyt kärsiä mistään monien viikkojen ennakkosupistuksista, mut saadaan kyl varmaan sit aika kiireellä lähteä kun alkaa siltä tuntua, esikoinenkin tulla tupsahti 4h30m vesien menosta.

Mut koitan olla ajattelematta koko asiaa, en lataa mitään odotuksia heinäkuun ekalle päivälle.

Nyt pitää hetkeks mennä lepää,eilinen päivä meni Heurekassa pällistellessä ja ilta leffan merkeissä.

Possu ja pikkusiskosaukko 37+3 hui helv, näitä viikkoja vaan ilmestyy tyhjästä.
 
Ja vielä neuvolaterkut :)

Rv siis 36+5
Paino: 68,3 (+361g/vk)
Turvotus: -
Paineet: 129/71
Lirpis: puhdas
Hb: 114
Sf: 33 cm
Edelleen raivotarjonta ja nyt pää on kiinnittynyt ja ihan "uomissaan" mitä ei siis vielä viime viikoisessa ultrassa ollut. Tulon päällä neitokaine siis :)
Liikkeet: ++
Syke: 146 kun monotti taas anturia :D

Tätsy veikkaili tuota liikkumattomuutta sillä,että vauva alkaa miettiä ulos tuloa.
Niin kauan kun saa edes illalla ne tarvittavat 10 liikettä tunnissa kaikki on ok,jos hiljenee totaalisesti vain tökkimiseksi,saa soittaa synnärille.
Kääk,mulle on tulossa vauva!!!!!!!!!!! :heart: :heart:

Nyt vaan odottelemaan juuri "niitä" supistuksia :)
 
Viimeksi muokattu:
Kiitos onnitteluista!

Hyviä ultrakuulumisiakin tuli.

rv.34+2 A-vauva 2700g ja B-vauva 2900g

Käytiin lääkärin kans synnytystilannetta läpi että miten paljon siellä sitä populaa sitten on ja mitkä mahdollisuudet on nyt mennä ilman suurempia kivunlievityksiä.

Seuraava ultra-aika on rv 37 johon lääkäri kyllä sanoi ettei usko minun saapuvan sinne koska jakaudun lähiviiikkoina vauvojen suurne koon vuoksi.

He kuitenkin virkeitä, syke hyvä molemmilla ja vettäkin riittävästi. Tärkein molemmat RT!!!

Nyt vaan odotellaan...

Niisku-rouva + pirpanat 34+2
 
Mä taisinkin tuosta vadelmanlehtiteestä ja välilihan öljyämisestä kirjoitella muutamia sivuja aijemmin...
Vadelmanlehdet on hyväksi limakalvoille ja kohdulle. Lehtien parkkiaineet parantaa mm.ripulia ja supistaa limakalvoja.
Ne sisältää Fragariini-nimistä ainetta, joka rentouttaa kohdun lihaksistoa, sekä jouduttaa kohdun supistuksia. Siitä on hyötyä kivuliaisaa kuukautisissa ja raskauden aikana. Lisäksi se nopeuttaa ja helpottaa synnytystä ja auttaa myös jännittyneisyyteen ja hermostuneisuuteen.
Suoria lainauksia Luontoäidin kotiapteekki-kirjasta; Raipala-Cormier.

Ja noi yritit on kuitenkin niin mietoja että en usko, että niillä varsinaisesti saisi synnyttyksen käynnistymään, kuten taannoin jostain keskustelusta luin..ts. ei tarvitse pelätä ennenaikaista syntymää. Juon ite vadelmanlehtiteetä 5 kuppia/pvä.

Välilihan hieronnassa suosin ekassa raskaudessa ja nyt Weledan synnytykseen valmistautumisöljyä. Ekassa synnytyksessä en saanut repeämiä, joten käytän tuota öljyä myös nyt. Paketissa neuvotaan hieromaan sitä raskausviikosta 36 lähtien..muokkaan; ei vaan 34 lähtien 4 kertaa viikossa 10 min. ajan. Toi 10 min. on minusta pitkä aika kyykkiä, joten hieron sitä päivittäin pari minuuttia.

Ja maidoneritystä lisääviä yrttejä on kumina, sinimailanen, puna-apila, fenkoli, anis ja nokkonen muiden muassa sisäisesti käytettynä. Frantsilan luomutila tuottaa Vauvanilo-nimistä yrttiteetä, jossa on noita yrttejä. Labby tuottaa Äidintee-nimistä imetysteetä, Savonlinnan yrttipaja : Imettäjän ihmeyrtit. Ja noita yrttejähän voi ostaa erikseenkin, esim. Savonlinnan yrttipaja pakkaa niitä Pyhä Olavi merkillä. Weledan tee on tosiaan kallista verrattuna noihin kotimaisiin. Siitä ei ole kokemusta. Weledaa kyllä arvosta laadukkaana merkkinä mm. kosmetiikassa.

Ja muuten ne, joiden vauva ei ole vielä laskeutunut, niin kyykkyistunta jalat haarallaan ja mielellään kantapäät maassa edistää vauvan laskeutumista/kiinnittymistä. Siinä voi samalla tuntea kuin vauvan pää painaa alaspäin ja kohdunpohjanlihakset supistamalla voi nostaa vauvaa ylös ja rentouttamalla alas. Tuon opin mammajoogassa ja esikoinen olikin lähtökuopissa hyvissä ajoin ennen laskettua päivää. Istuskelin kaikki illat kyykyssä noin 6 vkoa ennen laskettua, kun katselin esim. TV:ta :D
Veikkaan, että se osaltaan nopeutti synnytystä. Mutta se on mun luulo, ei tieto.
Asentoa ei suositella, jos vauva on perätilassa tai äidillä pahoja peräpukamia.

Outoa kohtelua Mei-Mei saanut! Siis eristyksissä sen takia, että tulee pääkaupunkiseudulta!? Ehkä se on ihan normijuttu, en ole vaan ikinä kuullut ja kuulostaakin tosi oudolta. Eikös noita sairaalabakteereita nyt jyllää milloin missäkin sairaalassa. Ihan äskettäin oli täällä meillä päin. Enkä asu pääkaupunkisudulla.
Ja lääkäreitä, jotka ei kuuntele yhtään potilasta on ihan liikaa! Itselläkin kokemusta niistä. Kerran lääkärillä sanoin vastaanotolle tullessani, että mulla on angiina, niin lääkäri vaan irvaili, että "oletko sinä lääkäri vai..?" Heh heh! "En, mutta mulla on ollut angiina 5 kertaa tänä vuonna" :kieh:
 
Viimeksi muokattu:
Ainiin,ja mä pyysin sitä terkkaa selventää mulle mitä se kätilö tarkotti kun sanoi että jokin oli kahdelle sormelle auki.
Eli siellä oli siis se tilanne että ulkosuu oli väljästi kahdelle sormelle auki ja kaulaa oli jäljellä se 1,5-2cm ja paikat on alkanu pehmentyyn..

Olisko Niisku meistä se joka saa ensimmäisenä vauvansa syliin :heart:

Mä luulen et kaikki joilla on jo isohko maha ei paljon kyykkyilekkään muuta kun jalat harallaan :D Ainakaan mä en pysty menee mitenkään muuten kyykkyyn ku toi maha on tossa,aika sammakkomainen olo silloin :LOL:

Mä en ole välilihan hierontaa harjoittanu koskaan,mutta paikkoja oon edellisissäkin kokeillu itse. Nyt en ole sitä päässy tekeen kun nää pienemmät on mun kans aina suihkussa joten en ole viitsinyt alkaa itteeni ronklaan silloin :D

Jaha,tääl alko taas sen sortin meteli ku ton 4v kaveri tuli kylään että pitää mennä vahtimaan..
Vaikka mulla on villit lapset,niin.......nojoo..
 
