onko teillä kaikilla hienot uudet autot vai joutuuko joku ajaan vielä vanhalla?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
Aries 78
[QUOTE="vieras";24386693]No eipä kuule ole autoa ollenkaan. Eikä ostetakaan niin kauan voidaan käyttää julkisiakin. Täyttä turhuutta se olisi, Helsingissä kun asutaan.[/QUOTE]

En ostaisi autoa, jos asuisin ison kaupungin keskustan alueella. Bussillakin pääsee :D
 
[QUOTE="sasa";24387387]Olen aina ihmellet näitä kommentteja. Ettekö koskaan poistu mihinkään niistä kaupunkien keskustoista? Mökille, kavereille, jonnekin?[/QUOTE]

Muutaman hassun reissun takia ei kannata ostaa autoa vaan menee vaikka taksilla jos juna tms ei kelpaa. Ei kannata laittaa lehmää jos haluaa lasin maitoa.
 
automme
Meidän auto on pian jo aikuinen (eli 17v.). Tilaa liian vähän, onneksi vanhin saa jo istua ilman koroketta, koska muuten kolmen lapsen ja kahden aikuisen matkustaminen olisi lainvastaista.. Uudemmasta tila-autosta ollaan haaveiltu jo yli vuosi. Ei vain olla päästy haaveilun tasolta eteenpäin (toinen meistä vanhemmista on ollut kotona nuorimmaista hoitamassa)..

Vanha, pikkuinen automme kuitenkin kulkee eteenpäin, asumme kaupungin keskustassa ja loppujen lopuksi aika harvakseltaan ollaan koko perheellä liikenteessä. Pitkiä matkoja ei kovin usein siis kuljeta.
 
"sasa"
Muutaman hassun reissun takia ei kannata ostaa autoa vaan menee vaikka taksilla jos juna tms ei kelpaa. Ei kannata laittaa lehmää jos haluaa lasin maitoa.
Eli ette siis poistu juuri koskaan kaupungista mihinkään? Viikoittain mökille vaikkapa? Vai kulkeeko juna mökkinne pihapiirin ohi? Asuvatko vanhempanne/isovanhempanne linja-autopysäkin vieressä? Kaikki kaverit?
 
"vieras"
Mä olen pikku hiljaa aina vaihtanut "uudempaan" eka oli -87, rupesi olemaan siinä kunnossa että ei kannattanut enää laittaa. Vielä on -92, mutta siitä olen nyt kovasti kauppoja hieromasssa tuttuni kanssa, kun se tuota autoa himoinnut jo vuoden verran. Jos nyt kaupat syntyy niin seuraava on -94 :D
 
"siis"
[QUOTE="sasa";24388018]Eli ette siis poistu juuri koskaan kaupungista mihinkään? Viikoittain mökille vaikkapa? Vai kulkeeko juna mökkinne pihapiirin ohi? Asuvatko vanhempanne/isovanhempanne linja-autopysäkin vieressä? Kaikki kaverit?[/QUOTE]

Kaiklla ei ole varmaan mökkejä. ei perintöjä. ei idyllisiä mummoloita maalla, joissa viihtyisi ihan koko kesän.
 
"sasa"
[QUOTE="siis";24388086]Kaiklla ei ole varmaan mökkejä. ei perintöjä. ei idyllisiä mummoloita maalla, joissa viihtyisi ihan koko kesän.[/QUOTE]

Eipä kai. Silti minusta tuntuu kummalliselta, että ei poistuta kaupungista "hetkeksikään". Olen itsekin asunut suomen suurimpiin kuuluvan kaupungin ydinkeskustassa, enkä silti koskaan osannut kuvitellakaan eläväni ilman autoa.

Surullista, jos ihmisen elinpiiri rajoittuu joukkoliikenteen ehdoilla.
 
"vieras"
Molemmat on vanhoja (vm -99 ja -01), mutta käynti varmoja ja siistejä autoja. Itse en haluaisi kukkivaa autoa tai sellaista jonka kans saa aina pelätä pääseekö perille vai ei, sellaisia oli lapsuus täynnä, ei kiitos enää.
 
[QUOTE="mimmi";24388207]Onneksi on varaa uuteen autoon, oli se sitten kuinka turhaa tahansa. Aikanaan ajelin vanhalla rottelolla, jossa oli jos jonkinlaista vikaa.[/QUOTE]

Tarkoittaako se,että on varaa uuteen autoon sitä,että maksat auton samantien pois?Niin että se on sitten kokonaan maksettu ja maksuista (muista,kuin veroista,vakuutuksista ja huolloista) ei tarvitse huolehtia?? :)
 
"Rasvie"
-97 pikkufarmari, ajettu 400 000, mutta Vw-diesel kestää. Uuteen alle viisvuotta vanhaan autoon en vaihtais, paitsi jos joku muu kustantais. Siitä maksaa ittensä kipeeksi ja kun autoliikkeen pihasta ajaa ulos niin jälleen myyntiarvo on pudonnut liki 10 000 ekua. Kannattaako? Ei uusi auto ole luotettavuuden tae. Ennen autot tehtiin kestämään, nykysin ne tehdään menemään rikki.

Siskolla oli neljä vuotta vanha mersu ja kansi halkes, uuteen Kiaan vaihtaa jakohihnan niin hihna maksaa 50 euroo, mutta hommasta tehty niin vaikee kaikkien sähköhärpäkkeitten takia että hinta kiipiiä 2000 euroon kun meet vaihatuttaan, ja jos vaihtaa itte niin sen jälkeiset korjauskustannukset on puolet auton hinnasta.

Meijän auton voi remontoida itte.
 
"vieras"
Meillä on vm 2002 Opel Omega jolla ajettu kohta 700 000 km. Kakkosautona sit vm 1997 Mitsubishi Galant jolla ajettu se 197 000.
Tuo Opel menee varmaan muutaman vuoden päästä vaihtoon jos ei totaalisesti leviä ennen sitä. Mutta ei ainakaan vielä ole isompia vikoja ollu. Mitsulla sit yritetään ajaa niin kauan kun se vaan kulkee.
 
Niintäälläki
Meidän "uudempi" auto on vm.2002 ja isäntä käyttää just kans 20v.vanhaa autoo... Joka kaikenlisäks melkein läpimätä... Tuskin menee katsastuksesta läpi :/ Eikä kans varaa autoihin nyt, tiä sit mitä täs tekee. Joten älä murehdi :D
 
"mimmi"
Alkuperäinen kirjoittaja röppö;24388215:
Tarkoittaako se,että on varaa uuteen autoon sitä,että maksat auton samantien pois?Niin että se on sitten kokonaan maksettu ja maksuista (muista,kuin veroista,vakuutuksista ja huolloista) ei tarvitse huolehtia?? :)
Juuri sitä :)
 

Yhteistyössä