ANANAS-KOOKOSMUFFINSSIT 4
KOOKOSSEOS: 4
PÄÄLLE: 4
MARJAMUFFINIT 4
KUORRUTUS: 4
VINKKI: 5
OMENAMUFFINSSIT 5
TÄYTE: 5
MUSTIKKAMUFFINSIT 6
KAAKAOMUROMUFFINIT 6
TAIKINA: 6
PÄÄLLE: 6
PINNALLE: 6
VALMISTA KUORRUTE. 7
KAHDEN MAUN MUFFINIT 7
LISÄKSI SUKLAAMUFFINSSEIHIN: 7
LISÄKSI JOGURTTIRUSINAMUFFINEIHIN: 7
RAPARPERI-KOOKOSMUFFINIT 7
KORISTEEKSI: 8
BANAANIMUFFINIT 8
KORISTELUUN: 8
KAHVIMUFFINSSIT 9
TUPLASUKLAAMUFFINSIT 9
MUSTIKKAMUFFINSSIT 10
RAPARPERIMANTELIMUFFINSSIT 10
VALKOSUKLAA-PEKAANI-PÄHKINÄ-MUFFINSSIT 11
SUKLAASYDÄN-MUFFINIT 11
TÄYTE: 11
KUORRUTUS: 11
KORISTELU: 11
KUORRUTUS: 11
KORISTELU: 12
KARPALOSUKLAAKOHOKAS 12
MUSTIKKA-VADELMA MUFFINSIT 12
ALLU APINAN BANAANIMUFFINSIT 13
BANAANI-TAATELI-SMETANA-MUFFINSSIT 13
TIIKERIMUFFINSSIT 14
VOITELUUN: 14
TAIKINA: 14
MUSTAHERUKKA-MUFFINIT 14
JAUHELIHAMUFFINSSIT 15
KORISTEEKSI: 15
PERUNA-PURJOMUFFINSSIT 16
NOPEAT TOFFEEMUFFINSSIT 16
SUKLAISET SITRUUNAMUFFINSSIT 16
SIPULI-JUUSTOMUFFINSSIT 17
TILLI-RAEJUUSTOMUFFINSSIT 17
APPELSIINIMUFFINIT 18
KUORRUTUS: 18
KUNINGATARMUFFINIT 18
Ananas-kookosmuffinssit
(munaton, maidoton) 10 kpl
150 g maidotonta margariinia
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta tai carobjauhetta
1 dl riisijauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1/2 dl ananasmehua
1. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja ananasmehu vaahtoon.
3. Jaa taikina muffinssivuokiin.
4. Paista 175 asteessa 15 minuuttia.
Kookosseos:
2 rkl maidotonta margariinia sulatettuna
1/2 dl sokeria
1 dl kookoshiutaleita
5. Valmista kookosseos sekoittamalla aineet keskenään.
Päälle:
1 pieni purkki ananasmurskaa
6. Lisää muffinssien päälle ananasmurskaa ja kuorrutetta.
7. Paista vielä noin 20 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsiä.
Marjamuffinit
(gluteeniton, maidoton, munaton)
4 dl riisijauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl soodaa
1 banaani tai peruna soseutettuna
150 g maidotonta margariinia tai 1 1/2 dl öljyä
1 1/2 dl vichyä tai vettä
Kuorrutus:
1 1/2 dl mustikoita ja puolukoita, vadelmia
1 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
1 rkl vettä
1. Sekoita muffiniainekset monitoimikoneella, sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella.
2. Nostele jähmeää taikinaa lusikalla muffinivuokiin.
3. Älä täytä vuokaa kokonaan, sillä muffinit kohoavat hiukan uunissa.
4. Valmista marjakuorrutus kulhossa sekoittamalla marjoihin vesi, perunajauhot ja sokeri.
5. Jaa seos lusikalla muffinien päälle.
6. Paista muffineita 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Vinkki:
Voit käyttää kuorrutukseen myös muita marjoja.
Omenamuffinssit
(noin uunipellillinen)
12 muffinssivuokaa
200 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
2 munaa
ripaus suolaa
1 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
1. Sokeri ja rasva vaahdotetaan keskenään.
2. Munat sekoitetaan pienissä erissä seokseen.
3. Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään.
