The ketju

Status
Viestiketju on suljettu.
kahvikirahvi
Ähh. Tehokkuudesta sakotetaan : / Laita niille sähköposti, ne varmaan lähettää uuden laskun enemmän ku mielellään...
Mää lähetin jo kolme kyselyviestiä ennen kun suostuin tilaamaan sen mekon, lupasivat parissa viikossa lähettää sen laskun ja kun ei sitä näkyny niin ajattelin et onkohan se menny suoraan roskapostien sekaan ja poistettuihin. Kyselin sen laskun peräänkin sitten ja hyvä nyt kertoo että oon hukannu senkin :D
 
  • Tykkää
Reactions: famipala
Mää lähetin jo kolme kyselyviestiä ennen kun suostuin tilaamaan sen mekon, lupasivat parissa viikossa lähettää sen laskun ja kun ei sitä näkyny niin ajattelin et onkohan se menny suoraan roskapostien sekaan ja poistettuihin. Kyselin sen laskun peräänkin sitten ja hyvä nyt kertoo että oon hukannu senkin :D
Okei myönnän, nyt en keksi mitään hyvää neuvoa :D
 
Sorgen, liitepartikkeli unohtui. Eli kysymys kuuluu "Tuollako se ketjumiittikin sit pidetään?"

Ajattelin vaan kun perinneherkku sai niin varauksetonta kannatusta :xmas:
mustamakkara | Aamulehti – Moro

Ohhoh, voiko mustaamakkaraa käyttää näin? Katso herkulliset kuvat ja osallistu kisaan! | Aamulehti – Moro

Mustamakkarakirjassa on ohjeet pariinkymmeneen uuteen mustamakkara-annokseen. Niistä seitsemän on listattuna alla.

:D
 
eiks toi mustamakkara ole lähes samaa kuin veripalttu
ainesosissa vähän samoja, maistanut en ole veripalttua

Veripaltun valmistukseen käytetään muun muassa sianlihaa, ruisjauhoja, kaljaa, verta tai veripulveria, sipulia, siirappia ja suolaa. Pohjois-Suomessa ja -Ruotsissa palttuun käytetään tavallisesti poron verta. (wikipedia)

veripalttu ainesosat: (tapolan sivut)

vesi, ruisjauho, silava, sianliha, sianveripulveri (8%), siirappi, kamara, suola (1,1%), sipuli, stabilointiaine E450, mausteet (valkopippuri, maustepippuri, kaneli, neilikka), rasvapitoisuus 13%, säilytys alle +6°C.

Ennen vanhaan sitä valmistettiin yleisesti syksyllä lahtiaikaan.
Lihaa, ryynejä tai jauhoja ja verta sekoitettiin massaksi, joka työnnettiin suoliin.
Tavallisimmin makkarat keitettiin muuripadassa, joskus paistettiin uunissa olkien päällä.
Nykyisin kypsentäminen tapahtuu paistamalla erikoisuuneissa kolmeen kertaan.

mustamakkara, ainesosat: (tapolan sivut)

vesi, sianliha, ruisrouhe, sianrasva, kamara, ruisjauho,
sianveriproteiini, suola (1,5%), sipulijauho, stabilointiaine
E450, rasvaa 12%.
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä