Muistakaas erilaiset äidit nyt :) kotisynnytys(kö)

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Ei ollut fiksuja ei, mutta ei ole sellainenkaan, jonka mielestä äidin tekee huonoksi se, jos hänen psyykensa vaikuttaa synnytyksen kulkuun. Silloin ei asiasta tiedä paskanvertaa.
No onko sun mielestä mielenterveys kohdillaan, jos synnytys ei onnistu sairaalassa ollenkaan ja sen takia pitäis synnyttää kotona pelkästään oman miehen kanssa? Tai jonkun random-ihmisen?
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";27652570]Kotisynnytys ilman kätilöä on jo sellaista järjen köyhyyttä, että ei taida kovin monta aivosolua liikkua päässää niillä, jotka siihen päätyy.[/QUOTE]

Täyspeesi tälle :)
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";27648049]Mua pisti silmään se, että siellä makuuhuoneessa oli tietokone. Eihän ennen mitään tietokoneita ollut ja siitä saattaa saada kanssa säteilyä.[/QUOTE]ja olihan niillä auto ja kännykkä, erittäin ekologista.
 
soosoo
[QUOTE="vieras";27652575]No onko sun mielestä mielenterveys kohdillaan, jos synnytys ei onnistu sairaalassa ollenkaan ja sen takia pitäis synnyttää kotona pelkästään oman miehen kanssa? Tai jonkun random-ihmisen?[/QUOTE]

Ei, mutta en tainnut sellaista väittääkään. Mutta vieras ympäristö voi vaikuttaa (negatiivisesti) ihan kenen tahansa, sinunkin, synnytykseen ilman että olisit mielenterveyspotilas ja kelvoton äiti. Ihan tiedoksi.
 
Kfkfkf
Ja vaikka olis ollut kotisynnytys ilman kätilöä, ei olis ollut noin paha kun ei missään ultrissa käyty, ei tietoa vauvan koosta tai mahtuuko se äidistä ees tulemaan ulos.
Noin monta päivää yli lasketun ajan (menkoista laskettu joten saattaa heittää paljonkin)
Uskomatonta toimintaa, ei lääkkeitä, antibiootteja :eek: siitä onneks loppupeleissä päättää joku muu kuin vanhemmat, mut daa, eihän sitä lasta tartte viedä lääkäriin jos ei haluu.
 
"vieras"
Ei, mutta en tainnut sellaista väittääkään. Mutta vieras ympäristö voi vaikuttaa (negatiivisesti) ihan kenen tahansa, sinunkin, synnytykseen ilman että olisit mielenterveyspotilas ja kelvoton äiti. Ihan tiedoksi.
No tytsi esitti väittämän ja siihen vastasin. En ymmärrä, mikä sua riepoo. Ja voi varmaan vaikuttaa negatiivisesti jossain määrin tuo vieras ympäristö, mutta ei sen pitäis kyllä synnytykseen vaikuttaa siinä määrin, että sillä olisi merkitystä.

Tytsi vois tulla vastailemaan hänelle esitettyihin kysymyksiin... :)
 
Olipa kyllä uhkarohkea pariskunta, täytyy sanoa. Minä koin ohjelmaa katsoessani, etteivät kyllä aivan olleet kartalla esimerkiksi mahdollisista ongelmista ja riskeistä, eivätkä jostain syystä osanneet ottaa lääkärinkään puheita oikein vakavasti. Mahtoivatko ajatella sitäkään, että vaikka Afrikassa toimitaankin toisin, niin eipä ne äidit sielläkään muksujaan keskenään miehensä kanssa väännä (ellei ole aivan pakko) vaan paikalla on joku "asiantuntevampi" henkilö. Jos ei nyt varsinainen virallinen kätilö, niin jonkinlainen lapsenpäästäjä kuitenkin.

Vähän jotenkin ylimielisesti lähdettiin hommaan mukaan, "Jos lapsi syntyy jalat edellä niin sitten syntyy, jos napanuora on kiertynyt kaulan ympärille niin sitten on - kyllä me kaikki ongelmat kyetään ratkaisemaan ja selättämään, ollaan sentään Youtubesta katsottu, miten hommat hoidetaan." Mutta niinhän tuo Tea oli tuumannutkin, että synnytys kestoineen kaikkineen yllätti, ja oli sellainen kokemus ettei siihen ylimielisesti kannata suhtautua. Näinhän ne kokemukset toki mieltämme avartavat muissakin asioissa, vaikka ennakko-odotukset voivat olla toisia.

Itse en uskaltaisi ryhtyä samaan kuin Tea ja Erkki(kö se oli?), ellei tosiaan olisi aivan kertakaikkinen pakko - suosin sairaaloita. Siellä on apu ja ammattilaiset tarvittaessa lähellä, hygieniataso on yleensä toista luokkaa kuin kotioloissa, jne. Kotona ei ainakaan epparin tekeminen tai hätäsektio kovin helpolla onnistu, jos paikalla on synnyttäjän lisäksi vain tuleva isä... Kaiken tämän lisäksi myös sairaalassa on mahdollisuus synnyttää luomuna käyttäen vettä kivunlievityksenä, kuten varmasti moni meistä on tehnytkin.

Se mikä mua jäi askarruttamaan oli lähinnä, että mites tuon Tean mahdolliset repeämät hoituvat kotikonstein ja luomusti, mahtavatko parantua yhtä hyvin kuin tikkien avulla? Liekö niitä voi jälkikäteen sitten enää hoitaakaan?

Hienoa kuitenkin, että synnytys sujui hyvin ja että vauva syntyi terveenä ja hyvässä kunnossa, ainakin mitä nyt tuossa pätkässä nähtiin :) Suloinen vauvahan tuo oli. Kiinnostaisi tietää, minkä kokoinen mahtoi syntyessään olla... sitä tuskin selvitettiin mitenkään?

Kiva myös, että Tea sai haluamanlaisensa synnytyksen - kotona, miehensä seurassa, vaikka minusta tuollainen hyppy tuntemattomaan on lähinnä järjetöntä riskinottoa. Tuoreesta äidistä oli varmasti mukavaa se, että saattoi vain olla ja "levätä laakereillaan" ilman, että piti ruveta suunnittelemaan siirtymistä yhtään mihinkään tms. Tosin itselläni on samanlainen kokemus sairaalasta; sain loikoilla vauva rinnallani ihan niin pitkään kuin halusin ilman, että meitä oltiin hoputtamassa pois uuden synnyttäjän tieltä (= ei ollut ruuhkaa.)
 
voihan luomu
Minusta kotisynnytys on ok. Itse asiassa olen kuullut, että joissain maissa (muuallakin, kuin kehitysmaissa) kotisynnytys on jopa hyvin yleistä. Tuolloin paikalla on silti kätilö, jonka rooli on aika olennainen pulmatilanteissa.

Vaikka haluaakin tehdä asiat luomusti ja ilman ylimääräistä koneistoa eli tässä tapauksessa sitä sairaalaa, niin kannattaa kuitenkin ottaa kaikki mahdolliset vaihtoehdot huomioon. Mitä olisivat tehneet tapauksessa, jossa sairaalaa olisi tarvittu? Ei synnyttäjä välttämättä itse tiedä, ettei kaikki ole kunnossa. Ei hän huomaa, jos vauvan sykkeet alkavat laskea tai vauvalla on happivajaus tai jotain muuta, vauvan ajatukset ja tunnetilat eivät mitenkään siirry äidin pääkoppaan - eivät, vaikka kuinka niin haluaisi uskoakin.

Länsimainen lääketiede on aika pitkälle kehittynyttä ja mielestäni siihen jos mihin kannattaa luottaa. Ja jollei itse niin siitä perusta, niin voisi sitten ajatella sen syntyvän vauvan henkeäkin...

Voihan ne muksut punnata vaikka perunapellolla, mutta kun kerran ollaan Suomessa ja eletään vuotta 2012, niin pakkoko kaikki on tehdä niin kuin pula-aikana? Ekologisuus ja luomuilu on hyvä asia sinänsä, samoin synnyttäminen luomuna luultavasti parempi vauvaa ajatellen kuin synnyttäminen lääkkeellisen kivunlievityksen kera, mutta rajansa kaikella. Lääkkeellisen kivunlievityksen käyttäneestä äidistä ei myöskään tule sen huonompaa kuin siitä äidistä, joka on synnyttänyt luomuna.
 
