[QUOTE="MiMeira";27624360]Miten nuo lihapullat on tehty? Näyttävät ihan mummoni tekemiltä pullilta enkä ole sellaisia osannut its etehdä - ja mummokin kuollut jo kun olin pieni, mutta maku on vieläkin muistissa. Maistui pippurilta..... Namsk.[/QUOTE]
Ne on "vanhanaikaisesti" tehtykin ja osa mun retroruokaviikkoani
Ohje löytyy mm täältä:
Argh... miksei linkki onnistu. Noh, tässä ohje:
400 g naudan jauhelihaa
3/4 dl korppujauhoja
3/4 dl kermaa
3/4 dl vettä
1 kananmuna
1 sipuli
1 tl suolaa
1 tl maustepippuria
voita tai öljyä paistamiseen
Kastike:
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
1 rkl kuivattua ruohosipulia
5 dl kiehuvaa vettä
1,5 dl kermaa
Turvota korppujauhot kerma-vesiseoksessa. Kuori ja silppua sipuli. Ruskista sipulisilppu pannulla. Sekoita kulhossa korppujauhoseos, kananmuna, mausteet,jauheliha ja ruskistettu sipulisilppu. Anna taikinan maustua noin 15 minuuttia.
Kuumenna rasva pannulla. Pyörittele kylmään veteen kastelluin käsin taikinasta pyöryköitä ja paista ne pannulla. Nosta pyörykät lautaselle sivuun ja pidä lämpiminä.
Ruskista vehnäjauhot voissa. Lisää kiehuva vesi koko ajan vispilällä vatkaten. Lisää mausteet ja kerma. Anna hautua noin 15 min. Tarjoa pyörykät kastikkeen, perunamuusin ja porkkanaraasteen kera.