4. Jauhoseos ja maito vatkataan vuorotellen taikinan joukkoon.
5. Tällä seoksella täytetään muffinssivuoat reilusti puoleenväliin.
Täyte:
2 omenaa
2 rkl sokeria
2 tl kanelia
raesokeria
6. Omenoista poistetaan siemenkota ja ne kuoritaan.
7. Omenat pilkotaan kuutioiksi.
8. Kuutiot dipataan sokeri-kaneliseokseen.
9. Painetaan vuoissa kevyesti taikinan sisään.
10. Päälle sirotellaan raesokeria.
11. Muffinsseja paistetaan uunissa keskitasolla 20-25 minuuttia 175 asteen lämmössä.
Mustikkamuffinsit
200 g margariinia
1½ dl sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ dl perunajauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
200 g mustikoita
1. Vaahdota sokeri ja margariini.
2. Lisää munat yksitellen ja sekoita.
3. Lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi taikinaan ja sekoita.
4. Lisää lopuksi mustikat.
5. Paista voidellussa muffinsivuoassa, 200 astetta noin 15 minuuttia.
Kaakaomuromuffinit
( 6-10 kpl )
Taikina:
2 munaa
1,5 dl sokeria
150 g margariini tai voisulaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl rouhittuja kaakaomuroja
Päälle:
1/ 2 pakettia tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl sulatettua voita
2 rkl kylmää kahvia
Pinnalle:
Kaakaomuroja
tomusokeria
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää jäähtynyt voisula.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Sekoita varoen vaahtoon.
5. Täytä muffinivuoat puolilleen taikinalla.
6. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Valmista kuorrute.
7. Sekoita kuivat aineet ja lisää sulatettu voi ja kahvi.
8. Levitä kuorrute hetken aikaa jäähtyneiden muffinien pinnalle.
9. Koristele kokonaisilla kaakaomuropalloilla ja tomusokerilla
Kahden maun muffinit
(12 annosta)
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 3/4 dl maitoa
Lisäksi suklaamuffinsseihin:
2 rkl Pirkka kaakaojauhetta
1/2 levyä (n.170 g) taloussuklaata
Lisäksi jogurttirusinamuffineihin:
2 rkl vehnäjauhoja
1 ps (150 g) Diva jogurttirusinoita
1. Voitele 12 muffinin muffinivuoka.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
3. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten.
4. Taikinan juoksettumisen estät lisäämällä ruokalusikallisen vehnäjauhoja.
5. Sekoita keskenään loput vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri ja lisää ne taikinaan.
6. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa turhaan.
7. Sekoita maito taikinaan.
8. Jaa taikina kahteen osaan.
9. Lisää suklaamuffineihin siivilän läpi kaakaojauhe ja veitsellä leikkuulaudalla karkeaksi rouheeksi paloiteltu suklaa.
10. Lisää jogurttimuffineihin vehnäjauhot ja jogurttirusinat.
11. Jaa taikinat 12 muffinin muffinivuokaan (esimerkiksi Kaiser).
12. Taikinasta tulee kuusi suklaamuffinia ja kuusi jogurttirusinamuffinia.
13. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
14. Tarkista muffinien kypsyys ja anna niiden jäähtyä hiukan ennen tarjoamista.
Raparperi-kookosmuffinit
(12 annosta)
200 g margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl Diva kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 dl maustamatonta jogurttia
n. 4 dl raparperipaloja
Koristeeksi:
1 dl vispikermaa
Diva kookoshiutaleita
kardemummaa
1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja kardemumma.
4. Lisää jauhoseos taikinaan.
5. Kaada jogurtti joukkoon varovasti sekoittaen.
6. Jaa puolet taikinasta voideltuun 12 kpl:n muffinivuokaan.
7. Lisää raparperipalat ja loput taikinasta.
8. Paista 225 asteessa n. 15 min.
9. Irrota vuoasta jäähtyneinä.
10. Koristele kermavaahtopursotuksilla, kookoshiutaleilla ja kardemummalla
Banaanimuffinit
(16 annosta )
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 Rico banaania
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelirouhetta
1 tl vanilliinisokeria
ripaus suolaa
1,5 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa
Koristeluun:
tomusokeria
1. Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Lisää muna vatkaten.
