~*~ alkionsiirroista plussanneet ~*~

@Wintersun Mullakin alkoi liikkeet tuntua vasta joskus rv19+, että ei hätää! Ja vaikken uskonut etukäteen, niin samalla hävisi valtaosa peloista. Liikkeet tuntuu enimmäkseen illalla ja nukkumaan mennessä, niin joskus alkaa kesken päivän huolestuttaa kun mitään ei kuulu, mutta on ne vielä sen verran hentoja ja vauva sentään vasta puolikiloinen, että ei tässä vaiheessa tarvitse enempää tuntuakaan. Työpäivän tohinassa tuskin mitään huomaiskaan.

Mulla ei mitään liitoskipuja ole vielä ollut, en edes tiedä miltä ne tuntuu. Repäisykipuja tuntuu joskus kun vaihtaa asentoa liian rivakasti. Loppupäivästä on usein sellainen kestonärästysolo, tällä viikolla hoksasin että se vois vähän helpottaa kun hankkisin isompia housuja! Nykyiset on sellaiset, että pystyasennossa ei tunnu yhtään tiukoilta, mutta pyöräilessä ja töissä kyykkiessä kiristää ikävästi vyötäröltä. En vaan tiedä mistä sitä nyt tilaisi housut, jotka olis tuulen- ja sateenpitävät, silti hengittävät, halvat ja joissa vielä olis kasvuvaraa. Taitaa olla mahdoton yhtälö!

rv22+2
 
Kivasti tullut viestejä. Kiva kuulla vauvakuulumisia @Sukkis ja muilta myös tietty.

Onnea plussista @lahja75 (muistaakseni onnittelin sinua jo lahjapuolella) ja @jonxu. Toivottavasti pienokaiset pysyy kyydissä :)

@Karhurouvanen, mennään toisaan ihan samoissa :) Mulla ei mitään enteitä synnytykseen. Äippäpoli on 3.4, sitten saan lisätietoa. Minua taas kauhistuttaa jos mies ei pääse synnytykseen. Olen ollut kaikissa kolmessa synnytyksessä sekaisin kuin seinäkello ilokaasusta ja kätilö ei ollut koko aikaa huoneessa, joten olisin ollut ihan pulassa ilman lasten isää. Ihanaa äippälomaa! Me on saatu kivasti laitettua kotia ja suoritan opintoja sen minkä jaksan (eli vähän).

@Silmu75, mä täytin päivärahahakemuksen Kelan sivuilla ja ne pyysi automaattisesti tulotiedot työnantajalta. Päätöstä rahasta ei anneta kovin paljon ennen äippälomaa, ja itselle päiväraha oli järkytys. Putoaa nettotulot 700 eurolla kuussa ja nytkään en meinaa selvitä laskuista. Olen lopettanut kuukaislahjoitukset ja lehtitilaukset ja täysikäisiä lapsia en tue enää kesän jälkeen taloudellisesti. Mutta hirvittää silti.

@Wintersun, ikävä että sulla on kipuja. Minullakin kävely sattuu ja tuntuu välillä, että jalat menee alta. Käyn todella lyhyillä kävelyillä. Nyt uusin vaiva on syljen liikaeritys yöllä, joka haittaa ihan nukahtamista :( Ällöä!!

Kirsi ja rv 35+3
 
  • Tykkää
Reactions: jonxu
@kirsillevauva Joo kyllä niin Ihanaa olla äitiyslomalla❤ Enpä tiedä oliko se limatulppa nyt mulla sitten mitenkään merkityksellinen, tai oliko edes oikea limatulppa, ei ainakaan mitään muita merkkejä ole ilmaantunut. Ei ole mitään supistuksia ollut ollenkaan enkä edes itse huomaa niitä ”harjoitusaupistuksia”. Muuten mulla on ollu koko raskausaika ihan kuivaa mutta nyt tuli iso kasa limaa ihan housuihin asti :-D

