atopia vai allergia- auttakaa kokeneet

Ne erityiskorvikkeet maistuu äkkiseltään oudolla, ei siitä pääse mihinkään. Lapset kuitenkin tottuu niihin loppupelissä tosi nopeaan. Kannattaa tarjota sitä sillä asenteella, että korvike on herkkua, niin menee paremmin alas. Kyllä lapsi vaistoaa, jos äiti naama irvessä antaa korviketta ja voivottaa, että se on kamalan makuista ;)

Meillä oli muuten ongelmana saada tavallinen maito kelpaamaan lapselle, koska oli jo niin tottunut Neocaten makuun. Nyt on jo onneksi oppinut juomaan tavallistakin maitoa, mutta silti aina väliin edelleen pyytää Neocatea :$

Korvikkeeseen voi muuten laittaa sokeria vähän alkuun sekaan, niin maistuu makeammalle ja näin on helpompi totuttaa vauvaa sen makuun ja vähentää sokerointia pikku hiljaa.
 
Voi harmi mamiana teidän kolarijuttua :hug: toivottavasti homma selviää pika pikaa. Välillä tosiaan on aikoja, että tuntuu seinä olevan vastassa joka puolella... siinä sitä sitten mennään välillä hammasta purren paremman toivossa ja jostakin välistä se sit taas aurinko pilkahtaa!! Toivotaan, että tällä kertaa sieltä jostain hirven tai poron sarvien välistä ja uudet kokeilut onnistuu hienosti.

Juu näinhän se on, että muutokset ruokavaliossa oli se sitten vaikka pelkkää maitoa vaatii yleensä aina totuttelua meiltä aikuisiltakin. Tahtoo jäädä meidänkin vierailla maito täällä päin juomatta vaikka me ollaankin siihen jo hyvin totuttu. Laitoin sit tänään neidin maitoon vähän sokeria niin kuin NallePuh tuossa vinkkasikin ja saatiin sitä peräti 15 ml lusikoitua alas. Huomenna jatketaan harjoitusta ja kokeillaan samaa pari kertaa. Ainakaan tuosta määrästä ei vielä ole tullut näkyviä oireita. Pulloruokailua sitten yritän ajaa edelleen sisään omalla maidolla yhtä laihoin tuloksin. Ja nokkamukiharjoittelussa sit käytössä vesi. Eli välillä tuntuu että voi meitä!!! mihin tämä johtaa vai johtaako koskaan mihinkään. Hulluinta minusta on että tyttö ei tunnu innostuvan mistään muusta ku tissistä. Ja nyt kun on niin pitkään sairastanut en uskalla pitää ilman ruokaa pitkää aikaa vaan sit kaivetaan taas tissi esille, kun itkuvaihe iskee päälle. Nyt kuitenkin näyttäis, että räkä alkaa neidillä vihdoinkin hellittää!!
 
Ihanaa, meillä vaan kevätpäivät jatkuu!!! Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta ja lämpötila nousee varmasti +15 paremmalle puolelle tänäänkin. Magnoliat alkaa kukkia ihan päivänä minä hyvänsä, kirsikat (tai joku muu puu) kukkii jo täyttäpäätä, samoin narsissit. Kävin taas aamulla reippailemassa ja vein esikoisen kävellen kouluun. Lenkkiä kertyy n. 5 km per keikka, eli ei pääse ainakaan jenkkakahvat kertymään tällä dietillä ja liikuntamäärällä :LOL:

Annoin poijalle eilen riisin kanssa jänistä, tämä oli nyt jo toinen kerta kun sitä maistellaan. Itse olen syönyt jänkkyä nyt 4 päivää putkeen ja edelleen näyttää kohtuu hyvältä. Posket punoittaa vähän ja yö oli levottomampi kuin kunnon antihistamiinihuurussa, mutta toivotaan, että olisi pelkästään jotain tottumisjuttua alkuun ja tilanne tasaantuisi. Nyt ne kaksihaaraiset hiuksetkin ristiin, että tämä onnistuisi...

Tämän kokeilun jälkeen, ehkä huomenna, ajattelin ottaa Neocaten uudelleen testiin. Edellisellä kerralla testattiin sitä noin viikon verran (äidinmaidolla, sokerilla ja ilman, pullosta, mukista ja lusikalla) ja enimmillään (ruiskuruokintana) saatiin menemään vähän vajaa desi/vrk. Yritin katsoa taaksepäin oirepäiväkirjasta voisiko jokin muu ruoka-aine tuolta ajalta selittää sen, että ihottuma paheni sen viikon aikana huomattavasti, kasvot ja kaula punoitti ja koko vartalolle oli puhkeamassa muhkea ihottuma, mutta ainoa joka voisi sen selittää oli kookospähkinä, jota söin kahtena päivänä ja sekin on nyt veritestissä testattu ja pitäisi olla sopiva. Tosin veritestissä testattiin myös porkkana ja sen pitäisi sopia, mutta eipä sovi joten kokeillaan nyt vielä se Neocate uudelleen.

Poika täytti muuten viikonloppuna jo 10 kk joten ei aikaakaan kun se 1 v tulee jo täyteen! Ensi viikolla mennään tapaamaan ravitsemusterapeuttia (tämä on nyt toinen laatuaan) ja katsotaan millainen otus se on. Ensimmäinen ei todellakaan vakuuttanut. Jos tämä toinenkaan ei tunnu pätevältä on meillä hihassa vielä oman allergologin suosittelema privatti ravitsemusterapeutti, joten eiköhän näillä nyt alkuun päästä :LOL:

Ai niin, tuli muuten yhtäkkiä mieleen se teidän ihmehärveliallergiatestihommeli. Minä olen myös kuullut sellaisesta. Yksi täkäläinen tuttu oli (aikuinen) käynyt sellaisessa ja ilmeisesti hänellä myös tuo testi oli näyttänyt juuri vehnän, jolle hän lienee allerginen ja kai myös jotain muuta. Liekö tätä menetelmää käytössä Suomessa ollenkaan? Olisipa jännä joskus itsekin käydä sellaisessa. Oliko muuten halvempi/kalliimpi esim. prick-testeihin verrattuna?

