Omakotiasujat huom!

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Lajitellaan kierrätykseen muovi, lasi, metalli, pahvi/ kartonki ja maitopurkit. Lisäksi on oma komposti biojätteelle. 240l astia tyhjennys 4 viikon välein, väkeä 8 henkeä ja tällähetkellä 1 vaippaikäinen sopi roskat silloinkin, kun oli 2 vaipoissa.
 
kahden viikon välein. Mutta lajittelen melko ahkerasti ja vien lasit, metallit, kuidut, paperit yms jätepisteeseen.
Ja silti jäteastia on kahden viikon jälkeen ihan täynnä. Jäteastia 240litraa.
Perheessä on yksi vaippaikäinen.
 
2viikon välein ja meitä on 6 ihmistä. Mietittiin kans että pitääkö siirtyä viikon välein tyhjäykseen mutta ei siirrytty koska ei aina se roskis olisi täynnä joka viikko ja harmittais maksaa turhasta. Meillä on muuten 2 vaippaikästä. Me ratkaistiin asia sillä että ostettiin komposti joka on ruokajätteelle, nyt tuntuu että riittää roskis hyvin 2vkon välein tyhjennysväli :wave:
 
nella
niin.. hassua sinänsä, et mulla on kaveri, joka kestovaippalee, mut roskaa kuitenki heillä tulee enemmän ku meillä, vaikka meillä on 1 lapsi enemmän.

Ja takkaa tms meillä ei ole, en kyllä sit tooä et miten paljon he polttavat siinä. Joku ku vielä keksis keinon hävittää vaipat muuten, ku roskikseen...
 
vieras
Meillä tyhjennys joka toinen maanantai. Taloudessa 3hlöä joista yks vaipoissa. Roskis on pieni ruskea, litramäärää en osaa sanoa. Pahvit, paperit ja lasit viedään ekopisteisiin mut muut roskat menee pönttöön. Välillä on jouduttu antaa vaippapussi isovanhemmille roskiin vietäväks kun on oma ollu niin täys... lähinnä miehen lomien aikaan jos ollaan kotona.
 
Tommonen pikkuroskis on, en tiä minkä kokonen...mut kahen viikon välein riittää. Meitä on viisi. Pienin kertisvaipoissa, keskimmäinen ja vanhin pääasiassa kestoissa (aikamoinen sekakäyttäjä oon), paperit kierrätetään ja muu poltettava poltetaan takassa. :)
 
Greippi
Meillä on kahden talouden yhteiskäytössä 240 litrainen astia. Toisessa kaksi aikuista, meillä 2 aikuista, vaippaikäinen ja koira. Lajitellaan kaikki mitä voidaan, myös biojätteet, metallit, lasit, kartongit ja poika käyttää suurimman osan ajasta kestovaippoja. Tyhjennys kahden viikon välein.

Oikeasti lajittelulla voi merkittävästi vähentää jäteastian tyhjennyskertoja ja kustannuksia. Myös kestovaippojen käyttämisellä on asiaan suuri merkitys.
 
vinci
kun oltiin kahden niin kerran kuussa riitti koska lajittelin omaan kompostoriin biojätteet ja kaikki poltettavat poltettiin.
esikko kun syntyi niin lisättiin yhdellä kertaa kuussa eli tulee kahden viikon välein ja hyvin tuntuu riittävän kun esikko käyttää vaan 3-5 vaippaa päivässä (ja toivottavasti kohta ei niitäkään) ja nyt kun tuo uusi vauva tuo uusia likavaippojaan niin nelihenkiselle perheellekkin!!
 
masurka
3 viikon välein 240l jäteastia. Lajittelemme : paperit/ pahvit, lasit.. takassa palaa kaikki mitkä voi polttaa. Lisäksi yritän hiillostaa isäntää kompostin tekeen pihamaalle, koska bio jätettä tulee aikas lailla. Meitä 2+3 hlö, yks vaipoissa
 
2 viikon välein ja ihan tavallisen kokoinen roskis. 4 henkeä, joista yksi täysin vaipoissa ja yksi yövaipoissa. Meillä osa roskista on mahdollista polttaa. Koskaan ei ole ollut sitä ongelmaa, että tyhjennysväli olisi liian pitkä.
 
tyttöjen äiti
Neljän viikon välein, 400l astia, 2 aikuista, 2 lasta joista toinen täysin vaipoissa ja toisella yövaippa. Kaikki palava poltetaan leivinuunissa tai kaminassa, lasiastiat ja lehdet/mainokset kierrätykseen ja sanomalehdet menee naapuritilalle. Ja meidän astiaan tuo vielä nuo naapurissa asuvat isovanhemmat omat roskansa.
 
piritta
Alkuperäinen kirjoittaja TuiKKu:
Mä vedän sit kait pohjat,meillä tyhjennetään 1x joka toinen kk. Meinattiin josko tarviis siirtyä kerran kuussa tyhjennykseen,mut ei oo vielä tarvinnu,vaikka toi vauvakin tuli perheeseen.2 aikuista ja vaippaikäinen perheessä.
Meillä kans tyhjennetään 8 viikon välein. meitä on kaks aikuista ja kaks lasta joista toinen vaipoissa. Käytetään kestovaippoja enimmäkseen. Biojäte omaan kompostiin. Maitopurkit, pahvi, paperi ym poltetaan puun seassa pannuhuoneessa.
 
Meillä tyhjennysväli on 8 viikkoa! Perheessä 2 aikuista ja 1 lapsi (2v 7kk), jolla käytössä vain yövaippa. Lajittelemme roskat ja käytössä on komposti, johon näin kesäaikaan menee suurinosa jätteistä!
Tietty 8 viikossa tulee hajuhaittaa, varsinkin näin kesällä- ei onneksi pölähdä kuin kantta raottaessa. Roskis on jotain 240 litrainen!
 
vierailija
meillä 600 l roskis (se isoin, just se kerrostalomalli), 2 perhettä (yht 9 henkeä, 1 vaipoissa) ja tyhjennys joka toinen viikko. me kierrätetään kaikki mitä voi, toinen perhe ei varmaan mitään. pienempi roskiskin varmaan riittäis, mutta ei sitä nyt lähetä vaihtamaan, kun vielä jatkuu tää rakentaminen ja välillä roskaa tulee paljon.
 

Yhteistyössä