Poikaystävän lapsi ja minun järjetön mustasukkaisuus

  • Viestiketjun aloittaja tiinali94
  • Ensimmäinen viesti
Nenni.
Lapsi on tyttö.
No se että meette leikkipuistoon, on hyvä idea! :)

Tänään on etenkin tosi hyvä sää.

Menkää sen jälkeen vaikka johonkin kahvilaan herkuttelemaan. Voit tarjota lapselle pillimehun ja jonkun leivoksen. :)

Sitten tulkaa kotiin lämpimälle aterialle.

Myöhemmin voitte illalla vaikka leikkiä jotain barbi leikkejä tms. Heittäydy mukaan, käytä mielikuvitusta, lapsen mielisyyttä... kai sä muistat itsekin millasta oli olla lapsi? kun ei siitä oo niin kauan.

Ei sen tarvii olla oikeesti kovin kummosempaa.

Tai sitten voitte olla piilosta sisällä.

Katsoa yhdessä jotain lasten elokuvaa myöhemmin?

Tää lista on niin rajaton! :)
 
Nenni.
Muista sinne leikkipuistoon ottaa muuten sitten mukaan esim. hiekkalapioita, ämpäreitä, muotteja tms. Jos vaan sellasia löytyy! pallo. Kaikesta tälläsestä on hyötyä kans siellä... :) vaikka onkin niitä laitteita
 
Nenni.
[QUOTE="vieras";28434349]Okei, yksi pieni yritys. Tulit keskusteluun mukaan raamit kaulassa, käyttäen kaikenlaisia haukkumanimiä ihmisistä joita me emme täällä tunne, ilmeisesti et sinäkään. Vaahtoat kuin höyrypää. Jos se on sinusta kypsää asennetta, niin saanen olla erimieltä. Tietysti sinulla on oikeus tehdä niin, mutta älä ihmettele, jos sinulle hieman nauretaan. Se että itse korostat ihmisten ikää puhumalla heistä sinä ja sinä vuonna syntyneinä ja itsestäsi ensimmäisenä kerrot iät, on omiaan kertomaan aika paljon. Mutta kuten sanottu, ole vain sellainen kuin olet.[/QUOTE]

Hahhahhaa ja lässynlää paskaa!!

Mulla oli ennakkokäsitys tästä ihmisestä, mutta nyt koitan muuttaa niitä ja kuunnella häntä. Sitten sinä sotkeudut siihen väliin ja tuut lässyttämään jotain. Mieti ja oisit antanut olla itse ja seurannut keskustelua pidemmälle, miten se on edetäkseen. Kommentoinut vasta sen jälkeen, jos koko ajan haukkua pommittaisin epäkypsästi ap:ta. Onko se ihmekkään että mulla on ennakkoluuloja, kun oon kohdannu tuollasia tietyntyyppisiä tietynikäsiä äiti-ihmisiä, niin pistäähän se vähän miettii että jaa-a onkohan tässä taas samanlainen...? kun nuori ja käytös tuota jne. Siinä missä vertailinkin niitä ikiä ja käytöstä, se olikin sen asian pointti. Vink vink! Emmä tehnyt sitä huvikseni. Siinä olikin tarkotus korostaa kun katsoo omaa lähipiiriä, et miten iissä heittää ja epäkypsässä käytöksessä.
 
Nenni.
[QUOTE="vieras";28434355]En vaan sanoin, että hän vaikuttaa nyt tuossa vaiheessa keskustelua paljon tervejärkisemmältä. Hän rauhoittui ja alkoi miettiä asioita ja kuuntelikin muita. Sinussakin varmaan on tervejärkinen ihminen siellä uhon alla.[/QUOTE]

Taas kerran paskaa. Pysy vaan niissä sanomisissas, kerta olen sinusta vähän hullu niin ok. =)
 
"vieras"
Hahhahhaa ja lässynlää paskaa!!

