Toisia ns. sikiöseulonnoissa kiinni jääneitä..vol 2

Meillä tosiaan oli turvotusta 4,8mm ja istukkabiopsia tehtiin. Rakenneultrassa ei poikkeavaa. Mulla oli 3 viikkoa vuotoa rv 8-11 ja sen takia menin lääkäriin ja sielä huomasi niskaturvotuksen. Sitten vielä normi niskapoimu ultraan ja siltä riskiluku 1:5. Niin ja perjantaina sitten saatiin täydellinen terve tyttö <3
 
  • Tykkää
Reactions: Kilu87 ja tiuhti_
^^Juu olen käynyt lukemassa varmaan joka ikisen jutun sieltä ja laitoin sinne kysymyksenkin palstalle, ei vaan ole kukaan vastannut. Olen plärännyt netistä varmaan tuhansia sivuja vaan etsiessäni tietoa lisää ja löytääkseni kohtalontovereita...

muoks. itse asiassa vastaus oli tullutkin tänään tuonne vernerin kysymyksiä ja vastauksia palstalle!! :D
 
Viimeksi muokattu:
Heippa taas kaikille!

Tänään oli sitten ylimääräinen ultra ja sieltä saatiin ihan hyviä uutisia :)
Ensinnäkin turvotus oli hävinnyt muualta kehosta, ennen oli joka puolella, nyt oli vain kaulalle jääneet kystat ja myöskin kun ennen oli keuhkoissa nestettä niin sitä ei ollut enään ollenkaan, eli parempaan suuntaan ollaan menossa :)
Rakenteet katsottiin tarkkaat ja kaikki oli niinkuin pitikin, heilutteli sormia ja varpaitakin <3 Nyt odottelemaan rakenneultraa niin saadaan sydän vielä paremmin tutkittua ja kaikki muutkin rakenteet, ja toivon että nuo kaulalla olevat kystatkin alkaisi häviämään, mutta näillä mennään ja mieli koheni huomattavasti :)
 
  • Tykkää
Reactions: toukka90 ja Avelina
Ihanaa Nipsu, kun sait hyviä uutisia!!!!!!!!!

Minulla ja meillä vaan edelleen tunteet lapsivesipunktiota kohtaan heilahtelevat!! Viime ultran jälkeen tosiaan oli taas sellainen tunne, että ilman muuta menemme punktioon, mutta sitten löydettiin eräs hyvä väitöskirja sikiöseulonnoista: Heli Pruukin
"Kuka on potilas? Suomalaisen sikiöseulontakäytännön sosiaalieettistä tarkastelua".
Ja taas alkoi meitä mietityttämään, että onko tässä oikeasti mitään järkeä riskeerata raskautta punktion otolla, etenkin jos ultrassa muutoin kaikki näyttää normaalilta, ja onko neuvolan ylipäätään mitään järkeä tarjota vanhemmille seulontoja. Ainakin pitäisi saada keskustella ennen päätöksentekoa vakavasti terveydenhoitajan tai lääkärin kanssa, mihin tunnemyrskyyn ja huoleen sitä voi joutua huonojen uutisten tullesssa!

Tuon väitöskirjan mukaan odotusajan stressi voi vaikuttaa sikiön kehitykseen ja myös kehitykseen syntymän jälkeen sekä äiti-lapsisuhteen kehittymiseen. Sillä aikamoinen stressi ja huoli on ainakin täällä meillä nyt läsnäolevana tämän 4 viikkoa nt-ultrasta punktion ottoon!! Meillä on vielä reilu viikko harkinta-aikaa...
 
Mulle se lapsivesipunktioon meneminen oli silloin itsestäänselvyys koska tiesin että jos en mene, murehdin ja stressaan koko loppuraskauden onko kaikki hyvin. Koetko Indico että jos jätät käymättä punktiossa niin pystyt olemaan murehtimatta asiaa myöhemmin? Ja jos sikiöllä todettaisiin lapsivesipunktion tuloksista esim. down, niin keskeyttäisitkö raskauden vai siitäkin huolimatta jatkaisit sitä? (Mä en ainakaan olisi mennyt lapsivesipunktioon jos olisin tiennyt kuitenkin jatkavani raskautta kävi miten kävi.) Kannattaa nyt ainakin nää asiat miettiä tarkasti ennen päätöstä lapsivesipunktiosta ja olethan tietysti saattanut näitä asioita jo pyöritellä moneen kertaan. :)
 