"Vieras"
Minä uskon, että homeopaattiset valmisteet eivät auta paljon paskaakaan, ja että ovat täyttä huuhaata, ituhippien ja hörhöjen puuhaa.

Jos mun mieheni olisi tullut jonkun litkupullon kanssa sönköttämään mulle kesken synnytyksen, että "Otapas kultani, sinä hedelmällisen näköinen nainen, tästä hieman homeopaattista valmistetta", niin olisin varmaan käskenyt sen suoraa päätä suksia sinne mistä se on alunperin tullutkin.
 
"vieras"
Rokotteiden ottamatta jättäminen on helvetin vastuutonta puuhaa. Juu, Suomessa ei tänä päivänä juuri taudit jyllää, mutta Afrikassa sen sijaan jylläävät. Suomessa valtaosa lapsista saa rokotteet rokoteohjelman mukaisesti mm. polioon, jäykkäkouristukseen, kurkkumätään, sikotautiin, jne. jne. jne., Afrikassa sen sijaan eivät saa. Suomessa eliniän odote on pidempi, Afrikassa lyhyempi. Suomessa harvemmin kuollaan näihin em. tauteihin, Afrikassa sen sijaan kyllä. Mikähän yhteys näillä asioilla olisi rokottamiseen ja rokottamatta jättämiseen?

Jos kaikki ajattelisivat, että vauvojen pitää vain antaa olla, niin kohta täällä Suomessa jylläis taas kaikenmaailman poliot ja ties mitkä vakavat taudit.

Voihan sitä olla rokotevastainen ja voihan sitä olla ottamatta rokotteita itselleen, mutta pitääkö sitä saamarin ideologiaa pitää pystyssä lapsensa hengen uhalla? Minä en ymmärrä tuota.
 
no...
[QUOTE="vieras";27652575]No onko sun mielestä mielenterveys kohdillaan, jos synnytys ei onnistu sairaalassa ollenkaan ja sen takia pitäis synnyttää kotona pelkästään oman miehen kanssa? Tai jonkun random-ihmisen?[/QUOTE]

Eihän me kukaan voida sanoa ko. henkilöiden mielenterveydestä mitään, mutta sen sijaan sanoisin, että ajatusmaailmassa ei nyt jokin ole kohdallaan; se on hieman kallellaan, syystä tai toisesta. Kotisynnytys sinänsä voi olla äidille oikein mukava kokemus, mutta se kätilön puuttuminen syystä että "Ei me haluta vieraita ihmisiä tänne, vauvakaan ei tykkää, jne." kertoo kyllä ihan jostakin muusta, kuin sen vauvan tarpeiden ajattelemisesta. Vastasyntynyt ei tietenkään tarvitse ympärilleen hirveää härdelliä, mutta ei kai yksi ainoa kätilö sellaista aiheutakaan. Lapsen turvallisuutta ja parasta ajatellen pariskunnan olisi ehdottomasti pitänyt pyytää paikalle ammattitaitoinen, kokenut kätilö. Mutta kun ei. Vauvan haluamisen varjolla (joka siis oli tekosyy, vastasyntynyt ei vielä ajattele yhtään mitään muuta kuin tissiä, läheisyyttä ja unta - jos niitäkään) tehdään päätöksiä sen mukaan, mikä minusta tuntuu hyvältä. Äärimmäisen itsekästä touhua.
 
[QUOTE="vieras";27653187]Rokotteiden ottamatta jättäminen on helvetin vastuutonta puuhaa. Juu, Suomessa ei tänä päivänä juuri taudit jyllää, mutta Afrikassa sen sijaan jylläävät. Suomessa valtaosa lapsista saa rokotteet rokoteohjelman mukaisesti mm. polioon, jäykkäkouristukseen, kurkkumätään, sikotautiin, jne. jne. jne., Afrikassa sen sijaan eivät saa. Suomessa eliniän odote on pidempi, Afrikassa lyhyempi. Suomessa harvemmin kuollaan näihin em. tauteihin, Afrikassa sen sijaan kyllä. Mikähän yhteys näillä asioilla olisi rokottamiseen ja rokottamatta jättämiseen?