Mulla oli ennakkokäsitys tästä ihmisestä, mutta nyt koitan muuttaa niitä ja kuunnella häntä. Sitten sinä sotkeudut siihen väliin ja tuut lässyttämään jotain. Mieti ja oisit antanut olla itse ja seurannut keskustelua pidemmälle, miten se on edetäkseen. Kommentoinut vasta sen jälkeen, jos koko ajan haukkua pommittaisin epäkypsästi ap:ta. Onko se ihmekkään että mulla on ennakkoluuloja, kun oon kohdannu tuollasia tietyntyyppisiä tietynikäsiä äiti-ihmisiä, niin pistäähän se vähän miettii että jaa-a onkohan tässä taas samanlainen...? kun nuori ja käytös tuota jne. Siinä missä vertailinkin niitä ikiä ja käytöstä, se olikin sen asian pointti. Vink vink! Emmä tehnyt sitä huvikseni. Siinä olikin tarkotus korostaa kun katsoo omaa lähipiiriä, et miten iissä heittää ja epäkypsässä käytöksessä.
I rest my case
 
äiti 37v
Ensinnäkin mahtavaa ap, että olet ymmärtänyt tarvitsevasi apua! Toivottavasti sitä myös saat ja pääset käsittelemään asioita!

Nykymaailmassa valitettavasti fiksukin 18-vuotias on vielä lapsi, joten sinänsä kannattaa kuunnella ammattilaisia tarkasti ja niitä vanhempia, jotka ovat hommassansa onnistuneet. Voisin olla ikäni puolesta äitisi. Vaikutan vanhalta ämmältä, mutta usko pois; se äiti-maailma, jossa taaperot elävät on nykyään meitä vanhoja ämmiä pullollaan. Ja me olemme kerenneet pohtia hyvää vanhemmuutta, parisuhdetta, oppia elämästä (kantapään kauttakin), kouluttautuneet, luoneet uran, ostaneet asunnon jne. Ja siinä maailmassa 18-vuotiaanvs. 40-vuotiaan kasvateilla voi olla hyvin erilaiset alut elämään. Uskon kuitenkin, että nuoretkin ihmiset voivat kasvattaa pärjääviä, fiksuja ja ihania ihmisiä, mutta ikävä kyllä se vaatii työtä ehkä enemmän.

Usko pois, et halua sellaista miestä, joka asettaa puolison lapsen edelle! Miksikö? Ymmärrät sen sinä päivänä kun sinusta tulee äiti! Miten vahvistaa suhdetta mieheen parhaiten on tukea hänen isyyttään! Eli mahdollistamalla hänelle sen, että hän voi olla mahdollisimman hyvä isä.

Mitä tarkoittaa olla ISÄ (jolla on yhteishuoltajuus). Käytännössähän ko. vanhemmilla ei ole yhteishuoltajuutta, jos lapsi ei edes vietä isänsä luona öitä. Eli isä saa lain edessä olla yhteisvastuullinen, muttei käytönnössä hoida osuuttaan. Oikea ISÄ on 50% vastuussa lapsesta. Herää yöllä hoitamaan painajaisista heräävää lasta, hoitaa sairasta lasta, tuntee lapsensa rutiinit ja kiukut, ottaa vastaan ilot ja surut jne.

Ottamatta kantaa exän mielenterveyteen, helppoa hänellä ei voi olla. MIKÄÄN ei ole kamalampaa kuin ajatuskin antaa noin pieni lapsi paikkaan, jossa vaistoaa että lasta ei rakasteta. Itse tappelisin varmaan oikeudessa siitä, että en anna lastani säännöllisesti paikkaan, jossa joku aikuinen kokee lapsen roskaksi. Ja mikään ei ole epäreilumpaa kuin se, että yhteishuoltaja ei hoida hommaansa. Kun isä on oikeasti ISÄ lapset eivät mene isälle HOITOON vaan tulevat toiseen kotiinsa. Ja elareista yms. on turha kitistä: lapsi on yleensä aina kalliimpi kun sen kanssa asuu. Jos on munaansa uittanut niin seuraukset pitää kantaa.

