Porsaankyljykset..

  • Viestiketjun aloittaja Joan
  • Ensimmäinen viesti
Minä teen aina perinteisen kaavan mukaan. Elikkä nuijin ensin sitä liha osaa. Sitten "uitan" kananmunassa. Sen jälkeen vehnäjauho-korppujauho seokseen jossa on mausteet. Ruskista hetken pannulla ja laitan sitten paistopussissa uuniin hautumaan. Laitan pussiin monesti jonkun kasvissekoituksen ja sipulia sekään. Annan hautua tunnin-puolitoista miedolla lämmöllä 100-125 astetta.
 
Mä ruskisten kyljykset pannulla että saavat vähän väriä. sitten uunivuokaan, sekaan sipulin paloja, porkkananpaloja ja lihaliemikuutio+vettä niin että kyljykset peittyvät. uuniin pariksi tunniksi ja lopuksi lisään liemeen hieman kermaa tai koskenlaskija sulatejuustia.
Tarjotaan perunamuussin kanssa.
 
Italialaiset kyljykset

1 iso kyljys/ruokailija
sipulia
paprikaa
sinappia
juustoraastetta
sinappia
tomaattia
tuoretta basilikaa

1. Kuullota pannulla sipulia ja paprikaa.
2. Paista kyljykset kuumassa pannussa ruskeiksi.
3. Sekoita kulhossa juustoraastetta ja kananmuna.
4. Mausta seos sinapilla.
5. Laita kyljykset uunivuokaan ja levitä päälle sipuli-paprikaseosta.
6. Laita kyljyksille tomaattisiivut ja tuoretta basilikaa.
7. Peitä juustoseoksella.
8. Laita uuniin 250 asteeseen 10 minuutiksi.
9. Laske lämpö 150 asteeseen ja anna kypsentyä vielä 10-15 min.

Kyljykset uunissa tomaattien kera

4-6 kyljystä
1-2 rkl fariinisokeria
soijaa
ketsuppia
sinappia
4-6 sitruunan siivuja
4-6 tomaatin puolikasta

1. Ruskista kyljykset pannulla.
2. Lado uunivuokaan kyljykset.
3. Laita kyljysten päälle, ketsuppia, sinappia ripottele fariinisokeri kyljyksille laita sitruunan siivut seuraavaksi, sitten tomaatin puolikkaat kyljysten päälle.
4. Kaada soijaa liemeksi voit jatkaa vedellä.
5. Paista uunissa 175 asteessa 1,5-2 tuntia.
6. Voitele tomaatteja välillä soija liemellä.

Kyljykset vanhaan tapaan
(4-6:lle)

6 possun kyljystä
vehnäjauhoa
2 munaa
korppujauhoa
suolaa
valkopippuria
voita paistoon

1. Nuiji kyljykset ohueksi.
2. Mausta molemmin puolin ripauksella suolaa ja rouhittua valkopippuria.
3. Kääntele kyljykset ensin vehnäjauhossa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhos-sa.
4. Kuumenna voi pannulla ja paista kyljykset 2-3 erässä keskilämmöllä kauniin värisiksi.
5. Lado kyljykset uunivuokaan limittäin.
6. Kypsennä 175 C asteisessa uunissa noin 30-40 min tai kunnes liha tuntuu pehmeältä.


Porsaankyljyksiä viherpippurikastikkeessa
4 annosta

4 porsaankyljystä
1 tl suolaa
1-2 rkl voita paistamiseen

Viherpippurikastike:
1 1/2 rkl kuivattuja viherpippureita
2 1/2 dl ruokakermaa
1 rkl vasikkafondia (tai puolikas lihaliemikuutio)
1 dl vettä
1 1/2 rkl vehnäjauhoja + 3 rkl vettä

1. Kuumenna voi paistinpannussa, suolaa kyljykset ja ruskista ne molemmilta puolilta, jotta ne saa-vat kauniin värin.
2. Laita kyljykset lautaselle.
3. Laita viherpippurit pannulle ja kaada joukkoon kerma, fondi ja vesi.
4. Sekoita jauhot kylmään veteen ja suurusta kastike.
5. Kiehauta kastike sekoittaen hiljalleen.
6. Lisää kyljykset ja niistä valunut liemi kastikkeeseen.
7. Anna kiehua hiljaa noin 10 minuuttia, kunnes kyljykset ovat kypsiä ja mureita.

 
Musta ihan mielettömän hyviä tulee kun paistaa ensin kyljykset pannulla ja sitten siirtää kyljykset uunivuokaan ja lisää paistinpannuun vähän vettä ja purkillisen ruokakermaa ja lisää liemen uunivuokaan kyljysten kanssa. Sitten sivellään hunajaa ja sinappia kyljysten päälle ja sitten ananasrenkaat jokaisen kyljyksen päälle ja vähän juustoraastetta. Sitten uuniin n. 200 asteeseen puoleksi tunniksi ja hyvää on! Suosittelen muuten laittamaan alumiinifoliota vuoan päälle ettei juusto tai ananas pala. Mutta on mielettömän hyvää!
 

Yhteistyössä