Kertyisiköhän tuolla ammattikunnalla eläkettä? Entäs sairaslomat?Kuka nyky-yhteiskunnassa haluaa olla ammatiltaan "imettäjä"?? Taidettaisiin samalla ottaa aimo askel taakse päin kehityksessä..
Kertyisiköhän tuolla ammattikunnalla eläkettä? Entäs sairaslomat?Kuka nyky-yhteiskunnassa haluaa olla ammatiltaan "imettäjä"?? Taidettaisiin samalla ottaa aimo askel taakse päin kehityksessä..
Ja ainakin tällainen imettäjä maksais ihan hitosti... Tai mä en ainakaan puoli-ilmaseks muiden vauvoja imettäis. Saisivatko pienituloiset sitten jotain imetystukea ? Ojasta allikkoon...Kuka nyky-yhteiskunnassa haluaa olla ammatiltaan "imettäjä"?? Taidettaisiin samalla ottaa aimo askel taakse päin kehityksessä..
Ja mitä kävisi imettäjälle, kun maidontulo loppuisi? Eikö tulisi katkoksia työuraan? Kyllä tässä taas huomaa miten suuret mielet ajattelee.:headwall:Kertyisiköhän tuolla ammattikunnalla eläkettä? Entäs sairaslomat?
Niin, ja kun niiltä kotiinjääviltä äideiltä viedään kaikki tuet niin senhän olisi oltava sitten ihan palkkatyötä josta saa palkkaa sen verran että pystyy omat lapsensa elättämään.Alkuperäinen kirjoittaja Irmeli Käkkimäinen;28185357:Ja ainakin tällainen imettäjä maksais ihan hitosti... Tai mä en ainakaan puoli-ilmaseks muiden vauvoja imettäis. Saisivatko pienituloiset sitten jotain imetystukea ? Ojasta allikkoon...
Ei ollut kerkeämisestä kiinni mulla vaan imetys ei onnistunut. Lapsi oli silti ruokittava ja tein sen pumpatulla maidolla.Mikä järki edes hommata lapsia, jos ei edes sen vertaa kerkeä, että imettäisi edes sen 6 kk? Varsinkin kun siihen on mahdollisuus? Kuka paukapää näin typeriä ehdotuksia keksii...
Siinähän se onkin että katsotaan asiaa VAIN OMALTA KANTILTA eikä siltä että miten se vaikuttaisi koko kansaan jos asiat olisivat näin.Ja mitä kävisi imettäjälle, kun maidontulo loppuisi? Eikö tulisi katkoksia työuraan? Kyllä tässä taas huomaa miten suuret mielet ajattelee.:headwall:
Näin oli, mutta työpaikkojen yhteydessä lastenseimet ovat kyllä Suomessa melko uutta. Siis työantajan järjestämä tila, jossa vauvat hoidetaan isien toimesta ja äidit hoitavat taukojen ja ruokatuntien yhteydessä imetyksen. Todellisuudessa varmasti vain aniharva työantaja lähtisi moiseen mukaan.No lastenseimiä oli aiemmin ihan Suomessakin päiväkotien yhteydessä. Vauvat vannatettiin siellä yms yms. Olen itsekin ollut töissä vanhemmissa päiväkodeissa, joissa edelleen oli omat osastonsa vain vauvojen käsittelyyn. Kun ei nuo vanhempainvapaat ole Suomessakaan aina olleet nykyisen mittaisia.
Olettaen, että "sijaissynnyttäjä" elättäisi muutamia naisia lain salliessa niin miksei imettäjä sitten? Jos nainen tuottaa ensiluokkaista maitoa niin miksi hänen asemansa olisi huonompi kuin jonkun muun työssäkäyvän ihmisen? Ei imettäjiä ole käsittääkseni koskaan syrjitty tai pidetty jotenkin huonona ammattina. Sehän on ammattikuntana vapauttanut osan naisista lisääntymään toisen ryhmän naisia hoivatessa tätä jälkikasvua.Kuka nyky-yhteiskunnassa haluaa olla ammatiltaan "imettäjä"?? Taidettaisiin samalla ottaa aimo askel taakse päin kehityksessä..
No, luonnollisesti imettäjäthän olisivat pätkätyöläisiä (niin kuin niin moni muukin nainen on). Siltä ajalta ei makseta palkkaa, kun maitoa ei heru. Tietenkään, hei.Ja mitä kävisi imettäjälle, kun maidontulo loppuisi? Eikö tulisi katkoksia työuraan? Kyllä tässä taas huomaa miten suuret mielet ajattelee.:headwall:
Ja lasten päivähoitokustannukset nousisivat pilviin!Näin oli, mutta työpaikkojen yhteydessä lastenseimet ovat kyllä Suomessa melko uutta. Siis työantajan järjestämä tila, jossa vauvat hoidetaan isien toimesta ja äidit hoitavat taukojen ja ruokatuntien yhteydessä imetyksen. Todellisuudessa varmasti vain aniharva työantaja lähtisi moiseen mukaan.
