vadelmasta ohje!

Kevyehkö vadelma-tuorejuustopiirakka !!isohko piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm.

Pohja:
2 dl
Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1½ dl
Myllyn Paras Kaura- tai Pikakaurahiutaleita
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
sokeria
½ dl
pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
1 dl
kevytkermavalmistetta (5-7 %)
1 muna
Päälle:
n. 4 dl
vadelmia
Tuorejuustotäyte:
100 g
maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia 5 %)
1 dl
kevytkermavalmistetta (5-7 %)
½ dl
sokeria
1 muna
1 tl
vaniljasokeria
Leivitykseen:
Myllyn Paras Kaurahiutaleita tai Korppujauhoja


Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, sekoita joukkoon muut ainekset.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200 asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle vadelmat ja niiden päälle juustoseos. Jatka paistamista 20-30 minuuttia kauniin väriseksi
VINKKI: Tuorejuuston tilalla voit käyttää rasvatonta maitorahkaa.


 

Yhteistyössä