Joo, missä ne kalat on kasvatettu, joista kalapuikot tehdään? Ei kai vaan kala-altaissa, missä ne eivät luonnollista elämää ikinä elä ja syövät jotain jauhetta tms., jonka sisällöstä ei ole tietoa ja ainakin osa siitä päätyy ihmisen elimistöön? Tässä valossa onkin ihan hirveää, että joku kalastaa luonnonkaloja ja opettaa sen ohella elämän kiertokulkua lapselle. Entäs tonnikala? Kivahan sitä on haarukoida suuhun, kun ei mieti, että useat tonnikalalajit ovat kuolemassa sukupuuttoon. Purkkitonnikalassa on vielä tosi paljon ravintoaineita, kuten kaikki tietävät!
Mutta tietysti lapsen tulee oppia jo varhain, mikä on hyvää ravintoa eikä hänelle tule kertoa, että kohta niitä tonnikalapurkkeja ei enää kaupan hyllyssä ole.
Ai niin, kasvissyönnistä ja vegehommista vielä. Siis: ihminen tarvitsee proteiinia ja mistä sitä saadaan? No, mm. lihasta. Noniin, voihan proteiinia saada soijarouheestakin, mutta minusta sen syömisideologiassa, joku vaan yksinkertaisesti mättää, sillä suuri osa maailmassa tuotetusta soijasta on geenimanipuloitua. Moisen tuotteen vaikutuksista ihmiselimistössä ei vielä tiedetä mitään, mutta älkää ihmeessä kertoko sitä lapselle, sillä siitä voisi jopa oikeasti seurata järkytys hieman vanhemmalla iällä. Lisäksi soijatuotteiden syönti aiheuttaa ilmastonmuutosta, koska ne on kuljetettava tänne Pohjolaan. Sepä se on kasveillekin hyödyksi. (Turha muuten väittää, koska en usko kumminkaan, että edes 2 % kasvissyöjistä käyttäisi aina vain suomalaisia tai edes Pohjoismaisia proteiinin lähteitä.)
Kaloja ja metsäneläimiä sen sijaan on syöty "aina" eikä niitä tietääkseni ole ainakaan vielä geenimanipuloitu ja ne ovat siten puhdasta lähiruokaa, jota lapsen tulisi mielestäni opettaa arvostamaan. Lisäksi ehdottaisin tälle järkyttyneelle äidille myös tutustumista esim. munakanojen ja broilereiden tuotantoon - ehkä ei sitten enää tarvitsisi luonnonkalojen perkuuta kauhistella sillä, tiedoksi vaan, ne kalat nimittäin elivät pyydystämiseensä asti luonnollisen elämän luonnollisissa oloissa, mitä ei voi sanoa läheskään kaikista ihmisen kasvattamista tuotantoeläimistä.