Kiitos Indico :)

Itse ajattelen samallalailla kuin roosa, että stressaako ennemmin sen 4viikkoo tuloksia odotellen vai pystynkö olemaan stressaamati loppuraskauden että mitäköhän ne tulokset olisivat näyttäneet..
Me tiedettiin heti että otetaan näyte, koska miettisin varmasti pääni puhki että mitkäköhän vastaukset olisimme saaneet. :)
Mutta jokainen tekee ihan kuin itsestään tuntuu, ei ainakaan kannata liikaa kuunnella toisten mielipiteitä, koska jokainen tietää itsensä parhaiten ja tietää että mikä on parhaaksi itselleen :) Voimia päätösen tekoon!
 
^ ja ^^Sehän se onkin, kun ei tiedä mikä on hyväksi ja parhaaksi itselleen, saati vauvalle, tässä tilanteessa. Keskenmenoriski taitaa tuon punktion suhteen olla suurempi tässä tapauksessa kuin Down -riski!! Ja kyllä, raskaus keskeytettäisiin, jos tuloksena olisi kromosomihäiriö. Mutta tähän mennessä ei ole ollut vielä muuta häikkää, tosin nenäluutakaan ei ole vielä pystytty katsomaan, niin vähäiset viikot oli ekassa ultrassa ja tokassa (yksityisellä) kone ei ollut riittävän tarkka ja tosiaan vaavi piti kättään koko ajan kasvojen vieressä!
Ultrat on näyttäneet vaan hyvää, vauva on kehittynyt ja kasvanut hyvin, mitään viitteitä (ei vielä) ole ultrissa näkynyt, että jokin olisi pielessä. Tosin en tiedä, mitä kaikkea siellä voisi vielä edes näkyäkään. Tyypillisimpiä "virheitähän" Down lapselle olisivat kai juuri nuo nenäluun puuttuminen ja napatyrä??
Ja nyt kun edellisen ultran yhteydessä lääkäri vielä sanoi, että minkäänlainen verinen vuoto ei ole normaalia ja saattaa sekin puoltaa keskenmenoriskiä punktiossa. Siitä kuulemma kannattaisi ehdottomasti mainita lääkärille ennen punktiota. Tämäkin nyt kummittelee takaraivossa...

No mutta, onneksi ultrataan kuitenkin vielä ensin ja päätöstä tuumitaan sitten sen ultrauksen perusteella. Toivottavasti lääkäri ei ole kovin kiireinen, että ehditään rauhassa vielä tarvittaessa miettiä ratkaisua!
 
Heippa!täällä kanssa yksi seulassa "kiinni jääneistä".Kaksi viikkoa sitten oli np-ultra ja ultrassa itsessään ei mitään hälyttävää ilmennyt, niskaturvotus oli 1,9mm. Kätilö oli tosin harmissaan, että olivat antaneet mulle ajan ultraan jo 10+6viikoilla, olisi toivonut että olisi ollut enemmän. Mutta kyllä sieltä näkyi kaikki se mitä pitikin, enkä osannut ton ultran jälkeen olla lainkaan huolissaan. Kätilö tosin tuumas käynnin lopussa, että älä sitten säikähdä jos tulee veriseulassa hälytys, ja sitä mä nyt oonkin sitten miettinyt että näkikö/tiesikö kätilö jotain mitä ei meille kertonut, vai halusko vaan muuten rauhotella. Seuraavana päivänä kävin sitten verikokeessa, ajattelin, että tuskinpa sieltä mitään perästä kuuluu. Takana kaksi aikaisempaa raskautta, eikä kummassakaan ole tullut mitään hälyyttävää. Viikko sitten sain soiton, että kuulun riskiryhmään, ja tarjoavat meille mahdollisuutta tulla istukkanäytteeseen, mikäli haluamme. Riskisuhdeluku on 1:65. Verikokeen tuloksista en saanut mitään tietoa, että mitä arvoja siellä oli ja enpä mä niistä mitään olis ymmärtänytkään. Nyt onkin sitten ollut järkyttävän pitkä ja ahdistava viikko, kun huomiseksi saatiin aika sikiöntutkimusyksikköön tutkimuksia varten. Vaikea ollut iloita odotuksesta, kun pitää jotenkin henkisesti yrittää valmistautua siihenkin vaihtoehtoon, että vauvalla on kromosomeissa jotakin häikkää. Se on kuitenkin ollut selvää alusta asti, että jos vauvalla todetaan kehitysvamma, niin keskeytämme raskauden, vaikka sekin tuntuu raskaalta ajatuksesta, todella. En uskonut, että odottaminen ja pelossa eläminen on näin kuluttavaa. Toivottavasti saadaan kuitenkin tulokset kokeista nopeasti ja toivottavasti istukkanäytteen ottaminen onnistuu,ettei tarvitse jäädä odottamaan lapsivesipunktioon pääsyä. Siitä tämä on jälleen muistuttanut, että mikään tässä maailmassa ei ole itsestäänselvää, ja paljon voi kaikenlaista sattua. Tsemppiä kaikille saman asian kanssa murehtiville, toivotaan että asiat kääntyisivät parhain päin kuitenkin!
 
Voi kun niin paljon koskettavia tarinoita täällä. Päätimpä kirjoittaa tänne oman tarinani. Minulla löytyi 4-5mm turvotus np-ultrassa reilu kolme viikkoa sitten ja veriseula hälyytti 1/5. Tuntui kuin joku olisi repinyt sydämen irti rinnasta, ensin sai tuntea onnen kuullessaan sydämenlyönnit ja nähdessään sikiön liikkuvan reippaasti, sitten tuli se vaihe jota ei odottanut: "valitettavasti huonolta näyttää..." Minulla on taakkaa lisäämässä kolme aikaisempaa keskenmenoa, ei yhtään lasta maailmaan asti syntynyt. Nyt toivon pilke heräsi ensimmäisissä ultrissa mutta kuoli tässä np-ultrassa. Jatkotutkimuksiin sain ajan mutta istukkanäytettä ei saatu otettua, eli tuskalliseen lasivesitutkimus -odotukseen jouduin monien muiden tällä olevien tavoin. Odottelua nyt takana yli kolme viikkoa, tällä viikolla lapsivesinäyte vihdoin on, sitten toki vielä keskenmenopelon sietämistä ja tulosten odottelua kaksi viikkoa.

Itseäni suojellen olen jo luopunut toivosta ja käynyt läpi mielessäni raskauden keskeytyksen ja kaiken sen tuoman tuskan. Voimien äärirajoilla mennään ja ainoastaan työnteko saa asiat hetkeksi pois mielestä, uskomatonta kyllä. Tuskaisemman asiasta tekee aikaisemmat keskenmenot, toivoa on enää niin vähän terveen vauvan saamisesta. Tuolloin istukkanäytteen oton yhteydessä lääkäri sanoi että koko sikiön turvotus selkeästi viittaisi turner- tyttöön. Hän myös mainitsi, että nykyään pelkästään turnerin löydöksellä ei saa edes lupaa raskauden keskeytykseen, en sitten tiedä pitääkö paikkansa..En sitä kyllä luultavasti tekisikään, jos pelkästään turner todettaisiin. Tuskallisen asiasta kuitenkin tekee se, että nämä pienokaiset eivät useinkaan jaksa synnytykseen asti, kuten tältäkin palstalta on saanut valitettavasti huomata. Onneksi asiasta tietävät läheiset ovat tarvittaessa tukena tässä asiassa, vaikka yksin tämän asian joudun lopulta päättämään ja sen surun ja tuskan kantamaan. Epätietoisuus on pahinta, se on tullut tällä matkalla todettua ja opittua. Huonot uutiset eivät ole sen helpompia, vaikka niihin kuinka paljon valmistautuisi. Mutta ainakin sen jälkeen pystyy yrittää jatkaa elämää.

Tsemppiä kaikille muille tuloksia odottaville, jaksamista huonoja tuloksia saaneille ja tietysti onnea hyviä tuloksia saaneille!
 
Meillä niskaturvotusta oli 2.7-3.3mm ja istukkabiopsiaa ei voinut tehdä istukan sijainnin vuoksi. Odoteltiin pääsyä lapsivesipunktioon ja siinä käytiin viime vkolla. Kaikki meni ok, vauvalla ei näkynyt mitään muutama "poikkeavaa" kuin niskaturvotus. Tänään saatiin vastaus ja normaalit pojan kromosomit oli, onneks. Tosi piinaavaa tää odotus oli mutta onneks ok. Voimia kaikille tulosten odotukseen!!!
 
