Vilma, olitkos sä siellä sanomatalossa? Naukuri tossa jo kertokin miten meidän kävi, en yhtään kuullu herätyskelloa. Toivottiin siinä kahvitellessa niin, et olisit vaan käyny jossain ja tullu sit vielä takasin kattomaan onks ketään tullu paikalle... mut olittekin taitanu lähteä pois kokonaan. Kiitos naukurille kuitenkin kahvittelutuokiosta, oli mukavaa ja jos vaikka otettais vielä kolmannen kerran yritys joskohan silloin kaikki pääsis paikalle...
Unirytmistä, meillä heittää ihan häränpyllyä koko rytmi, mut onneks neidin unet ei kovasti häiriinny vaikka oltais jossain liikenteessä et oon saanu sen tottumaan siihen et rattais voidaan nukkua päikkärit myös. Hyvin tuo niissä nukkuukin ja nukahtaa siinä viimeistään yhden aikaan jos ollaan liikenteessä, kotona sänkyyn nukuttaminen venähtää sinne kahteen kolmeen ennenku taittuu unille...
Tein muuten synttäreille maailman parhaita Brownieseja, siis aivan taivaallisia (lue=siis erittäin epäterveellinen) Laitan tohon alle reseptin. Se on otettu Ruokalan vappuherkkusivulta.
Suklaa-juustobrowniesit
250 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
5 dl sokeria
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata sulatettuna
2 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
100 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää taikinaan vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jäähdytä. Lisää suklaa ja rouhitut pekaanipähkinät taikinaan ja sekoita hyvin. Vuoraa pitkulainen esim. lasagnevuoka jossa on korkeat reunat leivinpaperilla. Lusikoi puolet suklaataikinasta vuokaan. Säästä loput kolmanteen kerrokseen. Valmista nyt toinen kerros sekoittamalla 100 g voita ja tuorejuustoa sekaisin. Lisää sokeri, vehnäjauhot ja kananmunat. Sekoita hyvin. Kaada valkoinen juustokerros suklaatakinan päälle ja kaada loput suklaataikinasta valkoisen juustokerroksen päälle. Vedä veitsellä kuvioita taikinaan. Paista brownieta 175 asteessa noin 40 min - 1 h. Paistoaika riippuu brownien paksuudesta. Jäädytä brownie hyvin ennen leikkaamista. Valmista se mieluiten edellisenä päivänä.
Merika, kurkkasin feississä teidän valkovuokkokuvaa, oli aivan ihana -niinku ne muutkin teidän kesäkuvat
Matami, jaksuja sinne ja toivottavasti tyty paranee pian. Toisaalta, onpahan alta pois nyt sitten.
Jossu, kurkkukakku?
Jahas, alkaa matkiksista kuulua levottoman liikehdinnän ääniä. Alkaiskohan tuo mokoma heräilemään jo. Meillä olis vielä uinti tänään
Unirytmistä, meillä heittää ihan häränpyllyä koko rytmi, mut onneks neidin unet ei kovasti häiriinny vaikka oltais jossain liikenteessä et oon saanu sen tottumaan siihen et rattais voidaan nukkua päikkärit myös. Hyvin tuo niissä nukkuukin ja nukahtaa siinä viimeistään yhden aikaan jos ollaan liikenteessä, kotona sänkyyn nukuttaminen venähtää sinne kahteen kolmeen ennenku taittuu unille...
Tein muuten synttäreille maailman parhaita Brownieseja, siis aivan taivaallisia (lue=siis erittäin epäterveellinen) Laitan tohon alle reseptin. Se on otettu Ruokalan vappuherkkusivulta.
Suklaa-juustobrowniesit
250 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
5 dl sokeria
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata sulatettuna
2 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
100 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää taikinaan vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jäähdytä. Lisää suklaa ja rouhitut pekaanipähkinät taikinaan ja sekoita hyvin. Vuoraa pitkulainen esim. lasagnevuoka jossa on korkeat reunat leivinpaperilla. Lusikoi puolet suklaataikinasta vuokaan. Säästä loput kolmanteen kerrokseen. Valmista nyt toinen kerros sekoittamalla 100 g voita ja tuorejuustoa sekaisin. Lisää sokeri, vehnäjauhot ja kananmunat. Sekoita hyvin. Kaada valkoinen juustokerros suklaatakinan päälle ja kaada loput suklaataikinasta valkoisen juustokerroksen päälle. Vedä veitsellä kuvioita taikinaan. Paista brownieta 175 asteessa noin 40 min - 1 h. Paistoaika riippuu brownien paksuudesta. Jäädytä brownie hyvin ennen leikkaamista. Valmista se mieluiten edellisenä päivänä.
Merika, kurkkasin feississä teidän valkovuokkokuvaa, oli aivan ihana -niinku ne muutkin teidän kesäkuvat
Matami, jaksuja sinne ja toivottavasti tyty paranee pian. Toisaalta, onpahan alta pois nyt sitten.
Jossu, kurkkukakku?
Jahas, alkaa matkiksista kuulua levottoman liikehdinnän ääniä. Alkaiskohan tuo mokoma heräilemään jo. Meillä olis vielä uinti tänään