Mä en enää ihmettele yhden ainotta valmistuotetta. Viime talvena käytin varmaan niitä kaikkia. Me elettiin talossa, johon ei tullut sähköä, kerran, kaks päivässä vedettiin sähköt mikrolle ja kahvinkeittimelle, jonka ainakana työkoneet sit seisoi...
Meillä ei ollut sähköjen lisäksi, keittiötä, vesipistettä tai mitään kylmäsäilytystilaa. Paitsi, et ulkona oli hitosti pakkasta.
Takassa oli lämmitettävä ja valmistettava suurin osa ruoasta, ja vaikka alkuun jaksoi värkätä ja hifistellä kanafileistä ja hiilloksessa haudutetuista kasviksista, niin kyllä nopeus ja helppous siinä kolmannen viikon kohdalla ajoi heittämällä ohi "oikeasta ruoasta".
Nykyään mielenkiinnolla tutkin eineshyllyn uutuudet ja joitain kokeillaankin, ja joitain on päätynyt arkikäyttöön ihan pysyvästikin.