Kuinkas muuten sinun oma imetysdiettisi on tällä hetkellä? Oletko ruuvannut sitä suuntaan tai toiseen?
 
Täälläkin on tämä viikko mennyt ihanan keväisessä säässä - tosin mun osalta enimmäkseen vielä sisällä tämän taudin kourissa rykiessä. Hirveä väsymys ja yskä on vielä jäljellä vaikka kuume onkin poissa. Minkä verran sit lie vaikuttaa juurikin tämä dietillä eläminen myös toipumiseen - välillä ihan pelkää että iskee joku kunnon sairaus tämän vuoksi. Aikalailla sama dietti on päällä ku aikaisemminkin, mut kokeilen ehkä rohkeammin uusia matkaan. Ja tällä hetkellä syönkin riisin kanssa vaihdellen kanaa, kalkkunaa, sikaa ja nautaa ja ne näyttää kyllä pieninä annoksina kaikki käyvän. Gluteeniton, maidoton ja munaton, kalaton ja perunaton siis olen edelleen ja hedelmät ja kasvikset on vielä testaamatta eli banaania syön :p ja kurkkua...

Mutta se on kyllä tosi että niin tuskastuttavan hidasta tämä touhu on että ei meinaa aina hermo kestää ja sit tuleekin syötyä kahta eriä per päivä eikä sit tiedä mikä teki mitäkin... Noista testien hinnoista en osaa sanoa mitään, kun ei tullut niistä mitään laskuja meille - ainakaan vielä. Joskus tulee jälkikäteen ja joskus menevät suoraan vakuutukseen, täällä ei aina pysy matkassa noissa.

Hienoa mamiana, että teillä ollaan jo 10 kk!! Ja toivotaan, että jäniskokeilut on jatkuneet yhtä mallikkaasti edelleen. Oletteko jo päässeet taas neocaten makuun vai miten on homma jatkunut? Me taidetaan nyt viikonloppuna kokeilla toistamiseen tuota meidän maitoa. Jos itsekin pärjäis pikku hiljaa ilman yskä- ja flunssalääkkeitä niin tietää varmasti mistä oireita tulee jos tulee. Sitten kyllä ajattelin, että ensi viikolla aloitetaan kiinteiden maistelu tuli mitä tuli. Minä en jaksa enää pelkällä tissillä neitiä elättää. Ja koska tuo pullohomma on niin epätoivoista niin toivotaan että hän sit vähän isompana innostuisi paremmin tuon nokkamukin kanssa. Tämän neidin saaminen uudelle maidolle kokonaan ennen kiinteitä veisi varmasti meidät molemmat hulluuden partaalle. Allergiaesite jonka sain kehoittaa aloittamaan kurpitsalla, kuulostaako hurjalta? Onko kellään kokemusta moisesta?
 
Näistä kelan vaatimista altistusjutuista... eli miten se nyt menikään. Jos meille tulee muutto suomeen kesällä neiti on silloin n. 10 kk ja hällä on täältä todistus että on sekä maito että soija-allerginen niin pitääkö meidän silti altistaa hänet molemmille jotta saisimme tuon kelan korvaavuuden maidollemme mikä se sitten onkaan siinä vaiheessa? Mietin vaan sitä, että jos tämä maito ei nyt käy niin kuin näytti niin onko meidän sit enää järkeä kokeilla sitä toista paikallista maitoa vai tilata sit suomesta niitä maitoja joilla sit kuitenkin kesän aikana jatkettais siellä??? Ettei menis ihan vallan maitoja vaan kokeillessa tässä seuraava puoli vuotta...
 
Hoh, hoijaa. Se ois taas uusi viikko ja jälleen yksi viikko lähempänä imetysdietin loppumista. |O Miten pitkä aika siihen sit taas on onkin jo toinen juttu...
Kokeiltiin viime viikolla taas ottaa sitä Neocatea uudelleen kehiin ja kiitos Tupperwaren nokkamukin, sitä menikin jo heti ekana päivänä varmaan n. desin verran! Lämpimänä tuo korvike ei kyllä maistunut tälläkään kertaa, mutta kokeilin huvikseni uudelleen sitten kun se oli jo jäähtynyt ja maistui heti paremmin. Ilmeisesti se maku ei ole jäähtyneenä sitten niin voimakas. Parina päivänä ehdittiin korviketta antaa ja sitten iho alkoi taas oireilla ja yöunet meni ihan levottomiksi. Tällä kertaa tuota ihottumaa ei enää voi selittää mikään muu kuin kaupasta ostettu hyperallergikoille suunnattu riisileipä, jossa ei ole käytännössä muuta kuin riisiä ja öljynä safflower oil. Edelleen epäilen kyllä enemmän tuota korviketta, koska ajoitus ihottuman ja yöhulinan kanssa sattuu niin yksyhteen ja kyseessä oli nyt siis jo toinen samansuuntainen tulos. Kyllä jurppii. Ensimmäisen päivän jälkeen olin jo niin toiveikas, että nyt tämä dietti loppuu ja pääsen sukeltelemaan jäätelölaariin, mutta paskat. Kai se on vielä varmuuden maksimoimiseksi tehtävä kolmas altistus viikon parin päästä ennen ku tuo purkki menee vanhaksi. Meillä tilalle ei taida edes olla mitään vaihtoehtoista korviketta, sillä soija-allergia löytyy jo, eikä toista aminohappopohjaista taida täällä tarjolla olla. Täytyy vielä tarkistaa se varmuuden vuoksi lääkäriltä.

Juu, mutta mitäs muuta. Joululahja kyselit noista kiinteistä. Täällä UK:ssa tuo kurpitsa on nimenomaan yksi ensimmäisiä kiinteitä joita suositellaan ja meidän allergialääkäri ehdotti sitä myös meille kun luettelin mitä oltiin testattu ja tuhoon tuomittu. Me olemme tuota kurpitsaa kokeilleet ja se taitaa sopia melko hyvin. Ihan 100% varma en ole, mutta ei se ainakaan ihottumaa pahenna. Teillä toinen vaihtoehto voisi olla myös riisi kun neiti kerran sietää sitä sinun ruokavalion kautta. Babyrice on täällä myös niitä ensimmäisiä kokeiltavia kiinteitä ja sitä saa ihan vastaavasti jauheena kuin suomessa jotain kaurapuuroja.

Itse mietiskelen kokeilisinko bataatin uudelleen ruokavalioon (mehän testasimme sen pojalle ihan ensimmäiseksi), mutta taidan kuitenkin vetäistä tänään ensin poronkäristystä huiviin :)

Mukavaa viikkoa!
 
Käytiin eilen tervehtimässä uutta ravitsemusterapeuttia ja tämän kertainen versio oli kyllä jo huomattavasti fiksumpi kuin se ensimmäinen (lue ei kyseenalaistanut omia johtopäätöksiä tai pitänyt päästä pehmenneenä :LOL: ). Vieläkään emme kyllä saaneet ehdotuksia kokeiltavista tai vältettävistä ruoka-aineista vaan tyyliin "kokeile niitä mitä et vielä ole kokeillu"... no niinpä, mutta se hyöty keikasta oli, että saadaan uusi korvike kokeiluun. Täällä on kuin onkin toinen aminohappopohjainen Nutramigen AA, tämä on joku vastottain markinoille tullut, jota ei ilmeisesti Suomesta edes saa ja sitä me nyt sitten kokeillaan jahka saan GP:ltä reseptin. Toivottavasti tämä sopii paremmin, vaikka aikalailla sama koostumus siinä on kuin tuossa Neocatessakin.

Hirvenlihaa on poitsulle annettu maistaa nyt parina päivänä, eikä siitä ainakaan ihan hirvittävän kamalia oireita ole tullut. Toinen yö oli vähän levottomampi, mutta ei raapimista tai itkeskelyä. Masu varmaan totuttelee tuohon lihaan. Nyt kuitenkin päädyimme ravitsemusterapeutin kanssa sille linjalle, että uusia ruoka-aineita ei välttäättä kokeilla kuin yhtenä päivänä, jonka jälkeen odotellaan pari kolme päivää mitä tapahtuu. Tällä tavalla poitsun systeemit ei mee ihan sykkyrään niinkuin nyt näyttää jos samaa tavaraa syödään 3-4 päivää saati viikko. Samalla tavalla tuntuu käyvän, jos itse syön useampaa ruoka-ainetta samana päivänä. Ilmeisesti heppu ei siedä kovin monimutkaista lastia yhden vuorokauden aikana. :LOL:

Sain muuten muutama päivä sitten toisenkin ahaa-elämyksen niiden pula-ajan herkkujen seurauksena. Ilmeisesti SOKERI pahentaa tuota pojan ihottumaa, sillä nyt parin päivän lähes sokerittoman dietin jälkeen iho on aivan uskomattoman hyvässä kunnossa siitäkin huolimatta, että samaan aikaan systeemissä on pyörinyt myös tattaria ja hirveiä! Googlasin tuota atopia/sokeri juttua ja löysin kyllä tukea tälle diagnoosille. Kannattaa siis pitää tämäkin mielessä, jos muuta selitystä punoituksille ei löydy.

Jahans, nyt tarttee lähtee taas päiväkävelylle koulun suuntaan ja hakea esikko kotiin. Toivottavasti vettä ei tule vaakana. Tänään on ollut taas ihan ihmesää, välillä paistaa aurinko ihan kirkkaalta taivaalta ja muutamaa minuuttia myöhemmin tulee vettä poikittain. Täällä nimittäin vähän tuulee...
 
Me oltiin siis viikko sitten siellä sairaalassa kuulemassa niitä veritestin tuloksia ja ne näyttivät vain kananmuna-allergiaa!!! Veressä ei siis näkynyt mitään muuta ja minäkö luulin että lähes kaikki ruuat paljastuisivat sitä kautta :headwall: Ja niinpä lääkäri olikin sitten sitä mieltä, että meidän neidillä on vain ja ainoastaan kananmuna-allergia ja kaikki muu voidaan unohtaa mitä prick-testit näytti!! Että silleen. Ja tivasi olenko nyt palauttanut kaikki ruuat omaan ruokavalioon niin kuin kuulemma sovittiin. No totesin että enhän toki ole enkä palauta ja lapsellamme toki on paljon allergioita näistä testeistä huolimatta ja yritän nyt sit vaan saada niistä itse selvää. No oli sitten sitä mieltä että tee kuten tahdot...

Sit meillä oli aika myös ravintoterapeutille, joka oli ihan ok. Hällä oli vaan prick-testin tulokset tiedossa ja oli sen mukaan varannut meille lappusia, että mitä täältä löytyis sekä minulle syötäväksi että mitä voisi neidille kokeilla. Eli saman talon sisällä ei toisista tiedetä mitään ja ihan eri periaatteilla hommaa hoidetaan. Kätevää!!

