Vauva saunaan, minä ikäisenä ekan kerran?

Niin, millonkas teillä on menty ekan kerran saunaan? luin että suositellaan että ei alle 1-vuotiaana, mutta tarkoittaako se sitä että ei löylyyn mutta alalauteilla ilman löylyn heittoa vois kenties viedä aiemminkin?
 
Me käytettiin esikoista vasta reilun vuoden ikäisenä, mutta kuopus kävi jo n.6kk iässä alalauteella, ja ihan varovasti heitettiin löylyäkin. (tai siis esikoinen heitti ja kiukaalle osui ehkä n.puoli desiä vettä)
*muoks vielä alalauteella istuksittiin muutama minuutti, sitten käytiin suihkussa ja sitten vielä hetkeksi saunan puolelle, eli ei siis mitään maratonistuntaa tuon neitin kans harjoitettu..
Ja kummatkin ovat saunahirmuja aina kun vain ollaan mummilassa.
 
kylli
Mevietiin ylipäätään saunaan vasta vuosikkaana, koska mikään elinehtohan se ei lapselle ole (ellei sitten suihku ole saunassa tai kylpyhyone lämpiä kiukaalla) ja oppii kyllä siihen saunomiseen vuosikkaanakin jos on oppiakseen.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Kökkönen:
tuo lämmönsäätelyjuttu, mitä oireita vauvalle sitten tulee jos on liian kuumassa?
En tiiä, mutta meillä kyllä lapsesta näkee ehti, ku on epämukava olo. Eikä sielä tarvi kauaa olla. Ja vauvan kans "saunominen" on kuitenki semmosta lämmittelyä. :/
 
see
Esikoinen vasta n.1,5-2v ja kuopus jo 6kk. Tiedän et 1v alaraja ja aattelin kokeilla et miten menee jos ei heitä löylyä, lämpö mietona jne. Oltiin vain hetki sylikkäin, ei löylyä jne ja huomasin et kuuma pää. Menin pois ja siitäpä nousi tytölle lämpö. Kipeä ei ollut, ihan saunasta tuli vaikka vaan pikkuhetken oli. Ei kannata.
 
6kk pintaan on olleet molemmat saunassa ekaa kertaa.
Mutta ei tosiaan mitään kunnon löylyjä. Kumpikin on niihin aikoihin oppinut istumaan, ja olen istunut sitten alemmalla lauteella niin, että muksu on siinä vieressä omassa pesuvadissa.

Aina ovat saunassa viihtyneet hirveän hyvin.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Emmaliina:
Alkuperäinen kirjoittaja DURACELL:
Alkuperäinen kirjoittaja hannamaria:
Alkuperäinen kirjoittaja DURACELL:
kun mummi saunotti i(siis vastan kanssa) :eek: esikoisen..
Ooksä tosissas?
miksi en olisi?okei,se oli vuonna kivi ja kanto :D
ennen synnyttiinkin saunanlauteille
Niin synnyttiin ko se oli ainoa paikka,mikä saatiin tarpeeks lämpimäks...


:D noh,meillä ei lauteille syntyneet,mutta kaikista 3lapsesta tuli *saunahulluka*...tykkäävät saunoa,ei kai jäänyt sitten pahempia traumoja kelleen :xmas:
 
9kk kieppeillä.
Ja poika itse sinne käveli ja huudon kanssa olisi poissa saanut pitää.
Tuohon asti istui nätisti vannassa kun jompi kumpi vanhemmista sillä aikaa saunoi, mutta ilmeisesti sauna veti vaan puoleensa. Nykyään ei toinna enää edes vannaa saunalle mukana kantaa, ei poika siinä istu, pitää saada olla saunassa.
Niin ja alalauteilla käytiin tosin jo ennen tuota 9kk ikää.
 

Yhteistyössä