Suurperheiden autot

  • Viestiketjun aloittaja 3 lasta
  • Ensimmäinen viesti
3 lasta
Kun tuossa oli yksi kysely että onko täällä 5 lapsisia perheitä, tuntui muutamia olevan. Millaiset autot teillä on? Me olemme syksyllä jos kaikki hyvin menee "suurperhe" ja auto pitäisi vaihtaa sen myötä.

Vinkkejä?
 
Tila-autoja on monenmoisia, merkkisiä ja monessa eri hintaluokassakin. Meillä on Chrysler Grand Voyager (3 lasta), mutta on aika kallis ylläpitää. Tuolla autopalstalla joku suositteli Toyota Previaa.
 
Kai mekin ollaan suurperheellisiä: kolme lasta 8, 5 ja 2 -vuotiaat. Autona on Renault Grand Espace. Siinä on penkit 7 hengelle. Kesäsin meillä on aina mummo + juuttaasti kamaa mukana ja hyvin ollaan mahduttu! Auto diesel-käyttöinen, joten halvat kilometrit. Autossa voi penkkien paikkoja ja suuntia vaihtaa vapaasti tai heittää kaikki kuskin penkkiä lukuunottamatta pois, jolloin käytössä on pikku-paku. Espaceja on tuotu vaan kovin vähän Suomeen, joten se taitaa olla ainoa heikkous. Suosittelen kuitenkin lämpimästi!
 
Meillä kolme lasta, joista yksi enää turvaistuimessa, vanhemmat lapset jo 12v ja kohta 14 v. Meillä Honda Stream jossa tilaa seitsemälle, kaksi taainta istuinta voi kaataa jolloin tulee enemmän tavaratilaa ja muutenkin penkkien liikuteltavuus hyvä mutta kyllä kesälomalle tarvitaan vielä suksiboxi katolle kun ollaan niin harrastavaista porukkaa ja Suomen kesästä ei ikinä tiedä, joten kumisaappaat oltava mukana...
 
Täytyy tähän pistää vähän huumoria väliin:

Meillä kohta kolme lasta (3, 2 ja 0- vuotiaat) Ja autona vuoden -89 Toyota Carina II. :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:

Ajateltiin pärjätä mutta eiköhän ne rahat autonvaihtoon ois kohta jostain revittävä.

Tämä siis vaihtoehto jota EN suosittele. :D
 
Molla
Meillä oli lähes 10 vuotta 7 hengen farmari (Mazda, Volvo...), mutta viime kesänä ostettiin ihan tavallinen farkku, kun ei nuo isommat enää paljon mukaan lähde ja tosi harvoin on enää tarvetta isolle autolle.
Nyt siis alla Ford Escort farmari -96

 
lerppu
Meillä 3 lasta tulossa 4, auto on VW vento eikä ole aikomusta vaihtaa, asumme maalla harvoin yhdessä ollaan autossa, ikäero lapsillakin jo sen verran ..alkavat jättäytymään jo pois kyydistä.
 
3lasta
Niin, meillä on kohta 4 alle kouluikäistä elikkä kulkevat vielä monta vuotta mukana.

Tällä hetkellä meillä farmari Passat ja se riittää vallanmainiosti. 3 turvaistuinta mahtuu takapenkille ja tavarat peräkonttiin.

 
volkkarin transportter eli semmonen pikkubussi meillä, mutta kuitenkin aivan rekisteröity tavalliseksi henkilöautoksi eli minäkin saan ajaa

..eli 5 lasta on nyt(3 turvaistuinta) ja öhöm.. 6 syntyy tos syksyllä ja kaks isoo koiraakin on
.. auto on toyotan hiacee paljon isompi ja ei semmonen hepponen pakettiautomainen, tehoolöytyy ja mikä tärkeintä turvavyöpaikkoja on 11kpl eli tilaa on... rekisteröity vain kahdeksalle plus kuski.. mutta meille hyvä ja silloin kun ei kaikki penkit käytössä niin saa tuplarattaat suoraan ajosta kasaamatta autoon... eli sopii tämmöselle laiskallekkin ...
mikä parasta saa muksuja sijoteltua hiukka eripuolille autoa niin eivät tappelekkaan niin paljoo..hihihi ;)
 