No tänään sit sain jotain vauvapuuroa,jota tilasin apteekin kautta ja aletaan sitä huomenna kokeileen. Nyt on syöty (hehe, tippa maisteltu per päivä) riisijauhoista keitettyä puuroa joka päivä, mutta selvästikään tämä neiti ei ole niitä syöntivauvoja. Muiden kanssa määrä on kasvanut hyvin helposti ja suu auennut oikein ilolla, mutta neiti on suu viivana kun lusikka lähestyy. Eli ei toiveita senkään suhteen että nämä kiinteät rupeais sit hirveesti vetämään ja siitä tulis helpotusta tähän hommaan. Banaania menee ehkä myös se teelusikka päivässä!!! Ihan hullulta tuntuu että tämäkin voi olla näin hankalaa. No on tyttö raasu kyllä sairastanutkin ihan kiitettävästi - kävi viikonlopun paikkeilla ihan terveenä, mutta yskii jälleen ja räkä valuu... Mutta kovin on erilainen tämä ulkomaanasukas meillä nyt kotimaassa syntyneisiin verrattuna -- pannaan sen piikkiin koko homma :D
 
No nyt on oltu jo pitempään ihan terveinäkin ja saatu vähän tuota kiinteää kehiin. (Niiiin ihana kesä vaan on ollut etteipä ole ehtinyt täällä käydä paljon pyörimässä.) Eli hirssipuuroa on syöty aamuin illoin muutama lusikka kerrallaan melkoisen sirkustemppuilun ansiosta. Ja siitä määrästä ei ainakaan ole ongelmia tullut. Lisäksi haukataan banaania aina pitkin päivää vähäsen. Näiden ruokien turvin on nyt menossa sit toinen täysin tissitön päivä!! ELI tissimaito on hörpitty kupista tai juotu nokkamukista ja itse tissiä syöty vain yöunille mennessä ja yöllä eli n. 4 krt per vuorokausi. Tällä systeemillä mennään nyt ja yritän toden teolla saada tytön juomaan jostakin ihan suosiolla että voitaisiin sitten kokeilla myös korviketta. Saas nähdä miten pitkä taistelu on vastassa. Yösyötiä en uskalla vaihtaa mihinkään, koska ruokaa kuitenkin menee niiiin vähän vielä päiväsaikaan niin onhan tytön pysyttävä kuitenkin edes tuossa 6,3 kg kunnossa joka oli viime viikon punnitustulos.

Sitkeä neiti siis edelleen täällä.... mites mamiana teillä menee???
 
Heipparallaa pitkästä aikaa. Täälläkin paistatellaan taas auringossa muutaman kylmän ja sateisen päivän jälkeen. Huomasin juuri tänään, että puissa alkaa olla ihan reippaasti jo lehtiä ja kukkiakin vaikka kuinka. :flower: Jee kyllä se kesä sieltä tulee!

Hienoa joululahja, että teillä tuo hörppytys on tuottanut noin hyvää tulosta ja pari kiinteääkin jo löytynyt! Meillä kiinteiden osalta edistystä tapahtuu hitaaseen tahtiin. Tällä hetkellä riisiä ja kauraa menee 3 kertaa päivässä ihan kunnon annokset ja muita niihin miksattavia on sitten jänis, hirvi, poro, lohi ja taimen. Näistä ei ainakaan vuoropäivin tarjottuna tule oireita. Kasvisten ja hedelmien kanssa tilanne onkin sitten huono. Kurpitsan sopivuus on nyt vähän kysymysmerkki kun heppu ei sitä oikein innokkaasti enää syömään ja muita ei tällä hetkellä varmasti sopivina ole.

Viime viikolla testattiin kolmas ravitsemusterapeutti. Tämä oli se meidän allergologin suosittelema ravitsemusterapeuttien Rolls Royce, joten tämän paremmaksi ei pitäisi mennä =) Ainakin otteet oli ihan eri luokkaa kuin näillä edellisillä. Aikaa meni 30 min yli vastaanottoajan (oltiin päivän viimeisiä) ja saatiin hyviä ohjeita mukaan. Tällä kertaa saatiin jopa lista ruoka-aineista joita lähdetään testaamaan. Ensiksi kuoliaaksi keitettynä ja vain sormenpäänkokoinen nokare kerrallaan, kolmena peräkkäisenä päivänä. Tällä testillä kukkakaali meni läpi ja nyt seuraavaksi testataan pinaatti, kesäkurpitsa, vihreät pavut ja punajuuri. Aika mielenkiintoinen lista, mutta tästä lähdetään.

Korvikekokeilut on nyt taas vaihteeksi odottelemassa. Tällä hetkellä sisäänajossa on vitamiinit ja auringonkukkaöljy, joita pitäisi saada menemään jotta saadaan tuo kasvu korjaantumaan.

Grillikauden aloitus polttelisi jo kovasti, mutta valitettavasti uuden grillin löytäminen taitaa olla helpompi nakki kuin niiden grillattavien! Koko pääsiäisen kuolasin vierestä kun muut popsi suklaamunia ja nyt sitten tuokin jäätelökausi harmillisesti pukkaa jo päälle. Kyllä puntarinviisari värähtää melkoisella vauhdilla ylöspäin jahka tämä dietti viimein loppuu !!! Tällaisia kuulumisia täältä UK:sta
 
No nyt on oltu jo pitempään ihan terveinäkin ja saatu vähän tuota kiinteää kehiin. (Niiiin ihana kesä vaan on ollut etteipä ole ehtinyt täällä käydä paljon pyörimässä.) Eli hirssipuuroa on syöty aamuin illoin muutama lusikka kerrallaan melkoisen sirkustemppuilun ansiosta. Ja siitä määrästä ei ainakaan ole ongelmia tullut.
tästä tiedosta/tiedonannosta, olen iloinen puolestanne! :flower:

ja mamiana, kiva, kun olette löytäneet ravitsemusterapeutin.
 
