[QUOTE="mmmm";26078221]Eli et uskonut että tyttölapsi voi tuottaa vanhemmilleen mielihyvää?
Luulitko ettei tyttöjen kanssa voi tehdä ihan samaa kuin poikienkin?[/QUOTE]
Ajattelin kyllä, että tyttöjenkin kanssa on hauskaa, ja heidän kanssaan voi tehdä samoja asioita, mutta kuten olen jo toistanut, mielestäni liian monen naisen psyykessä on yhä jotain, joka pistää kampoihin. Minua tosiaan vaivasi lähinnä se, mitä tässäkin ketjussa on muutaman kerran sanottu: monet (tästä sanamuodosta mahdotonta tietää tosin, kuinka monet) äidit ovat kriittisempiä tyttäriään kohtaan. Yksi äiti ketjussa itsekin myönsi näin toimivansa, ei tosin ollut varma, oliko syynä luonne vai sukupuoli.
Mitä tämä kriittisyys (jota siis MONET ÄIDIT harrastavat, kuten moni tässä ketjussa on sanonut) käytännössä tarkoittaa? Eikö kriittisyys tavallaan vie arjesta juuri sitä iloa pois? Yksi tädeistäni on selvästi kriittisempi tytärtään kohtaan kuin poikaansa, mutta hän ei vielä tähän päivään mennessä ole nähnyt, että hän itse menettää aika paljon, kun joutuu tavallaan pettymään tyttäreensä useammin kuin poikaansa. Eikö olisi kiva suhtautua tyttöönkin yhtä puhtaalta pöydältä kuin poikaan? Samalla toki kärsii tytär, jolla on huonompi itsetunto kuin veljellään.
Kuinka moni äiti tiedostaa, että tekee hallaa toiminnallaan itselleen ja lapsilleen?
Tarkoittaako se sitä, että kun tyttö laulaa ukkonooaa, äiti kuuntelee mielellään, mutta korjaa väärin menneen säkeistön - ja antaa pikkuveljen laulaa sen miten sattuu? Vai ehkä sitä, että perheen leipoessa pipareita äiti toruu tytärtä, jolta putoaa taikinaa lattialle, mutta ei viitsi huomauttaa samasta asiasta pojalleen? Tai kun tyttö riskaa pukemisessa, äiti karjuu, että kyllä se on jo osattava, mutta suostuu auttamaan veljelle haalarin päälle? Tiedän, että tällaista se monilla suomalaisilla naisilla on ollut ainakin ennen vanhaan ja jossain määrin vielä nykyäänkin - tosin onneksi vähenemässä määrin.
Itse haluan kuitenkin, että tyttäreni on yhtä "puhdas pulmunen" kuin veljensäkin, sillä omasta mielestäni ei ole mitään järkevää syytä vaatia enemmän tyttäreltä. Ajattelen näin luettuani Keltikangas-Järvistä, joka on todennut, ettei stressaamalla lapsia synny stressiä kestäviä aikuisia.