Lapset kiukuttelevat hyvin yleisesti vaihtaessaan vanhemman luota toiselle. Ja yleensä niin, että etä-vanhempi on se kiva vanhempi. Arki pienen lapsen kanssa on raskasta. On oltava sääntöjä ja rutiineja, ja mentävä nukkumaan vaikka huvittaisi leikkiä. Eli en laittaisi mitään painoarvoa 3-vuotiaan kiukuttelulle siitä, ettei halua mennä äitinsä luo. Sen sijaan miettisin miten siirtymätilanteita voisi helpottaa. Ehkä äiti ja isä voisivat käydä lastenvalvojan luona juttelmassa tilanteista? Ei niin, että äitiä syyllistetään. Ja ei niin, että sinä olet mukana. Vastuu lapsesta on ISÄLLÄ. Joka on niin kakara ettei ilmeisesti osaa laittaa tuoretta misukkaansa kuriin.

Nyt sinulla on tuhannen taalan paikka antaa jollekin lapselle parempi lapsuus kuin mitä olet itse kokenut! Anna isälle ja lapselle omaa tilaa. Järkkää heille kivoja juttuja ja ole joskus itsekin mukana. Älä puhu paskaa lapsen äidistä. Ainakaan lapsen kuulleen. Vanhempi on aina osa lasta. Kokeile positiivisuutta. Jos annat lapsen äidin ymmärtää, että hänellä on maailman ihanin lapsi ja se on osaksi äidin ansiota, ja haluat lapselle vain parasta niin äitkin tasoittunee ajan kanssa.

Saat miehesi pysymään kanssasi kun helpotat hänen elämäänsä, eli yrität auttaa tilanteessa kuin että vaikeutat sitä entisestään. Jokainen lapsi ansaitsee vanhemmat, jotka rakastavat häntä ehdoitta ja voivat olla hänestä ylpeitä. Kolmas turvallinen, ihana aikuinen voi olla iso plussa lapsen elämässä.

Toivotan sinulle avartavaa matkaa itseesi! Sinulla on nyt valtaa; älä käytä sitä väärin. Sillä voi olla todella tuhoisat seuraukset. Tai vastaavasti todella isot positiiviset seuraukset! Eli hyvillä teoilla pystyt saamaan ihmeitä aikaan ja ehkä jopa kokemaan rakkauden tunnetta pientä ihmistä kohtaan. Ja usko pois, se rakkauden tunne on suurempi kuin mikään rakkaus miestä kohtaan. Vaikka sekin tunne on aika mieletön.
 
Nenni.
Hyvä idea muuten mutta kannattaa ehkä tehdä toisin päin. Harvempi 3-vuotias haluaa mehun ja leivoksen jälkeen syödä kunnon ruokaa.
No kuule ei oo varmaan ihan niin ja näin, joskus voi tehdä poikkeuksiakin jos lähdetään viettämään jotain kivaa päivää. Luuletsä et aina kun mennään kyläänkin ja siellä on tarjolla pullaa ja kahvia tai mehua, niin sit sanotaan... " ainiin meijän maija ei oo syöny kotona vielä lämmintä ruokaa, et etsä nyt maija tosta voi sitä yhtä pullaa ja lasillista mehua ottaa "

Kylläkin minäkin tiiän sen verran lapsen kasvatuksesta että ei sillä lähde yhdellä pulla palalla ja mehulla nälkä pois.

Että pitää se kotona lämmin ruoka myöhemmin vielä syödä ja maistuu, koska maha on niin tyhjä, jos et änkytä lasta täyteen sokeria.

Joskus voi siis tehdä poikkeuksia, kunhan ei ota tavaksi.

