Luppis&Krisu&Piija

Seuraavaksi jotain ihan muuta pohdintaa kuin allergiaa tms. Toivottavasti jaksatte lukea ja kommentoida (Kaikki, jotka sattuvat tämän lukemaan).

Olen tässä muutaman päivänä lukenut Anna Wahlgrenin Lapsikirjaa ( ja kiitos, oliko se nyt ahmutar tsempistä, en ole vielä pudonnut suohon) ja muutama kysymys on jäänyt vähän vaivaamaan....
*Annatteko ruokaa tai maitoa tiettyyn aikaan vai silloin kun teistä tuntuu että lapsella on nälkä?
*Jos syötätte vasta kun tuntuu siltä että lapsella on nälkä, annatteko ennenkuin alkaa huutaa/kitistä?
*Kun sopiva korvike on löytynyt, temppuileeko vauva syömisen kanssa? Siis jos on selvästi nälkä mutta alkaa esim. 50 ml:n jälkeen punkea pystyyn, häsää muuta jne.?
*Mihin aikaan tarjoatte kiinteitä? Annatteko maitoa ensin?
*Mitenkäs unet? Yöuni ja päikkärit? Aina samaan aikaan vai odotatteko että tulee väsymisen merkkejä? Nukutatteko uudestaan jos tuntuu heräävän kesken unien päivällä?

Meillä on vähän ongelmia päivärytmin kanssa..välillä menee ihan hyvin ja välillä taas ei tosiaankaan.. Tällä hetkellä rytmi on tämä:

Aamulla aamumaito klo 5-7 tai klo 5 ja 7.30 eli yleensä syö kaksi kertaa aamusta ennenkuin noustaan ylös. Yritän välttää ennen klo 7 nousemista, harvoin kyllä herääkään aikaisemmin (otan viereen nukkumaan, jos meinaa nousta jo klo 5-6).
Maitoa klo 9. Joskus nukahtaa jo tässä vaiheessa, jos on herännyt esim. klo 6, muutoin nukahtaa n. 2 h heräämisestä. Nukkuu 0,5-1 h. ONGELMA: ei herää unilta pirteänä.
Lounas klo 11-12, riippuu vähän siitä, paljonko nukkunut aamulla ja onko nälkäisen oloinen, miten on aamulla syönyt jne. ONGELMA: saan harvoin syömään kiinteitä tähän aikaan. Jos annan liian aikaisin, ei selvästikään ole nälkä kun maitoakaan ei mene, jos menee liian myöhään, on niin väsynyt ettei jaksa.
Päiväunet klo 13-14, joita ennen vähän maitoa. Nukkuu tunnin, sitten saa alkaa uudestaan heijaamaan, jolloin nukkuu yht. 1,5-2 h. Kun herää, ei yleensä suostu syömään tässä vaiheessa. Tarjoan kyllä, jos kitisee tms.
Maitoa n. klo 16-17 ONGELMA: on selvästi nälkä muttei rauhoitu syömään.
Klo 17-18 päivällinen, jolloin yleensä syö ihan ok, tunnin päästä siitä haluaa maitoa. Ottaa usein puolentunnin unet tässä vaiheessa, joko ennen tai jälkeen ruuan.
Klo 20-21 iltamaito
Klo 21 nukkumaan, nukahtaa viim. klo 21.30.
Yösyöttö klo 2,3 tai 4.

Ongelma on siis se, että syö vähän ja kitisee kohta taas. En oikein osaa olla antamatta maitoa, jos vaikuttaa nälkäiseltä. Haluaisin meille selkeän päivärytmin, yö on ihan ok (yön pituus ja nukkuminen yöllä jne.). Jotenkin tuntuu, että varmaan söisikin paremmin, jos söisi kunnolla kerralla eikä aina vaan 50-80 ml/kerta (paitsi yöllä ja illalla syö enemmän).
Muutenkin on päiviä, jolloin mikään ei tunnu olevan hyvin. Kitisee vaan sylissä ja lattialla. Ei ole oikein pirteä mutta ei suostu nukkumaankaan.. onko joku ikä vai mikä? Vatsa ei kyllä mielestäni vaivaa eikä varsinaisesti kieltäydy syömästä tai syömisessä ei ole vikaa (ei henkeenvetämistä, välihuutoja, yskimistä tms.).

Niin, ja lisään vielä että toissa viikolla (vai millon se nyt oli, en viitsi hakea päiväkirjaa) meillä oli ihan ok rytmi kun söi 7-8 kertaa/vrk ja söi kiinteitäkin paremmin. Onko se vaan niin että joku mättää ruuissa vai mikä.. Hampaita ei vielä ole eikä näytä nousevankaan.

Ehdottakaa jotain. :flower:

Toinen juttu vielä: mitä te teette lastenne kanssa päivällä? Mä yritän ajan kuluksi tehdä kotitöitä (ei muuten tartteis) kun poika tuntuu mielellään seuraavan mun touhuja (välillä kantorepussa) ja sitten yritän saada viihtymään välillä lattialla huonolla menestyksellä. Koko päivää en jaksa leikittääkään.. :| Jos en ole aktiiviesti sen kanssa, alkaa kitistä ts. jos vaikka surffaan netissä ja on sylissä tai lattialla niin alkaa protestoida :whistle: Tuntuu vaan siltä että suurimman osan päivää kanniskelen poikaa ympäri kämppää.. :headwall:
 
Kiinteitä meillä yritän antaa suurin piirtein samoihin aikoihin; edelleenkään ei mene kun lounas ja päivällinen. Korviketta annan sitten tilanteen mukaan, miten tuntuu neitiä nälättävän/janottavan.
Neiti häsää joskus ihan toden teolla korvikkeen kanssa, katselee maailmaan yms. Jatkan niin kauan kun juomaa menee. Pudistaa päätään sit kun ei enää halua pulloa suuhun ja sit lopetan suosiolla. Aina ei mene koko satsia, kun ei tuo osaa kertoa kitiseekö nälkää/janoa vai jotain muuta...
Kiinteiden aikaan annan aina kiinteän ensin. Nykyään ei välttämättä juo maitoa heti, vaan vasta n tunnin kuluttua syömisestä. Joskus juo 40ml hetikin.
Unet onkin sitten monimutkaisempi juttu :eek: Eli neiti nukkuu n 3 päikkärit, mutta ei tosiaankaan mitenkään samoihin aikoihin... ja ne on semmosia puolen tunnin pätkiä, joskus 1,5h hyvässä tapauksessa. Laitan nukkumaan kun selvästi väsyttää, muuten alkaa vaan kiukuttelu... Yleensä on väsynyt 2-3h hereilläolon jälkeen. Päiväunilta jos herää kesken, ei unen jatkaminen useinkaan enää onnistu... :(

Selkeän päivärytmin seuraamista neuvottiin neuvolasta, kun kerroin, että nukkuu päiväunet miten sattuu ja yölläkin levottomasti. No, rytmitys ei auttanut päiväuniin, yöuniin ehkä (tai mistä tiedän mikä siihen vaikutti...)
Joskus meilläkin on ongelmana kiinteiden aikaan, ettei ole tarpeeksi nälkä. Tai on tosiaan niin nälkä, ettei jaksa mutustella kiinteää... Jotenkin ton pirpanan nälän asteesta on vielä niin hiton vaikea ottaa selvää.
Samoin tuota kitinää esiintyy meilläkin. Ja äidin tyttö on toisinaan niin vahvasti, että missään muualla ei ole hyvä kun mamman sylissä... Neiti ei vielä liiku itse, joten uskon, että on turhautunutkin välillä. Ja toivon, että väsyy sit enemmän kun oppii liikkumaan ja kenties nukkuis taas paremmin päiväunia....

Päivät on toisinaan tosi pitkiä kun neitiä pitäis viihdyttää koko ajan. Mäkin otan hänet mukaan aina kun teen jotain, että näkee koko ajan mitä tapahtuu. Ja sit ollaan lattialla ja "leikitään". Tai sit mä katon telkkaria ja neiti leikkii.... Ja tietty käydään lenkillä ja kaupassa jne. jne..
Meidän neitiä on kanssa saanut kannella syntymästä asti ja homma sen kun vaan jatkuu....

Ei tässä tainut olla paljon vastauksia, muuta kun että samassa suossa tarvotaan...
 
Moikka! Sori kun tuppaudut keskelle teidän ketjua, mutta ajattelin tämän olevan nopein keino tavoittaa Luppis..

