Kasvava lapsi tarvitsee kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Eri asia on, maistuuko hänelle kaksi lämmintä ateriaa, jos hän esim. napostelee pitkin päivää. Mielestäni homma meneekin niin, että jos jokin esim. reissuamisen takia jää pois, se on välipala, ei lämmin ateria. Näin siinäkin tapauksessa, että joskus lämmintä ruokaa menee vain vähän. Joskus, kun olemme tien päällä reissussa, leikki-ikäinen syö vain lounaan, aikaistetun päivällisen ja iltapuuron.
Siinä ei mielestäni ole mitään eroa, onko kotiäiti vai työssäkäyvä. Lapsi tarvitsee kaksi lämmintä ateriaa yhtä lailla äidin työnkuvasta riippumatta. Olen tässä asiassa näin tiukkapipo jo senkin vuoksi, että huomaan työssäni, miten osa kouluikäisistä lapsista on viikonlopun jälkeen maanantaina ruokatunnilla selvästi nälissään, koska viikonlopun aikana ruokailut ovat kotona leväperäisiä (ja tällä en tarkoita henkilökohtaisesti ap:ta!). Näin siis kouluikäisten lasten kanssa, ja leikki-ikäiset tarvitsevat vielä säännöllisemmin energiaa.
Jotenkin ihmettelen, kun nykyään ruoanlaitosta on tullut henkilökohtainen valinta (laitanko vaiko en). Minusta ruoanlaitto pitäisi nähdä jokapäiväisenä perusasiana, joka hoidetaan, tykkäsi tai ei. Itse en erityisemmin perusta kokkaamisesta, mutta minusta se on jomman kumman vanhemman velvollisuus - kahdesti päivässä.
Hyviä ruokahaluja vain kaikkien jälkikasvulle!