Ruokakuvaketju

Keittiönoita
[QUOTE="jojo";23079257]Keittis voisi valottaa uunisein salaisuutta hiukan. Miten se tehdään?[/QUOTE]
Kuuluu sarjaan helpot ja nopeat: sei uunivuokaan, ripotellaan päälle silputtua sipulia, sekoitetaan kermaviili, kerma, tilkka sitruunamehua, suolaa ja mustapippuria ja kaadetaan seos sein päälle. Pinnalle vähän juustoraastetta ja vuoka uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi.
 
"jojo"
Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita;23079271:
Kuuluu sarjaan helpot ja nopeat: sei uunivuokaan, ripotellaan päälle silputtua sipulia, sekoitetaan kermaviili, kerma, tilkka sitruunamehua, suolaa ja mustapippuria ja kaadetaan seos sein päälle. Pinnalle vähän juustoraastetta ja vuoka uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi.
Kiitos tästä :)
 
Keittiönoita
[QUOTE="vieras";23079431]Miten tehdään? Voinko saada reseptin? :)[/QUOTE]

Mä käytän kaikkiin etikkasäilykkeisiin peruslientä, jota sitten muuntelen sen mukaan, mitä tekee mieli kokeilla tai mitä sattuu löytymään kaapista. Perusliemeen laitan litarn vettä, 3 desiä väkiviinaetikkaa, noin 2 dl sokeria, yhden ruokalusikallisen suolaa ja ½ rkl kokonaisia maustepippureita ja sinapinsiemeniä. Keitän tuota lientä noin 15 minuuttia. Noissa etikkavihanneksissa, missä on porkkanaa ja kukkakaalia mukana, laitan porkkanat ja kukkakaalin noin viideksi minuutiksi sinne liemeen mukaan. Puhtaisiin lasipurkkeihin laitan sitten kerroksittain silputtua sipulia, paprikaa, avomaankurkkua ja niitä porkkanoita ja kukkakaalia. Kuuma liemi päälle. Kansi kiinni ja muutama kuukausi säilytetään ennen käyttöä.

Mä en muista, mitä juuri noihin etikkavihanneksiin viime kesänä laitoin muuta kuin em aineita paitsi että laitoin purkkiin myös siivuja valkosipulinkynsistä. Sinne voisi laittaa mukaan myös vaikkapa kokonaisia neilikoita, rosepippureita, tuoreen rosmariinin oksan, chilin, kanelitangon tai oikeastaan melkein mitä vaan. Maku muuntuu sen mukaan, mitä kaikkea siellä purkissa on. Mutta noissa em vihanneksissa ei luultavasti ollut perusliemen lisäksi muuta kuin valkosipuli.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita;23079590:
Mä käytän kaikkiin etikkasäilykkeisiin peruslientä, jota sitten muuntelen sen mukaan, mitä tekee mieli kokeilla tai mitä sattuu löytymään kaapista. Perusliemeen laitan litarn vettä, 3 desiä väkiviinaetikkaa, noin 2 dl sokeria, yhden ruokalusikallisen suolaa ja ½ rkl kokonaisia maustepippureita ja sinapinsiemeniä. Keitän tuota lientä noin 15 minuuttia. Noissa etikkavihanneksissa, missä on porkkanaa ja kukkakaalia mukana, laitan porkkanat ja kukkakaalin noin viideksi minuutiksi sinne liemeen mukaan. Puhtaisiin lasipurkkeihin laitan sitten kerroksittain silputtua sipulia, paprikaa, avomaankurkkua ja niitä porkkanoita ja kukkakaalia. Kuuma liemi päälle. Kansi kiinni ja muutama kuukausi säilytetään ennen käyttöä.

Mä en muista, mitä juuri noihin etikkavihanneksiin viime kesänä laitoin muuta kuin em aineita paitsi että laitoin purkkiin myös siivuja valkosipulinkynsistä. Sinne voisi laittaa mukaan myös vaikkapa kokonaisia neilikoita, rosepippureita, tuoreen rosmariinin oksan, chilin, kanelitangon tai oikeastaan melkein mitä vaan. Maku muuntuu sen mukaan, mitä kaikkea siellä purkissa on. Mutta noissa em vihanneksissa ei luultavasti ollut perusliemen lisäksi muuta kuin valkosipuli.
Oi hienoa! Kiitos paljon tästä! Laitan talteen ja kokeilen :)
 
Keittiönoita
Mummeliisa: Kiitos vinkistä, nytpä tiedänkin, mitä syön huomenna aamiaiseksi :) Mulla vaan taitaa olla vähän aneemisemmat aineet kuin sulla tuossa kuvassa, luumuako tuo yksi on? Vai nektariinia?
 
Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita;23088865:
Mummeliisa: Kiitos vinkistä, nytpä tiedänkin, mitä syön huomenna aamiaiseksi :) Mulla vaan taitaa olla vähän aneemisemmat aineet kuin sulla tuossa kuvassa, luumuako tuo yksi on? Vai nektariinia?
Luumua.
"Siivosin" hedelmäkorin eli vähänsitäsuntätä-systeemillä tehty.
:)
 
"jojo"
Voisko Mummeliisa tai Keittis ottaa mut joskus työlomalle ruokaa vastaan? Noiden ruokien eteen kyllä siivoan, pyykkään, kitken, kylvän ja kynnänkin. :D Ikkunoiden pesussa olen ihan ykkönen. ;)
 
Keittiönoita
[QUOTE="jojo";23089182]Voisko Mummeliisa tai Keittis ottaa mut joskus työlomalle ruokaa vastaan? Noiden ruokien eteen kyllä siivoan, pyykkään, kitken, kylvän ja kynnänkin. :D Ikkunoiden pesussa olen ihan ykkönen. ;)[/QUOTE]
Vaikka heti :D Keittiön saan kyllä pidettyä siistinä, koska muuten en voisi kokkaillakaan, mutta muuten tää kämppä on aina vähän niin ja näin.
 

Yhteistyössä