Onnea! Tuplasti! :flower: :flower:
meillä kolme lasta ja autona Grand Voyager. Olen tykännyt. Eikä se edes syö niin paljon kuin sanotaan. Vakuutukset on kyllä aika kalliit.. Oispa vaan niin paljon rahaa, että sais sen uuden mallin missä penkit menee lattian sisälle.
 
3lasta
Joo, käytiin koeajamassa just tuota uusinta mallia ja siinä todella on säilytystilaa. Mutta kyllä meidän täytyy tyytyä pari kolme vuotta vanhaan malliin, ei ole uusia vara ostella.

Odotamme nyt ensin että vauvelit näkee päivänvalon. Tuskin aluksi edes jaksamme (ehkä) lähteä koko poppoo yhtään minnekkään. Meillä on nyt kaksi autoa, joten jos lähdemme vauvojen synnyttyä jonnekin, se on todennäköisesti ihan lyhykäisiä reissuja, joihin voimme ajaa perätysten.

Otamme siis varman päälle.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 11.03.2005 klo 14:04 JooEiKai kirjoitti:
Onnea! Tuplasti! :flower: :flower:
meillä kolme lasta ja autona Grand Voyager. Olen tykännyt. Eikä se edes syö niin paljon kuin sanotaan. Vakuutukset on kyllä aika kalliit.. Oispa vaan niin paljon rahaa, että sais sen uuden mallin missä penkit menee lattian sisälle.
Meillä sama auto (vm. 2001, ja neljä lasta) ja vie kyllä oikeesti ihan sairaasti polttoainetta. Tietty konekin on kyl ihan kohtuullisen kokoinen ja automaatti viel siihen. Hyvä auto, en kyllä äkkiä vaihtais muuhun!!! Kohta taas vaihto uuteen ja sama otetaan varmaan taas, kun ei koeajoilla oo löydetty mitään parempaa hinta/laatu suhteeltaan!!!
 
tirppanoiden äiti
\
Alkuperäinen kirjoittaja 11.03.2005 klo 13:06 3lasta kirjoitti:
Heh heh, käytiin eilen ultrassa ja onkin tulossa kaksoset elikkä todellakin tarvitsemme isomman auton
Ihmettelinkin miten voi olla 3lasta nimimerkkinä ja kohta viisi lasta... Onnittelut! Musta tuntuu, että meillä ongelmia mahtua kahden lapsen ja 1 koiran kanssa -04 Vectra farmariin, vaikka onkin todella iso auto, joten eiköhän se ole kiinni siitä mihin tottuu... =)
 
Viekkara
Meillä käytössä Volvo 940, jossa on takakontissa lisäpenkit. Ihan hyvin ollaan pärjätty, tosiaan jo nyt on huomannut että harvoin on koko poppoo mukana. Jos on tarvetta isompaan tilaan niin saadaan mummon ja papan as.autoa lainaan...
 
monitoimikone
Meillä on Volvo 940, rekisteröity 8:lle. Elikkä takakontissa on penkki ja turvavyöt kolmelle. Ja lapset (6-v. tyttö, 3-v. poika) tykkää istua siellä. Takapenkille mahtuu kivasti kauppakassit ja vauvan turvaistuin ja sitten vielä vaikka mummo ja miehen vanhemmista lapsista joku. JA VOLVO ON SITTEN HYVÄ AJAA. Ajoin sillä vuosi sitten vielä ison mahan (rv.34) kanssa kolme tuntia yhteen menoon eikä ollut yhtään hankalaa.
 

Yhteistyössä