Hei,
uutena tulokkaana mukava lukea kokemuksianne (vaikka ne ei aina niin mukavia ookaan). Kirjoittelin tuonne uuden otiskon alle kysymykseni http://kaksplus.fi/keskustelu/t1388894 ja sain neuvon vilaista tätä ketjua.
Meillä on siis vihreät ripulit, iho auki ja itkuinen kaveri 3 kk täysimetyksellä. Tuntuu ihan mahdottomalta tietää, MITÄ sitä oikein voi syödä. Kun pitäisi saada ensin jollakin dieetillä oireettomaksi, että sitten voisi koittaa, mitä se syypää on. Ilmeiset on jo löytyny, kuten maito muna, pähkinät, ilmeisen monet hedelmät, mansikat, riisi (!) jne. mutta selvästi muutakin on. Miten te siis konkreettisesti löydätte ne tuotteet jotka käy ja jotka ei. Voisin kyllä olla vaikka muutaman ruoka-aineen diettillä pari viikkoa, jos sillä saisi oireettomaksi, mutta MINKÄ muutaman? Onko jotakin, mikä ei allergisoi ketään?
tattari-lammas-mustikka-kurkku -kuurini ei selvästikään tepsi.

Täällä Usassa asustelen tällä hetkellä ja aika heikosti tuntuu olevan täällä tiedossa, että äidinmaito edes voisi allergisoida..
 
Heippa taas Tyär

Itse löysin vastottain kirjastosta kirjan "Allergy bible" (tähänkö on jo tultu?!?!, että pitää bible ottaa avuksi, auh!), siinä oli todella paljon asiaa allergioista ja myös eczemasta. Siitä löytyi mm. seuraava lista josta voisi olla jotakin hyötyä. Elimination diet for chidren with eczema
- any food which has given a positive skin-prick test
- any food which you think may have caused digestion symptoms (diarrhoea)
- eggs, milk and all milk products
- beef and chicken
- citrus fruits
- food additives

If the child's skin is no better after a week of this diet, exclude following foods as well:
- peanuts and other nuts
- soya
- wheat and maize (corn)
- tomatoes
- lamb

Meillä lisäksi näyttää tuottavan harmia histamiinia ja amiinia sisältävät ruoka-aineet. Niistä kirjassa myös pitkät listat. Tämä ei varmaankaan ole kovin yleinen ongelma, mutta meillä nämä ruoka-aineet aiheuttavat selvästi lisää kutinaa ja levottomuutta.

Very high histamine content:
- red wine, champagne
- tuna, sardines
- emmenthal and camembert cheeses

High histamine content:
- beer, white wine
- anchovies
- gouda (lista muita juustoja)
- salami and other well-matured sausages
- sauerkraut
- spinach
- tomato ketchup

Very high amine content:
- all cheeses except cottage cheese
- dark or plain chocolate
- yeast extract, miso, tempeh, tomato paste, tandoori spice mix, stock cubes, ready-made sauces
- cola drinks, orange juice, tomato juice
- any dried, pickled or smoked fish
- sausages, pies and smoked meats, beef liver, chicken skin
- broad beans, spinach
- sauerkraut
- almonds

High or moderate amine content
- milk chocolate
- soy sauce
- beer, wine and cider
- pork, including bacon and ham, salami, chicken liver, offal
- all fresh or tinned fish, except white fish
- all nuts, except chestnuts and cashews
- sesame seeds, sunflower seeds
- avocados, aubergines, mushroomsa, tomatoes, broccoli, cauliflower
- olives and olive oil
- oranges, lemons and other citrus fruits
- pineapples, bananas, raspberries, strawberries, plums, grapes, dates, figs, kiwi fruit, passion fruit

Luulen, että meillä erityisesti nuo amiinia sisältävät ruoka-aineet ovat syynä siihen, ettei hedelmiä ja vihanneksia tunnu löytyvän. Toivottavasti iän myötä tämä ongelma poistuu, sillä muuten tuo viherpuoli jää aika niukaksi.

Mitähän tässä osaisi ehdottaa tuohon ruokapuoleen jos tuo riisikin tuottaa ongelmaa. Mitenkäs peruna? Meillä se kyllä nousi prick-testissä, mutta siitä huolimatta poika ilmeisesti sietää jos syön todella hyvin keitettyjä perunoita, mutta ei uuniperunoita, ranskalaisia eikä varsinkaan sipsejä (ne muuten sisältävät myös muistaakseni histamiinia jonkin toisen listan mukaan). Kukkakaali voisi myös olla kokeilemisen arvoinen kuoliaaksi keitettynä. Mitään ei kannata sitten syödä kukkurakaupalla, itse olen ainakin huomannut, että mieluummin tupsu kukkakaalia ja parsakaalia kuin yhtä sorttia lautasellinen... Entäs hirssi (millet)? Oletko sitä kokeillut? Tuo lihapuoli onkin sitten jo vähän haasteellisempi jos possu, nauta ja kana kaikki on poissa pelistä. Löytyisikö sieltä lihakaupasta jotakin riistaa jota voisit kokeilla? Meillä näyttää sopivan jänis tai kaniini se varmaankin on (maistuu muuten hyvältä, melkein kuin kana) sekä poro ja hirvi. Näitä on tietysti hankala löytää. Olisiko siellä tarjolla vastaavasti jotakin peuraa tai muuta?

Iholle kannattaa sitten ihan surutta ottaa muutaman päivän kuuri kortisoonia, että saa ihon paranemaan ja reilusti perusvoidetta niin usein kun on tarve.

Toivottavasti sait jotakin apua ja tule kyselemään lisää, yritämme yhteistuumin auttaa :hug:
 
[quote="mamiana). Kukkakaali voisi myös olla kokeilemisen arvoinen kuoliaaksi keitettynä.
[/quote]

:LOL: :LOL: :LOL:

Tää oli NIIN hyvä. Ja oikein osuva. Käyn täällä aina välillä lukemassa, kaikkea kun ei ehdi kommentoida vaan täytyy tyytyä taustailuun.



 
Kiitos kiitos mamiana.
koitanpa kukka- ja parsakaalia. Ne oli aluksi pois kun tuntuivat aiheuttavan ilmavaivoja, mutta nyt on jo vähän isompi, että se ei tunnu enää olevan iin iso ongelma. Ehkäpä koitan myös saksanhirveä, se näytti olevan lähin riistantyyppinen jota kaupasta saa. En tiennyt, että lammaskin voi olla huono. mikähän siinä..
 
