No ootko sä huomannu että leipomukset ei onnistu alakuulla?Mietis nousuvettä ja laskuvettä. Ei vedelläkään silmiä ole.
(Mulla onnistuu aina paitsi tuo ruisleipä)
No ootko sä huomannu että leipomukset ei onnistu alakuulla?Mietis nousuvettä ja laskuvettä. Ei vedelläkään silmiä ole.
oon kokeillu sitäkiMun äiti suositteli tänään vaan laittamaan suosiolla hiivaa...mut en haluis luovuttaa, haluun kohottaa pelkällä juurella.
Huomasi jo maustakin että nyt ei ollu mikään hiivaviritelmä, maku olis ollu ihana.
No ootko sä huomannu että leipomukset ei onnistu alakuulla?
(Mulla onnistuu aina paitsi tuo ruisleipä)
Taikinaanhan vaikuttaa ehkä eniten se nesteen lämpötila. Kuivahiiva varsinkin on siitä tarkkaa.En oo hirmusti seurannut kuun vikutusta, mut joskushan ihan samalla tavalla tehty taikina tursuu kipostaan pöydälle ja toiste ei. Ja joskus pullat paisuvat jättikokoisiksi ja toisella kertaa ei.
Tästälähtien seuraan kuun vaikutusta tarkemmin.
Mut juustoon toi ainakin pätee. Sen olen jo kokenut.
Onko nuo pakko osata tehdä? En oo koskaan tehnyt.Oonks mä joku sisäisesti so ma li kun en osaa kahta perisuomalaista taitoa:
Leivinuunin lämmitys ja ruisleivän teko juuresta.
Mä on synnytyslaitoksella vaihtunu varmaan johonkin ihmeen...puolalais-tsekkoslovakialaisen hiihtäjän muksuun.
No...tota...mä ihmettelisin jos sä siellä city-kämpässä leipasisit joka päivä leivinuunissa jotain.Onko nuo pakko osata tehdä? En oo koskaan tehnyt.
Mä oonki city girl.No...tota...mä ihmettelisin jos sä siellä city-kämpässä leipasisit joka päivä leivinuunissa jotain.
Mut leivinuuni on ihana. Ja edullinen, jos puita vaan on.
Ja vastaleivottu ruisleipä voin kanssa...........
Mutta kyllähän sinä kuitenkin hevosen osaat valjastaa?Mä oonki city girl.
Teille citytytöille pitäis olla joka taloyhtiön alakerrassa leivinuuni, vuosituhantiset taidot on hyvä pitää hyppysissä. Ei tuu nälkä kun tulee sähkökatkos.Mä oonki city girl.
En oo ees ratsastanut.Mutta kyllähän sinä kuitenkin hevosen osaat valjastaa?
Et ehkä hevosella...En oo ees ratsastanut.
En hevosella.Et ehkä hevosella...
Perjantaina laitoin happanemaan, joka päivä lisäsin 1 dl lämmintä vettä ja 1 dl ruisjauhoja. Kupli jo sunnuntaina.Oisko kuitenkin liian vähän aikaa juuri saanut hapantua?
Joskus pitää yrittää useamman kerran.
Joo,kyllähän tuon olis jo luullut toimineen,n 5 pv pitäisi riittää.Perjantaina laitoin happanemaan, joka päivä lisäsin 1 dl lämmintä vettä ja 1 dl ruisjauhoja. Kupli jo sunnuntaina.
Tänään leipoessa sit vielä alustin 10 min. ajan.
Pitääks se juuri olla ihan peitettynä? Jotkut peittää kelmulla, jotkut taas sanoo että pitää peittää kevyesti vaikka liinalla.Joo,kyllähän tuon olis jo luullut toimineen,n 5 pv pitäisi riittää.
Kyl mä peitän aina,yleensä liinalla,riittää hyvin ja pidän lämpimässä paikassa ja useamman tunnin kohotus + vielä kohotus pellillä.Pitääks se juuri olla ihan peitettynä? Jotkut peittää kelmulla, jotkut taas sanoo että pitää peittää kevyesti vaikka liinalla.