On se vaan aina niin hienoa kun muslimi löytää Jeesuksen :D

vierailija
No ei jehovat kristittyjä ole, siitä on useimmat kirkot ja kristilliset seurakunnat samaa mieltä.

Mutta kyllä uskontovapauden kiristyminen Venäjällä koskettaa taas myöskin vapaita suuntia (hellarit, vapis) ja elävää kristillisyyttä, ja kohta ainut sallittu taitaa olla ortodoksinen/katolinen kirkko.
Ja meininki on silloin jotain "sytytetään tuohus pyhän jumalansynnyttäjän kolmannen muistosunnuntain kunniaksi ja mutistaan sit muutama liturgia päälle."
Mistä tiedät?
 
vierailija
Turun Sanomissa OLI kirjoitus:
"30. tammikuu 2018 ... Päivän aikana Turun tuomiokapitulin hiippakuntasihteeri Anssi Nurmi haastattelee uskontojen edustajia Skanssin lavalla. – Kyseessä ei ole käännytystapahtuma. Ajatuksena on se, että ihmiset voivat shoppailun ohessa
oppia jotain uutta ja kivaa, Teemu Saarenpää sanoo. Uskontotori on osa YK:n ..."
KYLÄILY siinä YK:n jutussa on käsitetty tahallaan ihan väärin:-(
Ja Kristillisissä opistoissa heistä koulutetaan lähetystyöntekiöitä?
 
vierailija
"”Ei harrasta käännytystoimintaa – ei ole aidosti kristitty”. Tällä päätöslauseella Helsingin Hallinto-oikeus on todennut, että yksikään Suomessa toimivista kristillisistä kirkoista ei ole aidosti kristillinen. Myöskään yksikään näiden kirkkojen lähetysjärjestöistä ei edusta oikeuden päätöksen mukaan aitoa kristinuskoa. Tämä on kylmä lahja 100-vuotisjuhlaansa viettävälle Suomen lähetysneuvostolle.

Tämä ei tietenkään ole suoraan Hallinto-oikeuden päätöksen piiriin kuuluva asia. Asia on johdettavissa kristittyä turvapaikanhakijaa koskevasta päätösasiakirjasta. Päätösasiakirja löytyy viitenumerolla 18/0163/72. Päätöksessä todetaan, että hakija ei ole kristitty. Hallinto-oikeus ei päätöksessään asettanut kyseenalaiseksi sitä, että Afganistanista kotoisin oleva turvapaikanhakija oli kastettu kristityksi. Oikeus ei myöskään kyseenalaistanut sitä, että hakija todellakin harjoittaa aktiivisesti uskoaan ja elää kristityn elämää. Hallinto-oikeus ei epäillyt myöskään sitä, että tämä turvapaikanhakija joutuisi vaaraan, kun hänet palautetaan Afganistaniin. Itse asiassa päätöksessä todetaan, että hakija tulee Afganistanin vaarallisimmalta alueelta. Päätöksessä kuitenkin todetaan, että hakijan ei katsota olevan aidosti kristitty, koska ”ei ole ilmennyt, että hän harjoittaisi käännytystoimintaa”.

Käännytystoiminta aidon kristillisyyden mittana on hyvin kummallinen, sillä yksikään Suomessa toimiva kristillinen kirkko ei harjoita käännytystä. Myös kansainvälisesti suuret kirkkojen yhteistyöelimet ovat irtisanoutuneet käännyttämisestä. Kirkoissa sana ”käännyttäminen” koetaan vastustettavaksi asiaksi. Sana ”käännyttäminen” yleensä määritellään toiminnaksi, jolla manipuloidaan, painostetaan, valheellisin lupauksin houkutellaan tai lahjotaan jonkin maailmankatsomuksen kannattajaksi.

Toisaalta täytyy todeta, että kristilliset kirkot usein toiminnassaan tähtäävät siihen, että ihminen voi kääntyä kristityksi. Lähetysjärjestöjen toiminta usein liittyy tähän. Kristillisissä kirkoissa uskotaan, että kääntyminen on Jumalan työtä ihmisen sydämessä. Jumala käyttää välineenä sitä, että kerromme evankeliumia Jeesuksesta. Se synnyttää uskon, josta seuraa kääntyminen. Voisiko siis olla, että Hallinto-oikeus tarkoitti tällaista kääntymiseen tähtäävää toimintaa, eli evankeliumin julistusta, mutta olisi vahingossa käyttänyt sanaa ”käännyttäminen”? Hallinto-oikeus ei näytä olevan näin tietämätön. Päätösasiakirjassa nimittäin mainitaan, että Hallinto-oikeudella oli käytössään todistus, jonka mukaan hakija oli osallistunut suomalaisen lähetysjärjestön julistustyöhön hyvin merkittävällä työpanoksella. Hän oli omilla kasvoillaan ja nimellään esiintyen julistanut kristillisen evankeliumin keskeistä sanomaa tuhansille ihmisille. Tätä oikeus ei katsonut riittäväksi näytöksi aidosta kristillisyydestä, vaan edellytti, että aidon kristityn tulisi ”harjoittaa käännytystoimintaa”, jota oikeuden mukaan tämä henkilö ei ollut tehnyt kertoessaan evankeliumia Jeesuksesta.

Tällä päätöksellä Helsingin Hallinto-oikeus tulee samalla tuominneeksi kaikki suomalaiset lähetysjärjestöt ja kristilliset kirkkokunnat epäaidoiksi. Tulisiko siis kaikkien kristillisten kirkkojen nyt lakata kutsumasta itseään kristilliseksi? Vai voisivatko kirkot ja lähetysjärjestöt hakea valitusteitse päätöksen kumoamista? Kirkoille ja lähetysjärjestöille asia on hämmentävä. Niille kirkkojemme jäsenille, jotka ovat tällaisten päätösten kohteena, asia on elämän ja kuoleman kysymys.

Timo Keskitalo

Suomen lähetysneuvoston puheenjohtaja

Vuonna 1919 perustettu Suomen lähetysneuvosto edustaa 30 suomalaista lähetysjärjestöä"
 
vierailija
No kaikki Jeesuksen löytäneet. Ja lapset tietty joka kulttuurissa, heillä ei ole vielä vastuuta päättää tällaisista asioista.
Kalastajia ne opetettava olivat ja hän yritti opettaa heille ottiaikoja, verkkojen heittoa myötätuuleen ja vuorovesien hyödyntämistä, pimeän ja valoisan ajan vaihtelua sekä sitä kuinka ei pidä mätikaloja kerätä, ettei kalat lopu yms. Veneenrakentamisen kai osasi jokainen jo pienenä tuolloin?
 
vierailija
Kalastajia ne opetettava miehet olivat ja hän yritti opettaa heille ottiaikoja, verkkojen heittoa myötätuuleen ja vuorovesien hyödyntämistä, pimeän ja valoisan ajan vaihtelua sekä sitä kuinka ei pidä mätikaloja kerätä, ettei kalat lopu yms. Veneenrakentamisen kai osasi jokainen jo pienenä tuolloin?
noin. Jeesus oli puusepän poika ja saattoi hallita fysiikan lakeja jo lapsena.
 

Yhteistyössä