RUOKAHAASTE Vol: 26

Scarlett harmaana
[QUOTE="...";25978385]Miten sitten voi näyttää tuolta, Ihan vedeltä? Ja ihan oli asiallinen kysymys, ei tarvitse taas heti vetää hernepurkkia nenään.[/QUOTE]

Mä tein täysin ohjeen mukaan ja tuollaasta siitä tuli. Ja hyvää ruokaa tuliki. PISTE.
 
Sateenkaaren väärässä päässä
Tämä olikin vaikea haaste. Mun ei tehnyt mieli mitään Kiovan kanaa tai kulitchia. Sitten kun oikein mietin, niin huomasin olevani pikkuisen pölvästi. Monet herkkunihan pohjautuvat venäläisiin ruokiin. Ei muuta kuin hommiin! Reseptit ovat omia, en jaksanut kaivaa netistä "aitoja" venäläisiä ohjeita. :)


Suomineidon venäläinen lounas


Sienisalaatti

Suolattuja, esikäsiteltyjä karvarouskuja (liotus runsaassa vedessä pari tuntia)
purjosipulia
0,5 dl vispikermaa vatkattuna
0,5 dl creme fraichea
suolaa, pippuria, sitruunamehua maun mukaan

Silppua sienet ja purjosipuli pieneksi. Yhdistä keskenään. Vatkaa kerma, lisää siihen creme fraiche, sieni-purjoseos sekä mausteet. Anna maustua parisen tuntia jääkaapissa. Tarjoile vaikka ruissipsien kera.


Borssikeitto
Kasvisversio

1 sipuli
1 jauhoinen peruna
1 porkkana
5 punajuurta
2 tomaattia
kasvislientä
vettä
suolaa, pippuria, sokeria
tarjoiluun creme fraichea

Kuullota sipuli, lisää joukkoon kasvikset, kuullota pari minuuttia lisää. Lisää vesi, kasvisliemi ja mausteet. Hauduta kypsäksi. Soseuta keitto ja tarjoile creme fraice-nokareen kera. (Pehmensin makua lisäämällä keittoon vielä 1 dl ruokakermaa.)


Pirozhki-piiraat
Näistä sai mukavasti vierasvaraakin pakkaseen.

taikina:
2,5 dl maitoa
puoli pussia kuivahiivaa
1 tl sokeria
kananmuna
suolaa
vehnäjauhoja sopivasti, en mitannut
2 rkl voisulaa
Täyte:
1,5 dl riisiä
sipulia
sieniä
suolaa, pippuria, persiljaa, kirveliä

Keitä täytteen riisi lihaliemessä. Tee sitten taikina. Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Lisää voisula, sokeri, hiiva ja vähän vehnäjauhoja. Anna kuplahtaa. Lisää sitten kananmuna, suola ja loput jauhot. Leivo ”normaaliksi” taikinaksi ja kohota.

Paista sipulia öljyssä hetki, lisää sitten sienet ja paista kypsäksi. (Käytin kuivattuja suppiksia.) Lisää riisi ja mausta maun mukaan. Voit paistaa myös pekonia/jauhelihaa ym. mukaan. Kaali ja keitetty kananmuna olisivat suorastaan oikeaoppisia.

Vaivaa ilma pois taikinasta ja kaulitse levyksi. Ota taikinasta pyörylöitä. Laita keskelle täytettä ja sudi reunat kananmunalla. Painele tiiviisti kiinni. Nostata jälleen. Voitele munalla ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.


Jääkarpalot ja kinuskikastike
Tulivat vähän ylimääräisenä, teki vaan ihan hirvittävästi mieli...

1 dl fariinisokeria
1 dl kermaa
1 tl voita

Karpaloita pakastimesta

Kiehauta kermaa ja sokeria noin viitisen minuuttia. Lisää lopuksi voi. Sekoita tasaiseksi. Kaada jäisten karpaloiden päälle. Tarjoa heti.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:


Lohikulibjaka

-Myllyn Paras iso lehtitaikinalevy
-puuroriisiä 1,5 dl
-kalalientä
-keitettyjä munia 3-4 kpl
-tilliä 1 ruukku
-lohta (tuoretta, kylmäsavua tai graavia)n. 300 g
-suolaa ja pippuria
-kananmuna voiteluun

Keitä riisi kalaliemessä tai suolalla maustetussa vedessä.
Kauli sulanut taikina noin uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä.
Levitä kypsä riisi toiselle puolelle taikinalevyä.
Ripottele päälle silputtua tilliä.
Levitä edellisten päälle keitettyä kananmunaa viipaleina.
Päällimmäiseksi lohiviipaleita ja tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Käännä toinen puoli taikinasta kanneksi.
Sulje reunat tiiviisti, voitele munalla
ja pistele haarukalla reikiä kuoreen.
Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes on kypsä.
 


