Tässä vielä linkki Valion sivuille:
http://www.valio.fi/aura/sivusto/aura/faq8.html
Ruoanvalmistuksessa siis on täysin ok ("kypsennettynä" )!
Myös Espoon kaupungin sivujen ohjeissa tämä on todettu:
http://www.espoo.fi/default.asp?path=1;28;11866;9878;10024;10156;10165;10170;10190
http://www.valio.fi/aura/sivusto/aura/faq8.html
Ruoanvalmistuksessa siis on täysin ok ("kypsennettynä" )!
Myös Espoon kaupungin sivujen ohjeissa tämä on todettu:
http://www.espoo.fi/default.asp?path=1;28;11866;9878;10024;10156;10165;10170;10190
Tässä Kaksplussan artikkelista (http://kaksplus.fi/odotus-ja-synnytys/odottajan-ruokavalio-liikunta/20-kysymysta-odottajan-ruokavaliosta) :Pastöroimaton maito, siitä valmistetut tuorejuustot, homejuustot
Käyttöä ei suositella raskauden aikana. Kaikki Valion valmistamat juustot valmistetaan pastöroidusta maidosta, paitsi tuontijuustot Appenzeller Switzwerland, Grana Padano, Parmesan kokonainen. Arla Foodsin kaikki tuotteet on valmistettu pastöroidusta maidosta. Homejuustoa ei tule syödä, paitsi pastöroidusta maidosta valmistettua voi syödä jos se on kypsennetty hyvin (esim. uuniruuassa).
Listeria monocytogenes-riski
Saako feta-, home- ja mozzarellajuustoja syödä, jos ne on tehty pastöroidusta maidosta?
Kotimaiset, isojen ja tunnettujen meijereiden tuotteet ovat turvallisia, ja näiden valmistamia feta-, home-, mozzarella- ja tuorejuustoja voi syödä kuumentamatta. Nykyisin 99 prosenttia juustoista on valmistettu pastöroidusta maidosta, mutta listeria saattaa tulla juustoon tehtaan linjalta myös myöhemmin, leikkaus- tai pakkausvaiheessa. Isot meijerit valvovat listeriaa jatkuvasti. Noudattaisin varovaisuutta lähinnä ulkomaisiin pehmeisiin juustoihin ja pienten juustoloiden tuotteisiin liittyen.