Ymmärrän täysin että kauhistuttaa jos koronan takia mies ei pääsisi synnytykseen. Mulla vähän eri juttu kun alunperinkään mies ei ole ollut tulossa ja olen miettinyt muita vaihtoehtoja mutta toisaalta mua on jotenkin houkutellut se yksin synnyttämisen vaihtoehto mutta sitten taas olen kauhistellut että teenkö väärän päätöksen kun eihän mulla ole kokemusta synnyttämisestä :-D Niin sillai tämä koronajuttu nyt helpotti mun päätöstä, että en halua sinne ketään ylimääräistä tuomaan koronariskiä, siis esim kaveria tai doulaa :unsure:

Näitä vaivoja riittää varmaan ihan joka lähtöön, enpä olle tollasesta syljen erityisen lisääntymisestä kuullutkaan :-D Mulla on alkanut nyt erityisesti öisin kädet puutumaan, muistan että joku joskus täällä loppuraskaudessa valitteli tätä vaivaa. Lisäksi on ollut ajoittaista pahoinvointia, erityisesti iltaisin, syömisen jälkeen käydessä makuulle, monta päivää vaivasi mutta sitten ei taas mitään. Säikähdin jo raskausmyrkytystä mutta ainakin pissa on puhdas ja RR normaali, mittailen nyt vähän tiheämmin kotonakin varmuuden vuoksi.

Olen tässä vähän nyt yrittänyt pakkailla sitä sairaalakassia mutta olen tässä tosi huono kun en ole yhtään sellainen etukäteisvalmistelijatyyppi vaan jätän yleensä aina kaiken viimehetkeen ja menen sitten fiiliksen tai pakon mukaan :-D

Mitä vaatteita näin huhtikuun loppupuolen vauvalle tarvitsee ottaa mukaan sairaalaan? Ja minkälaisia määriä? Otin tossa vaatteita esille ja miehen mielestä aivan liikaa määrällisesti sekä laadullisesti, mä olen kyllä vähän eri mieltä. Tosin ei mulla ole hajuakaan mitä vaatteita vastasyntynyt tarvitsee.
Ajattelin että
Pipo
2 kpl lyhythihaiset bodyt
3 kpl pitkähihaiset bodyt
2 housut
1 sukkikset
Potkupuku 2 kpl
Fleece-/oloasuhaalari tai kaksi
Joku kevyempi ulkohaalari
Peitto
Muutamat sukat

Auttakaa, neuvokaa please :giggle:

Karhurouvanen 36+0
 
Harmittaa kun olis nyt näillä viikoilla päässyt synnytyssairaalaan tutustumiskäynnille mutta nyt ei onnistu Koronan takia. Ois niin kiva ollu mennä, tosin onneksi olen siellä synnytyssairaalassa nyt edes käynyt siellä äitiyspkl:la että vähän on edes tuttu paikka. Lisäksi sieltä oli kätilöitä meidän synnytysvalmennuksessa että sillainkin tuntuu vähän tutummalta

Sen Tens-laitteen olen ajatellut tilata, täytyy vaan nyt ryhtyä tuumasta toimeen eikö vaan ajatella kaikenlaisia :-D Muuten toivoisin altaaseen pääsyä ja kaikkea mahdollista muttei epiduraalia, kauhistuttava ajatuskin. Periaatteessa ei ole kyllä mitään lääkkeellistä kivunlievitystä vastaan, se on ihan vaan toi oma piikkikammo:p

Noh synnytyksessähän sen sitten näkee miten menee:p
 
@Silmu75 Aijaa! No hyvä että kysyin! Ai että vauva käyttää sairaalassa sairaalan vaatteita? Mun oli tarkoitus kysyä tätä vaateasiaa neuvolasta mutta unohdin viime viikolla.

No mutta mites ne kotiutumisvaatteet? Netistä yritin tutkailla mutta aika erilaisia ajatuksia ihmisillä näyttää olevan. Autolla siis kotiudutaan.
 