Mansikkasuu ja Saden, tsemppiä teille myös odotteluun, yritetään jaksaa vaikka vaikealta tuntuukin. Ihana kun kirjoittelette omista kokemuksista ja fiiliksistä, ettei tarvitse olla ihan yksin näiden murheiden kanssa. Kirjoitelkaahan sitten tutkimuksien tuloksia, joohan? Toivotaan meille kaikille vaan parasta!

Tuntemukset on niiiin ristiriitaiset!! En olisi kyllä itsekään uskonut, mikä huoli ja tuska voi tulla np-ultrasta moneksi viikoksi ennenkuin lapsivesipunktiota edes voidaan tehdä!! Itsellä vielä viikko odottelua...

Onneksi on näitä ihania toivoja täällä mukana kirjoittelemassa, kuten Marja76, Nipsu, M+ poitsu, Susimieli ynnä muut!! Antaa todella toivoa itsellekin!!
 
Mansikkasuu ja Suden tsemppiä ja voimahalauksia teille molemmille toimenpiteisiin ja tulosten odotteluun!!! Meillä oli myös Otuksella tuo riskiluku sen 1:5 ja ultran tehnyt kätilö ei kovin toiveikas ollut vauvan tilasta. Istukkanäyte kuitenkin "paljasti", että vauvalla on kromosomit kunnossa. Tämä palsta oli ja on kyllä ollut käsittämätön pelastus! Ei tämmöstä tunnemyrskyä oikein voi kukaan muu käsittää kuin sen kokenut.

M+poitsu onnea ihanista uutisista! Samoin Nipsu91 onnea ihanista ultrauutisista!

Indico tsemppiä sinulle piinavaan odotteluun!!! Odottaminen, oli se sitten toimenpiteen taikka tulosten on kyllä täysin järjetöntä!!! Ainut mikä minut piti arjessa kiinni oli normaalit rutiinit ja ihmiset joille pysty puhumaan asiasta!

Meillä on huomenna tuas äitipolilla aika, jossa katsotaan miten vauva on kasvanut ja päätetään myös mahdollisesta käynnistyksestä.

Paljon voimahalauksia ja tsemppiä odotukseen!!!

Juuliska ja Otus 38+6
 
Kiitosta Juuliska :) Tules kertomaan sitten mitä äitipolilla kerrottiin.

Kaikille muille uusille kirjoittajille paljon voimia! Niitä kyllä tarvitaan tähän odotteluun ja miettimiseen, eikä oikeasti saa heittää vielä toivoa kaivoon, kaikki voi vielä kääntyä parhain päin! :heart:

Täällä on vielä 3 viikkoa rakenneultraan että nähdään paremmin sydän ja muut rakeenteet, toivottavasti ei löydy ainakaan mitään kauhian vakavaa:) Ja tällä viiikolla tulee vielä lopulliset tiedot kromosomeista, huih!

Voikohan muuten neuvolassa mennä vaan sillee käymää jos haluais kuunnella sydänäänet, helpottais taas oloa kun pääsisi ennen varsinaista neuvola-aikaa kuuntelemaan niitä että tietäisi että pikkuinen olisi vielä mukana?:)

Nipsu ja Tyllerö 17+0
 
Heippa! Nyt on onneksi tutkimukset takana ja odotellaan tuloksia. Käynti naistenklinikalla meni hyvin, todella ystävällisiä ja ammattitaitoisia ihmisiä kaikki, saatiin alkuun paljon tietoa riskeistä jne. ja sitten otettiin istukkanäyte. Onneksi näyte saatiin otettua, pelkona oli että joudutaan odottamaan lapsivesinäytettä. Nyt ei sitten voi muuta kuin odottaa ja jännittää tuloksia. Vauvalla oli kaikki hyvin, niskaturvotusta oli nyt 1,8mm eli ei mitään hälyttävää siinä. Mitat vastasi hyvin viikkoja 13+0 ja kovin touhukas pikkuinen oli, suuria hankaluuksia oli alkuun saada mittoja ;)Tuntuu kurjalta ajatella, että jos tuloksista kuitenkin selviää, että vauvalla on kehitysvamma, kun kaikki vaikutti niin hyvältä.. no eihän ultrassa kaikkea näy, tässä vaiheessa varsinkaan. Lupailivat, että tulokset saattaisivat olla valmiit jo perjantaina, toivottavasti tässä epätietoisuudessa ei tarvitsisi elää yhtään pidempään.. toimenpide itsessään oli helpompi kuin etukäteen oletin, eihän se nyt mukavalta tuntunut, mutta hyvin kestettävisää. Tsemppiä kaikille ja toivotaan hyviä tuloksia kaikille!!!
 