Lohikulibjaka

-Myllyn Paras iso lehtitaikinalevy
-puuroriisiä 1,5 dl
-kalalientä
-keitettyjä munia 3-4 kpl
-tilliä 1 ruukku
-lohta (tuoretta, kylmäsavua tai graavia)n. 300 g
-suolaa ja pippuria
-kananmuna voiteluun

Keitä riisi kalaliemessä tai suolalla maustetussa vedessä.
Kauli sulanut taikina noin uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä.
Levitä kypsä riisi toiselle puolelle taikinalevyä.
Ripottele päälle silputtua tilliä.
Levitä edellisten päälle keitettyä kananmunaa viipaleina.
Päällimmäiseksi lohiviipaleita ja tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Käännä toinen puoli taikinasta kanneksi.
Sulje reunat tiiviisti, voitele munalla
ja pistele haarukalla reikiä kuoreen.
Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes on kypsä.
Näyttää ja kuulostaa todella hyvältä!
 


Lohikulibjaka

-Myllyn Paras iso lehtitaikinalevy
-puuroriisiä 1,5 dl
-kalalientä
-keitettyjä munia 3-4 kpl
-tilliä 1 ruukku
-lohta (tuoretta, kylmäsavua tai graavia)n. 300 g
-suolaa ja pippuria
-kananmuna voiteluun

Keitä riisi kalaliemessä tai suolalla maustetussa vedessä.
Kauli sulanut taikina noin uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä.
Levitä kypsä riisi toiselle puolelle taikinalevyä.
Ripottele päälle silputtua tilliä.
Levitä edellisten päälle keitettyä kananmunaa viipaleina.
Päällimmäiseksi lohiviipaleita ja tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Käännä toinen puoli taikinasta kanneksi.
Sulje reunat tiiviisti, voitele munalla
ja pistele haarukalla reikiä kuoreen.
Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes on kypsä.
Näyttää ja kuulostaa todella hyvältä!
 
Siis söitkö
Venäläinen pata Zarkoje+maustekurkkua ja etikkapunajuuria


1 kg perunoita
700 g naudanpaistia
2 sipulia
5 rkl öljyä
1,5 dl lihalientä
laakerinlehti
suolaa, mustapippuria
2 dl punaviiniä
2 dl smetanaa
persiljaa tai tilliä

1. Kuori perunat ja leikkaa kuutioiksi. Leikkaa liha kuutioiksi ja sipulit renkaiksi
2. Paista raa’at perunakuutiot kevyesti kuumassa, vähässä öljyssä ja pane syrjään.
3.) Lisää paistinpannuun hiukan öljyä ja paista myös lihakuutiot ja sipulirenkaat kevyesti. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.
4. Pane voideltuun syvään uunivuokaan ensin lihakuutiot, sitten perunakuutiot ja päällimmäiseksi sipulirenkaat. Pane vuokaan myös
laakerinlehti ja kaada päälle lihaliemi.
5. Peitä ruukku kannella ja paista 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
6. Kaada paistoksen päälle punaviiniä ja smetanaa. Anna ruuan paistua avonaisena 10-15 minuuttia.
7. Ennen tarjoilua ripottele päälle runsaasti tuoretta persiljaa tai tilliä. (Mä en kyllä laittanu kumpaakaa)
Sinä tuota vai syötitkö sille likalles tuota kuraa. Kertakäyttöinen lautanenkin vielä, hyi nyt lähti oksennus tulemaan.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Siis söitkö;25990376:
Sinä tuota vai syötitkö sille likalles tuota kuraa. Kertakäyttöinen lautanenkin vielä, hyi nyt lähti oksennus tulemaan.
Oli kuule todella hyvää ruokaa eikä todellakaa mitää kuraa. Hassua kyllä nuo kertislautaset on kestäny jo yli 10 vuotta. :whistle:
 
ticotico harmailee
hurjan paljon sensuroituja kirosanoja alkuun &/%¤#"%¤&/&

En muistanu koko hommaa :(

Ja kaikki päänaukojat ketjussa, painukaa niin pitkälle ku pippuri kasvaa. Jos ei jonkun ruoka miellytä, nii pitäkää ne sormenne pois näppäimistöltä. Menee maku teidän juttuihin!!!!
 


Borssikeittoa mullakin ja vanha kuva, koska kamera sano itsensä irti enkä saa tosta uudesta siis kuvaa :(

2isoa sipulia
500g keräkaalia
400g possun tai naudan suikaleita (marinoimattomia)
6pientä punajuurta
2isoa porkkanaa
balsamicoetikkaa ja punaviinietikkaa
suolaa
pippuria
ja muita valinnaisia mausteita :D
Ja tietysti smetanaa


Uuteen malliin laitoin myös suolakurkkuja.
 
  • Tykkää
Reactions: PaulKohelo

Yhteistyössä