Jos kaikki ajattelisivat, että vauvojen pitää vain antaa olla, niin kohta täällä Suomessa jylläis taas kaikenmaailman poliot ja ties mitkä vakavat taudit.

Voihan sitä olla rokotevastainen ja voihan sitä olla ottamatta rokotteita itselleen, mutta pitääkö sitä saamarin ideologiaa pitää pystyssä lapsensa hengen uhalla? Minä en ymmärrä tuota.[/QUOTE]

Ei ole mitään järkeä nyt verrata Afrikan lapsiin. Suomessa voi aivan hyvin ottaa vain ne rokotteet, jotka kokee turvallisiksi ja kannattaviksi omille lapsilleen. Osa nyt on niin tärkeitä (kuten jäykkäkouristus), että ne olisi syytä ottaa.
 
"vieras"
NO eikös ihmisen syönti ole kannibalismia?Oli jalka tai istukka ,sama se!
No hui kamala. Ketään ei vahingoitettu sen istukan saamiseksi, joten mitä helkutin väliä, onko se siasta, kanasta tai ihmisestä? Ja vielä jos on kyse OMASTA istukasta, niin en kyllä tajua tuollaista pikkusieluisuutta. Mitä väärää voi olla asiassa, joka ei vahingoita ketään? Mahdat olla joku hihhuli? Noin joustamaton käsitys oikeasta ja väärästä ei voi pohjautua muuta kuin johonkin uskontoon. Kai sitä vois kynsien pureskelua ja sperman nielemistäkin pitää kannibalismina.
 
jep..
[QUOTE="Sanna";27650908]Ei tsiisus. Katson juuri tuota tallentamaani jaksoa. Kaikkia pipipäitä sitä maa päällään kantaakin. Selviä mielenterveyspotilaita.

Aivan käsittämätöntä, kun joku riskeeraa lapsensa tuolla tavalla. Ei rokoteta, eikä haluta käyttää edes antibiootteja. Mitäs jos vauva saa vaikkapa vaarallisen aivokalvontulehduksen, tuberkuloosin tai muun vastaavan kuolemaan mahdollisesti johtavan taudin. Ne meinataan parantaa siis myös homeopaattisesti?! Voi äly hoi.

Pariskunta pelkäsi ultraamista enemmän kuin kotisynnytystä kahden kesken. Eiköhän näiden kahden asian riskit ole aivan eri luokkaa keskenään. Mutta selitys on vain, että "Minä uskon, että...". Ei voi muuta sanoa kuin että luulo ei ole tiedon väärti. Pahasti vaikuttaa siltä, että tämä pariskunta saa oppia sen kantapään kautta.[/QUOTE]

jep, ei olleet oikein reaaliteetit kohdallaan... eikä suhteellisuudentajukaan...
 
"höpönlöpön"
Ymmärrän kotisynnytyksen ja sen, että haluaa elää mahdollisimman luonnonmukaisesti. Mutta sitä en ymmärrä, että uskotellaan itselle ihan jotain hölynpölyjuttuja perustuen johonkin googleen. Sillä miehellä oli niin moni juttu ihan perusteetonta huuhaata, että ei tosikaan. Eikä mitään tutkimustietoa mistään. Ja todella ylimielisesti suhtautui siihen synnytykseen vaikka ei näyttänyt tietävän siitä juuri mitään. Ihme väitteitä sairaalasynnytyksistä, että siellä revitään vauvat väkivalloin ulos ja sitten niitä vaan väännellään ja käännellään eikä ne pääse äidin rinnalle. Häh? Mä olen kolme lasta synnyttänyt kolmessa eri sairaalassa ja kaikissa vauvasta otettiin vaan nätisti kooi ja laitettiin sit mun rinnalle. Yhdessä synnytyksessä sitten jouduttiin vauva viemään pikaisesti pois rinnalta, kun olikin niellyt lapsivettä ja piti imeä ne pois ja auttaa hengityksessä. Mitenköhän se olis onnistunut sielä kotioloissa? Ainiin... Eihan siellä olis tullut sitä tilannetta, kun sairaalaolosuhteidenhan vika se lapsivesi keuhkoissakin varmaan on.

Eikä sairaalasynnytys tarkota sitä, että koko ajka maataan jossain sairaalapedissä letkuissa kiinni. Yleenäshän avautumisvaiheesta suurin osa ollaan kotona.
 
"höpönlöpön"
Ei ole mitään järkeä nyt verrata Afrikan lapsiin. Suomessa voi aivan hyvin ottaa vain ne rokotteet, jotka kokee turvallisiksi ja kannattaviksi omille lapsilleen. Osa nyt on niin tärkeitä (kuten jäykkäkouristus), että ne olisi syytä ottaa.
Mitä, jos kaikki ajattelisivat noin? Kyllä ne taudit sit täälläkin jylläis. En mäkään toki ihan kaikenmaailman infulenssarokotteita ota, mutta noi tärkeimmät kyllä.
 
[QUOTE="höpönlöpön";27653232]Mitä, jos kaikki ajattelisivat noin? Kyllä ne taudit sit täälläkin jylläis. En mäkään toki ihan kaikenmaailman infulenssarokotteita ota, mutta noi tärkeimmät kyllä.[/QUOTE]

No onneksi kaikkien ei tarvitse. Mielestäni on ihan ok olla "vapaamatkustajana" joissain asioissa ja ajatella oman lapsensa parasta.
 
Totta, mutta
Ei ole mitään järkeä nyt verrata Afrikan lapsiin. Suomessa voi aivan hyvin ottaa vain ne rokotteet, jotka kokee turvallisiksi ja kannattaviksi omille lapsilleen. Osa nyt on niin tärkeitä (kuten jäykkäkouristus), että ne olisi syytä ottaa.
Tokikaan en tarkoita, että jokainen saatavilla oleva rokote pitäisi lapseen pumpata. Mutta juuri nuo poliot, jäykkäkouristukset ym. pitäisi ottaa ja on vastuutonta jättää ne ottamatta. Tätä tarkoitin. Rokoteohjelmaan kuuluvat rokotukset ovat oikeastaan kaikki sen luokan tauteja, että niitä vastaan on hyvä suojautua.

Afrikan otin vertailukohteeksi lähinnä siksi, että tyypit tässä ohjelmassa muutenkin puhuivat alkuperäiskansoista ja muistanko väärin,vai vilahtiko se Afrikkakin siellä jossain puheissa... että kun ei ne, niin ei mekään.
 
Totta, mutta
No onneksi kaikkien ei tarvitse. Mielestäni on ihan ok olla "vapaamatkustajana" joissain asioissa ja ajatella oman lapsensa parasta.
Mutta entäs ne jäykkäkouristus ym. vakavampiin tauteihin liittyvät rokotteet joista aiemmin mainitsit? Eikö niiden ottaminen ole sinusta nimenomaan oman lapsensa parhaan ajattelua? Vai sekö on, että ne jättää ottamatta? Onko ihan ok vaarantaa oman lapsensa henki oman ideologiansa vuoksi? En nyt väitä, että jäykkäkouristus iskee sillä sekunnilla, kun sen rokotteen jättää ottamatta, mutta riskihän on aina olemassa... ja rokotteet sen kuitenkin aika pitkälti sitten estää.
 
Tokikaan en tarkoita, että jokainen saatavilla oleva rokote pitäisi lapseen pumpata. Mutta juuri nuo poliot, jäykkäkouristukset ym. pitäisi ottaa ja on vastuutonta jättää ne ottamatta. Tätä tarkoitin. Rokoteohjelmaan kuuluvat rokotukset ovat oikeastaan kaikki sen luokan tauteja, että niitä vastaan on hyvä suojautua.

