Tässäpä taas hyvä esimerkki EU:n turhuudesta... pitkä taistelu edessä KASVISPIHVISTÄ !

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Toisaalta tässä on kyseessä EU-lainsäädäntö eli koskee muitakin kieliä kuin pelkästään Suomi. Kaikissa kielissä sanojen merkitykset eivät ole aina täysin identtisiä. Sitä paitsi pihvi ja nakki ovat periaatteessa sellaisia sanoja suomeksikin, jotka viittaavat lihaan. Pihvin juurisanakin taitaa olla latinan bos (härkä), josta myös englannin beef ja ruotsin biff ovat lähtöisin.
Mitä vi**ua EU rupeaa päättämään asioista, jotka ovat KIELIKOHTAISIA! Eiköhän tämä nimenomaan olisi kunkin jäsenmaan omaan harkintaan perustuva asia, koska merkitykset kielissä on ihan erilaisia!

Ja miksi muuten suomalaislampaat suostuivat siihen voimariinin poistamiseen? EIkö nimen olisi voinut kertoa perustuvan voima-sanaan, jota tuotteen syömisestä saa lisää? Asia olisi ollut sillä selvä ja loppunkäsitelty.
 
vierailija
Makkaratehtaathan sen käsittelyyn halusivat, EU tekee työtä mitä sen jäsenvaltiomaiden ihmiset haluaa.
Jos teidän mielestä turhuutta niin valittakaa lihateollisuudelle.
 
Ihmettelin, kun myytiin vegaanista mozzarellaa niin, että sana "vegaaninen" oli todella pienellä ja huomaamattomalla fontilla. Melkein vahingssa ostin. Mielestäni oikea mozzarella on tehty puhvelin maidosta. Saako sitä edes markkinoida tuolla nimellä, vrt. feta?
 
Ei ole myöskään 100% pihviä.
Hitto tällä palstalla on oikeasti hitaalla ajattelevia :D sipulipihvi on pihvi (lihaa) jossa on sipulia. Chilimakkara on makkara (lihatuote) missä on chiliä. Kasvispihviä voi samalla logiikalla kutsua kasvispihviksi, mikäli se on pihvi (lihatuote), jossa on seassa kasviksia.

muuten se nimeäminen on harhaanjohtavaa ja myös noloa. Vähän sama kuin myytäisiin liha-falafeliä :D Ei voida myydä, koska falafel on kasvisruoka.
 
vierailija
Ihmettelin, kun myytiin vegaanista mozzarellaa niin, että sana "vegaaninen" oli todella pienellä ja huomaamattomalla fontilla. Melkein vahingssa ostin. Mielestäni oikea mozzarella on tehty puhvelin maidosta. Saako sitä edes markkinoida tuolla nimellä, vrt. feta?
Miten se aina tuntuukin menevän niin, että sitä kasvistaustaa piilotellaan. Ihan niin kuin haluaisivat ihmisten ostavan niitä tuotteita vahingossa.
 
vierailija
Uutisissa näytettiin näiden feikkilihatuotteiden valmistusta ja siinä oli kasvilihapullia. Onhan tuo nyt suoranaista vittuilua. Kasviliha. Ei kasvispullia, vaan kasvilihapullia. Ei tuolla voi olla muuta motiivia kun saada joku raukka huijattua ostamaan niitä vahingossa kun on hakemassa lihapullia. Juuri tuollaisen häikäilemättömyyden takia olisi nimisuoja pitänyt saada.

Iltapäivälehden uutisessa oli kuva kasvismakkarasta ja siinä paketissa luki myös bratwurst. Bratwurst on lihasta tehty makkara. Sen nimi tulee germaanisesta kantasanasta brätwurst. Wurst tarkoittaa makkaraa ja brät pieneksi silputtua lihaa so. nykykielellä jauhelihaa. Siis jauhelihamakkara, bratwurst. Ja tietenkin kasviksista tehtynä.

Kun koko kasvisruokateollisuuden toimintaperiaatteena tuntuu olevan häikäilemätön kusettaminen, en pitäisi mitenkään ihmeellisenä, jos sama ulotettaisiin muuhunkin tuokaan liittyvään toimintaan. Feikkiparmesaanit ovat jo tuttua huttua, mutta miten olisi kosherpurilainen, jonka maku tulisi porsaanlihasta? Tai kasvispihvi, jossa on vähän sidosaineena pekoninrasvaa? Ei kai kukaan olisi niin pikkumainen, että alkaisi moisesta pikkuasiasta mököttämään. Aihän nyt kukaan kuole eläinperäisestä ravinnosta.
 
  • Tykkää
Reactions: Palstapesu
Hitto tällä palstalla on oikeasti hitaalla ajattelevia sipulipihvi on pihvi (lihaa) jossa on sipulia. Chilimakkara on makkara (lihatuote) missä on chiliä. Kasvispihviä voi samalla logiikalla kutsua kasvispihviksi, mikäli se on pihvi (lihatuote), jossa on seassa kasviksia.

muuten se nimeäminen on harhaanjohtavaa ja myös noloa. Vähän sama kuin myytäisiin liha-falafeliä Ei voida myydä, koska falafel on kasvisruoka.
Jäiköhän sinulla viestien ” luonne” epäselväksi?
Ja mitä siihen hitaiden osallistumiseen tulee niin olin näkevinäni sinunkin nikin tuossa jossain.
 
vierailija
Lihankorvikkeillahan on yleensä parempi kilohinta kuin lihalla. Olisikohan mahdollista myydä vaikkapa jauhelihapihvejä kasvispihveinä. Pakkaisi vain ne hienosti designlogon kanssa ja kirjoittaisi päälle NuBeef kasvispihvi. Toki ainesosaluetteloon pitäisi liha merkitä, mutta kuka niitä lukee, jos ei ole allergioita? NuBeefiä voisi sitten tyytyväisenä myydä 30 €/kg kun samaa kamaa perinteisessä paketissa menisi 12,90 euroa per kg.
 
vierailija
Itse ostin kerran kaupasta kasvispihvin. Vasta syötyäni sen huomasin tuoteselosteesta, että siinä on vain kasveja - ei lainkaan lihaa! Jouduin tekemään vatsahuuhtelun.
 

Yhteistyössä