Käytiin lääkärissäkin, ensimmäine kommentti oli, että ei äidinmaidon kautta VOI allergisoitua. Kun sitten vänkäsin, vaadin ja selitin, lääkäri myönsi, että no VOI kai sitä, mutta on äärimmäisen harvinaista. Täällä kun ei ole julkista terveydenhuoltoa ja olemme maksavia asiakkaita, vaadin vana sinnikkäästi tietoa. Lopulta lääkäri haki "päällyslääkärin" eli vastaavan lääkärin paikalle, joka sitten olikin törmänny vastaavaan ongelmaan.
Katsoi vauvan ihoa ja sanoi, että näyttää histamiinireaktiolta. Mamainann listaa siis vaan noudattamaan. Histamiinin lisäksi on sitten ne maidot, munat jne. joita tässä selvittelen. Lääkäri määräs MULLE antihistamiinit, mikä onkin rauhottanu vauvan ihoa.
Edeleen vaan ois kivs tietää, mitä syö.
 
Mietinkin tuossa yhtenä päivänä miten teillä menee Tyär. Kiva kun tulit päivittämään kuulumisia.

Meillä kaikilla taitaa olla vähän samanlaisia kokemuksia alkuun noiden lääkäreiden suhtautumisesta rintamaidon kautta allergisoitumiseen / reagointiin ja varmaan se aika harvinaista onkin, mutta meidän tapauksessa ei ainakaan ole epäilystäkään etteikö niin olisi. Turhauttavaa se kyllä on jankata samaa tarinaa monelle ennen kun joku lopulta uskoo ja varsinkin se, että osaa auttaa. Tuntuu, että näille tapauksille ei ihan peruslääkärit ja terapeutit riitä vaan ainakin meillä on pitänyt kaivaa ihan spesialistit kehiin jotta jotain edistystä on saatu tapahtumaan. Meillä tavan GP:t on pitäneet pojan ihoa vaan pelkästään atoppisena, mutta kun allergiat on suht'koht kurissa pojan ihossakaan ei ole mitään vikaa, eli ihan selvästi kysymys on allergioiden ärsyttämästä atooppisesta ihosta.

Aika mielenkiintoista tuo, että lääkäri määräsi sinulle nuo antihistamiinit, mutta mikäpäs siinä jos se auttaa. Olen muuten joskus itsekin miettinyt olisiko siitä joissakin tilanteissa hyötyä, mutta en ole koskaan kokeillut. Toisaalta meidän "vauva" on jo sen verran iso (ensi viikolla 1 vuotta !!!) että hänelle voi tuikata jo antihistamiinit oman suun kautta jos oireita on.

Meillä on mennyt nyt ihon ja unienkin suhteen jo pidemmän aikaa hyvin. Iho on kunnossa ja näyttää ihan normaalin lapsen iholta, ainoastaan poskissa on punoitusta jos systeemissä on jotakin oiretta aiheuttavaa ja samoin kylkiin ja käsivarsiin tulee punoituksia ja näppylää vaan silloin jos jompikumpi on syönyt epäsopivaa. Yhtään kokonaista yötä meillä ei ole tähän päivään mennessä nukuttu, mutta pääsääntöisesti poika nukkuu rauhallisesti vaikka heräileekin. Ne yöt jolloin olemme testanneet jotakin uutta joka ei ole sopinut, poika raapii itseään ja vatkaa sängyssä edestakaisin, itkee ja vaatii hyssyttelyä, mutta onneksi näitä on nykyisin harvemmin ja jos yö on menossa hulinaksi annan heti surutta antihistamiinia joka vaikuttaa alle puolessa tunnissa ja sen jälkeen koko porukka saakin nukkua.

Meillä tuo liha/kala puoli alkaa olla ihan hyvällä mallilla, mutta vihannekset ja hedelmät takkuaa. Tosin, ravitsemusterapeutti oli kyllä omassa yhteenvedossaan kirjoittanut, että äiti epäilee lapsen reagoivan amiinia ja histamiinia sisältäville ruoille. Tämä aiheuttaa ongelmaa sillä suurin osa vihanneksista ja hedelmistä sisältää näitä, joten hidasta tämä varmaan tulee olemaan... Nyt meillä kokeilussa kolmatta päivää punajuuri, posket punoittaa vähän, mutta muualle ihottumaa ei ole ilmestynyt ja yötkin on menneet jotakuinkin normaaliin tapaan. Toiveissa on siis, että sitä voitaisiin jatkaa. Pinaatti ja kesäkurpitsa laittoi yöt heti hulinaksi 0,5 tl päiväannoksella, joten meillä nuo reaktiot tulevat kyllä yleensä aika nopeasti ja jo pienillä annoksilla.

Mitäs Tyär sinulla nyt on dietissä? Onko jotain, josta olet varma, että sopii tai vastaavasti epäilet ettei kävisi? Tuo dietin säätäminen on ihan tautisen hankalaa, mutta jos haluat voin yrittää auttaa jos vain osaan.
 
Tervetuloa mukaan Tyär ja iso voimahali täältä keskieuroopasta sinne merten taakse :hug: !!

Niiiin tutunkuuloinen tilanne sulla siellä, että ihan pahamieli tulee itsellekin kun tuota aikaa muistelee. Epätoivoinen tilanne, jossa ei tiedä mitä tekis ja ketä uskois ja lapsi raukka kärsii ja siinä samalla koko perhe... mutta minä joka en missään vaiheessa edes jaksanut uskoa niihin juttuihin, että lapsi pitää ensin saada oireettomaksi ennen kuin mitään voi alkaa kokeilla, koska se alkuun tuntui samalta kuin lehmien lento, niin voin valaa uskoa, että varmasti teilläkin helpottaa, jos meilläkin niin kävi!!

