Marraskuun 2012 masu-asukkien jatkot!

Aurinkoista perjantaita kaikille!

Täytyy nyt ihan alkuun hehkuttaa, että taitaa tuo meidänkin neiti pikkuhiljaa alkaa näyttää liikehdinnän merkkejä. Vääntää itseään selällään maatessaan kieroon katsoessaan pään yläpuolella tapahtuvia mielenkiintoisia puuhia/ ääniä/ asioita. Varsinkin isoveljen puuhat on tietty kiinnostavia. Jalat on samalla ylhäällä kippurassa, joten todella lähellä on kyljelleen kiepsahtaminen. Ihanaa!

Kiinteistä Batattisosetta meni tänään mielellään suuhun, kun tyttö otti itse kiinni lusikasta ja ohjasi sen omaan suuhunsa. Huvittavaa, mutta söi tosi mielellään. Laitoin tänään ekan kerran soseen joukkoon tytön omaa korviketta enkä keitettyä vettä ja sekin ehkä sai tytön mieluummin syömään. Ja sormet ja nyrkit tietty mukana. Ja sana "bataatti" on tytöstä vallan huvittava :) Sunnuntaina aloitellaan perunalla, ajattelin Rosamundasta soseuttaa, siinä on mun mielestä vähän makea maku ja maistuukin joltain.

Hampaat Voikohan olla tottakaan (ehkä mulla on silmissä ja tuntoaistissa vikaa) mutta mun mielestä tytöllä kuultaa ikenistä ja tuntuukin vähän KULMAhampaat alhaalla. Oikealla puolella on ollut jo jonkin aikaa ja vasemmalla puolella huomasin eilen, kun tyttö katsoi mua alhaalta ylös ja nauroi suu auki. En ymmärrä. Ehkä ne etuhampaatkin alkaa sitten pian esille puskea, niidenhän kuitenkin "kuuluisi" ensin tulla.

Yöt Täällä nukutaan joka toinen yö 9,5 tuntia putkeen ja joka toinen yö syödään 04 ja nukutaan vielä 07:30 saakka. Ihan luksusta. Tosin eilen meni tunti ennenkuin nukahti kunnolla, pariin kertaan sai nostaa pinniksestä ylös ja kanniskella hetken. Mutta sitten nukkui rauhallisesti läpi yön 21 - 06:30.

Päiväunet Tänään päätin aloittaa kokeilla syöttää tytön 2 kertaa päiväunien välillä. Eli heti herättyä kuten aina, mutta sitten vielä ennen kuin laitan nukkumaan. Kun huutaa aina niin kovasti unille mennessään ja välillä ei nukahda ollenkaan. Ajattelin, että ehkä tytöllä sitten vaan on nälkä 1,5 - 2 tunnin välein. Ongelmana tuossa ennen unia syöttämisessä vaan on, että alkaa närästää ja sitten ei nuku sen takia, mutta kokeilen silti. Aamutorkuille nukahti ilman huutoa, samaten kuin vaunulenkille lähdettäessä, syötin vielä vaunuissa maatessaan kun meinasi sen huudon taas aloittaa. Joku systeemi pitää kyl kehittää ennen ulkoilua syötölle, kun meinas syliin nukahtaa ennen vaatetusta ja tyttö on sellainen, että jos kerkee pulloa syödessä nukkua vaikka 5 minuuttia niin se sitten riittääkin eikä nukahda uudelleen vaikka vaunuteltaisiin puoli tuntia.

Meillä kanssa tytöllä oli päässä kanyyli kun viikon ajan annettiin antibioottia 6 tunnin ikäisestä alkaen, joku tulehdus oli keuhkoissa/ hengitysteissä. Ja yhden kerran kanyyli jouduttiin vaihtamaan tukkeutumisen vuoksi. Minut kanssa pyydettiin käytävälle odottamaan, mutta kuuluihan se vauvan hysteerinen hätäitku tietty sinne saakka. Se oli jotain aivan kamalaa. Toivottavasti vauvan virtsatulehdus ei Olive uusisi, ihan kamalaa kun näin pienenä ekan kerran. Mulla oli kanssa vauvana 3 kk:n ikäisenä eka ja tulehdus uusi todella usein ihan aikuisikään saakka. Aikuisena lopulta tutkittiin, mutta mitään vikaa ei löytynyt. Ja nyt vaivaa ei ole vuosiin ollut. Oireiliko teidän tyttö muutoin kuin kuumeella? Esim. pissasiko paljon/ vähän, itkikö pissatessa tms?