@Silmu75 Aijaa! No hyvä että kysyin! Ai että vauva käyttää sairaalassa sairaalan vaatteita? Mun oli tarkoitus kysyä tätä vaateasiaa neuvolasta mutta unohdin viime viikolla.

No mutta mites ne kotiutumisvaatteet? Netistä yritin tutkailla mutta aika erilaisia ajatuksia ihmisillä näyttää olevan. Autolla siis kotiudutaan.
Joo sairaalassa saa käyttää sairaalan vaatteita (ja vaippoja) äiti ja vauva. Kotiutumisvaatteet vaan mukaan. En kyllä yhtään osaa sit auttaa siinä, et mitä vaatetta pitäis olla.
 
  • Tykkää
Reactions: Karhurouvanen
Kiitos vastauksista @Wintersun ja @Mandala:giggle: Heti helpotti kun sai vähän neuvoa joltakin:giggle:

Ymmärsinkö oikein että saa käyttää vauvalle sairaalan vaatteita mutta halutessaan saa käyttää myös omia vaatteita vauvalle? Siinä tapauksessa otan kyllä jotain omiakin mukaan vauvalle, tuli niitä sitten loppujen lopuksi käytettyä tai ei.

Itse en aio sairaalan vaatteita synnytyksen jälkeen käyttää, paitsi ehkä alushousuja, enkä aio synnytykseen mennessäkään aio heti heittää sairaalavaatteita päälle. Olen kysynyt tätä asiaa jopa synnytysvalmennuksessa ko. sairaalan kätilöiltä että kuinka pitkälle synnytykseen voi mennä omilla vaatteilla :-D
Sanoivat että periaatteessa vaikka loppuun asti jos haluaa, että ei kukaan pakota sairaalavaatteita vaihtamaan mutta että varsinkin avautumisvaiheessa voi hyvin olla omissa vaatteissa.

Mua siis jotenkin ahdistaa ne sairaalan vaatteet, tulee jotenkin ihan ”sairas” olo, koen omat vaatteet jotenkin tosi tärkeäksi ja voimaannuttavaksi elementiksi. Saa tosin
nähdä sitten tositilanteessa onko niillä vaatteilla enää niin väliä :-D Mutta ainakin etukäteisajatuksena se rauhoittaa:giggle:
 
@Karhurouvanen kyllä mäkin olen ymmärtänyt et aika pitkälti saa käyttää omia vaatteita.
Siskoni sanoi, että mieluummin käytti synnytyksen jälkeen sairaalan, onneksi. Ettei tarvinnut raahata verisiä vaatteita pesuun. Alussa oli kuulemma niin runsas se jälkivuoto et tuli yli ja oli sönkykin veressä. Ni tän takia ehkä sit päädyn itsekin käyttämään Sairaalavaatteita. Täytyy katsoa sit tilanne..
 
  • Tykkää
Reactions: Karhurouvanen
Moi kaikille! Voi jestas että ahdistaa maailman meno tällä hetkellä. Miten pitkään tätä mahtaa jatkua.

@Wintersun mäkään en tunne vielä liikkeitä, kai. Ja vaivoja löytyy. Mulla oli liitoskipuja jo joitaki viikkoja sitte tai oletan että oli niitä. Alapään luut oli ihan kamalan kipeät. kipu meni kuitenkin jo ohi. Supistuksia on ollu jonkin verran täälläkin.

@kirsillevauva kyselit aiemmin, että olenko asunut mieheni kanssa koskaan niin ei olla virallisesti asuttu mutta toki vietetty pitkiä aikoja yhdessä. Ja videopuhelu on kotona usein päällä kun puuhaillaan omiamme, joten välillä tuntuu niin kuin oltais samassa paikassa. Mutta tulee siitäkin oma haasteensa kun hynttyyt lyödään yhteen.

Mulla on vatsa kasvanut hirveästi nyt muutaman viime vkn aikana ja eikä sitä pysty enää yhtään peittää vaatteilla. Huomenna on neuvolalääkäri joka kans jännittää. Tai se jännittää, että ultrataanko ja mitä siellä sitten näkyy.

