The ketju

Status
Viestiketju on suljettu.
vierailija
Siis eiväthän vegaanit syö maitoa. Ja suklaapatukoissa on maitosuklaata.
Niin, mutta syy on siinä juoksutteessa:
"Rennet, a chemical sourced from calves' stomachs, is used in the production of whey.

It will now also be found in Bounty, Minstrels and Milky Way products, and the ice cream versions of all Masterfoods' bars.

"If the customer is an extremely strict vegetarian, then we are sorry the products are no longer suitable, but a less strict vegetarian should enjoy our chocolate," said Paul Goalby, corporate affairs manager for Masterfoods.

The Vegetarian Society said it was "extremely disappointed".

"At a time when more and more consumers are concerned about the provenance of their food, Masterfoods' decision to use non-vegetarian whey is a backward step," it said in a statement.

"Mars products are very popular with young people and many will be shocked to discover that their manufacture now relies on the extraction of rennet from the stomach lining of young calves," it added."
 
vierailija
Aika monissa makeisissa on sitä kiiltoa antavaa ainetta...
Sellakka/shellakka/+koodattu*Ei ihmiselle* tekee vatsavaivoja monelle mutta mulla se on ollut vuosikausia boikotissa migreenin takia. Sain tietää kauan sitten, kun fluorauksen yhteydessä laitettiin sitä lakkaa, tuli migreeni. Tilaile sitten autolle kuskia ja yritä selvitä kotiin hammaslääkäristä - en enää uudelleen koskaan:D
 
vierailija
Aika monissa makeisissa on sitä kiiltoa antavaa ainetta...
Sellakka/shellakka/+koodattu*Ei ihmiselle* tekee vatsavaivoja monelle mutta mulla se on ollut vuosikausia boikotissa migreenin takia. Sain tietää kauan sitten, kun fluorauksen yhteydessä laitettiin sitä lakkaa, tuli migreeni. Tilaile sitten autolle kuskia ja yritä selvitä kotiin hammaslääkäristä - en enää uudelleen koskaan:D
Sellakkaa ON näissä valmisteissa. Ikinä en sen kokemuksen jälkeen suostuisi edes kokeilemaan. Fluorilakkauksesta saa kieltäytyä. Sitäpaitsi hampaissa ei ole ollut reikiä, vaikkei ole lakattukaan(y)
 
vierailija
Se laastijuttu on ennen v. 1970 ollut kaikkien tiedossa eikä esimerkiksi nuotiolla makkarakääreitä ikinä saanut paistaa siellä, vaan piti kerätä mukaan ja laittaa kotona roskikseen, ei saunanuuniin eikä muualle, ettei se laasti varise tiilien välistä. Vakava asia oli jo silloin, monessa mielessä.
Niin se aika muuttaa ihmistä ja ihminen aikoja. Katsos:
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/finnair-alkaa-punnita-matkustajia-ja-kasimatkatavaroita-lahtoporteilla-keratysta-datasta-apua-lentojen-suunnitteluun/6638074
 
vierailija
Mulla muuten on puteli juustonjuoksutinta jääkaapissa!

Tänään voisikin tehtailla ihan oikeaa maitojuustoa.
Se on hyvää, kunhan et laita suolaa, missä on paakkuuntumisenestoainetta. Ei tule juustoPAAKKUA siitä:D
Onkohan kuluttajaliiton tieto vanhaa:
"Elintarviketeollisuus saattaa käyttää mikrobien avulla tuotettuja entsyymejä tuotteiden jalostuksessa. Muun muassa juuston valmistuksessa voidaan käyttää juuston juoksutukseen muuntogeenisen mikrobin tuottamaa kymosiini-entsyymiä. Koska entsyymi on juuston valmistuksen apuaine, eikä sitä ole lopullisessa tuotteessa, sitä ei mainita pakkausmerkinnöissä."
 
Iltapäivää!

Kaupan miinus kolkytprossaa hyllyltä löytyi aarteita. Häränhäntiä ja porsaan parilakyljyksiä. Nynne muhivat sipulin, valkosipulin, etikan, teriyakikastikkeen ja mausteiden (chili plus pippuri) seurana isossa valurautapadassa. Illalla saa siis herkkua kera voi-siirappinauriiden.
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä