Veriarvoista kysymys

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija

tarkoitin tietysti et jos se ASIA ei olis selvinnyt. Itse täytyy tehdä ruoat, niin selviää, mut parhaiten auttaa luomuliha, proteiinia päivittäin puhtaassa muodossa.
 
vierailija
älä usko noita toisia pelottelijoita. Ferritiini ei kuitenkaan pahasti pielessä. Tarkoittaa anemiaa, joka voi tulla huonosta ravitsemuksesta, tai tulehdusesta, sitten jotain sisäistä (hidasta) verenvuotoa joka voi olla helposti hoidettavissakin.
 
vierailija
Huono se on maallikon lähteä itse anemian syytä selvittelemään.
"Huonosti kypsennetyn broilerinlihan syömisestä tulleen kampylobakterioosin oireita ovat verinen tai limainen ripuli, korkeahko kuume, päänsärky, pahoinvointi ja kovat vatsakivut.

Oireet alkavat tavallisesti kolmen vuorokauden kuluttua tartunnan jälkeen, mutta itämisaika saattaa vaihdella yhdestä seitsemään vuorokauteen.

Kampylobakterioosin oireet voivat kestää noin kolme vuorokautta. Lähes kaikki tartunnan saaneet paranevat viikossa. Osalle sairastuneista voi tartunnan seurauksena Ruokaviraston mukaan kehittyä myöhemmin reaktiivinen niveltulehdus.

Broilerinlihan kampylobakteereita ei tarvitse pelätä, jos ruoka valmistetaan oikein.

– Raa’ an lihan käsittelyssä käytetyt välineet ja astiat on syytä vaihtaa toisiin tai pestä ne huolellisesti ennen kypsän lihan tai muiden ruokien käsittelyä, Leinonen neuvoo."-IL-
 

Yhteistyössä