Uusi vanhempainvapaajärjestely tarkoittaisi toteutuessaan vain imetettyjen lasten määrän jyrkkää laskua ja melkoista murhetta äitien mielissä. Emme me ole muita kädellisiä kummempia, meihin on koodattu samat vaistot kuin muihinkin nisäkkäisiin ja me yleensä haluamme huolehtia poikasistamme. Valtaosalle äideistä järjestely ei sopisi.
Ei olekaan, en sitä väittänyt.Olettaen, että "sijaissynnyttäjä" elättäisi muutamia naisia lain salliessa niin miksei imettäjä sitten? Jos nainen tuottaa ensiluokkaista maitoa niin miksi hänen asemansa olisi huonompi kuin jonkun muun työssäkäyvän ihmisen? Ei imettäjiä ole käsittääkseni koskaan syrjitty tai pidetty jotenkin huonona ammattina. Sehän on ammattikuntana vapauttanut osan naisista lisääntymään toisen ryhmän naisia hoivatessa tätä jälkikasvua.
Pyh...Alkuperäinen kirjoittaja Täysimettänyt uraäiti;28185397:No nyt 99 prosenttia naisista pötköttää kotona yli puoli vuotta, ja silti "maito ei vaan riitä" täysimetykseen. Joten voisihan tuota vaihtelun vuoksi koettaa.
No sen jälkeen ei varmaan imetä laisinkaan kuin se 1%, jos äiti ajetaan suoraan synnäriltä töihin moneen muuhun maahan verrattuna suomessa toimii osittaisimetys kuitenkin melko hyvin, mikä on parempi kuin ei mitään.Alkuperäinen kirjoittaja Täysimettänyt uraäiti;28185397:No nyt 99 prosenttia naisista pötköttää kotona yli puoli vuotta, ja silti "maito ei vaan riitä" täysimetykseen. Joten voisihan tuota vaihtelun vuoksi koettaa.
yksinhuoltaja palkkaisi sitten sen imettäjän isän paikalle vanhemmaksi (ja yhteiskunta olisi velvoitettu auttamaan tässäkin). Mitä sitten että vauva leimautuisi enemmän hoitajaansa kuin vanhempaansa.Ja tosiaan. Voihan äiti nykyisessäkin mallissa palata halutessaan töihin hyvinkin pian synnytettyään ja isä jäädä kotiin vauvaa hoitamaan. Miksi tästä pitäisi kuitenkaan tehdä vallitsevaa mallia, pakottaa perheet tällaiseen ratkaisuun, josta erityäin luultavasti syntyisi vain kustannuksia tavalla tai toisella?
Ja miten yksinhuoltajaäitien kohdalla asia ratkaistaisiin, saisivatko käytännössä vain yksinhuoltajien lapset äidin pääasiallista hoivaa ja maitoa rinnasta?
Ja mietitäänpä sitä imettäjien ammattikuntaa. Heihin kuitenkin pätisi sama lainsäädäntö. Eli heti synnytettyään oman lapsensa, imettäjä jättäisi tämän kotiin miehensä ja imettäjän kanssa ja lähtisi urheana töihin imettämään muiden naisten lapsia.Ja kivat sille, joka imettäjää käyttäisi. "Sori hei et oon taas myöhässä, tiedän että tää on tärkee palaveri mutkun meijän imettäjä on TAAAAAS sairaana niin piti viedä muksu vara-imettäjälle ja kaupungilla ei oo tarjota sitä meidän kaupunginosasta niin mun piti ajaa ympäriinsä". Kauheeta
Jeps. Mieheni on ollut koti-isänä ja tulee olemaan. Silti veikkaan että hänen mielestään järjestely missä hän sen ensimmäisen puoli vuotta hoitaisi vauvaa työpaikkani yhteydessä olevassa seimessä imetysvälit olisi järjetön. Varmasti paljon mielummin antaa minulle mahdollisuuden hoitaa kotona vauvaa se alkuaika ja sitten itse jää kotiin esim sen 1v:n kanssa, kerhoilevat, uivat, leikkipuistoilevat, kyläilevät, käyvät kaupungilla, viettävät löhöilypäiviä jne.Näin oli, mutta työpaikkojen yhteydessä lastenseimet ovat kyllä Suomessa melko uutta. Siis työantajan järjestämä tila, jossa vauvat hoidetaan isien toimesta ja äidit hoitavat taukojen ja ruokatuntien yhteydessä imetyksen. Todellisuudessa varmasti vain aniharva työantaja lähtisi moiseen mukaan.
Uusi vanhempainvapaajärjestely tarkoittaisi toteutuessaan vain imetettyjen lasten määrän jyrkkää laskua ja melkoista murhetta äitien mielissä. Emme me ole muita kädellisiä kummempia, meihin on koodattu samat vaistot kuin muihinkin nisäkkäisiin ja me yleensä haluamme huolehtia poikasistamme. Valtaosalle äideistä järjestely ei sopisi.