Kuullostaa hyvälle, ite on tullu tehtyä tälläisella ohjeella jo monta kertaa raparperipiirakka.
RAPARPERIKEIKAUSTORTTU
(8 annosta)
Ainekset:
Vuokaan:
25 g Pirkka-leivontamargariinia
1 dl fariinisokeria
8 dl (n. 300 g) raparperia paloiteltuna
Taikina:
125 g Pirkka-leivontamargariinia
1 3/4 dl sokeria
2 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl Pirkka-leivinjauhetta
1 tl Pirkka-vanilliinisokeria
1/2 tl Pirkka-kardemummaa
1. Voitele tasapohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 22 cm) reunat kevyesti. Levitä vuoan pohjalle pehmeä margariini ja fariinisokeri. Ripottele vuokaan raparperipalat.
2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kardemumma. Lisää jauhoseos taikinaan vain sen verran sekoittaen, että taikina on tasaista. Levitä taikina raparperien päälle vuokaan.
3. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Irrota hieman jäähtyneen kakun reunat varovasti veitsellä ja kumoa se tarjoiluvadille. Tarjoa raparperikeikaus haaleana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanss