Riisipuuron haudutus, miten se käytännössä tapahtuu?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja chef
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Alkuperäinen kirjoittaja -L:
Alkuperäinen kirjoittaja chef:
Alkuperäinen kirjoittaja maissihiiri:
Ei se oo niin vakavaa vaikka vähän olis palanut pohjaan, ei vaan kannata heti kaapia ihan pohjia myöten :) Oot kyllä aika hurja kun alat karjalanpiirakoita itte väsäämään, onneks mulla on anoppi joka hoitaa tuon homman :laugh:

Mulla on nyt tämmönen projekti meneillään...koitan säästää rahaa ja ruokkia perheen samalla terveellisemmin joka tarkoittaa käytännössä einesten kauppaan jättöä.

Jos mä haluan karjalanpiirakkaa, mun on tehtävä ne itse. Joten tässä sitä nyt sitten ollaan ja yritetään kovasti :p

Anoppia vähän hirvitti (tietää etten ole mikään kokkauskuningatar) kun kerroin tästä mun karjalanpiirakkaprojektista sillä hän sanoi ettei niissä itsekään onnistu ikinä. Mutta aika näyttää...tunnin päästä jo tiedetään että miten mun käy :laugh:

Muistat vaan kaulia piirakkataikinan tarpeeksi ohueksi, niitä paksuja ei syö kukaan :p

Ok...muutkin vinkit vastaanotetaan :)

Miten sen taikinan saa pysymään kurtussa...siis ettei se sitten aukene siellä uunissa? Kuten siis esim joulutortut.
 
Alkuperäinen kirjoittaja chef:
Alkuperäinen kirjoittaja -L:
Alkuperäinen kirjoittaja chef:
Alkuperäinen kirjoittaja maissihiiri:
Ei se oo niin vakavaa vaikka vähän olis palanut pohjaan, ei vaan kannata heti kaapia ihan pohjia myöten :) Oot kyllä aika hurja kun alat karjalanpiirakoita itte väsäämään, onneks mulla on anoppi joka hoitaa tuon homman :laugh:

Mulla on nyt tämmönen projekti meneillään...koitan säästää rahaa ja ruokkia perheen samalla terveellisemmin joka tarkoittaa käytännössä einesten kauppaan jättöä.

Jos mä haluan karjalanpiirakkaa, mun on tehtävä ne itse. Joten tässä sitä nyt sitten ollaan ja yritetään kovasti :p

Anoppia vähän hirvitti (tietää etten ole mikään kokkauskuningatar) kun kerroin tästä mun karjalanpiirakkaprojektista sillä hän sanoi ettei niissä itsekään onnistu ikinä. Mutta aika näyttää...tunnin päästä jo tiedetään että miten mun käy :laugh:

Muistat vaan kaulia piirakkataikinan tarpeeksi ohueksi, niitä paksuja ei syö kukaan :p

Ok...muutkin vinkit vastaanotetaan :)

Miten sen taikinan saa pysymään kurtussa...siis ettei se sitten aukene siellä uunissa? Kuten siis esim joulutortut.

Rypytät painamalla, et nostele "nyppyjä". Näin ei myöskään tule niitä palaneita kovia harjanteita piirakoihin :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja -L:
Alkuperäinen kirjoittaja chef:
Alkuperäinen kirjoittaja -L:
Alkuperäinen kirjoittaja chef:
Alkuperäinen kirjoittaja maissihiiri:
Ei se oo niin vakavaa vaikka vähän olis palanut pohjaan, ei vaan kannata heti kaapia ihan pohjia myöten :) Oot kyllä aika hurja kun alat karjalanpiirakoita itte väsäämään, onneks mulla on anoppi joka hoitaa tuon homman :laugh:

Mulla on nyt tämmönen projekti meneillään...koitan säästää rahaa ja ruokkia perheen samalla terveellisemmin joka tarkoittaa käytännössä einesten kauppaan jättöä.

Jos mä haluan karjalanpiirakkaa, mun on tehtävä ne itse. Joten tässä sitä nyt sitten ollaan ja yritetään kovasti :p

Anoppia vähän hirvitti (tietää etten ole mikään kokkauskuningatar) kun kerroin tästä mun karjalanpiirakkaprojektista sillä hän sanoi ettei niissä itsekään onnistu ikinä. Mutta aika näyttää...tunnin päästä jo tiedetään että miten mun käy :laugh:

Muistat vaan kaulia piirakkataikinan tarpeeksi ohueksi, niitä paksuja ei syö kukaan :p

Ok...muutkin vinkit vastaanotetaan :)

Miten sen taikinan saa pysymään kurtussa...siis ettei se sitten aukene siellä uunissa? Kuten siis esim joulutortut.

Rypytät painamalla, et nostele "nyppyjä". Näin ei myöskään tule niitä palaneita kovia harjanteita piirakoihin :)

Ok...yritetään :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja -L:
Muistat vaan kaulia piirakkataikinan tarpeeksi ohueksi, niitä paksuja ei syö kukaan :p

Chef tarttis varmaan semmoisen pulikan, jolla kaulita.

Mutta mä kyllä söisin ne paksutkin, ihan kuten kaikki muutkun hyvällä ruokahalulla, jos meinaan chef mulle kokkaisi.
 
Alkuperäinen kirjoittaja :
Alkuperäinen kirjoittaja -L:
Muistat vaan kaulia piirakkataikinan tarpeeksi ohueksi, niitä paksuja ei syö kukaan :p

Chef tarttis varmaan semmoisen pulikan, jolla kaulita.

Mutta mä kyllä söisin ne paksutkin, ihan kuten kaikki muutkun hyvällä ruokahalulla, jos meinaan chef mulle kokkaisi.

On mulla kaulin, eli enköhän mä ne ohueksi saa :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja chef:
On mulla kaulin, eli enköhän mä ne ohueksi saa :)

Mutta eikä karjalanpiirakoita kaulita juuri sellaisella pulikalla, eikä tavallisella kaulimella. En tiedä kun en ole ikinä tehnyt, mutta tavallisella kaulimella varmaan on vähän vaikeampaa se homma. Pulikalla se lätty levenee näppärämmin eikä reunat tuu väkisin liian ohkaisiksi.
 
Alkuperäinen kirjoittaja :
Alkuperäinen kirjoittaja chef:
On mulla kaulin, eli enköhän mä ne ohueksi saa :)

Mutta eikä karjalanpiirakoita kaulita juuri sellaisella pulikalla, eikä tavallisella kaulimella. En tiedä kun en ole ikinä tehnyt, mutta tavallisella kaulimella varmaan on vähän vaikeampaa se homma. Pulikalla se lätty levenee näppärämmin eikä reunat tuu väkisin liian ohkaisiksi.

No sitten mä saatan olla lirissä :laugh:
 
Alkuperäinen kirjoittaja :
Alkuperäinen kirjoittaja chef:
On mulla kaulin, eli enköhän mä ne ohueksi saa :)

Mutta eikä karjalanpiirakoita kaulita juuri sellaisella pulikalla, eikä tavallisella kaulimella. En tiedä kun en ole ikinä tehnyt, mutta tavallisella kaulimella varmaan on vähän vaikeampaa se homma. Pulikalla se lätty levenee näppärämmin eikä reunat tuu väkisin liian ohkaisiksi.

Hyvin saa kaulimellakin tehtyä piirakoita, ei pulikka siinä pakollinen ole. =)
 

Uusimmat

Yhteistyössä