Afrikan otin vertailukohteeksi lähinnä siksi, että tyypit tässä ohjelmassa muutenkin puhuivat alkuperäiskansoista ja muistanko väärin,vai vilahtiko se Afrikkakin siellä jossain puheissa... että kun ei ne, niin ei mekään.
Jep ja osan niistä voi ottaa myöhemmin, ei siis ihan vastasyntyneelle tai pienelle vauvalle. Lisäksi kannattaa kyllä sitten välttää tiettyjä maita, jos ei laita edes tärkeimpiä rokotuksia...
 
huonot vanhemmat
Millä tavalla pari oli keskivertoa jotenkin tiedostavampi tytsi? Pitääkö erota valtaväestöstä ollakseen tiedostava? Parilla oli useitakin aivan päättömiä väitteitä, joten tiedostavuudesta en menisi takuuseen, kuten nesteiden imeytymisjuttu, sairaaloista ei mitään hyötyä, kätilöiden vaivalta ja moni muu. Älä nyt tyhmä sinä ole :D
 
"vieras"
No onneksi kaikkien ei tarvitse. Mielestäni on ihan ok olla "vapaamatkustajana" joissain asioissa ja ajatella oman lapsensa parasta.
Meillä lapset on saaneet rokotteet nykyisen rokotusohjelman mukaisesti, kuten minusta kaikkien kuuluisikin. Mitään ylimääräisiä piikkejä ei olla lähdetty pistelemään, kun ei olla koettu sitä tarpeelliseksi. Rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet puolestaan on koettu hyvinä ja tarpeellisina, koska moni niistä taudeista, joita ko. rokotteilla ehkäistään, on ikävä ja jopa hengenvaarallinen seuralainen.

Sanoit, että on ok olla vapaamatkustajana ja ajatella oman lapsensa parasta. Kysynkin nyt sinulta, että sekö siis on oman lapsensa parhaan ajattelua, että jättää lapsensa kokonaan rokottamatta? Enkö minä nyt siis esimerkiksi ajattelekaan omien lasteni parasta, kun olen rokotuttanut heidät rokotusohjelman mukaisesti?

Jokainen tyylillään, mutta kyllä tuo täydellinen rokottamattomuus minustakin melko vastuutonta on, ja tavallaan eräänlaista ylimielisyyttä. Ajatellaan, ettei mikään kuitenkaan voi iskeä, kun ollaan Suomessa. Toki ei välttämättä iskekään, mutta entä jos? Sitten on myöhäistä pillittää.
 
[QUOTE="vieras";27653271]Meillä lapset on saaneet rokotteet nykyisen rokotusohjelman mukaisesti, kuten minusta kaikkien kuuluisikin. Mitään ylimääräisiä piikkejä ei olla lähdetty pistelemään, kun ei olla koettu sitä tarpeelliseksi. Rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet puolestaan on koettu hyvinä ja tarpeellisina, koska moni niistä taudeista, joita ko. rokotteilla ehkäistään, on ikävä ja jopa hengenvaarallinen seuralainen.

Sanoit, että on ok olla vapaamatkustajana ja ajatella oman lapsensa parasta. Kysynkin nyt sinulta, että sekö siis on oman lapsensa parhaan ajattelua, että jättää lapsensa kokonaan rokottamatta? Enkö minä nyt siis esimerkiksi ajattelekaan omien lasteni parasta, kun olen rokotuttanut heidät rokotusohjelman mukaisesti?

Jokainen tyylillään, mutta kyllä tuo täydellinen rokottamattomuus minustakin melko vastuutonta on, ja tavallaan eräänlaista ylimielisyyttä. Ajatellaan, ettei mikään kuitenkaan voi iskeä, kun ollaan Suomessa. Toki ei välttämättä iskekään, mutta entä jos? Sitten on myöhäistä pillittää.[/QUOTE]

Ihmisillä on erilaisia näkemyksiä rokotteiden haitoista. Nähtiinhän se jo sikapiikki-keskustelun kohdalla. Se on myös ihan yksilöllistä, kenelle sopii rokotteet ja kenelle ei. Onhan niitä, joita ei allergioiden takia voi rokottaa lainkaan.
 

Yhteistyössä