Tsemppiä ja positiivista mieltä kaikille kaikesta huolimatta.
 
  • Tykkää
Reactions: Puhalluskukka
Hei tänne!
Pitkästä aikaa. :)
Onnea @jonxu plussasta!

Alkanut mieliala nousta vihdoin kun päästiin toiselle kolmannekselle. Tosiaan aiemmin tuossa muutama viikko sitten kirjoitin että tuntuu että mikään ei huvita, edes raskaana olo, tai itselle mieluisat asiat. Ajattelin niiden johtuvan kokoaikaisesta huonosta olosta,oksentelusta ja loputtomasta väsymyksestä. Siitä se varmasti myös johtui koska nämä oireet ovat nyt vihdoin väistyneet ja tuntuu että vanha minä nostaa kovaa vauhtia päätään. :) Tulevaisuus näyttää jälleen valoisalle ja osaan iloita asioista. Rv 12+3 olin siellä nt ultrassa jossa kaikki oli hyvin, 1:100000 oli riskiluvut.
Paino noussut jo 4kg, tuleeko meikäläisestä valas?! Olen myös huomannut jo että vatsa on tullut esiin, parhaiten huomaa selällään maaten kun se ei menekkään enää "sisään" vaan jää kumpu. Kaikki hyvin nyt, toivottavasti jaksaisin vähän useammin nyt kirjoitella tänne! Mukavaa alkanutta viikkoa tyypit! :)
Rv 14+1.
 
En nyt ehkä mitään valtavaa vatsaa haluaisi, mutta olisi ihan kiva näyttää tässä vaiheessa jo raskaana olevalle! Vähän on vatsa kasvanut tässä ihan viime aikoina ja viimein pyysin isommat työhousut. Mutta tosiaan kun on omat vatsamakkarat ja ne on vaan vähän pidemmällä eikä ole sellaista hoikan ihmisen kauniisti pyöristyvää vauvamahaa, niin ei kyllä kukaan kertomatta mitään huomaa. :/

Torstaina taas äitiyspolille - johan kävin siellä rakenneultrassa viime ja sitä edellisellä viikolla - radin takia. Mies on nyt etätöissä mutta just silloin on jotain, ehkä joku skype-palaveri tms,, niin menen tällä kertaa bussilla. Sitäkin mies ehti jo murehtia, ettei haluais päästää mua julkisiin kulkuvälineisiin (on edelleen aika paniikissa koronasta), mutta enköhän mä todennäköisemmin saisi tartunnan kaupassa työskennellessä. Ja tuskin nyt kamalasti ihmisiä on liikkeellä kun niin monet on etätöissä, lisäksi bussi menee suoraan sairaalalle ja perillä voi heti käydä pesemässä kädet. En siis itse ole mitenkään kovin huolissani, mutta alkaa jo miehen stressi vähän stressata.

22+4
 
Tässä eletään varsin kummallisia aikoja enkä kyllä raskaaksi tullessani osannut yhtään ajatella, että joutuu miettimään riittääkö synnytyssairaalassa henkilökuntaresurssit (jos on paljon koronapoissaoloja) ja saako puoliso tulla mukaan sairaalaan synnytyksen ajaksi ja sen jälkeen. Kai tämä kaikki tästä jotenkin selviää ja lutviutuu mutta en enää suhtaudu synnytykseen ihan yhtä luottavaisesti kuin mitä vielä kuukausi sitten. Neuvolan synnytys- ja perhevalmennuksetkin on toki peruttu.

Kävin viime viikolla sokerirasituksessa ja arvot olivat edelleen viiterajoissa eli ei radia :) hemoglobiinista olen pikkuisen huolissani kun se oli edelleen laskenut (edellisellä neuvolakäynnillä 115 ja nyt 110), ferritiini oli kuitenkin siedettävä 41 joten jatkan raudan syömistä terveydenhoitajan ohjeiden mukaisesti. Vauva liikkuu aktiivisesti ja oma vointini on ollut ihan ok, vähän alkaa maha jo tulla tielle ja kävely olla hidasta löntystämistä mutta pahempia kipuja ei onneksi ole. Pää alaspäin en voi olla yhtään tai muuten mahahapot nousevat inhottavasti ruokatorveen korventamaan. Pystyasennossa närästystä ei ole vielä ollut.