Kerroit, että tekin aloititte kiinteät bataatilla - huonolla menestyksellä loppujen lopuksi. Meidän poika on nyt kahden viikon ajan syönyt bataattia, ja joka kerralla alkaa pistää suuta kiinni yhä aikaisemmin ruokailun aloituksesta (saan kuitenkin yleensä syötettyä sen 3 rkl:n annoksen loppuun). Tänään sitten posket lehahtivat punaisiksi, eikä puna laskenut illan aikana. Tosin posket olivat pikkaisen punertavat jo ennen bataatin antoa, kun nukkui partsilla ja kasvot olivat poikkeuksellisesti aurinkoon päin (aurinko saattoi päästä harson läpi kasvoille).

Mietin tässä, että mien tuo lehahdus voi tulla vasta nyt kahden viikon jälkeen? Kuinka pian bataatin aloituksesta teillä lehahti? Ootko/oletteko koskaan kuulleet, että ei kannata liian kauan syöttää samaa ruoka-ainetta?
 
piija: Samanlaista taitaa teilläkin olla.

krisu: Miten ihmeessä olet saanut teidän tytyn syömään niin harvoin? Eikös teillä syödä vaan 5 kertaa vuorokaudessa?

ahmutar: Tuolla toisessa ketjussa oli soijasta juttua..meillä soija alotettiin nyt 6 kk iässä ja mua kieltämättä hirvittää, sopiiko vai allergisoituuko.. mikähän on todennäköisyys? Nyt juonut kohta kolme viikkoa pelkkää NutriSoijaa. Ajattelin että jos kaksi kuukautta päästään sillä, niin hyvä.

Äitioppilas: Meillä lehahtelu alkoi muistaakseni alle viikossa ja stopin bataatille teki reilun viikon jälkeen. Nyt meillä on sitä taas ohjelmassa kerran viikossa (viimeksi eilen) ja ei ainakaan vielä mitään kummempaa ole tullut. Posket vähän punoitti, ei muuta. Ja söi sitä desin. Allergialääkärin mukaan lehahtelu ei haittaa kunhan on aamulla poissa eikä muita oireita tule. Itse en olisi sitä halunnut uudestaan kokeiltavaksi mutta lekuri oli sitä mieltä että toisen maidon kanssa voi olla eri juttu ja siksi nyt kaikki jo NANnin aikana kokeillut testataan uudestaan (nyt menee NutriSoija maitona). Meillä saattaa olla ongelmana se, että samaa ruokaa ei voi antaa liian usein ja siksi lekuri ehdottikin meille rotaatiota. Siinä yhtä, etenkin uutta ruokaa syödään kerran viikossa ja varmoja sopivia joka toinen päivä. Rotaatio on ymmärtääkseni yleisnimitys tällaiselle ruokailumallille, erilaisia versioita siitä siis olemassa (eri lääkäreillä eri ohjeet jne.). Eli osa allergisista syö vaan muutamaa sopivaa lajia koko ajan ja osa sitten usemapaa mutta yhtä lajia sitten harvemmin. Riippuu, millainen on kuvio tuossa allergisoitumisessa.

Tähän ketjuun saavat kyllä kirjoittaa kaikki eli tervetuloa! Otsikko vaan on tuollainen kun ei muutakaan keksitty ja meillä kolmella on suht samanikäiset lapset ja samansuuntaiset ongelmat.
 
Äitioppilas: Mekin alotettiin aikanaan bataatilla, mut oireet tuli vasta 2 vkon jälkeen... Eli posket alko punottaa ja neiti kieltäyty syömästä. Sit oli taukoa ja annoin uudestaan, niin tuli limanen kakka.

Mekin varmaan joudutaan tohon rotaatioon. Ei tästä muuten oikeesti tule mitään, kun taas ollaan pelkällä kukkakaalilla. Aina kun päästään askel eteenpäin, joudutaan meneen 2 taaksepäin... :(
No, meil on lääkäri vasta heinäkuussa, mut jos ei tilanne ala rauhottua, täytynee varata soittoaika.

