Teettekö aina letut ja pannarin maitoon?

  • Viestiketjun aloittaja Rollolainen
  • Ensimmäinen viesti
Täysmaito ja kerma kahvissa ei todellakaan ole sama asia. Juhlissa juon aina kahvini kermalla, mutta muuten mustana. Maidolla (vaikka sitten täysmaidolla) kahvi on yksinkertaisesti pahaa.
:D mä taas ennemmin syön vaikka käteni ku juon kahvia jossa on kermaa..maidoista kelpaa muut paitsi vähälaktoosiset, mut nekin menee hätätapauksessa, jos ei oo ku kermaa, ni juon mustana
 
ei olut laitoskeittiä, kun aanoskoot olivat pieniäm, enintään 20 henkilöä oli asiakkaana, KAIKKI ruat tehtiin alusta alkean, Monessa laitoskeitiössä käytetään pulivalmisteita, jopa sairaloiden keitiöissä.
Maksalaatikokkin tuola tehtiin ihan itse, vaikka olis halvempaa olut ehkä 20:lle ostaa valmista maksalatikkoa.
ei se siitä ravintolaa tee että on vaan 20 syöjää
 
vesipannari
Lettujen tekemisen veteen mä voisin kuvitellakin. En juo maitoa, joten lettujen teko unohtunut. Mutta ihanko oikeesti pannarikin onnistuisi veteen tehtynä?? Mä en ikinä saanut siitä kunnollista maidollakaan. Tuli semmosta, että ensin kohosi muhkeasti uunissa, sitten laskeutua lässähti ja lopputulos oli päältä kovaa ja sisältä semmosta märkää tatinaa. Ei onnistunut, vaikka miten tein millintarkkaan ohjeiden mukaan ;(
 
"Mie"
Alkuperäinen kirjoittaja keppälerttu;28621937:
:D mä taas ennemmin syön vaikka käteni ku juon kahvia jossa on kermaa..maidoista kelpaa muut paitsi vähälaktoosiset, mut nekin menee hätätapauksessa, jos ei oo ku kermaa, ni juon mustana
Mä kans INHOON kahvia johon on laitettu kermaa, hyi hyi. Punainen maitokin kahvissa maistuu jo mun suussa kermaiselle tai rasvaiselle oikeastaan. Olen niin tottunut rasvattomaan tai tai siihen tavanmaitoon, eli siniseen...hitto mikä sen maidon nimi nyt olikaan :D
 
[QUOTE="Mie";28622066]Mä kans INHOON kahvia johon on laitettu kermaa, hyi hyi. Punainen maitokin kahvissa maistuu jo mun suussa kermaiselle tai rasvaiselle oikeastaan. Olen niin tottunut rasvattomaan tai tai siihen tavanmaitoon, eli siniseen...hitto mikä sen maidon nimi nyt olikaan :D[/QUOTE]

kevyt =)
 
Rollolainen
Lettujen tekemisen veteen mä voisin kuvitellakin. En juo maitoa, joten lettujen teko unohtunut. Mutta ihanko oikeesti pannarikin onnistuisi veteen tehtynä?? Mä en ikinä saanut siitä kunnollista maidollakaan. Tuli semmosta, että ensin kohosi muhkeasti uunissa, sitten laskeutua lässähti ja lopputulos oli päältä kovaa ja sisältä semmosta märkää tatinaa. Ei onnistunut, vaikka miten tein millintarkkaan ohjeiden mukaan ;(
mä teen mutu -tuntumalla, en mittaile aineita ja AINA onnistuu....
 
lätyt aina punaseen tai hilja maitoon. mieluiten kuiten tinki maithoon.

pullat tehen vetheen + voi tai tinkimaito + voi ja maku ero on kyllä :/ vaikka ei se vetheen tehty huonoa ole :)

ja nyt tietenki halvan lättyjä.......
 
ei meilläkän oo allergisia, mutta kun keran tuli näin tehtyä ja letut maistui aivan yhtä hvyile jäi tämä tapa.
sattumalta tänän van on tuo "miniäkokelas" yötä niin oli hyvä että tehtiin veteen, koska hänellä on laktoositon ruokavalio käytössä.
Ok.
Meillä lätyt/pannari ovat sen verta harvinaista herkkua, että ne tehdään rasvalliseen maitoon ja päälle hilloa, jätskiä JA kepistä :p
 
"vieras"
Lettujen tekemisen veteen mä voisin kuvitellakin. En juo maitoa, joten lettujen teko unohtunut. Mutta ihanko oikeesti pannarikin onnistuisi veteen tehtynä?? Mä en ikinä saanut siitä kunnollista maidollakaan. Tuli semmosta, että ensin kohosi muhkeasti uunissa, sitten laskeutua lässähti ja lopputulos oli päältä kovaa ja sisältä semmosta märkää tatinaa. Ei onnistunut, vaikka miten tein millintarkkaan ohjeiden mukaan ;(
No sellasta sen kuuluukin olla. Taikinamaista sisältä :) Jos et pidä sellaisesta, anna jäähtyä, kylmänä kohteus häviää. Pannukakun ei kuulu olla mitään kovin kuohkeaa. Se nimenomaan on nimensämukaisesti "pannukakku" eli lässähtänyt kakku.
 
vesipannari
Ei kun mun pannareista tuli aina päältä kivikovia, sisällä oli sellaista märkää ryynimäista se sisus. Ja se pannari oli muutaman millin paksuinen. Ei siis sellaista mitä pannarin sisus yleensä on. Näin ollen en ole kokeillut leipoa pannaria varmaan pariinkymmeneen vuoteen.
 
Rollolainen
Ei kun mun pannareista tuli aina päältä kivikovia, sisällä oli sellaista märkää ryynimäista se sisus. Ja se pannari oli muutaman millin paksuinen. Ei siis sellaista mitä pannarin sisus yleensä on. Näin ollen en ole kokeillut leipoa pannaria varmaan pariinkymmeneen vuoteen.
jos auttais s eettä teet veteen . mä vatkaan kaanmunia ptikään , sitten laitan nesteen, sen jälkeen jauhot ja rasvan ( öljyn) suolan lisään viimeisenä, eikä jää ryyynimäiseksi. jso on kivikova lämpöä on ehkä liikaa
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";28621849]No maito tuossa kallistui ja taitaa maksaa sellaisen 1,20 purkki tai ehkä vähän vähemmän. Alle eurolla et saa edes rainbown maitoa. Se taitaa olla 1,08. Kyllä maito meillä ainakin on aika suuri rahanmeno kun päivässä menee helposti kaksikin purkkia. eli kuukaudessa melkein 150 euroa pelkkään maitoon.
[/QUOTE]
milläs logiikalla toi oli laskettu?
 
"Sirkkeli"
Yhden kerran kylässä söin veteen tehtyjä korvapuusteja. Olivat tosi hyviä. Olin ällistynyt, kun sanoi syönnin jälkeen olevan tehty veteen. En itse huomannut mitään eroa maitoon tehtyyn. Mutta silti teen siis itse aina maitoon, punaiseen mieluiten.
 
"vieras"
ei meillläkään maitoa laimeenneta, lopettakaa jo tuollainen vittuilu 10vuotta vnhast asiasta. Kun ei ollut rahaa kuin 100ekäytää kk oli jotkain keksittävä. Meilä käytetään aina nykyöön rasvatonta maitoa se täysmaito maistuukin pahalle , yök. vain josksu uhlissa liatetaan kahvmaidokis, muuten sitä ei meillä enä käytetä, ei edes maitopuurojen tekoon, vaan ne tehdään maitojauheeeen tai tavallisen rasvattomaan maitoon.
Ehdottomasti sun kannattaa hakeutua töihin jonnekin missä vaaditaan hyvää tekstinkäsittelytaitoa :LOL:
 

Yhteistyössä