Nopeita & helppoja leivonnaisia, joissa ainekset vain sekoitetaan!

poyth
Tämä kakku kuuluu lähinnä jouluun, mutta miksei voisi tehdä myös muulloin. Ainoastaan taatelit pitää kiehauttaa, muuten vaan sekoitellaan. Parhaimmillaan kakku on muutaman päivä päästä ja kakun voi myös pakastaa.

Kakun ohje kopiotu suoraan sivulta: http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/reseptit/makeat_leivonnaiset/kahvikakut/seijan_taatelikakku/

Seijan taatelikakku

1½-2 l kakkuvuoka
1½ dl vettä
1pkt taateleita (n. 300 g)
200g voita
2 kananmunaa
2-3 dl sokeria
½ dl kermaa tai maitoa
n. 4½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1-2tl vaniljasokeria

Leivitykseen:
voisulaa tai margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja





Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min-1 tunti.
 
PANNUKKAKKU
4 dl

vehnäjauhoja


1 ½ dl

sokeria


1 tl

leivinjauhetta


1 tl

suolaa


1 tl

vaniljasokeria


8 dl

maitoa


2

kananmunaa


100 g

sulatettua margariiniaValmistusaika 45 min Ohjeet
Jälkiruoat ja herkut - 4 annosta

Sekoita kuivat aineet. Lisää maito, munat sekä sulatettu, jäähtynyt margariini.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200-225 asteessa n. ½ tuntia
 
Sokerisyöppö
Äkilliseen makeanhimoon toimii itselläni seuraava resepti:

Kaurahiutaleita
sokeria
voita
kanelia

Sekoita ainekset mukiin tai kuppiin haluamassasi suhteessa ja lämmitä mikrossa. Melkein ihan sama minkä verran laitat mitäkin niin hyvää tulee. Lisämausteeksi voi laittaa esim. omenaa tai marjoja.

Samalla periaatteella voi soveltaa melkein mitä vain. Esim. laittaa kaurahiutaleita, sokeria, maitoa ja kaakaojauhetta kuppiin ja vetasee naamariin. Ei tarvi edes lämmittää.
 
"Anki"
Äärimmäisen helppo ohje, joka ei kesäkurpitsan raastamista ja ainesten sekoittelua kummempaa tarvi. Tai no paistamisen tietenkin.

http://kaapiolinna.blogspot.fi/2013/09/sweet-pie-o-mine-pellillinen.html
 
"Riina82"
Ehdottomasti amerikkalaiset browniesit. :D Oli muuten todella helppo ja nopea valmistaa.. :D http://urjalanmakeistukku.fi/amerikkalainen-keittio/300-tumma-suklaakakkujauhe-duncan-hines.html

Tarvitset:
1 dl Vettä
1 dl Öljyä
1-2 Kananmunaa (1 muna = Fudge Brownies, 2 munaa = Cake Brownies)

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Avaa pakkaus ja kaada jauhosisältö kulhoon. Lisää kulhoon vesi, öljy ja 1-2 kananmunaa. Sekoita kunnolla. Rasvaa uunivuoka. Tämän jälkeen kaada taikina kulhoon ja laita se välittömästi uuniin.

Paista vuokakoosta riippuen 25-40min 175 asteessa. Voit testata kypsyyden esimerkiksi tulitikulla. Kun tulitikkuun ei jää taikinaa, pitäisi brownieskakun olla valmista. Sitten vain herkuttelemaan!
 
MAUSTEKAKKU

2 munaa
3 dl sokeria
175 g voita
2 dl piimää
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl jauhettua kardemummaa
2 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua neilikkaa
2 tl jauhettua pomeranssinkuorta
+ vuokaan voita ja korppujauhoja/mannasuurimoita

Laita uuni lämpenemään 175°C. Sulata voi. Sekoita munat ja sokeri keskenään, lisää sitten voisula ja piimä. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää taikinaan, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasolla n. 50 min.

SPELTTI-KARPALOKEKSIT

50 g voita
2 dl spelttihiutaleita
3/4 dl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1 muna
1/2 dl kuivattuja karpaloita

Laita uuni lämpenemään 175°C. Sulata voi. Sekotia kulhossa hiutaleet, sokeri ja leivinjauhe. Lisää voisula, kananmuna ja karpalot ja sekoita hyvin. Nosta pieniä (teelusikallisen kokoisia) nokareita pellille, jätä tilaa leviämiselle. Paista uunin keski-tai ylätasolla n. 10 min.
 
"stina"
joku kysyi kauanko kuivakakku säilyy? Kauan jos se on kuivaa miks`emme puhu kahvikakusta.
ei kahvikakun olekaa tarkoitus säilyä, syödään pois kuleksimasta.Tahi säilyy jos on pahaa. Toisaalta kun kakun pakastaa (paloina,vaikka neljäsosina) niin paranee sulaessaan kun saa hiukka kosteutta.
 
Lisää vinkkejä
Banaanimaustekakku TAI banaanisuklaakakku (taikinan teko 5-10 min + paisto 45 min)

2-3 kpl banaaneja
1,5-2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g rasvaa
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl kanelia ja 1 tl kardemummaa TAI 1 rkl kaakaojauhetta (Van Houten tmv.)