3. Soseuta banaanit.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään.
5. Lisää taikinaan vuorotellen banaanisosetta, maitoa ja jauhoseosta.
6. Sekoita vain sen verran että taikina on tasaista.
7. Jaa taikina kahden lusikan avulla paperisiin muffinivuokiin.
8. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
9. Puuteroi jäähtyneet muffinit tomusokerilla.
Kahvimuffinssit
18-22 kpl
125 g voita / margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
½ dl vahvaa kahvia
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
3. Lisää jauhot (ja niihin sekoitettu leivinjauhe) vuorotellen kylmän kahvin kanssa.
4. Annostele muffinssivuokiin
5. Paista 225ºC 10-15 minuuttia.
6. Koristele jäähtyneet muffinssit tomusokeri-kahvi-kuorrutuksella:
a. 1½ dl tomusokeria, 1 rkl kahvia). Variaatioita saa kun lisää mieleisiään mausteita, itse käytän yleensä kardemummaa ja inkivääriä. Kahvin sijasta hyvin käyvät esim. kaakao ja kermalikööri
Tuplasuklaamuffinsit
6 jättimuffinsia
5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1/2 dl kaakaojauhetta
2 rkl sokeria
2,5 dl (175 g) tummaa suklaata paloiteltuna
1 kevyesti vatkattu muna
125 g ranskankermaa
1 3/4 dl maitoa
90 g sulatettua voita
1. Siivilöi kuivat aineet kulhoon.
2. Lisää sokeri ja suklaa ja sekoita hyvin.
3. Tee seoksen keskelle kolo.
4. Sekoita muna, maito ja ranskankerma keskenään.
5. Kaada seos koloon.
6. Sekoita nopeasti sekaisin, mutta älä liikaa, taikinan pitää jäädä kokkareiseksi.
7. Paista 175 asteessa noin 15 min.
Mustikkamuffinssit
(24 annosta)
150 g Flora Leivontamargariinia
2,5 dl sokeria
2 kpl kananmunaa
1,5 dl Flora Vispiä
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2,5 dl mustikoita
1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen.
3. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola.
4. Lisää Flora Vispi, jauhoseos ja mustikat taikinaan sekoittaen.
5. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, jotta se ei sitkistyisi.
6. Taikinan kuuluu olla jäykähköä.
7. Jaa taikina 16 isompaan tai 24 pienempään paperivuokaan.
8. Paista 200 °C:n lämpötilassa 15-20 minuuttia muffinien koosta riippuen.
Raparperimantelimuffinssit
125 g voita
1,5 dl sokeria
3 munaa
50 g mantelimassaa
1,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g raparperia
1. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Leikkaa mantelimassa hienoiksi kuutioiksi ja painele se mukaan.
3. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.
4. Lisää väliin hieman jauhoja, mikäli seos uhkaa juoksettua.
5. Sekoita mukaan loput jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
6. Sekoita lopuksi taikinaan pieniksi paloiksi leikatut raparperinvarret.
7. Jaa taikina paperisiin vuokiin.
8. Paista niitä 15 - 20 minuuttia 175 asteessa.
9. Anna jäähtyä.
10. Tarjoa sellaisenaan tai mansikkakastikkeen kanssa.
Valkosuklaa-pekaani-pähkinä-muffinssit
12 kpl
250 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
n. 100 g valkoista suklaata karkeana rouheena tai pieninä paloina
n. 100 g pekaani- pähkinöitä rouheena
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita munat yksitellen, vatkaten.