 
no niin..josko sitä nytten kerkeis hieman rustaamaan meidän päivärytmejä :D
Aamulla heräillään 7-7.30. Aamulla pelkkä maito noin 140ml 7.30-8 välil.
8.30-9.00 ollaan jo valmiita aamu-unille..rupee volyymi taso sen verta nousee,että laitan sänkyyn ja usein sinne sammahtaakin..joskus pientä taistelu ja tutitusta,mutta viimeistään 15min jälkeen nukkuu. Ja nukkuu vaihtelevasti 30min-1,5h.
10.30-11 tarjoillaan sitten lunch,joka on kasvissosetta ja päälle maitoo 80-140ml.
Seuraavat unet sitten riippukin siitä,että miten aamulla nukuttiin. Usein lähetään kaupassa tai lenkillä käymään 11.30 jälkeen ja sitten siinä jossain vaiheessa neiti aina nukahtaa ja heräilee kun kotiin tullaan eli nukkuu maks.tunnin,mutta usein vaan ehkä 30-45min.
Noin klo.14 on sitten välipalan aika..hetelmäsosetta ja päälle taas maitoo 80-140ml.
Viimoset päikkärit nukutaan sitten joskus klo.15-17 välil yleensä ja 1h-1,5h kestoltaan normaalisti.
Klo.17 aikoihin päivällinen joka sisältää liha/kasvissosetta ja taas sen 80-140ml maitoo.
Iltatoimet alotellaan siinä klo.19 jälkeen ja iltamaito 19.30-20 välil ja sitä menee reilu 200ml.
Unten mailla ollaan klo.20 mennessä normaalisti. Yöt nukutaan ilman syömisiä,mutta jonkin verran tutitusta tai mahalta selälle kääntämistä joutuu tekee.

Näin menee meidän ihanteellinen päivä,mutta TIETYSTI kyläilyt,neuvolat yms. sotkee kuvioita.
Mutta 3kertaa nukutaan päikkärit ja 5kertaa syödään.
Noi ruokailut vaan jotenki loksahti paikoilleen ton syömis takkuilun ja maitorumban aikana/jälkeen. Nykyään siis neiti ei juurikaan ala itkemään nälkää,vaan annetaan vaan aina sapuskaa noihin aikoihin ja aina oikeestaan on maistunu. Mutta tietysti jos ei maistu niin tarjotaan myöhemmin. ja jos vaikuttaa nälkäseltä useemmin,aikasemmin tms. niin tietenkin syötetään :D mutta ainakin tällä hetkellä tämä rytmi näyttää neidille sopivan.

mitä teen tytön kanssa? On aihe mitä usein itsekin pohdin :eek:
Tuntuu ihan siltä että liian vähän seurustelen neidin kanssa :ashamed: Päivisin tietysti neiti kattelee kun kotihommia teen,"leikitään" lattialla,käydään kyläilemässä,kaupoilla...Mutta välillä kyllä rupee ideat loppumaan :headwall:
Onneks tuo tyttö viihtyy hyvin myös aivan yksin ja varsinkin nyt kun on oppinut ryömimään niin tutkittavaa löytyy :D ja äiti juoksee perässä,kun koiran luu tai kengät löytyy suusta :whistle:

Muuten meidän tilanteesta...
Eli tällä hetkellä menee kiinteistä bataatti,parsakaali,maissi,kana,aprikoosi ja mustikka-vadelmasose. Täysin varma en ole minkään sopivuudesta :kieh: pientä poskien punotusta löytyy,mutta ei kyllä oikeestaan muuta..eli..voisko olettaa,että nämä nyt sitten käyvät? pulauttelua joinain päivinä enempi ja joinain vähempi. En ole sitäkään osannut mihinkään kiinteeseen yhdistää?!? Tuntuu,että hulluks tulee tän homman kans,kun kokajan tarkkailee ja tutkii tuota tyttöä,että josko nyt jotain oiretta tullut jne. |O

nyt täytyy mennä..tulen taas kertomaan lisää,kun kerkiän :wave:
 
