Tässä sekoitetaan ihan turhaan suojeluvaisto rakkauteen. Jos palavasta talosta pitäisi pelastaa useampia lapsia, niin joko sitä tarttuisi siihen lähimpään kädenulottuvilla olevaan lapseen tai sitten aloittaisi avuttomimmasta päästä eli vauvasta ja pikkulapsista, isommat lapset saisivat sanallisia ohjeita tai joutuisi odottamaan. Vaikka mies ja parisuhde on minulle "tärkeämpi" (jos nyt mies ja lapset on pakko järjestyksiin asetella), en tunne palavassa talossa tarvetta pelastaa häntä ensiksi, koska hän on aikuinen.
Isointa, suurinta ja parasta rakkautta, mitä vanhempi voi lapselleen antaa, on toinen toistaan rakastavat vanhemmat. En ihmettele tämän ketjun luettuani, miksi niin moni koti rikkoutuu. Lasten synnyttyä palvotaan omia lapsia ja laitetaan tärkeysjärjestyksessä alemmalle tasolle oma mies ja parisuhde, se koti johon ne lapset on tehty. Surullista.
Hei taas kaikille. Onpa tullut pitkä ketju.
Omalta osaltani luulen päässeeni jonkinlaiseen loppupäätelmään tässä aiheessa. Kevin-kirjaa en ole lukenut tosin, mutta aion sen tehdä.
1) Uskon teitä, jotka sanotte rakastavanne miestänne yhtä paljon kuin lapsia, ja luotan siihen, että rakastatte kumpiakin paljon/äärettömästi tai miten sen voikaan sanoa.
2) Luotan myös siihen, kun olette tässä ketjussa kertoneet, että jos tulisi ikävä valintatilanne, niin pelastaisitte lapset. Lapset ovat "osa" puolisoanne ja tavallaan pelastatte siinä samassa osan rakkaasta puolisostannekin. Puolison toive olisi varmasti sama.
Nyt onkin sitten suuri kysymysmerkki, MIKÄ asia sai minut AHDISTUMAAN äitini tunnustuksesta. Jos yllä olevat kohdat 1) ja 2) eivät itsessään tunnu pahoilta, niin mikä sitten? Pohdin tätä aamulla, ja vaihtoehdot ovat:
A) En luota äitiini, vaan epäilen jopa, että hän rakastaa miestään ENEMMÄN kuin meitä lapsia. Äitini ei ole ollut mikään "mama bear" vaan käyttäytynyt ehkä vähän kuin olisi siskoni - ripustautuen turvaavaan isähahmoon, mieheensä. Meillä on siis ainakin LUOTTAMUSpula.
B) Isäkään ei ole osoittanut "priorisoivansa" meitä lapsia. Jos äiti teki jotain mikä loukkasi, isä asettui aina äidin puolelle. Minulle piirtyi käsitys, että äiti on isän "rakkaus" ja lapset "välttämätön paha" - ja että isä valitsisi tulipalotilanteessa äidin koska on pettynyt meihin lapsiin.
Moni sanoi ketjussa, että jos vanhemmat rakastavat toisiaan, se tuo lapsillekin turvaa. Uskon MYÖS tämän, koska aamulla muistin äkisti luokkakaverini, jolla oli selvästi tällaiset rakastavat vanhemmat. He olivat yksikkö, jotka tekivät mitä vain toistensa ja lapsensa puolesta. Olen siis nähnyt käytännössä, että tällaista on ja se todella toimii.
Minun kotonani vanhemmat olivat/ovat tällainen "yksikkö", mutta siitä puuttuu jotain, joka toisi TURVALLISUUDEN tunteen lapsille. Koska olen kasvanut vain tässä perheessä on vaikea tietää minkälaista parisuhde voisi olla lapsen silmin muualla, mutta uskallan arvuutella, että ongelmana on, ettei vanhempien välilläkään ole ollut täyttä luottamusta ja rakkautta, vaan riippuvuutta (kuten joku ketjussa sanoikin). On siis ostettu hyväksyntää ja pelätty ettei kelpaakaan toiselle. Ehkä äitikin on pelännyt ettei kelpaa isälleni ja koska olen puolet äitiä, hän on epäillyt myös minun kelpaavuutta miehelleen - ja tästä on tullut valtavasti suorituspaineita ja tunnetta että rakastetaan vain ehdollisesti.
Tässä nyt tämän aamun pohdintaa, johon varmaan joku viisaampi palstalainen osaa tarttua.