Voihan tiinuli pakata myöskin leikkipuistoon suolaiset eväät mukaan, tehdä vaikkapa jotkut hyvät sämpylät joiden väliin sitten kinkkua, juustoa, tuorekurkkua, tomaattia... niin on naminami! ja sitten joku pillimehu mukaan. Leikkipuistoissa kun yleensä löytyy joku pöytäkin jossa on mukava syödä eväät tai katos. :)
 
Peyote
Onko sulla muuten jotain hylkäämiskokemuksia? Ootko sä kokenut että sun perhe voisi hylätä sut? Onko sulla isä ja äiti? Mieti mistä se johtuu, että sä koet parisuhteessa uhkaksi jonkun lapsen. Koet uhkana myös poikaystävän eksän, josta sun poikaystävä ei edes pidä. Jostain muualtahan toi pelko tulee, kuin siitä lapsesta ja tosta tilanteesta.

Kannattaa selvittää, mistä on kyse, koska muuten toi vaan jatkuu vielä aikuisuuteenkin. Sä kun oot noin nuori, saatat päästä vähän helpommin jonkun avun piiriin. Ihan vaan lääkärille aika ja kerrot näistä tuntemuksistasi, niin se teettää sulla varmaan masennustestin ja saatat saada ajan psykiatriselle sairaanhoitajalle ja saat keskusteluapua.
 
Nenni.
[QUOTE="vieras";28434395]I rest my case[/QUOTE]

Ehkä ihan parempi sun kannalta ja toivottavasti jatkossa tajuat olla avaamatta tuota sun vitun typerää turpaas, kahtomatta asioita pidemmälle ja seuraamalla keskusteluja, koska sieltä ei tule sillon muuta kun pelkkää paskaa. On ihan älytöntä vetää tää ketju muhun ja alkaa sen jälkeen vinkumaan et lopetetaan. Huh huh.
 
Peyote
Ehkä ihan parempi sun kannalta ja toivottavasti jatkossa tajuat olla avaamatta tuota sun vitun typerää turpaas, kahtomatta asioita pidemmälle ja seuraamalla keskusteluja, koska sieltä ei tule sillon muuta kun pelkkää paskaa. On ihan älytöntä vetää tää ketju muhun ja alkaa sen jälkeen vinkumaan et lopetetaan. Huh huh.
Hui mitä kieltä! :(
 
  • Tykkää
Reactions: fortunate
"jaahas"
Mä sanon myös tosta että tottakai sen lapsen pitää olla tärkeintä miehelle. Miltä tuntuisi ap jos sinun äitisi olisi heittänyt sinut vaikkapa lastenkotiin uuden miehen takia? Ja niin kuin äiti 37v kirjoitti, varmasti sinäkin haluat joskus miehen joka ei hylkää lapsiaan uuden rakkauden tieltä. Se miehen ex on lapsen äiti ja on sen takia varmasti miehelle tärkeä ja lapselle erityisesti joten kannattaa säilyttää hyvät välit. Se ei silti tarkoita että miehesi haluaisi olla hänen kanssaan yhdessä. Veikkaanpa että jokainen pariskunta - jolla on lapsia - joka näkisi vielä mahdollisuuden yhteiselolle myös olisi sitten yhdessä lasten takia eikä huvikseen eroaisi.

Minun miehelläni on lapsi edellisestä suhteesta ja vaikka aluksi se olikin hieman hankala hyväksyä niin aloin välittää lapsesta todella nopeasti, hän on aivan ihana ja tuo iloa elämään. Myös se oli hienoa kun lapsi hyväksyi minut ja selvästi välittäminen on molemminpuolista.
 
No kuule ei oo varmaan ihan niin ja näin, joskus voi tehdä poikkeuksiakin jos lähdetään viettämään jotain kivaa päivää. Luuletsä et aina kun mennään kyläänkin ja siellä on tarjolla pullaa ja kahvia tai mehua, niin sit sanotaan... " ainiin meijän maija ei oo syöny kotona vielä lämmintä ruokaa, et etsä nyt maija tosta voi sitä yhtä pullaa ja lasillista mehua ottaa "

Kylläkin minäkin tiiän sen verran lapsen kasvatuksesta että ei sillä lähde yhdellä pulla palalla ja mehulla nälkä pois.

Että pitää se kotona lämmin ruoka myöhemmin vielä syödä ja maistuu, koska maha on niin tyhjä, jos et änkytä lasta täyteen sokeria.

Joskus voi siis tehdä poikkeuksia, kunhan ei ota tavaksi.

Voihan tiinuli pakata myöskin leikkipuistoon suolaiset eväät mukaan, tehdä vaikkapa jotkut hyvät sämpylät joiden väliin sitten kinkkua, juustoa, tuorekurkkua, tomaattia... niin on naminami! ja sitten joku pillimehu mukaan. Leikkipuistoissa kun yleensä löytyy joku pöytäkin jossa on mukava syödä eväät tai katos. :)
On se hyvä että sinä tulit tänne meitä tampioäitejä opettamaan siitä miten lapsia oikeasti kasvatetaan. Jatka samaan malliin! :)
 
  • Tykkää
Reactions: MarieHos
Nenni.
Alkuperäinen kirjoittaja äiti 37v;28434405:
Ensinnäkin mahtavaa ap, että olet ymmärtänyt tarvitsevasi apua! Toivottavasti sitä myös saat ja pääset käsittelemään asioita!

Nykymaailmassa valitettavasti fiksukin 18-vuotias on vielä lapsi, joten sinänsä kannattaa kuunnella ammattilaisia tarkasti ja niitä vanhempia, jotka ovat hommassansa onnistuneet. Voisin olla ikäni puolesta äitisi. Vaikutan vanhalta ämmältä, mutta usko pois; se äiti-maailma, jossa taaperot elävät on nykyään meitä vanhoja ämmiä pullollaan. Ja me olemme kerenneet pohtia hyvää vanhemmuutta, parisuhdetta, oppia elämästä (kantapään kauttakin), kouluttautuneet, luoneet uran, ostaneet asunnon jne. Ja siinä maailmassa 18-vuotiaanvs. 40-vuotiaan kasvateilla voi olla hyvin erilaiset alut elämään. Uskon kuitenkin, että nuoretkin ihmiset voivat kasvattaa pärjääviä, fiksuja ja ihania ihmisiä, mutta ikävä kyllä se vaatii työtä ehkä enemmän.

Usko pois, et halua sellaista miestä, joka asettaa puolison lapsen edelle! Miksikö? Ymmärrät sen sinä päivänä kun sinusta tulee äiti! Miten vahvistaa suhdetta mieheen parhaiten on tukea hänen isyyttään! Eli mahdollistamalla hänelle sen, että hän voi olla mahdollisimman hyvä isä.

Mitä tarkoittaa olla ISÄ (jolla on yhteishuoltajuus). Käytännössähän ko. vanhemmilla ei ole yhteishuoltajuutta, jos lapsi ei edes vietä isänsä luona öitä. Eli isä saa lain edessä olla yhteisvastuullinen, muttei käytönnössä hoida osuuttaan. Oikea ISÄ on 50% vastuussa lapsesta. Herää yöllä hoitamaan painajaisista heräävää lasta, hoitaa sairasta lasta, tuntee lapsensa rutiinit ja kiukut, ottaa vastaan ilot ja surut jne.

Ottamatta kantaa exän mielenterveyteen, helppoa hänellä ei voi olla. MIKÄÄN ei ole kamalampaa kuin ajatuskin antaa noin pieni lapsi paikkaan, jossa vaistoaa että lasta ei rakasteta. Itse tappelisin varmaan oikeudessa siitä, että en anna lastani säännöllisesti paikkaan, jossa joku aikuinen kokee lapsen roskaksi. Ja mikään ei ole epäreilumpaa kuin se, että yhteishuoltaja ei hoida hommaansa. Kun isä on oikeasti ISÄ lapset eivät mene isälle HOITOON vaan tulevat toiseen kotiinsa. Ja elareista yms. on turha kitistä: lapsi on yleensä aina kalliimpi kun sen kanssa asuu. Jos on munaansa uittanut niin seuraukset pitää kantaa.