3. Lisää leivinjauhe ja jauhot, sekä valkoinen suklaa ja pähkinät.
4. Kaada voideltuihin muffinssivuokiin.
5. Jos käytät muffinssipeltiä, voitele myös välipaikat.
6. Suihke (esim. Kultasula vuokaspray) on kätevä.
7. Paista keskikorkeudella 175 asteessa n. 30 min.
8. Kuorruta halutessasi sulatetulla valkoisella suklaalla ja pekaani-pähkinärouheella.
Suklaasydän-muffinit
125 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
100 g tummaa suklaata
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 dl kermaviiliä tai piimää
täyte:
säilykekirsikoita
kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
koristelu:
100 g vaaleaa suklaata
1. Vaahdota voi ja sokeri. lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
2. Lisää rouhittu suklaa ja kuivat aineet. jaa vuokiin, lisää kirsikanpuolikas ja peitä se taikinalla
3. Paista 200 astetta 12-15 min
Kuorrutus:
sulata suklaa vesihauteessa ja levitä jäähtyneiden leivoksien päälle
koristelu:
sulata suklaa, levitä leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. kun suklaa on melkein jäähtynyt ota pienellä muotilla sydämiä, irrota varovasti alustasta. koristele leivokset
Karpalosuklaakohokas
4 annosta
1 dl karpaloita
2 rkl vettä
50 g taloussuklaata
3 rkl maitoa
2 keltuaista
3 kananmunanvalkuaista
75 g tomusokeria
½ tl vaniljasokeria
vuokaan rasvaa
1. Kiehauta karpalot vedessä.
2. Jäähdytä ja soseuta siivilän läpi.
3. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää siihen maito koko ajan sekoittaen.
4. Vatkaa joukkoon keltuaiset ja puolet sokerista.
5. Vaahdota valkuaiset kovaksi ja lisää vaahtoon loppu sokeri, vaniljasokeri ja karpalosose.
6. Yhdistä suklaaseos valkuaisvaahtoon varovasti nostellen.
7. Jaa taikina voideltuihin suoraseinäisiin annosvuokiin, niin että kohokkaalle jää tilaa nousta.
8. Kypsennä 180 asteessa 20-25 minuuttia.
9. Paiston aikana ei uuniluukkua saa avata.
10. Tarjoile heti esimerkiksi jäätelön kanssa.
Mustikka-vadelma muffinsit
100 g keijua
1dl kaurakermaa
1,5 dl sokeria
1/4 dl maissijauhoa
1 tl vaniljasokeria
n. 2-5 rkl mantelirouhetta (maun mukaan)
1 tl leivinjauhetta
n. 2 dl vehnäjauhoja (+ ehkä vähän päälle)
pinnalle vadelmia ja mustikoita
1. Sulata & jäähdytä rasva.
2. Sekoita ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
3. Täytä paperivuoat vähän yli puolilleen.
4. Painele taikinan päälle kuhunkin vuokaan muutama vadelma ja sopivasti mustikoita.
5. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.
Apinan banaanimuffinsit
Noin 40 kpl
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
2 munaa
3-4 ylikypsää banaania
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
(1 tl inkivääriä )
(1 tl neilikkaa )
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen taikinaan reippaasti vatkaten.
3. Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Lisää ainekset taikinaan, sekoita tasaiseksi ja annostele taikina muffinssivuokiin.
5. Muffinssit kypsyvät 180 asteessa noin 20 minuuttia.
Banaani-taateli-smetana-muffinssit
4,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 kananmunaa
4 rkl sulatettua voita
60 g smetanaa
2 rkl maitoa
1 iso reilun kaupan banaani survottuna
150 g hienonnettuja taateleita
1. Lämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele muffinssivuoka.
2. Voit myös käyttää paperivuokia.
3. Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauho kulhossa.
4. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat, voi, smetana, maito ja banaani seokseksi.
5. Lisää tämä seos kuiva-aineisiin ja hämmennä.
6. Taikinan tulee olla jonkin verran kokkareista.
7. Lisää taatelit joukkoon.
8. Paista muffinsseja 20-25 minuuttia.
9. Tarjoa kainuulaisella hunajalla maustetun mustikkateen kanssa. =)
10. Voit muutella ohjetta makusi mukaan, kunhan kuiva-aineiden ja märkien aineiden suhde säilyy samana.
11. Smetanan voi korvata esim. jogurtilla, ja taatelit pähkinöillä tai marjoilla.
Tiikerimuffinssit
(14 annosta)
Voiteluun:
1 rkl Juokseva Becel Kasviöljyvalmistetta
0,3 dl korppujauhoja
Taikina:
4 kpl kananmunaa
2 dl sokeria
4 dl hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
1,5 dl rasvatonta maitoa
1,5 dl Juokseva Becel kasviöljyvalmistetta
2 rkl kaakaojauhetta
1. Voitele ja jauhota rengasvuoka.
2. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
4. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
5. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja Juoksevan Becelin kanssa muna-sokerivaahtoon puuhaarukalla sekoittaen.