Eli jos olet lukenut tarinaamme alusta tiedätkin missä suossa täällä on rämmitty niin kuin moni muukin täällä kirjoitteleva. Eli kun täälläkään ei lääkärit uskoneet mihinkään muuhun kuin tähän atopiaan aloin sit itse lääkäreiden kauhuksi diettaamaan. Ja jätin pois
ensin maidon, munan ja soijan
sitten koska viikossa ei tulosta näkynyt (ehkä olin vähän hätäinenkin ja ainakin epätoivoinen)
jätin kaikki viljat pois,
samoin kalan ja perunan
ja sitrushedelmät, porkkanan, tomaatin ja kaiken mikä näytti epäilyttävältä :LOL:

eli söin niukimmillaan vain
banaania, viinirypäleitä, rusinoita, jäävuorisalaattia, kurkkua ja paistoin sit lihaa salaatin seuraksi ja oli nälkä

MUTTA muutamassa päivässä tilanne lähti ratkaisevasti parempaan ja iho saatiin rauhoittumaan kortisonivoiteen kanssa - se armoton kutina, kitinä ja jatkuva raapiminen helpottui.

Meillähän on ihan lääkärinmääräyksestä neidillä koko ajan antihistamiinilääke jota annan aamuin illoin 10 tippaa. Sitä vois antaa myös kolme kertaa päivässä, mutta siihen ei ole ollut tarvetta.

Eli iho rauhoittui pikku hiljaa mutta mahavaivat kestivät pitempään. Eli vihreä ripuli, jota pahimmillaan tuli 6-8 krt päivässä väheni pikku hiljaa ja väri alkoi parantua. En muista tarkalleen kauan se kesti mutta viikkoa joka tapuksessa. Omaan ruokavalioon olen sit pikku hiljaa lisännyt riisin ja riisimaissi pastan. Peruna ei käy edelleenkään. Lihoista taas käy ihan normaalit kana, sika, nauta jne... se on ihmeellistä mutta hyvä niin.

Erittäin hankala on löytää juuri ne jotka aiheuttavat ongelmia ja mullakin voi olla vaikka mitä jota nyt suotta välttelen, mutta tämä on niin armottaman hidasta kokeilla vuorotellen itselle ja lapselle jotakin uutta, että joskus tuntuu helpommalta vain jatkaa samalla linjalla ja nauttia muutamasta oireettomasta päivästä.

Tällä hetkellä mulla on myös pari leipää käytössä, jotka ovat gluteenittomia ja maidottomia ja tuntuu että onhan tätä syömistä kuitenkin löytynyt joka päivälle, MUTTA kyllä jurppii niin kovasti katsella muiden herkuttelua ja välillä kyllä lipsuu ote ja suuhun menee vähän mitä sattuu: karkkia, jätskiä, piirakkaa jne.... ei tietenkään samana päivänä ja kohtu vähin oirein on selvitty kuitenkin. Pahimmillaan yö katkeaa kovaa kutinaa ja silloin ollaan sit yhdessä pystyssä ja koitetaan kestää ja mamma päättää että ei ikinä enää ja .... sit kuitenkin...

Nyt neiti sii 8 kk ja hyvin alkanut hirssi/banaani/kurkku saalis on taakse jäänyttä elämää. Maha meni sit kuitenkin sekaisin, jostakin noista tai kaikista, en tiedä, ja oltiin taas pelkällä tissillä jonkun aikaa. Nyt menee sit jauhoista tehty riisipuuro toista viikkoa ja näyttäis vielä ihan hyvälle. Mut tissiä syödään pääasiassa ja yritetään noita kiinteitä löytää. Nokkamukista opittiin juomaan vetta ja mun maitoa, mutta jos siihen laittaa parikin pisaraa apteekin maitoa niin johan lentää päristen suusta. Eli meillä ei aiota sitä korviketta syödä :( edes sitä vertaa että sais selvää käykö se.

Jos jotakin tekisin toisin niin se olisi se, että pitäisin huolen, että pikkuinen syö tuttipulloa ihan sujuvasti. Meille kehkeytyi siitäkin iso ongelma kun mikään muu ku tissi ei käy ja hirveen kovat treenit sit tähän nokkamukin onnistumiseen. Eli pullon kanssa olisi kuitenkin kätevä sit kokeilla noita korvikkeita ja uskon että pienempänä nekin uppois helpommin. Eli jos vähänkin arvelee, että tämä imetysdiettihomma ottaa tosi koville niiiiin kannattaa kyllä yrittää myös noita erityiskorvikkeita, minun mielestäni. Minä antaisin vaikka mitä, jos saisin tuon neidin syömään jotakin muuta ku minun maitoa ja pääsisin tästä "laihdutusohjelmasta" eroon ja herkkujen pariin. Mutta tällä hetkellä ei ole muuta vaihtoehtoa ja tällä mennää enkä uskalla edes ajatella kuinka kauan vielä...

Onnittelut mamianalle ja pikkupojalle :flower: !! Niin tuli eka vuosi plakkariin, että pläjähti. Hieno homma!!
 
Joululahja ja Tyär!!!

Luulen, että ratkaisu Mamianan ongelmiin on löytynyt!!! Uskomatonta mutta totta, mutta se lista saattaa sittenkin olla olemassa! Googlasin huvikseni eilen illalla mitä se ravitsemusterapeutin käyttämä sana salicylate tässä koko hommassa tarkoittaa ja ainakin meikäläisellä syttyi lamppu välittömästi!