Hienoa mansikkasuu että näyte saatiin otettua, ettei tarvitse odotella pitempään.
Teilläkin otettiin varmaankin se fish-testi, eli pikatesti ni saa nopeasti tulokset niistä yleisimmistä kromosomeista..? :) Ja teillä on todella hyvät mahdollisuudet saada ihan puhtaat tulokset..
Tsemppiä näihin odottelu päiviin!
 
nipsu soittele neuvolaan ja kysy jos ne kuuntelis, en osaa sanoa teidän alueen käytäntöä, mutta kannattaa kysyä!

Mansikkasuulle tsemppiä tulosten ootteluun, ja toivotaan hyviä uutisia! Tule sit kertomaan meille!

Juuliska Teidän Otushan on kohta valmis :) Jännityksellä oottelen teidän äippäpoli kuulumisia! Jotenkin mulla on hirmu sympatiat tolle teidän Otukselle, samoihin aikoihin kirjoittelit silloin kun oli itse huolissani meidän poitsusta, ehkä jäi siksi mieleen. Mekin tullaan täältä perästä, kymmenisen viikkoa että meidän "niskaturvotus" voisi syntyä :heart:

Susimieli ja Pieni 29+4
 
Äippäpoli takanapäin ja siellä huomattiin, että Otuksen kasvu on alkanut "hiipumaan" vaikka istukka ja virtaukset toimiivat moitteettomasti, outoa. Putosimme siis alakäyriltäkin jo kokonaan pois. Paino-arvio oli 2660g eli aikas pieni tappaushan tämä meijän uusin ystävä todennäköisesti tullee olemaan. Käynnistysaika saatiin tiistaille eli laskettuna päivänä aloitetaan savustus :) ellei hää itte ymmärrä tulla mökistään ennen sitä pois. Aikas paljon on nyt supistellut ja toivonkin kyllä ettei tartteis tuohon tiistaille saakka ootella. Nyt on alkanut ihan toden teolla jännittämään meijän Otuksen ensitapaaminen :) toivottavasti toisella olisi kaikki asiat mahdollisimman hyvin, tai ettei ainakaan mitään supervakavaa löytyisi. Jännittää :D

Susimieli ei ole ennää teilläkään pitkä aika kun pääsette tutustumaan teijän uuteen ystävään :) mitenkä sinä olet muuten jaksellut?

Nipsu kannattaa tosiaan soittaa neuvolaan asiasta ja ymmärtääkseni hyö pystyyvät sydänääniä kuuntelemaan esim puhelintunnilla tai jossain pienessä välissä. Näin meille on täällä ohjeistettu. Tietenkin nämäkin asiat vaihteleevat paikkakunnittain.

Mansikkasuu täällä pidetään peukut ja varpaat pystyssä, että saatte ihania uutisia teijän vauvasta!

Juuliska ja Otus 39+3
 
Heips!täällä on riemu katossa=)tänään saatiin naistenklinikalta tulokset istukkanäytteestä. Meille on tulossa kromosomeiltaan terve tyttövauva!Niin suuri kivi vierähti sydämeltä, ja edelleen on vaikea uskoa että tässä kävi näin hienosti, olin asennoitunut kuulemaan huonoja uutisia.. Paljon tsemppiä muille vielä tutkimuksia tai tuloksia odotteleville, älkää luopuko toivosta!
 
Oi onnea mansikkasuu hyvistä uutisista ! :)

Alko Juuliska jotenkin jännittään sun puolesta, ihanaa kun pääsette pian näkee teidän pikku otuksen <3

Täällä tuntunu muutama liike tällä viikolla, että tarvii kattoo että jos alkais pikku hiljaa tuntumaan kunnolla ni ei tarvi sitten mennä käymään ja malttais odotella muutaman viikon omaa neuvola-aikaa :) Ja mahakin jo alkanut pyöristyyn ni alkaa uskoon vähitellen että kyllä siellä joku asustelee <3

Nipsu ja Tyllerö 17+4
 
Juuliska Saakohan sitä Otuksen synnyttyä selvyyttä miksi toinen on niin pieni, kun eikös teillä sinänsä kaikki muu ole ollut kunnossa, koko vaan jätättää? Ehkä se on vaan vähän kirpumpi. Toivottavasti Otuksella on kaikki kunnossa :) Tuu sit kertomaan kuulumisia!

