Veriarvoista kysymys

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Mieheni kävi terv.tatk. labroissa. Hb tippunu 30-20 normista, ferritiini, varastorauta 10. Sen alaraja 12. On menossa lisätutkimuksiin. Pelottaa, mitähän voi tarkoittaa?
 
vierailija
älä usko noita toisia pelottelijoita. Ferritiini ei kuitenkaan pahasti pielessä. Tarkoittaa anemiaa, joka voi tulla huonosta ravitsemuksesta, tai tulehdusesta, sitten jotain sisäistä (hidasta) verenvuotoa joka voi olla helposti hoidettavissakin.
 
vierailija
Jos joku oikeasti kyselee lääketieteellisiä diagnooseja tältä foorumilta ja luottaa saamiinsa vastauksiin, niin hänellä itsellään on tautinimikkeenä idiotismus maximus.
 
Paljonko se Hb nyt sitten oli? Matala ferritiini kertoo raudanpuutteesta, parempi tutkimus olis TFR (transferriinisaturaatioprosentti.) Naisilla raudanpuuteanemiaan todennäköisin syy on runsaat kuukautiset.
 
Sori. Kyseessä siis mies. Mun veljellä on myös raudanpuuteanemia, hb tippunut alimmillaan melkein 80. Ja se on hissukseen tippunut, koska Hb 80 huolimatta pärjää kamppailulajiharrastuksessaan. On tähystetty molemmista päistä useampaan kertaan, mitään syytä ei löydy. Käsketään vain syömään rautaa. Hematologia ei kuulemma ole konsultoitu.
 
vierailija

Yhteistyössä