Lapset kiukuttelevat hyvin yleisesti vaihtaessaan vanhemman luota toiselle. Ja yleensä niin, että etä-vanhempi on se kiva vanhempi. Arki pienen lapsen kanssa on raskasta. On oltava sääntöjä ja rutiineja, ja mentävä nukkumaan vaikka huvittaisi leikkiä. Eli en laittaisi mitään painoarvoa 3-vuotiaan kiukuttelulle siitä, ettei halua mennä äitinsä luo. Sen sijaan miettisin miten siirtymätilanteita voisi helpottaa. Ehkä äiti ja isä voisivat käydä lastenvalvojan luona juttelmassa tilanteista? Ei niin, että äitiä syyllistetään. Ja ei niin, että sinä olet mukana. Vastuu lapsesta on ISÄLLÄ. Joka on niin kakara ettei ilmeisesti osaa laittaa tuoretta misukkaansa kuriin.

Nyt sinulla on tuhannen taalan paikka antaa jollekin lapselle parempi lapsuus kuin mitä olet itse kokenut! Anna isälle ja lapselle omaa tilaa. Järkkää heille kivoja juttuja ja ole joskus itsekin mukana. Älä puhu paskaa lapsen äidistä. Ainakaan lapsen kuulleen. Vanhempi on aina osa lasta. Kokeile positiivisuutta. Jos annat lapsen äidin ymmärtää, että hänellä on maailman ihanin lapsi ja se on osaksi äidin ansiota, ja haluat lapselle vain parasta niin äitkin tasoittunee ajan kanssa.

Saat miehesi pysymään kanssasi kun helpotat hänen elämäänsä, eli yrität auttaa tilanteessa kuin että vaikeutat sitä entisestään. Jokainen lapsi ansaitsee vanhemmat, jotka rakastavat häntä ehdoitta ja voivat olla hänestä ylpeitä. Kolmas turvallinen, ihana aikuinen voi olla iso plussa lapsen elämässä.

Toivotan sinulle avartavaa matkaa itseesi! Sinulla on nyt valtaa; älä käytä sitä väärin. Sillä voi olla todella tuhoisat seuraukset. Tai vastaavasti todella isot positiiviset seuraukset! Eli hyvillä teoilla pystyt saamaan ihmeitä aikaan ja ehkä jopa kokemaan rakkauden tunnetta pientä ihmistä kohtaan. Ja usko pois, se rakkauden tunne on suurempi kuin mikään rakkaus miestä kohtaan. Vaikka sekin tunne on aika mieletön.
No miksi se 18-vuotias on nykypäivänä lapsi jos ei oo ennen ollu?

Eiköhän sen pitäis olla just toisinpäin, tänä päivänä on parempi ravinto ja kehittyminen, sekä tänä päivänä teinit ei elä puskassa vaan joutuu kohtaamaan jo nuorelta iältään monenmoista.

Sitten on toki näitä pumpulikasvattajia, jotka haluaa venyttää lapsuutta mahdollisimman pitkälle.

Riippuu ihan 18-vuotiaasta, tapauskohtaisesti, toinen voi olla nuori aikuinen kun toinen taas vielä ihan lapsukainen.
 
Nenni.
[QUOTE="jaahas";28434447]Nenni. perusta oma ketju räyhäämisellesi ja kypsyytesi todistelulle, tämä oli ap:n ketju. Kiitos.[/QUOTE]

Minä en tätä räyhäämistä aloittanut!!!!!!!!

Vastasin vaan noille paskapäille. Joten eiköhän se punanen lanka löydy sieltä päästä, alunperin tulin vain ja ainoastaan kirjoittamaan tiinulille.
 

Yhteistyössä