Täällä on mennyt odotus oikein hyvin, ultrista siis pelkkää hyvää ollaan kuultu, kasvaa hyvin ja meille tehtiin viimeinen ultra rv 23, ja enää eivät kuulemma ultraile kun kaikki näkyy olevan hyvin. Tietty voihan vauvalla silti olla vaikka down, mutta pääasia että sydän toimii hyvin ja ei oo mitään napatyriä tms. Eli terve pojan pitäisi kuitenkin olla.
Mulle itselle odotus on ollut helppo, pikkuhiljaa tosin alkaa maha olla sen verran iso että olo on kömpelö :D Kovin olen jo malttamaton, tulisi jo talvi ja saisi vauvan syliin!

Mansikkasuu Onnea hyvistä uutisista! Nautihan nyt sitten loppuodotuksesta!
 
Oi ihanaa mansikkasuu!!!!! Onnea hyvistä uutisista!!

Susimielelle ihanaa odotuksen jatkoa, mukava kuulla että kaikki menee hyvin!

Meillä on ultra ja kenties se lapsivesipunktio huomenna maanantaina aamulla, kamalaa miten jännittää ja pelottaa.... Kuulemma tulokset saadaan nopeasti, muutamassa päivässä. Kauheaa ajatella toisaalta, että loppuviikosta sitten varmaan jo tiedetään miten meille käy ja mitä päätöksiä täytyy tehdä...
 
Indico Mä aina ennen ajattelin että jos joskus paljastuu joku kromosomihäiriö niin se on automaattisesti keskeytys.. Noh, meidän poitsulla kun olikin tota turvotusta, niin huolimatta kätilön pelotteluasenteesta, me lopulta päädyttiin jättään lapsivesipunktiokin väliin. Kun lapselta ei ultrissa mitään henkeä uhkaavaa löytynyt niin yllättäen se riittikin. Edes se downin mahdollisuus ei pelota.

Eli se oma tunneside siihen lapseen olikin paljon voimakkaampi kuin olisi osannut ennalta uskoa. Ikimaailmassa en olisi pystynyt keskeytykseen.

Ja mun tarkoitus ei siis ole tuomita ketään joka on keskeytyksen valinnut! En sitä tarkoita vaan sitä että tuollaisia asioita on hankala päättää etukäteen kun se oma reaktio voikin olla ihan toinen kun mitä on kuvitellut.

Tsemppiä kovasti huomiselle!

Susimieli ja pieni 30+0
 
Heippa! Itku silmässä lukenut täällä teidän muiden kokemuksia..niin niitä hyviä, kuin niitä huonojakin. Itsellä tilanne se että np- ultrassa kävin muutama päivä sitten, jännityksellä odotin näkeväni pienen ihmisenalun, ensimmäiseni. Sanat: "täällä nyt ei kyllä kaikki ole kunnossa, tämä vauva on valtavan turvoksissa" sai maailman pysähtymään. Niskaturvotusta 9,2mm ja vauva muutenkin kauttaaltaan turvoksissa. Riskilukua eivät edes laskeneet! Itkenyt olen sen jälkeen enemmän ku koskaan ja koska todennäköisyys sille että saisin terveen lapsen on olematon, mietin jo valmiiksi pahinta.. ja tämän piti olla elämän parasta aikaa..
Nyt rv 13+3 ja keskiviikkona meno istukkabiopsiaan, sitten kai sitä pitää vaan odottaa tuloksia..
Elämä tuntuu tällä hetkellä niin kauhean epäreilulta, surulliselta ja ahdistavalta..vaikka tieto on että näin voi käydä, niin ei sitä osaa ajatella tai odottaa! Tietenkään mitään ei ole vielä kirkossa kuulutettu ja pitäisi odottaa ensin ne tulokset sieltä biopsiasta, mutta tuolla turvotuksella tuskin tervettä lasta tulen saamaan.
Jaksamisia ja haleja kaikille niille jotka vielä epätietoisuudessa joutuvat elämään ja onnea ja halaksia niille, jotka hyviä tuloksia saaneet!
 

Yhteistyössä