6. Mausta kolmasosa taikinasta kaakaojauheella.
7. Kaada vuokaan kerroksittain vaaleaa ja tummaa taikinaa, päällimmäiseksi vaalea kerros.
8. Paista muffinsseja 25 minuuttia.
Mustaherukka-muffinit
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
75 g margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 dl mustaherukoita
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Nosta paperiset muffinivuoat pellille tai voitele muffinipellin syvennykset.
3. Vaahdota munat ja sokeri.
4. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
5. Sulata rasva ja lisää siihen maito.
6. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauho- ja rasvaseosta.
7. Sekoita taikinaan nopeasti jäiset marjat.
8. Täytä vuoat 2/3 korkeudelle ja kypsennä muffineita noin 15-20 minuuttia.
Jauhelihamuffinssit
(6 kpl)
300 g jauhelihaa
1 dl sipulikuutioita
½ rkl rypsiöljyä
170 g herkkusieniä
1 dl kermaa
½ dl vettä
¾ dl korppujauhoja
1 muna
¼ tl mustapippurirouhetta
1 tl timjamia
(½ tl suolaa)
Koristeeksi:
punainen paprika
ruohosipulia
1. Kuullota jäinen sipuli öljyssä paistinpannussa.
2. Lisää pannuun puhdistetut ja silputut herkkusienet.
3. Ruskista sienet kevyesti.
4. Jäähdytä seos.
5. Mittaa kulhon pohjalle kerma ja vesi.
6. Sekoita joukkoon korppujauhot.
7. Sekoittele ja anna turvota hetki.
8. Lisää joukkoon jauheliha, muna, herkkusieni-sipuliseos, mustapippurirouhe ja timjami sekä halutessasi suola.
9. Sekoita tasaiseksi.
10. Jaa taikina 6 yhtä suureen palaan ja pyörittele isoiksi lihapulliksi.
11. Painele lihapullat voideltuihin muffinssipellin syvennyksiin.
12. Viipaloi paprika ja paina paprikarenkaat jokaisen lihapullan pintaan.
13. Paista 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
14. Koristele ruohosipulilla.
15. Tarjoa peruna- purjomuffinssien kanssa.
Peruna-purjomuffinssit
(6 kpl)
1 pss (400 g) peruna-purjosekoitusta
1 dl kermaa
1 dl maitoa
2 pientä munaa
¼ tl mustapippurirouhetta
1 tl oreganoa
(½ tl suolaa)
1. Sulata peruna-purjosekoitusta hieman.
2. Sekoita keskenään kerma, maito, munat, pippuri, oregano ja halutessasi suola.
3. Painele peruna-purjosekoitus voideltuihin muffinssipeltin 6 syvennykseen.
4. Kaada päälle muna-maitoseosta.
5. Paista 200 asteisessa uunissa 20- 30 minuuttia niin, että muna-maito on hyytynyt.
6. Tarjoa jauheliha- muffinssien kanssa.
Nopeat toffeemuffinssit
( 8-10 kpl)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 dl juoksevaa margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kermaviiliä tai jogurttia
kovia toffeepaloja
1. Sekoita kuivat aineet sekä margariini monitoimikoneessa karkeaksi massaksi.
2. Vatkaa kananmunat kevyesti ja lisää ne ja jogurtti monitoimikoneeseen.
3. Sekoita tasaiseksi.
4. Annostele vuokiin ja upota yksi toffeepala jokaiseen vuokaan.
5. Paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia.
Suklaiset sitruunamuffinssit
(6-8 kpl)
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuori
100 g suklaarouhetta
1 dl kuohukermaa
vaniljakastiketta lisukkeeksi
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon margariini.
3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, pestyn sitruunan kuori ja suklaa keskenään kulhossa.
4. Lisää jauhoseos varovasti taikinaan.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varoen taikinan joukkoon.
6. Taikina saa jäädä valkokirjavaksi.
7. Annostele vuokiin ja paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia.
8. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.
Sipuli-juustomuffinssit
(n.6 kpl)
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl leivinjauhetta
1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
125-150 g tuorejuustoa (esim. sipulilla tai yrteillä maustettua)
2 dl maitoa
1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
4-6 rkl ruohosipulisilppua
juustoraastetta
1. Sekoita kuivat aineet ja suola ja pippuri keskenään.
2. Vatkaa kananmunat kuohkeaksi erillisessä kulhossa.
3. Sekoita juusto, maito, öljy ja ruohosipuli munavaahtoon.
4. Lisää jauhoseos varoen taikinaan.
5. Annostele vuokiin ja ripottele päälle juustoraastetta.
6. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Tilli-raejuustomuffinssit
(n. 6-8 kpl)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
nippu tuoretta tilliä
½ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
2 kananmunaa
250 g raejuustoa
1 dl maitoa
1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
1 hienonnettu sipuli
1. Sekoita jauhot, leivinjauhe, tilli, suola ja mustapippuri keskenään.
2. Vatkaa kananmunat kuohkeaksi erillisessä kulhossa.
3. Lisää raejuusto, maito, öljy ja sipulisilppu munavaahtoon.
4. Annostele vuokiin ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Appelsiinimuffinit
(12 annosta)
1 appelsiini (kuori + mehu)
2 munaa
1,5 dl sokeria
100 g voita tai margariinia
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Kuorrutus:
1,5 dl tomusokeria
1 rkl appelsiinimehua
1. Pese appelsiini huolellisesti.
2. Raasta appelsiinista kuori ja purista siitä mehu (1 dl).
3. Vaahdota munat ja sokeri.
4. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä.
5. Lisää rasva muna-sokerivaahtoon.
6. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja appelsiinin raastettu kuori keskenään.
7. Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen appelsiinimehun kanssa varovasti sekoittaen (Huom! Jätä 1 rkl appelsiinimehua kuorrutusta varten).
8. Jaa taikina voideltuun 12 kappaleen muffinivuokaan.
9. Paista 200-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia.
10. Jäähdytä muffinit.
11. Sekoita tomusokerin joukkoon appelsiinimehu.
12. Levitä kuorrutus muffinien päälle ja koristele halutessasi appelsiinin makuisilla nonpareilla.
Kuningatarmuffinit
10-12 kpl
4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
25 g voita tai margariinia sulatettuna
1,5 dl maitoa
2 munaa
1 dl mustikoita
1 dl mansikoita
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää sulatettu voi, maito ja munat.
3. Sekoita tasaiseksi.
4. Lisää marjat ja pyöräytä ne varovasti taikinan joukkoon.
5. Jaa taikina muffinivuokiin siten, että kukin vuoka tulee melkein täyteen.
6. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Banaanimuffinit
noin 40 kpl
150 g margariinia
2 munaa
2 1/2 dl sokeria
3-4 ylikypsää banaania
2 tl vaniljasokeria
1 dl ohrakasta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1. Vaahdota rasva ja sokerit.
2. Lisää munat yksitellen reippaasti vatkaten.
3. Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Lisää ainekset taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
5. Jaa seos 2 ruokalusikalla pellille levitettyihin paperisiin vuokiin.
6. Täytä vain 2/3 , koska ne kohoaa uunissa.
7. Laita 175 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.
8. Jos tahdot niin puserra banaanin päälle puolen sitruunan mehu.
9. Lisäksi muffinit voi koristella lopuksi tomusokerilla tai sitruunamehu + tomusokerisekoitteella.
Vinkki:
Jos joukossa olisi pieniä suklaarakeita, niin varmasti parantaisi makua...
Muffinit
maailman mustikka-banaanimuffini ohje, jossa mustikat voi korvata myös puolukoilla, mustaherukoilla, karpaloilla - tai sitten rouhitulla tummalla suklaalla. Ja mikä parasta, ohje on tosi helppo, ainekset vain sekoitetaan keskenään.
5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria (vähempikin riittää)
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1-2 banaania, noin 200 g
1 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
2 munaa
0.75 dl ruokaöljyä
2 dl mustikoita tai muita marjoja tai suklaarouhetta
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Muussaa banaani ja sekoita jogurtti, öljy ja kananmunat banaanin kanssa.
3. Sekoita joukkoon kuivat aineet.
4. Viimeisenä kääntele joukkoon mustikat.
5. (Pakastemarjat kannattaa sekoittaa joukkoon melko jäisinä, muutoin koko taikina on mustikansinistä).
6. Jaa taikina joko muffinsipellille tai pieniin foliovuokiin.
7. Paista 175 asteessa 25-30 min.
HUOM!
Paperivuoat eivät kestä tämän taikinan painoa. Foliovuoat ovat vähän kalliimpia mutta ne voi pestä ja käyttää uudelleen.