Sulata rasva ja anna jäähtyä hieman.
Soseuta banaanit (vaikka haarukalla) ja lisää sokeri+vaniljasokeri banaanisoseeseen.
Lisää sulatettu rasva ja kananmuna taikinaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään (jauhot, leivinjauhe, sooda, kaneli+kardemumma TAI kaakaojauhe).
Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita hyvin.
Voitele ja jauhota vuoka (esim. pieni suorakaiteen muotoinen, tai 20cm irtopohjavuoka) ja kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Tarvittaessa voit jättää soodan pois (laita silloin leivinjauhetta 2 tl). Voit myös kokeilla eri mausteita, esim. neilikkaa, inkivääriä.
Kakku on kuivakakkumainen, mutta mehukas heti lämpimänä. Voit myös kokeilla kuorruttaa kakun vaikkapa tomusokeri-tuorejuustokuorrutteella tai suklaalla.
 
Golgatan Olga
Tarvittavat ainekset:

LU Bastogne piparkakkuja
Voita/oivariinia tms.
Kondensoitua maitoa (kaupasta löytyy valmiiksi keitettyäkin)
Banaaneja
Pari purkkia kermaa

Murustele piparkakut kahta lukuunottamatta. Sulata voita n. 70 g. Sekoita voi piparkakkumurujen joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjan suojaksi leivinpaperi ja taputtele muru-voisekoitus vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille.
Lisää kondensoitu maito (vaaleanruskeaa, toffeemaista) pohjan päälle tasaisesti. Pilko banaaneja toffeen päälle (kunnon kerros, n. 3-4 keskikokoista banaania).
Vispaa kerma ja lisää banaanien päälle. Murusta alussa jemmaan otetut piparkakut ja koristele kakun pinta muruilla ja banaaniviipaleilla. Tarjoa kylmänä, eli valmistuksen jälkeen pidä hetki jääkaapissa, että kakku kovettuu. On sitten helpompi irrottaa vuoasta.
 
"Susanna"
Tässä mun äidin resepti jota voi tehä ihan minkä ikäset vaan. Nää on siis mikromarenkeja!
Ainekset:
6dl tomusokeria
Yksi muna

Erota munasta valkuainen ja keltuainen. Laita keltuainen syrjään/roskiin. Laita valkuainen suurehkoon kulhoon ja lisää tomusokeria vähän kerrallaan. Taikinan valmistuttua ota lautanen ja/tai leivinpaperia ja laita ne mikroon jo valmiiksi. Pyörittele taikinasta palloja ja laita mikroon n. 20-40 sekunniksi, jos laitat vaikka 20 sekuntia ensin ja pallot näyttää kohonneilta, avaa mikron luukku ja kato et pysyykö ne muodossaan vai kutistuuko, jos kutistuu niin laita vielä mikroon. Kannattaa aina ensin tehä joku testikappale että minkä verran on tarpeeks, ettei vaan pala pohjaan.
OTTAKAA HUOMIOON ETTÄ NÄÄ MARENGIT MURTUU HELPOSTI!
 
cee mä
Alkoi tänään tehdä mieli brownieta enkä jaksanut koko taikinaa yms alkaa valmistaa, joten etsin oikean ohjeen ja sovelsin siihen oman reseptini! Eli tämä on mun versio browniesta - nopeasti mikrossa!

Mikro-Brownie
Yksi kananmuna
2rkl sokeria
2-3rkl vehnäjauhoja
1-2 1/2rkl maitoa
1rkl öljyä
1/2tl leivinjauhetta
1/2tl vanilliinisokeria
2-3rkl kaakaojauhetta (tai 3-4 riviä sulatettua suklaata)

+Päälle:
1dl kuohukermaa
1/2-1dl sulatettuja/tuoreita mansikoita
Tomusokeria

1. Sekoita kuivat aineet keskenään
2. Lisää joukkoon kananmuna, öljy ja maito
3. Sekoita huolellisesti
4. Lisää sekaan niin paljon jauhoja, että taikinaa pystyy muotoilla esim. pursottamalla
+5. Jos tahdot muotoilla taikinan: pursota se haluamaasi muotoon lautaselle pursottimella tai pakastepussilla, jonka yhdessä kulmassa on reikä
6. Muotoile taikina haluamaasi muotoon (ja haluamaasi astiaan, itse pursotin sydämeksi lautaselle)
7. Laita mikroon noin 2 minuutiksi täydelle teholle
8. Ota Brownie pois ja anna jäähtyä sen aikaa, kun teet kuorrutteen
+9. Vatkaa kermavaahto melkein vaahdoksi, mutta ennen kuin se on vaahtoa lisää joukkoon sulat mansikat ja vatkaa sitten kokonaan vaahdoksi
+10. Laita kuorrute brownien päälle
+11. Siivilöi halutessasi tomusokeri brownien päälle

Kirjotin tosi epäselvästi ja tekstissä saattaa olla virheitä (ennakoivan tekstin takia), mutta toivottavasti tykkäätte! Tässä kestää siis semmonen 5-10min taikinassa jos pursottaa ja 2 min mikrossa (lisänä kuorrutteeseen menevä aika)

Plussat (+) tarkoittavat sellaisia kohtia, joita ei ole pakko tehdä
 

Yhteistyössä