poyth
Tämä kakku kuuluu lähinnä jouluun, mutta miksei voisi tehdä myös muulloin. Ainoastaan taatelit pitää kiehauttaa, muuten vaan sekoitellaan. Parhaimmillaan kakku on muutaman päivä päästä ja kakun voi myös pakastaa.
Kakun ohje kopiotu suoraan sivulta: http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/reseptit/makeat_leivonnaiset/kahvikakut/seijan_taatelikakku/
Seijan taatelikakku
1½-2 l kakkuvuoka
1½ dl vettä
1pkt taateleita (n. 300 g)
200g voita
2 kananmunaa
2-3 dl sokeria
½ dl kermaa tai maitoa
n. 4½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1-2tl vaniljasokeria
Leivitykseen:
voisulaa tai margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja
Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min-1 tunti.
Kakun ohje kopiotu suoraan sivulta: http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/reseptit/makeat_leivonnaiset/kahvikakut/seijan_taatelikakku/
Seijan taatelikakku
1½-2 l kakkuvuoka
1½ dl vettä
1pkt taateleita (n. 300 g)
200g voita
2 kananmunaa
2-3 dl sokeria
½ dl kermaa tai maitoa
n. 4½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1-2tl vaniljasokeria
Leivitykseen:
voisulaa tai margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja
Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min-1 tunti.