Tänään pitää suunnitella pojan virpomisvaatteet, kivaa :)
 
Viimeksi muokattu:
Olive voi ei hyi kauheeta en tahdo ees kuvitella sitä huutoa ja miten pahalle se tuntui. Jos 8 kertaa joutuu yrittää nii luulis että jo löytyis toinen yrittäjä. raukka parka :heart: se paniikkihuuto on niin sydäntä raastavaa


Omat navat
flunssassa ollaan pojan kanssa. Hieman huolestuttaa kun kerhossa oli yhdellä vauvalla ollu RS-virusta.. :/ Kahdestaan pitää pärjätä huolien kanssa, kun iskäkin on työmatkalla, tosin oksentaa sielä. Oltiin viikonloppuna kyläpaikassa jossa oli jonkun aikaa sitten ollu noroa, nii taisi sieltä saada..
Täysimetyksellä mennään, mutta ollaan kaks kertaa kokeiltu ihan lusikallinen banaania. Ekalla kerralla vatta oli jumissa toista vuorokautta ja nyt viimeks jännättiin kolmatta vuorokautta.
Mitä luulette onko pojan suolisto vaan niin kehittymätön, ettei se vielä kestä kiinteitä?? Meillähän on alusta asti poika ollu aivan löysällä/ripulilla, pulautellu paljon, eikä sitä toista rota-vahvennettakaan oteta noiden vatsaoireiden vuoksi. Th epäili että poika sairastuu tautiin joka rokotteesta, kun oireet tulee niin koviks. No jospa me odotetaan noiden kiinteiden alotusta vielä hetken aikaa....
 
Hiphei pitkästä aikaa! (ja heti ku aloin kirjottaa, niin vaunuista kuuluu liikehdintää....)
Ei oo ollu oikein aikaa kirjottaa, kun tyttö on välillä nukkunu tosi lyhyitä unia vaunuissa.

ja niin teki nytkin. eli joku toinen kerta taas. :)
 
odottelen. se banaani ei oo ehkä paras alotus maistatteleen, kun sehän yleensäkin kovettaa vatsaa ja jostain luin, että jopa jos äiti syö banaaneja niin se vaikuttaa rintamaidon kautta.
kokeilkaa ihan perus perunaa tai omenasosetta. ja kannattaa tosi löysillä soseilla alottaa, kun se suolihan ei oo tottunu vielä käsitteleen jämäkämpää tavaraa.

meillä parsakaali jämäytti mahan kolmantena päivänä pariksi päiväksi kokonaan, mutta muuten on kaikki uponnu aika hyvin. ollaan maisteltu nyt perunaa, porkkanaa, päärynää, parsakaalta, omenasosetta, kesäkurpitsaa ja mustikkaa. päärynä ja mustikka ollu kaupan ostos. nyt ois tuolla kukkakaali oottamassa.

nyt ei kerkee muuta. tyttö touhuaa jumppalelun kanssa eikä oikein nyt tunnu niin kauheesti jaksavan.
 
Ja onhan sekin normaalia ettei vauvalta tule kakkaa joka päivä tai edes joka toinen. Meillä keskimmäinen oli kyllä huippu, kun välillä toista viikkoa oli kakkaamatta.

Täälläkin soseet aloiteltiin. Hyvin maittaa, suu ammollaan lusikkaa vastaanottaa. Kunhan vatsa hiukka tottuu, niin alottelen toisen aterian iltaan. Toivon sen auttavan öihin.. aikamoista hulabaloota on. Perusyö on, että jokaiseen unisykliin herää kiljumaaan ja höpöttelemään, on vaikea nukahtaa uudelleen ja valvoskelee ainakin pari tuntia.
Viime yönä 23-02 höpötteli, kiljui, itkahteli, kieri, ryömi ja pyöri.. 02-06 välin sitten nukkui syklien välein heräten, onneksi tuon ajan sentäs nukahti nopeasti. Itse en muista koska olisin yli 1,5h unipätkän saanut, välillä vähän väsyttää.. mutta toivossa on hyvä elää että ne yöt siitä alkais mennä nukkuessa.

hevosenkenkä ja tyttö n. 4kk 1vko
 
Heipähei taas. Juu meillä tyttö on tullut isiin kun on niin paljon pituutta :) Meillä syödään edelleen kasviksia ja maissisosetta ja siitä lusikasta on niin mukava ottaa kiinni niin että ruoat on pitkin ja poikin. Tytteli heräilee edelleen sen kerran yössä ja nyt kyllä juo vaan sen 20-40ml maitoa ja jatkaa unia. Rattaissakaan ei malteta enää olla puoli-istuva asennossa vaan väkisin yritetään istumaan. Ja lempi puuhia on kiljua ja karjua leluille (ne ei varmaan tottele).

Odottelen = joo muistan kyllä ne todella mahtavat pahoinvoinnit jotka oli silloin vuosi sitten ! =)

Joo ei tässä enempää... jospa lähtis nukkumaan itsekin..
 
Meillä on maisteltu perunaa, porkkanaa, kukkakaalia, bataattia, maissia ja hedelmistä aprikoosia. Seuraavaksi varmaan päärynää vois kokeilla. Yleensä laitetaan joku 5 ihan täyttä lusikallista lautaselle ja se annetaan. Kun vielä totutteluahan tää on. Päälle menee maitoa joku 60-100ml. Velliä annetaan myös, iltavelli ei pahemmin ole öihin vaikuttanut. Heräilee yöllä syömään 3-4 aikoja. Sen jälkeen unet jatkuu 7-9 asti. Helppo vauva ainakin nyt, kun nukkumaan tuo käy tosi hyvin, päikkäreille ja yöunille. Nukahtaa pullolle lähes aina jos väsy on. Ja kerrankin oli nukahtanut ihan vaan sillä välin kun vessassa kävin :D

Kovasti tarinaa tulee ja meno olis kova jos vaan pääsis liikkeelle. Naurukohtauksia saa myös toisinaan ja näyttää kutiavankin jo kainaloista. Kauhea rätkätys alkaa välillä kun kutittelee. Aamusta on keksinyt rapistella kehdon laitaa tai kolistella yölamppua (se roikkuu siinä kehdon laidassa) Vitsailin miehelle, että pitää vissiin laittaa tuolle tumput yöksi käteen niin ei ainakaan rapistele enää. Tai vaihtaa pinnasänkyyn, kun siihen saa sen reunapehmusteen.