Raskausviikkoja 27+4 eli viimeinen kolmannes on nyt startattu. Raskauteni on tähän asti ollut hyvin helppo mutta uskon, että viimeinen kolmannes tulee olemaan se raskain, olen kuitenkin aika lyhyt ja erityisesti lyhytselkäinen joten loppuraskaudesta kroppani on varmasti kovemmalla kuin vähän pidemmän ja eri mallisen odottajan kroppa.
 
Kiitos vastauksista @Wintersun ja @Mandala Heti helpotti kun sai vähän neuvoa joltakin

Ymmärsinkö oikein että saa käyttää vauvalle sairaalan vaatteita mutta halutessaan saa käyttää myös omia vaatteita vauvalle? Siinä tapauksessa otan kyllä jotain omiakin mukaan vauvalle, tuli niitä sitten loppujen lopuksi käytettyä tai ei.

Itse en aio sairaalan vaatteita synnytyksen jälkeen käyttää, paitsi ehkä alushousuja, enkä aio synnytykseen mennessäkään aio heti heittää sairaalavaatteita päälle. Olen kysynyt tätä asiaa jopa synnytysvalmennuksessa ko. sairaalan kätilöiltä että kuinka pitkälle synnytykseen voi mennä omilla vaatteilla :-D
Sanoivat että periaatteessa vaikka loppuun asti jos haluaa, että ei kukaan pakota sairaalavaatteita vaihtamaan mutta että varsinkin avautumisvaiheessa voi hyvin olla omissa vaatteissa.

Mua siis jotenkin ahdistaa ne sairaalan vaatteet, tulee jotenkin ihan ”sairas” olo, koen omat vaatteet jotenkin tosi tärkeäksi ja voimaannuttavaksi elementiksi. Saa tosin
nähdä sitten tositilanteessa onko niillä vaatteilla enää niin väliä :-D Mutta ainakin etukäteisajatuksena se rauhoittaa
Mun mielestä oli oikein mukavaa käyttää sairaalan vaatteita osastolla synnytyksen jälkeen. Sai vauvan helposti rinnalle/iholle eikä missään kiristänyt. Lisäksi sektiohaavan takia housujen pitäminen oli mulla alkuun aika epämukavaa, joten oli mukavaa ettei tarvinnut housuja pitää heti alkuun. Jälkivuotoa oli sen verran paljon et ihan ilomielin pidin niitä sairaalan verkkoalushousuja, kun oli pakko pitää isoa suojaa monta päivää. Vein itse asiassa kotiinkin parit niitä verkkoalushousuja ja pidin niitä kotona pari ekaa päivää. Mut tietenkin oman fiiliksen mukaan.

Vauvalle kotiutumisvaatteita olin varannut pari eri kokoista bodya, housua ja myssyä, just kun ei ollut mitään hajua minkä kokoinen vauva on. Lisäksi oli lapaset, sukat, villasukat ja ulkohaalari.

Kassiin olin pakanut ihan liikaa tavaraa, käyttöön taisi lopulta tulla verkkarit, villatakki ja ohut pitkähihainen paita käynnistysosastolla. Ja villasukat osastolla. Kotiin lähtiessä oli samat vaatteet mut puhdas paita. Ja tietenkin alusvaatteet ja sukat. Omat hygieniatuotteet (mulle tärkein taisi olla huulirasva). Olin pakannut jotain evästä (pähkinöitä ja patukoita) ja urheilujuomaa myös mukaan mut nämä jäi aika pitkälti syömättä, sairaalassa kun oli ruokaa tiheämmin kun mitä syön kotona. Ekana yönä käynnistysosastolla taisin jotain pähkinöitä napostella. Lakuja oli myös mukana kun niitä kaipasin koko raskauden ajan ja ne kyllä tuli syötyä :) Lisäksi mahdolliset laturit kannattaa muistaa.

