Luterilaisen kirkon plussat ja miinukset

emamunaus
Jos uskoo raamatun olevan jumalan sanaa, kannattaisi siihen tutustua alkuperäisenä, ei käännöksen käännöksen editoituna versiona. Eli nyt kiireen vilkkaa opiskelemaan hebreaa, arameaa ja kreikkaa, Echo!

http://www.greekbible.com/

Kiitos!
Olipa hyvä esitys(y)
Nyt tarvis opetella viiniköynnösten leikkaus, mutta leikkaan ne vasta uuden kuun jälkeen ens viikolla. Kellariin ovat menossa... Ihan liian lämmintä on nyt niille ulkona ja kuistissa...
Onko Raamatussa sellaista kohtaa, missä kerrotaan rypäleiden kasvatuksesta?
 
emamunaus
??? Luepa kaikki Raamattu-ketjut mihin olen kirjoittanut. Mulla vilisee siellä satoja Raamatun-lauseita.
Muistan ulkomuistista satoja, tuhansia jakeita Raamatusta, en poikkea siinä asiassa muista uskovista.
Mutta tässä yksi, omistettu ihan sulle. :love:
San.24:4
Älä vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettet olisi hänen kaltaisensa sinäkin.
Löysin sattumalta lestadiolaisten keskustelupalstan, missä on monenmoisia sääntöjä. En tiedä niistä, mutta mun mielestä he ovat aina käyttäneet hyväkseen ev. luterilaisten rakennuksia ym, vaikka muodostavat ihan oman lahkonsa. Neurologi Jorma Palon mielestä se täyttää rodun määritelmän kriteerit siksi, kun he eivät lisäänny muu-uskoisten kanssa. Onko joku muuttunut tuosta - varmaan 30 vuotta sitten sanonut niin(n)
 
lesta
Löysin sattumalta lestadiolaisten keskustelupalstan, missä on monenmoisia sääntöjä. En tiedä niistä, mutta mun mielestä he ovat aina käyttäneet hyväkseen ev. luterilaisten rakennuksia ym, vaikka muodostavat ihan oman lahkonsa. Neurologi Jorma Palon mielestä se täyttää rodun määritelmän kriteerit siksi, kun he eivät lisäänny muu-uskoisten kanssa. Onko joku muuttunut tuosta - varmaan 30 vuotta sitten sanonut niin(n)
Lestoilla on kyllä omat kokoontumispaikkansa mutta saattavat käydä myös lutikoiden kirkossa jos saarnavuorossa on heikäläisten pappi.
 
vierailija
"Näköala ylhäältä 1320 metrin korkeudesta on huikaiseva. Idässä on Petran arkeologinen puisto. Pohjoisessa avautuu muinaisen tulivuoren mustanpuhuva kraatteri. Lännessä ja luoteessa näkyy Arabilaakso (Wadi Araba) ja Israelin puolella Negevin autiomaa sekä karavaanireitti Egyptiin ja Siinain niemimaalle. Luoteessa ja etelässä vuoren rinteiden ja lähiympäristön nopea yleiskartoitus paljasti yllättäen lisäksi Lähi-idälle tyypillisen, ja samalla ehkä parhaan esimerkin, vuoristoseudun laajoista maanviljelysalueista. Se on ollut käytössä myöhäiskivikaudelta aina meidän päiviimme asti ehkä kymmenenkin tuhatta vuotta samoilla muuttumattomilla menetelmillä. Koneita ei vuoristoon voi kuljettaa. Kaikki työt on tehty ihmiskäsin ja eläinvoimaa käyttämällä. Vuorten solat on padottu toisiaan seuraavilla patolaitteilla. Lähelle huippuja on kaivettu vesisäiliöitä. Talven aikana sadeveden ja lumen sulamisveden ei anneta vapaasti virrata hyökyaaltona alas laaksoon, vaan osa siitä varastoidaan ylös säiliöihin ja osa lasketaan asteittain padolta toiselle yhä alemmas. Ylhäällä viileässä olevat luolasäiliöt pitävät veden juomakelpoisena. Alempana padot levittävät veden laajalle vuorten rinteille ja estävän irtaimen maan huuhtoutumisen laaksoon. Sadekauden jälkeen vehnä kylvetään patojen yläpuolelle muodostuneeseen lietteeseen ja terassipeltoja kastellaan kuivana kautena ylhäällä olevista säiliöistä laskettavalla vedellä. Alemmille huipuille tuulisille paikoille kallioperustalle on rakennettu tai pelkästään tasoitettu puimatantereita, jossa sadonkorjuun aikana jyvät erotettiin akanoista. Siellä täällä näkyi vartiotornien raunioita, mutta ei asumuksia. Puimatantereiden ja vartiotornien ympäriltä löytyneet kiviesineet ja keramiikka kertoivat toiminnan jatkuneen tuhansia vuosia. Nyt padot ovat rikki, mutta paikalliset Bdul-heimon puolibeduiinit kertovat isiensä vielä korjanneen murtuneita patoja, huoltaneen vesisäiliöitä ja viljelleen patopenkereitä..."
Mikä tulivuori tuo olikaan ja milloin se on purkautunut?
 
vierailija
Niin...kirkon väen on hankala sanoa turvapaikanhakijoille "ei", koska sitten saisivat noottia siitä. Mutta voisivat katsoa mitä uskontokuntaa tänne olisivat avosylin ottamassa.

Tai sitten jokainen irakki/syyrialainen pitäisi viedä voimalliseen evankeliointikokoukseen...:whistle:
Opus dei ja ''tapaus'' Ilyas kahn. Järjestön jäsenmäärä lienee kasvanut tässä viime aikoina. Lieneekö seurausta maailmanmenosta vaiko puhdasta sattumaan. Varmaan sattumaa eivät ihmiset sentään niin vauhkoina jo ole.
 
vierailija
vierailija
Uskossa ei voi olla lukematta Raamattua. Sitähän sinä et tiedä etkä näe, mitä se suhde Jumalaan ihmiselle sisäisesti antaa. Kannattaa lukea Katekismusta, niin selviää, mitä luterilainen uskonto on. - Tosin piispana voi olla, vaikkei lähetyskäskyä noudata tai pidä arvossa.
Se lähetyskäsky voi olla alunperin vaikkapa linnuille tarkoitettu
 

Yhteistyössä