Joo vuosi sitten oli pientä pahoinvointia ja sitä on nytkin :D Onneksi tälläkään kertaa ei pahasti, lähinnä pientä kuvotusta vaan.
 
Oonkohan jo ehtinyt onnitella Tirppanaa? Jos en niin suuret onnittelut teille! :heart:

Meillä poitsu alkanut nukkua 10 tunnin yöunia putkeen! Ihan mahtavaa! Nukkumaan simahtaa tuossa klo.20 maissa viimeistään ja ilmoittelee sitten aamulla klo.6 maissa että on nälkä. Yleensä vielä nukkuu tunnin aamumaidon päälle äidin kainalossa. Täytyy nyt nauttia tästä niin kauan kun kestää tätä autuutta! Eiköhän sitten ole taas levottomia öitä tiedossa kun alkaa hampaita pukata ja kun lähdetään liikkeelle.

Meillä soseita ja puuroja vedetään kuin vanha tekijä. No ollaanhan me niitä jo tuossa 3kk ikäisenä jo aloiteltukin eli 1,5kk jo harjoiteltu. Luin että masua kovettaa mm. bataatti, päärynä, banaani ja riisi. Nuo kaikki on kyllä meillä herkkulistalla, mutta täytyy vähän sitten vastapainoksi syöttää luumusosetta. Masu on kyllä toiminut ihan kiitettävästi ja jopa paremmin/useammin kuin pelkällä maidolla.

Viime sunnuntaina vihdoin sitten opittiin kääntymään selältä vatsalleen! Oikein kaksi kertaa käännyttiin sitten sen kunniaksi sunnuntain aikana. Ei kyllä hirveästi tykkää olla masullaan tuo meidän poitsu, niin varmaan harvakseltaan sinne edes on yrittänyt. Ihana kyllä kun jo osaa kaikenlaista ja hoksailee juttuja. Kovasti yrittää matkia pärinöitä ja murinoita. Ja kirjaa luettaessa osaa jo kääntää sivua. Meillä komentelu kohdistuu kyllä vaan äitiin ja isään eikä leluihin vielä :D

Tuna ja poitsu 4,5kk
 
Aamupäivää kaikille!

Ihan pikaisesti tulin kertomaan, mitä tytön lääkäri totesi vihreästä kakasta: voi kuulemma olla ihan normaalia joillain vauvoilla. Jos ei muita vaivoja ole, kakan vihreä väri johtuu vain siitä, ettei ole kauaa suolessa. Jos kakka odottelee kauan suolessa, väri alkaa muuttua keltaiseksi bakteerien vaikutuksesta. Tarkoittanee meillä siis sitä, että tyttö kakkaa aika äkkiä ulos kaiken mitä syö ... Ja se on kyllä huomattu :)
 
huomenta pitkästä aikaa miten nää päivät menee niin nopeesti, että huhhuh..

meillä herätty nyt joinain öinä kerran tai kaksi syömään. aivan outoa :D mutta päivisin on niin kova meno päällä, että tuo liikkumaan opettelu on vissiin tehnyt levottomuutta. oon silti jaksanu aika hyvin. kun on pitkän aikaa jo saanu univelkoihin tasotusta.

soseista menee päärynä, ruusunmarja/vadelma...kokeiltu bataatti/kesäkurpitsa -jonka jälkeen lähes ripulit...
kaikki missä perunaa, niin kauheat ilmavaivat ja kitinät sen jälkeen.

velleistä riisi ja maissi.

puuroja en ole antanut vielä. odottelen sinne 5kk saakka, ehtii suolisto tottua hyvin näihinkin muutoksiin .. huomaa kyllä selvästi, että makea maistuu enemmin ;) kukkakaalia tai parsakaalia kun laittaa joukkoon, niin oikeen puistattaa :D :D

elämä rullaa ihan mukavasti, vaikka poika hakee rytmiä kovasti... välillä menee kuin ajatus, mutta pari päivää on ollu hankalaa löytää se aika koskakohan nukkuisi... -mutta..... kun lapsentahtisesti on tätä koittanut, niin vihdoin on nukkunut parina päivänä ulkonakin vaikka kärryt ei liiku :D ja tuo on se mihin tähdätään!!
tää on nyt joku vaihe vain, ja jokainen päivä on uus seikkailu :)

ootteko kukaan lukenut noita juttuja siitä Erika-tytöstä, ketä sen isä tappoi? tai no, eipä ole varmaan voinut välttyäkään... kamalia asioita, koskettaa itseä vain hiukan, tosin ei noin suuressa mittakaavassa. mutta se riepoo, että lastensuojelusta ei ole mitään hyötyä, jos toinen saa uskottavuutta... ja vaikka lapsi puhuu totta... virkailijat kuuntelee sekä lasta että tekijää, ja kaikki on tosi, mutta mihinkään ei puututa... siis tämmöstä on oikeesti, niin vaan silitetään päätä ja todetaan että kaikki hyvin ... outoa sanon minä...

