Ruokakuvaketju

Ah, tulipas hyvää ruokaa ihan lonkalta :). Ei mitenkään erikoisen näköstä, mutta tuossa nyt kuva kumminkin. Herkkusientä, porkkanaa, sipulia ja valkosipulia tomaatti-kookoskerma-kastikkeessa, garam masala, paprika ja chili maustevieraina normien lisäksi. Tattarisuurimoiden kera (vai mikä lie oikea nimitys, mutta oikein kuohkeita pikku palleroita niistä joka tapauksessa tuli)

 
Turkilmas
Sain kunnian tehdä mieheni veljen häihin ruokatarjoilut. Ihan hääparin toiveiden mukainen setti. Rento, kotikutoinen ja monet erityisruokavaliot huomioon ottava.





Tähän täytekakkuun tuli todella erikoinen täyte. En nyt enää edes muista, että mikä oli se marja, josta 85-vuotias naapurimme (mies) oli hillon tehnyt, mutta hyvin karvas se oli. Tein moussea ja silti irvistytti. Keittelin sitten kinuskia kuorrutteeksi, että olisi edes vähän makeutta. Vaan kakun syojätpä tykkäsivät kovasti. Makuja on monenlaisia :)



Itse tykkään "vähän" makeammasta, kuten vaikkapa tästä setistä. Jäätelo on ihanaa Pirkka- sarjan Stracciatella (menikohän edes lähelle tuo kirjoitusasu), joka on ah niin hyvää. Ja kevätkääryleen sisään rouhin Tobleronea. Ei pahaa, ollenkaan :D

 
  • Tykkää
Reactions: Naururyppy
SourD
Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita;27624243:
Näyttää tosi hyviltä ... ja kaloreita varmaan tosi vähän :D
Mita kaloreita :D Varmaan ei paljon kaloripitoisempi voisi enaa olla, mutta kuitenkin sisaltaa paljon terveellisia manteleita ja hunajaa joten ei kai se kovin pahaksi voi olla...
 
"MiMeira"
Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita;27607606:
Retroruokaviikkoni jatkuu. Eilen siis lihapullia 70-luvun tapaan:




]
Miten nuo lihapullat on tehty? Näyttävät ihan mummoni tekemiltä pullilta enkä ole sellaisia osannut its etehdä - ja mummokin kuollut jo kun olin pieni, mutta maku on vieläkin muistissa. Maistui pippurilta..... Namsk.
 
Keittiönoita
[QUOTE="MiMeira";27624360]Miten nuo lihapullat on tehty? Näyttävät ihan mummoni tekemiltä pullilta enkä ole sellaisia osannut its etehdä - ja mummokin kuollut jo kun olin pieni, mutta maku on vieläkin muistissa. Maistui pippurilta..... Namsk.[/QUOTE]
Ne on "vanhanaikaisesti" tehtykin ja osa mun retroruokaviikkoani :) Ohje löytyy mm täältä:

Argh... miksei linkki onnistu. Noh, tässä ohje:

400 g naudan jauhelihaa
3/4 dl korppujauhoja
3/4 dl kermaa
3/4 dl vettä
1 kananmuna
1 sipuli
1 tl suolaa
1 tl maustepippuria
voita tai öljyä paistamiseen

Kastike:
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
1 rkl kuivattua ruohosipulia
5 dl kiehuvaa vettä
1,5 dl kermaa

Turvota korppujauhot kerma-vesiseoksessa. Kuori ja silppua sipuli. Ruskista sipulisilppu pannulla. Sekoita kulhossa korppujauhoseos, kananmuna, mausteet,jauheliha ja ruskistettu sipulisilppu. Anna taikinan maustua noin 15 minuuttia.

Kuumenna rasva pannulla. Pyörittele kylmään veteen kastelluin käsin taikinasta pyöryköitä ja paista ne pannulla. Nosta pyörykät lautaselle sivuun ja pidä lämpiminä.

Ruskista vehnäjauhot voissa. Lisää kiehuva vesi koko ajan vispilällä vatkaten. Lisää mausteet ja kerma. Anna hautua noin 15 min. Tarjoa pyörykät kastikkeen, perunamuusin ja porkkanaraasteen kera.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Yhteistyössä