Jos joudut käynnistykseen niin varaudu siihen että siinä tulee vietettyä paljon aikaa itsekseen huoneessa ja että siinä todennäköisesti tulee aika melko pitkäksi ennen kuin homma etenee. Itse olen onnellinen että siinä oli kaveri pitämässä seuraa. Mutta toivottavasti sulla käynnistyy luonnollisesti ja ettei tarvitse odotella pitkiä aikoja että jotain tapahtuu.

Tsemppiä viime metreille ja niin myös sulle @kirsillevauva ! :)
 
Kiitos kokemusten jaosta ja tsempeistä @Sukkis :giggle:

Joo sittenhän sen vasta näkee sairaalassa että miten menee mutta siis mä en muutenkaan käytä housuja, viimeksi olen käyttänyt housuja v 2015 :-D Olen mekko/tunika/leggarilinjalla aina niin nämä on mukavat vaatteet jo muutenkin, eivät purista tms. En ole siis raskausaikanakaan mitään raskausvaatteita ostellut, hyvin menee nämä samat kuin ennenkin, mulla ei siis maha ole edelleenkään kovin iso.

En ollutkaan ajatellut koko asiaa kun itelle tietty omat vaatteet on ne ”normaalit vaatteet”, en tosiaan ajatellut farkkuja vetäistä päälle synnytyksen jälkeen:ROFLMAO::LOL::ROFLMAO:

Saa nähdä miten se yksin synnytys sitten käytännössä mutta kai siitä ainakin selviää, paljon olen lukenut ihmisten kokemuksia ja ovat kyllä pääsääntösesti hyviä olleet, eikä se siis ajatuksena mua mitenkään kauhistuta vaan päinvastoin, käytännön näkee sitten:sneaky:
 
Vinkkinä sairaalakamoihin että jatkojohto tai vara-akku, huoneiden pistorasiat on usein hankalasti. No itsellä tää korostui sektion takia eli haavan vuoksi hyvä että kaikki käden ulottuvilla. Ja meillä sairaalassa ei vauva tarvinnut ollenkaan vaatteita, kannustettiin pitämään koko ajan ihokontaktissa. Pelkkä vaippa. Puettiin vaatteet, omat, vasta kotiinlähtiessä. Eväistä oli iso ilo, etenkin pillimehuista ja smoothieista, kun sairaalan mehut sai vaan mukeihin ja öisin oli aina kauhee jano. Me oltiin viis yötä ja suklaat loppui kesken :) Niin ja vielä se, että esikoisen synnytin yksin ja ei siinä mitään, oli kyllä aika nopea synnytys enkä miestä ehtinyt kaivata niissä oloissa! Jos olis kestänyt pitkään, niin sitten ehkä.
 
Kiitos vinkeistä ja kokemuksesta yksin synnyttämisestä @MaiMei :giggle:

Toi täytyykin muistaa toi jatkojohto vaikka se vähän hassulta kuulostaakin. Ja eväät tosiaan, oon niitä kyllä mietiskellyt mutta pitänee ihan käydä ostamassakin. Lueskelin myös kokemuksia sairaaloiden eväistä, toiset näyttivät lähes nähneen nälkää kun taas toiset sanoivat että ruokaa oli yllin kyllin. Itse kyllä ajattelin varautua, eihän sitä tiedä että jos on vaikka huono olo eikä maita sairaalan sapuskat niin onpahan ainakin sitten jotain mistä periaatteessa tykkää. Ja tuo juomapuoli tosiaan, mä olen muutenkin kova juomaan ja voin kuvitella että sairaalassa tulee tosiaan tyyliin se 2 dl kahvia ja 2 dl maitoa(y):unsure::p
 