Katsokaapa sopiiko tämä teidän tapauksiinne?

http://www.salicylatesensitivity.com/

Mamiana lähtee tästä tanssien papuja ja bamboo shootseja ostamaan

:flower: =) :LOL: :hug:
 
Kiittää symppauksesta!
Huoh, mikä suo. Mukava kuulla, että ne asiat tuppaa jossain vaiheessa sitte selviämään ainakin hiukkasen johonkin suuntaan.
Alkoi Joululahjan vinkeistä kyllä ahistamaan se, että meilläkään puloosyöttö ei onnistu. Yritetty on kyllä alusta asti, että josko välillä pääsisin jonnekin yli 2 tunniksi, mutta ei. Se ei vaan osaa imea pullosta. Innostuu kyllä aina, ainakin jos on omaa maitoa pullossa ja yrittää kovasti, mutta kun mitään ei tule, kohta alkaa huuto ja lopulta täysin hysteerinen kirkuminen. Korvikkeesta ei puhettakaan, tosin on osattu koittaa vaan maito-, soija ja osin pilkottuja versioita, joten ehkä allergiankaan vuoksi ei ole maistunut.

Huomenna aika allergialääkärille, saa nähä, auttaako asiaa.
 
Tyär,

Jos tämä salicylate sencitivity-teoria pätee teille, meillä ainakin olen tästä lähes 100% varma, niin tuo tämän hetkinen dietti on varmaan aika paha. Kävitkö lukemassa tästä tuolta lähettämästäni linkistä? Itse olen tästä löydöstä niin innoissani, että testasin jo eilen pari ruoka-ainetta sen mukaan ja ainakaan vielä ei menty metsään!

Salisylaatteja tuosta sinun tämän hetkisestä listastasi sisältää erittäin korkeita pitoisuuksia mustikat ja blackberryt, korkeita pitoisuuksia bataatti, parsa ja kurkku. Tattari, quinoa, lammas (ja biisoni) pitäisi olla ok, samoin salaatti jos kysesssä on jäävuorisalaatti, muut on out.

Tässä vielä toinen linkki sivulle, jossa failsafe elimination diet. Itse meinaan nyt testata tämän ja katsoa onko kysesssä todellakin nuo salisylaatti (ja amini) intoleranssi. Näin innoissani en ole ollut mistään viimeiseen 6 kuukauteen! Jos tämä toimii niin kundi saa (ja äiti myös) parhaan mahdollisen 1-vuotissynttärilahjan!!!

http://www.plantpoisonsandrottenstuff.info/content/elimination-diet.aspx

 
Huuh, allergilääkärillä käytiin ja reissu oli kaikin puolin masentava.
Lääkäri oli tosi arrogantti, ei kuunnellut meitä ollenkaan ja sanoi, että hänen urallaan äidinmaidonkautta allergisoituneita on yksi viidessä vuodessa, mutta tehdään nyt muutaman Prick.testi teidän mielenrauhanne takia. Nykyään kuulemma ihmiset KEKSII kaikenlaista.

Ja KUULEMMA Prick-testillä saa täysin luotettavan tuloksen. Ei se ees alkanu testaan kuin ihan perusjuttuja (maito, muna, kala, vehnä, pähkinä, soija). En tajua näistä mitään, mutta kakkosta tuli kaikista (se kuulemma ei ole allergia) ja munasta ja maidosta 6.
Siitä se meinas tippua penkiltä ja alkoi selittelemään, että eipä tämmöstä tosiaan ikinä tapahdu ja edellinen positiivinen tulo rintalapsella on kolmen vuoden takaa. No ei varmaan, jos ihmiset häntä uskoo ja tuommonen on asenne....
Jotenkin se vielä onnistu olemaan sitä mieltä, että multa maito ja muna pois, mutta ei muuta tarvi tehä, ja kortisonit kehiin, oireet johtuu atooppisesta ihosta ja nokkoihottumasta. Vihreä jatkuva ripuli kuulemma ei liity asiaan mitenkään. :LOL:
Oman lääkärin arvelu histamiinireaktiosta johtuu kuulemma siitä, että hän on tietämätön lastenlääkäri, eikä mikään "cerfified allergy expert as I am".

En oikein nyt tiiä, mitä ajattelis koko hommasta. Maksoin satoja taaloja siitä, että meille v**ltiin ja sain "tietää" maito- ja muna-allergian.

No, pitää koota itsensä ja jatkaa googlettamista kun jaksaa.
 
Auts kun alkoi otsasuoni taas pullistella kun luin ton sun allergialääkärikertomuksen! Tiedän tasan miten paljon ottaa päähän kun lataa kaikki odotukset siihen, että saa lääkäriltä jotakin apua ja sitten käy noin. No, mutta niinkuin itsekin totesit, sait sentään ne prick-testit tehtyä ja niistä löytyi kuin löytyikin muna ja maito.... Ja mikä parasta, lääkäri sai pitkän nenän!!!

Nuo kakkoset varmaan on vähän rajatapauksia, varsinkin jos kaikki tosiaan nousi, mutta jos joku jäi nollaksi niin siinä tapauksessa ainakin voisi päätellä, että allergiaa niillekin on. Meillä allergialääkäri oli todennut rukiin 3mm allergiaksi (tämä testattiin vielä myöhemmin IgE verikokein myös positiiviseksi). Kolmonen oli meillä pienin arvo positiivisista, mutta esim. maito oli 16 ja muna 15 ja muutama muu sitten siinä välissä. Nollaksi jäi esim. house dust mites ja muutama muu. Eikö tuo lääkäri esittänyt IgE vasta-ainetestien tekemistä? Minun ymmärtääkseni jos kaikki prickit nousee voi kyseesä olla myös jonkin sorttinen ihon piirtoherkkyys (tai jotain sinnepäin) missä tapauksessa prickit ei kai olekaan kovin luotettavia, mutta siinä tapauksessa allergioita pitäisi kai tutkia verikokein.

Joo, mutta kyllähän tämä sellainen suo on, että melkoinen selvännäkijä pitää olla selvittääkseen mysteerin ja valitettavasti asiassa ei näköjään auta muu kuin pitkä pinna ja maltti. Tämä on ainakin minulle ollut erittäin vaikea läksy oppia, mutta vähitellen alan jo uskoa, ettei kiirehtimällä tule muuta kuin takapakkia.

Tsemppiä! Pienistä palasista piirtyy suuri kuva...



 

Yhteistyössä