Suurin osa tieteellisistä tutkimuksista roskaa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Minä olen rehellinen seksuaalisesta suuntautumisestani vain kerran viikossa sunnuntai-iltaisin salaisen miesystäväni kanssa. Pridesta en tykkää, koska siihen aikaan vuodesta on jotenkin outoa katsella omaa kuvaansa peilistä. T: kaapissa elävä perussuomalaisten kannattaja
 
vierailija
"Ravitsemustieteessä tutkimustulokset ovat yli 60% täyttä roskaa"
Jaa. Yliopiston käyneet elävät muita pitempään, tutkitusti. Osalle ihmisistä sopii paremmin rasvapainotteinen ruokavalio.

Miksi persu, jonka lempiruokaa on makkara ja salaatti inhokki, ei näytä useinkaan terveeltä. "Mestarinne" on sanonut suomalaisten miesten syövän kasviksia liian vähän. Puolueen johtaja Riikka Purra on kasvisyöjä. jolle maistuu viherjuomat.
 
vierailija
Tutkimus on ongelmallinen erityisesti aloilla, jossa tutkimuksen paikkansapitävyyttä on vaikea selvittää. Toisinaan uskotaan sokeasti jonkun oma näkemys ja toisinaan halutaan tukea sellaisia tuloksia, jotka hyödyntävät joitakin tahoja tai ovat yhteiskunnallisesti hyväksyttyjä/toivottuja. Ei pidä unohtaa myöskään sitä, että tutkimuksilla on usein rahoittaja, joka toivoo tietynlaisia tuloksia... se ei voi olla vaikuttamatta tutkijan työhön ja objektiivisuuteen.

Matematiikka, kemia ja fysiikka ovat tutkimuksen kannalta helppoja. Kokeet ovat toistettavissa ja mitattavissa.
Kun aletaan tehdä tutkimuksia margariinin vaikutuksesta ihmiseen, niin homma menee hankalaksi. Eri asiat vaikuttavat eri ihmisiin erilailla. Kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille... aina, kun tutkimus liittyy ihmiseen, alkaa kokonaisuudessa olla niin monta muuttuvaa tekijää, ettei "varmoja" tuloksia voida antaa.
Tämä pitäisi aina muistaa...
ootko lukenut tuon?

 
vierailija

Yhteistyössä