kevät tulee nyt kovaa vauhtia! kyllä ulkoilukin on aivan erilaista saman päivän aikana, aamulenkillä 8:30 lähtee, niin on täys talvi... mutta klo 16 onkin jo niin kuuma että ne kamppeet kun aamulla on ollut, ovatkin aivan liikaa :D

jaah taapero heräsi.... ja heti on nälkä :D äitiinsä tullut :D
 
Hei pitkästä aikaa!

Meillä kaikki hyvin; - tyttö juttelee kovasti ja kovaan ääneen! Ihanaa kuunneltavaa :heart: Itkuisuus väheni mielestäni paljon, kun oppi ääntelemään =) Päivärytmiä on alkanut tulla ja nukkuukin hyvät pitkät päikkärit ulkona iltapäivisin 13.00-16.00 (joskus pidempääkin).

Yöt Tyttö aikaisti omaa nukkumaanmenoa tunnilla ja haluaa nykyisin mennä nukkumaan jo 22.00-22.30 välisenä ajankohtana. Miinuksena hän myös herää tuntia aikaisemmin yöllä syömään? Annan tytölle riisivelliä iltaisin ja usein nukahtaakin pullolle, mutta kuitenkaan ei pidä nälkää poissa? Annakohan liian vähän velliä, n. 130ml`? Onko muilla tälläistä... Ja kovin on levotonta tuo nukkuminen ja herääkin jo ennen 7.00. - Äiti kyllä haluaisi nukkua pidempään, kun oma uni on todellla katkonaista tuon levottomuuden vuoksi.

Oma huone Koska olette siirtäneet vauvat nukkumaan omaan huoneeseen? Harkitsen tuota, jotta saisin itse nukuttua paremmin ja heräisin vaan kun tytöölä on oikeasti jotain hätänä (nälkä yms...).

Tirppana Paljon onnea tulevasta perheenjäsenestä :flower:

Vilmiina Meilläkin kakka vihreää ja aina ollut. Olen ajatellut sen johtuvan vatsavaivoista (ilmaa vatsassa). Mutta hyvä kuulla, että asian suhteen ei tarvitse olla huolissaan.

Rattaat Koska olette siirtyneet vaunukopasta siihen ratasosaan? Eli koska vauvaan voi pitää hieman istumasasennossa? Kyselen siksi, kun olemme lähdössä tytön kanssa toukokuun puolivälissä Pariisiin ja ajattelin, että rattaissa olisi tytöllä kivempaa kun näkee paremmin. Ikää silloin 5,5kk. Voinko pitää jo silloin istumasennossa (esim. selkänoja n. 45 asteen kulmassa)? Muutenkaan ei enää hereillä viihdy vaunukopassa vaan sitten pitää laittaa esim. kantoreppuun jos ollaan ostoksilla. Kantorepusta tyttö tykkää todella paljon :D Kotonakin hän oleskelee siinä, kun pestään pulloja ja pyykkejä tai imuroidaan. Kun hän näkeekin, että laitan kantoreppua päälle, on hän yhhtä Hangon keksiä :LOL: Kantoreppuna meillä Baby Björn.

Vellit Ollaan syötetty tosiaan iltaisin ja aamuisin riisivelliä, mutta onko kokemuksia maissivellistä? Olisikohan hieman tuhdimpaa?

Fourth giftOletko tehnyt itse soseita vai antanut kaupan valmiita purkkeja? Itse ajattelin aloittaa tekemällä itse ja perunaa ajattelin ensimmäiseksi mauksi. Aiheuttaako yleisestikin vatsavaivoja?

Pääsisäisen jälkeen olisi tarkoitus mennä katsomaan iso-mummia tytön ja mummin kanssa Keski-Suomeen; - tosin automatka (5 tuntia) hioeman jännittää! Kuinkakohan mahtaa turvakaukalossa viihtyä, kun on muutenkin niin waativa seurustelun / touhuilun suteen eikä viihtyisi hetkeäkään paikoillaan :stick: - Pitää varmaan antaa masu täyteen ruokaa ja toivoa, että nukkuisi suurimman osan automatkasta.

Tulispas paljon juttua, - nyt täytyy kiitää oitamaan viihdyttämisvelvollisuuksia!

Aurinkoista keskiviikkoa kaikille!

Mamma2012 ja tytsy 3kk+2vkoa+6pvä
 
Moikka moi!

Aika kiitää tytön kanssa eikä ole ehtinyt kirjoitella. Lukemassa olen kyllä käynyt.

Rytmit: on muuttuneet jonkinverran. Päiväunia on alkanut nukkumaan paremmin ja pidempään- yöunia näyttää sitten verottavan. Tai ainakin herää useammin syömään öisin. No, sen nyt tietää, että rytmit muuttaa muotoaan koko ajan vauva-aikana. Itselle on vaan outoa, kun on alkanu olemaan sitä omaa aikaakin päivisin jopa pari tuntia! Ei oikein osaa mitään tehdä kun koko ajan odottaa, että pian se herää:D Olen nyt katsonut vanhempien lasten vauvavideoita ja suosittelen kyllä kuvailemaan aktiivisesti vauvoja näin vauva-aikana. Kiva sitten myöhemmin katsella:)

Kiinteät: ehkä tuossa kuukauden päästä aloitellaan, silloin tyttö on 5kk. On ne niin isoja jo, kun suurin osa jo syö/maistelee kuin vanhat tekijät!

Ratasosa: Ajattelin ottaa käyttöön jo ennen 6kk ikää. Vähän aikaa tietenkin kerrallaan ja puoli-istuvassa asennossa.

Oma huone: aikaisemmat vauvat siirtyivät tässä 3kk paikkeilla omaan huoneeseen, nyt ei malta siirtää vielä. Eikä oikein ole tilaakaan, joten saapi nukkua meidän makkarissa vielä pitään.

Kääntyminen: yhtään ei vielä käännytä, ei edes kyljelleen. Kun vähän auttaa kyljelle, kierähtää siitä kyllä nopeasti mahalleen. Näyttäisi olevan hieman hitaammin kehittyvää sorttia kuin meidän aikaisemmat vauvat.

Aurinkolasit: julbot tuli tänään postissa ja on ne ihanat mutta kalliit! Täytyy toivoa, että tyttö antaa olla ne päässä...

Itsekseen viihtyminen: on alkanut viihtymään lattialla ja sitterissä ihan hyvin ja saa jotain tehtyäkin kotosalla- laitettua ruokaa, syötyä, pestyä pyykkiä ja laittaa kuivamaan, ihanaa.

Nyt eletään mun mielestä niin ihanaa aikaa, tyttö on hymyileväinen ja viihtyy myös itsekseen. Alkukuukaudethan tyttö oli hirmu "vaativa", sylissä kanneltava, itkuinen jne. Nyt on tosi kiinnostunut ympäristöstään ja nukkuu suhteellisen hyvin. Kesä on tulossa ja voi alkaa ulkoilemaan erilailla kun tyttöä pystyy pitämään pian vaunuissa katselemassa ympäristöä jne:)

Itsekin mietin välillä viime kevättä kuinka piinaavaa se pahoinvointi oli, mikä kesti mulla melkein raskausviikolle 20! Ja ne ensimmäiset ultrat ja rakenneultrat, sikiöseulonnat jne. Huh kun silloin elettiin raskaita ja jännittäviä aikoja! Nyt kun katselee tyttöä, sitä on niin kiitollinen, kun on tuollaisen rakkauspakkauksen saanut elämäänsä:heart:

Tulipas happy-happy-joy-joy-viesti:) Mutta tällä hetkellä ei voisi asiat olla paremmin:)

Aurinkoista päivää!:wave:

-Melanie ja tyttö pian 4kk
 
Ja tsemppiä hevosenkenkä ja muut joilla nukutaan huonosti tällä hetkellä! Meilläkin tosiaan yöt on huonontuneet joten kuulunee ikään. Kyllä ne siitä alkavat nukkua kokonaisia öitä jossain vaiheessa. Ei tietysti paljon lohduta, kun on itse väsynyt kun vauva kukkuu öisin. Pakko vaan yrittää sitten päivällä ottaa tirsat ja malttaa mennä nukkumaan vauvan kanssa samaan aikaan. Meillä on mun mielestä öisin havaittavissa myös sitä läheisyyden kaipuuta eli viereen pitää päästä vaikka ei nyt niin nälkä olisikaan. Vaikka päivällä paljon sylitellään jne, niin varmasti kaikki uuden oppiminen ja kokeminen lisää sitä läheisyyden tarvetta öisin...
 
Hei

Pitkästä aikaa ajattelin yrittää päivittää omia kuulumisia.

Neidistä on tullut iso plikka, nauraa ja hymyilee paljon. Iho- ja vatsavaivojen vuoksi olen nyt ollut viikon maidottomalla ruokavaliolla, vielä ainakin viikko pitäis olla, mielellään kuukausi. Yllättävän vaikea keksiä itselle korvaavia tuotteita raejuuston ja maitorahkan tilalle.

Yöt Neiti edelleen nukkuu tississä kiinni, mutta olen kuiten saanut kohtuullisesti nukuttua. Molemmista lapsista on tullut aamuvirkkuja ja tahtovat herätä viimeistään kello 6, mutta onneksi mies hoitaa aamuvuoron, niin saa itse vielä tunnin verran pötkötellä. Nyt pääsiäislomilla ois tarkoitus kokeilla nukuttamista omaan sänkyyn. Saas nährä kuinka meidän käy :)

Kiinteitä Ei olla vielä aloitettu, eikä aloitetakkaan ennen kuin maidoton kuuri on viety loppuun. Tuttipullosta kun saisin neidin juomaan, niin pääsis tämä äiti helpommin harrastuksiinsa, nyt niistä saapi juosta pää kolmantena jalkana kotia syöttämään neitiä.

mamma2012 En oikein osaa sanoa vellinmääristä, mutta lapsihan saattaa tarvita tankkausta yöllä vielä jopa vuoden iässä, paljon riippuu kuinka aktiivinen lapsi päivisin on. Luulen kyllä, että typysi saa riittävästi velliä, kun kerran tyytyväisenä pullolle nukahtaa.

Inari & Salla kohta 4kk 3vko
 
Kaunista kevätaamua!

Meillä mennään tuttua rataa. Yöllä syödään vielä kahdesti, mikä on ihan normaalia. Tässä iässä ei todellakaan vauvan tarvitse vielä selvitä yöstä ilman ruokaa. Yleensä maidon kulutus vielä lisääntyykin, kun liikkuminen alkaa, mutta kiinteitä ei vielä tule niin paljon.

Samoin unirytmit vaihtelee. Voidaan nukkua kokonaisia öitä, mutta sitten tulee taas yö, jolloin syödään tai heilutaan. Nyt meillä tehdään molempia. Eikka on alkanut harjoitella konttaamista, ja sopivin aika siihen on hänen mielestä yö. Siellä hytkytään sängyssä kontillaan kunnes muksahdetaan kyljelleen tai nenälleen. Kyllä naurattaisi jos ei yöllä väsyttäisi niin armottomasti.

Eikan päivä alkaa n. klo 6 ja yöunille mennään klo 20. Siinä välissä nukutaan yhdet pitkät päiväunet ja muutamia lyhyitä. Kiinteitä menee kolmella aterialla ja lopuilla sitten maitoa.


Rattaat No meillä ei ole mitään kiirettä luopua vielä kopasta. Pääasiassa Eikka vielä nukkuu kun ollaan liikenteessä, joten sen puolesta menee vielä kopassa. Muutaman kauppareissun on ollut hereillä ja silloin olen laskenut kuomua vähän alas niin näkee maisemia. Meillä nuo lapset on vielä niin pienikokoisia, niin tuntuu ratasosa hurjan isolta. Mennään kopalla niin kauan kuin viihtyy selällään. Viimeksi luovuttiin kopasta muistaakseni 7kk iässä.

Oma huone Siinä vaiheessa ovat siirtyneet, kun yöt meneet lähes ilman herätyksiä. Olen sen verran laiska, että helpompi hoitaa heräily, kun on siinä vieressä. Lisäksi helpommin saa nukahtamaan uudelleen, kun ei ehdi möykätä itseään kokonaan hereille. Näin tod.näk. kävisi jos joutuisin raahautumaan naapurihuoneeseen.

Oma napa Mun on täytynyt ottaa itseä niskasta kiinni. Paino oli niin hyvällä mallilla synnytyksen jälkeen. Multahan tippui paino raskausaikana ja tilanne olisi ollut erinomainen. Nyt tämä yleinen härdelli on saanut aikaan sen, että sitä syö milloin sattuu ja mitä tahansa, joten...

Nyt viikon olen ollut tiukkana, ja kannustimena on kaapissa olevat reilun 2 vuoden takaiset työvaatteet. Ei vaan kehtaa mennä hakemaan vaatevarastolta isompia, joten pakko elokuussa mahtua entisiin.

Scala ja Eikka 2 päivää vajaa 5kk
 
Viimeksi muokattu:
Meillä kans menee vielä hyvin kopassa, kun tosiaan nukkuu vielä aina kun rattaisiin laittaa. Kesällä varmaan sitten ratasosaa vaan käytetään kun on jo isompi ja osaa jo istua paremmin.

Oma huone on vielä tytölle tekemättä, eli ihan heti ei siirretä. Kesällä saadaan se varmaan remontoitua ja katotaan sitten miten tehdään. Riippuu varmaan siitäkin, nukkuuko sit yöt miten. Luultavasti vaan koitetaan ahtautua kaikki samaan makkariin vielä silloinkin kun tää uusi vauva syntyy. Tai sit pitäis tyttö jo hyvissä ajoin siirtää omaan huoneeseen, ettei sit tavallaan uuden vauvan alta vaan toista sinne laiteta. Onneksi meillä on tuo kehtokin, niin ei ole tytöllä sitten heti kiirettä siirtyä pinniksestä pois tai että pitäis toinen pinnis ostaa. Tyttö nukkuu vieläkin kehdossa, kun ei vielä kummemmin pyöri tai ylös nouse. Eli jos seuraavakin nukkuis sen 4kk kehdossa olis tyttö jo 1v4kk ja vois varmaan jatkettavaan sänkyyn jo laittaa.