Teestä sellainen pikakysymys, että kun tavallinen musta tee aiheuttaa/pahentaa mulla ummetusta :ashamed:, niin varmaan tuollaiset vadelmanlehti- yms. teet eivät kuitenkaan vaikuta samalla tavalla..?

Ostin välilihan hierontaa varten Ceridal-öljyä, vielä kun jaksaisi alkaa rasvailemaan, olisi pitänyt aloittaa jo yli viikko sitten...

Liisakaisa 35+1
 
Heippa, pitkästä aikaa! Mun on nyt pakko katsoa vain omaa napaa, mutta mitä ihmettä tämä on??
Koko päivän, aamusta asti on alavatsa ollu enemmän ja vähemmän kipeä, kipu tuntuu välillä myös selässä, mutta eniten sattuu reisiin, ja nivusiin. Paineen tunnetta alapäässä, ja kokoajan tunne, että sieltä kohta jotaki tulee, muttei kuitenkaan tule..
Vauva oli ainaki vielä viime keskiviikkona poikkiteloin, ja uskon olevan vieläkin, kun esim eilen illalla tunsin pään pönkäävän lonkkaan. :D Mutta mitä tää kipu on??

SoTo ja Hermanni 36+1
 
Liisakaisa yleensä yrttiteet ei aiheuta varsinaisesti ummetusta, mutta vadelmanlehtiteenhän sanotaan parantavan ripulia.. Ummetuksen hoidossa kehotetaan yleensä välttämään mustaa teetä ja juomaan yrttiteetä.
Kokeile ensin kupillinen tai pari.
Mun oma vatsa on kovalla koko ajan, mutta se oli jo ennen vadelmanlehtitee-kuurin aloitusta; lisäraudan ja raskauden takia.
 
heipä hei.

Tänään on ollut ihanan viileä päivä! :D Normaalisti rakastan hellettä, mutta näin raskaana ollessa ei oo mun juttuni selvästikään! Hiki virtaa taukoamatta, sydän hakkaa tuhatta ja sataa, heikottaa vaikka koko ajan joisi ja tuntuu älyttömän tukalalle ja raskaalle. Nukuttua ei saa kuumuuden takia ja siksi väsyttääkin ihan kamalasti. Äh.

Mun lonkat ei kyllä kestä jos tää raskaus menee ohi. :O Vihloo, sattuu ja särkee. Ei tuu mitään. Miehelläkin menee pian varmaan hermot kun valitan ihan koko ajan :D Sais nyt syntyä jo! :LOL: 6 viikkoo sitten varotettiin et saattaa syntyä aivan koska tahansa, ja vieläkin se sinnikkäästi tuolla pysyy :D Mä olen kyllä jo aivan täysin kypsä.. joka paikka on niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin kipeänä.

Raskausarpiakin on nyt sitten alkanut vatsaan ilmestyä. Mun vatta nahka kyllä halkeekin kohta :D

joo.. Tällanen valitus viesti tällä kertaa :D

Emilien ja prinsessa 37+6
 
Heippa, pitkästä aikaa! Mun on nyt pakko katsoa vain omaa napaa, mutta mitä ihmettä tämä on??
Koko päivän, aamusta asti on alavatsa ollu enemmän ja vähemmän kipeä, kipu tuntuu välillä myös selässä, mutta eniten sattuu reisiin, ja nivusiin. Paineen tunnetta alapäässä, ja kokoajan tunne, että sieltä kohta jotaki tulee, muttei kuitenkaan tule..
Vauva oli ainaki vielä viime keskiviikkona poikkiteloin, ja uskon olevan vieläkin, kun esim eilen illalla tunsin pään pönkäävän lonkkaan. :D Mutta mitä tää kipu on??

SoTo ja Hermanni 36+1


Vähä kyl uhkaavasti kuulostaa synnytyksen käynnistymiseltä...
Tommosta tunnetta mulla on ollu ja noi kivut pitkin lonkkia ja selkää..
Koitaha soitel synnäril ja kertoo nää samat...
 

Yhteistyössä