Mäkin käytännössä synnytin toisen yksin. Olin osastolla vesien menon jälkeen pari päivää enkä miestä jaksanut sinne hätyyttää kun parihuone ja lepäilin tai ravasin portaita koko päivän. Yöllä alkoi supistukset ja pääsin yksin käytävillä musaa kuunnellessa tanssiessa tosi hyvään synnytyskuplaan. Eli en pyytänyt miestä sinne edes heti klo 7 kun olisi voinut. Muistin miehen olemassaolon vasta kun alkoi olemaan tooooosi kipeä olo eikä tens ja tanssi enää auttanut ja kätilön tutkiessa "hups 8-9cm, äkkiä saliin tästä!" :D mies ehti saliin kyllä kun lähellä asutaan mutta sielläkään ei olisi ollut tarve olla kun alkoi olla niin eläimellinen meno, että vaan synnytyslauloin kipuja pois yksikseni, mies vaan istui huoneen reunalla ja katsoi (varmaan ihmeissään koska ekasta lapsesta oli paljon hiljaisempi ja rauhallisempi meno kun olin niin epiduraaleissa). Ainoa missä kohtaa olin onnellinen selvästi että mies oli paikalla oli kun tyttö oli syntynyt, ottamassa kuvia ja ihmettelemässä pientä yhdessä. Uskon että jos olisin ollut synnytyssalissa paljon aiemmin miehen kanssa niin en varmasti olisi edes päässyt kunnon synnytyskuplaan samalla tavalla.

Joten uskon, että jos pystyy asennoitumaan asiaan oikein voi yksin synnyttämisessä päästä tosi hyvin omiin voimavaroihin käsiksi ja keskittyä rentoutumiseen pyrkimiseen todella hyvin :)
 
  • Tykkää
Reactions: Karhurouvanen
Täältä on kiva lukea erilaisia kokemuksia ja ajatuksia synnytykseen ja vauvaan liittyen. Mulla on ollut molemmissa synnytyksissä isä mukana ja kyllä se ajallisesti meni kivasti kun oli seuraa. Varmasti siitä yksinkin selviää ihan yhtä hyvin. Ja tosiaan on kuvia siitä tapahtumasta mitä on kiva katsella jälkeenpäin. Synnärillä mulla ollut aina sairaalan vaatteet ja niin tässäkin. Sitä verta ja lapsivesiä yms. on senverran et ei olis mukava omia vaatteita heti pyykätä kotona. Ne verkkopikkarit on ihan parhaat, niitä kannattaa ottaa muutamat kotio alkuun. Sairaalassa vauvalla oli sairaalan vaatteet. Ajatuksena kiva käyttää omia vasta kun lähtee kotiin ja turha pyykki jää myös siinä pois. Mutta itse saa ihan valita miten käyttää :)
Mulla oli tänään rakenneultra ja siellä kaikki oli ihan niinkuin pitää. Eli saako nyt hetkeksi huokaista ja hengittää? Vauvan kokokin vastasi viikkoja ja itseasiassa vastasi paria päivää isompaa. Tytöltä näytti edelleen, eli jos sitä uskaltaisi kohta jotakin hankintoja tehdä. Iskias kiusaa taas ja ajottaisia supistuksia, mutta muuten olo on hyvä. Tsemppiä kaikille tän koronan keskelle.
 
  • Tykkää
Reactions: Karhurouvanen
@Karhurouvanen meillä oli kyllä yleisissä tiloissa jääkaappi josta sai hakea mehua mielin määrin, mutta aina se hakeminen ja vaan niihin mukeihin, joten omat mehut ja pullo kyllä oli hyvä homma olla! Mandalaa komppaan, että "omassa rauhassa" pääsee kyllä jotekin tosi hyvin keskittyy, mulla ainakin puoliso on niin sairaalakammoinen että olisin varmaan ajatellut pelkästään sen vointia koko ajan :D Sektiossa melkein ajattelinkin, sinne uskalsi ja ehti kuitenkin toisen lapsen syntymään mukaan!
 
  • Tykkää
Reactions: Karhurouvanen