Eilen tytöllä oli tosi paha ilta, huuti tuntitolkulla ilmeisesti yliväsymystään vaan. Sen aikaa oli vaan rauhallisemmin kun miehen kanssa vuorotellen saunassa käytiin. Sylissä välillä rauhottui, mutta jo pienikin asennon muutos sai taas huudon aikaan. Lopulta 23 aikaan nukahti miehen syliin sen verran sikeästi että sai omaan sänkyyn kannettua. Ja tottakai miehellä oli herätys jo 1.30 kun piti töihin mennä. Kun ei tässä talossa hiljaisempaa paikkaa löydy, jos tuo tyttö päättää huutaa niin silloin täällä ei nuku kyllä kukaan. Sen verran kantava ääni on :D No, onneksi mies pääsi jo äsken töistä poiskin, saa sitten kunnon päikkärit ottaa. Tarvis varmaan itekin, senverran katkonaisesti yö meni. Kun itsekin heräs silloin 1.30 ja sit tyttö heräs 5 aikaan syömään ja uudestaan 7 aikaan. Ja ylös heräsi 9 aikoja.

Tirppana ja tyttö kohta 4,5kk
 
soseetite enpä olekaan jaksanut /viitsinyt tehdä noita itse :D niin on kädet täynnä, että siitä on menty mistä aita on matalin ;)
perunaa oon toki antanut joko keitettynä, tai sit kaupan soseina. ilmavaivat tulee kummastakin. nyt taas pidän viikon tauon.

jannu kääntyi eilen itse mahalleen :) ja kun söi, niin just äsken sammui tuohon leikkimatolle :D hehehe

täällä vaihtelee päivät, joskus nää pienet ei nuku yhtä aikaa, mutta tänään näköjään taas... joten öitä nopeesti... pakko oikasta itekin :)

tänään haen taaperolle fillarin, työntöaisalla. päästään helpommin ulkoilemaan, ja jos toiseen käteen ottaisi vauvalle matkarattaat. . .

ite oon ollu jonkinlaisella laihiksella tässä nyt kolmisen viikkoa. kolme kiloa on myös pois. turvotukset myös. odotuksen aiheuttamia jämiä vielä pari kiloa... mutta kiinteytystä tarvittais myös... rattaillen treenailen, ei mulla ole edes mahdollisuuksia muuhun...

oikein mukavaa viikonloppua, pitkää sellaista. nautitaan perheistämme ja pienistämme :)
 
Tirppana huh..on noi nukkumiset teilläkin aika hurjia, kun mies herää töihin tuohon aikaan... Mutta lohduttavaa kuulla, että muutkin käy vuorotellen saunassa :D

vaunut ja koppa tuli ongelma, kun satuin löytää meidän vaunujen käyttöohjeen ja tuli ensimmäisen kerran luettua niitä.. Siinähän olikin, että se vaunujen kantokassi ei kestäkään 9kg painavempaa lasta.. Eikä me olla siitä varmaan ku reilu kilon päässä.. Se on ollut hurjan kätevä kerhossa ja yökylissä kun on voinut poikaa heijata ja nukuttaa siinä. : /

Scala hih, nii onhan se yö ihan parasta aikaa tuohon konttauksen harjoitteluun :D

FG joo, eihän niistä Erikan jutuista ole voinut välttyä.. On kyllä niin pahoja, etten itse kyllä ole halunnut nyt edes lukea niitä. Sillon vuos sitten luin mitä lapselle tehtiin ja itkin silmät päästäni.. Mutta kyllä minä sitä isääkin ihmettelen, miten se on voinut uskoa sitä naista.. Ja voi Luoja toivon ettei se pakkohuostaanotettu vastasyntynyt tulisi ikinä edes tietämään kuka sen äiti on ja mitä se on tehnyt.. Mää tavallaan uskon sitä isää siinä, että se on voinutkin ihan tosissaan uskoa kaikki sen naisen väitteet, että se lapsi olis ne kaikki pahat asiat muka tehnyt. Ja kun olihan se isä yrittänyt puhua asioista ammattilaisten kanssa ja yrittänyt saada apua. Mutta just tuohon samaan viitaten, että kun toiset ihmiset osaavat olla niin vakuuttavia ja toiset niin vietävissä.. :/ Mutta kyllä sen lapsen kohtalo oli jotain niin kauheaa ja kuoleman hetki kaikkea muuta kuin armollinen :ashamed: sotien yhteydessä kun puhutaan ihmisoikeusrikoksista ja kiduttamisesta, niin eikö tuo ollut sitä.. Hyi, että tässä vajoaa taas niin syviin aatoksiin....

Inari tsemppiä teille omaan petiin totuttelemisessa =) Jännät paikat ;) Harmi kun ei vielä pysty lahjomaankaan millään, ei kun siis palkitsemaan ;)

Kiinteistä juu ei meillä enää edes kokeilla.. puoli lusikallistakin kun antaa, nii heti huudetaan..... Mutta eihän sitä vielä tarviikaan. Eilen oli kyllä kiva päivä kun kerhossa oli Martoista joku ruokatäti neuvomassa soseiden tekemistä =) Saatiin ottaa loput pakasterasiassa mukaankin, että vois laittaa pakkaseen, mutta niii...juu.. nooo.. taisin juuri itse syödä lounaaks vauvan sosevarastot :whistle:

Niiiin odotan huomista! No juu, ensinäkin pääsiäinen ja pitkät vapaat miehellä. Mutta mullakin on huomenna vapaapäivä!! Ihan ensimmäineno oma vapaapäivä! = )) Sovin miehen kanssa, että mies hoitaa ihan kokonaan vauvan, muuta kuin että hoidan sit syötöt. Aion niin tehdä kaikkea kivaa, mitä sormet on syyhynny päästä tekemään! Ensinäkin kahden vuoden takaiset hääkuvat ois vieläkin fiksaamatta ja teettämättä, vauvasta ei ole yhtään kuvaa teetetty, kiitoskortit häistä(!) ja ristiäisistä, yks lakana pitäis ommella, ja hiiiiihtämään! Tai lenkille! Ihan iteksee kuulokkeiden kanssa lenkille! :heart: Ja aamun ajattelin aloittaa saunalla! :heart:
Voi olisi se niin ihanaa jos kaikki menis huomenna hyvin. (Aina voi toivoa)

huomista odotellen + poitsu ensi viikolla 5kk !
nyt pesee loput ikkunat = ))
 
Hyvää pääsiäistä kaikille!
Meillä on täällä väsätty vitsoja urakalla, huomiselle virpomisreissulle. Kolme virpojaa lähdössä aamusta sitten virpomaan, esikoinen on virpomisensa virponut=)

Vaunuissameillä vielä nukutaan, toki olen jo hieman katsellut rattaita sillä silmällä et jos kohdalle sopivat osuu niin ostetaan. Mutta yleisesti ottaen vauvat siirtynyt rattaisiin silloin kun vaununkoppa jäänyt ahtaaksi n.puolenvuoden molemmin puolin.

Hampaiden puhkeamisesta muistelin että meillä esikoisella puhkesi kymmenkuisena tokikin, mutta ylä kakkoset ensimmäisinä hampaina. Muilla ollaan menty aika normikaavan mukaan:) Vois taas kuvitella kuolamäärästä, että hampaita tulossa jos ei paremmin tietäis. Paitsi jos tämä veijari saiskin hampaat aiemmin kuin kukaan muu meijän lapsista.

Kiinteitä on näemmä monet jo kerenneet maistelemaan ja jokunen "vanha tekijäkin" löytyy:D Meillä ei vielä olla aloiteltu, yöt on taasen rauhoittuneet silleen, että aamuyöstä vasta tissitellään eka syöttö. Outoa taas että isäntä on kerenny lähteen töihin ennenkuin toinen herää syömään.
Jahas käskyä tulee, pitääpi palailla toisen kerran=)
 
Aurinkoista huhtikuuta kaikille! Huhtikuu on kevätkuukausi vaikka kuinka olisi lunta maassa ja pakkasta ilmassa. Mä olen päättänyt, että nyt on kevät. Toki perjantaille on taas luvattu lumisadetta :) Mutta ei sen luulis kyllä kunnolla enää maahan jäävän.

Kiinteistä Täällä peruna jämäytti tytön mahan ja luulisin sen vuoksi kolmen yön menneen masuvaivoja huudellessa. Eli pidetään taukoa. Bataattia syö ja päärynäsoseen aloitin lauantaina, maistellaan sitä aamuisin kun taas bataattia menee lounasaikaan. Teen molemmat soseet itse ja aion jatkaa itsetehdyillä kunnes ollaan riisin sopivuus kokeiltu: esikoinen oli allerginen riisille ja todella monissa kaupan soseissa on riisitärkkelystä. Eipä me sitä esikoisen vauva-aikaan tajuttu ennenkuin jossain vaiheessa aloin yöhulinat yhdistämään illalla syötyyn riisipuuroon ja sitä kautta jäi kaupan hedelmäsoseet pois. Eipä ne neuvolassa silloin siitä mitään neuvoneet, en mä ollut koskaan edes kuullut, että riisille voi olla allerginen. Että ihan vinkkinä jos jollakulla alkaa samanmoiset hulinat joihin ei syytä oikein ensin löydy. Seuraavaksi meillä kokeillaan varmaan kukkakaalia, saa nähdä millainen irvistys siitä saadaan :)

Rattaista Meillä varmaan siirrytään ratasosaan puolen vuoden kieppeillä niin saa nukkumaan vähän kohoasentoon jos se vaikka auttaisi siihen, ettei tarttis koko aikaa heijata. Nytkin pitää mennä heijaamaan, kohina kuuluu itkuhälyttimestä.
 
joo hyvää pääsiäistä.. ihan joo sellanen "hyvää pääsiäistä" olo kun polkupyörä varastettiin oven pielestä.. Ompas tosi kiva olo kun tietää, että joku on käynyt hiippailemassa meidän keittiön ikkunan alla. Asutaan kuitenkin tämmösessä rauhallisessa rivitaloyhtiössä. Ja meillä on tuossa ulko-ovellakin tollanen pensasaidattu terassi ja siihen on joku tullu.. Ja täällä sitten pitäisi uskaltaa vauvaa nukuttaa.. ? ja yksin nukkua kun mies on reissussa. Meillä ei kesälläkään saa makuuhuoneesta ikkunaa auki, vaan pitää pitää alakerrassa terassille menevää ovea auki jos on liian kuuma. (tämmönen rinne tontti, ylä- ja alakerta molemmat maan tasassa).
 

Yhteistyössä