Sitä mun piti vielä sanoo noista kiinteistä,että tuolle tytölle rupes ihan yht´äkkiä ne maistumaan. Mä kun olin jo ihan epätoivon partaalla,mutta sitten eräänä kauniina päivänä neidille vaan ruoka maistu :) Nykyään menee noin purkillinen hedelmäsosetta ja ehkä joku 10jääpalaa kasvista+1tl kanaa päivässä. Ei nyt mikään suur syömäri ole,mutta äiti on tyytyväinen kaiken tän rumban jälkeen :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja Luppis:
ahmutar: Tuolla toisessa ketjussa oli soijasta juttua..meillä soija alotettiin nyt 6 kk iässä ja mua kieltämättä hirvittää, sopiiko vai allergisoituuko.. mikähän on todennäköisyys? Nyt juonut kohta kolme viikkoa pelkkää NutriSoijaa. Ajattelin että jos kaksi kuukautta päästään sillä, niin hyvä.
Mitään todennäköisyyslukuja minulla ei ole tarkkaan kertoa. Lääkäri kertoi, että soijamaito sopii ja säilyy myös pysyvästi sopivana korvikkeena _todennäköisemmin_ lähempänä 1-vuotiaille kuin alle 6 kk ja noin puolivuotiaille. Elikkä ikä avittaa soijamaidon sopivuutta. Soijalle on myös tyypillistä, että allergisoituminen voi tapahtua vasta kuukausienkin päästä. Varsinkin selvästi alle 1 vuotiaille voi käydä niin. Mutta kuitenkin ei pidä etukäteen maalailla piruja seinille ja odottaa allergisoitumista. Toivotaan parasta teille!
 
Alkuperäinen kirjoittaja krisu:
Eli tällä hetkellä menee kiinteistä bataatti,parsakaali,maissi,kana,aprikoosi ja mustikka-vadelmasose. Täysin varma en ole minkään sopivuudesta :kieh: pientä poskien punotusta löytyy,mutta ei kyllä oikeestaan muuta..eli..voisko olettaa,että nämä nyt sitten käyvät? pulauttelua joinain päivinä enempi ja joinain vähempi. En ole sitäkään osannut mihinkään kiinteeseen yhdistää?!? Tuntuu,että hulluks tulee tän homman kans,kun kokajan tarkkailee ja tutkii tuota tyttöä,että josko nyt jotain oiretta tullut jne. |O
Kuulostaa hyvältä! Jos lapsi on tyytyväinen olotilaansa, nukkuu hyvin yms., niin kyllä tuo näyttäisi siltä että sapuskat ovat sopivat. Pienet poskien punoitukset ovat ok, jos oireet ei siitä kasva. Kannattaa pitää pieni tauko välillä kokeiluissa, niin näet itsekin että oireet eivät kasva. Samalla lapsen elimistökin saa tottua kiinteisiin kokeiluvapaan tauon aikana.

 
jonnakar ja muut joilla usemapia lapsia: Oletteko jotenkin hakeneet jossain vaiheessa päivärytmiä tietoisesti vai menneet lapsen tahtisesti koko ajan?

Toinen kyssäri kaikille: Onko teillä muita lapsia kuin nämä, joista täällä nyt kirjoittelette? Tuli vaan mieleen...olen jotenkin olettanut että muillakin vaan yks kun en oo muista lukenut :ashamed:
 
Meillä on tämä poika ainoa. Juuri tällä hetkellä ei ole suunnitelmissa kakkosta mutta tulevaisuudesta en tiedä ;)

Rytmeistä. Me alettiin noin 3 viikon edessä tekemään selkeitä iltarutiineja yöunille nukahtamiseen ja päivä-yö -eron vahvistumiseen. Kiinteiden aloittamisen myötä ruokailurytmi alkoi jonkun verran rytmittää päivää. Rytmitys oli ja on yhä sellainen löysähkö 5 aterian rytmi "noin" kellonaikoineen mutta kyllä sellainen on. Päivän ruokaaikatauluihin vaikuttaa jonkun verran kuinka pitkät päiväunet, menot yms. Aluksi kun kiinteitä syötiin, meni aika pitkään niin että toisinaan korvike juotiin kiinteiden yhteydessä ja toisinaan erillisenä aikana. Jossain vaiheessa (en enää muista milloin) korviketta alettiin juoda kiinteiden yhteydessä, juuri ennen kiinteitä. Ainoastaan iltapullo juodaan puuron jälkeen. Pitkään meni myös toisinaan ylimääräisiä ns. "välipulloja" korviketta aterioiden välissä, ihan nälkään. Nyt niitä on tosi harvoin, kun syödään kunnolla kiinteitä.

Päiväunien rytmiin ja lapsen levollisen ja hyvän olotilan löytymiseen auttoi meillä vasta kun maitoallergia saatiin kuriin Neocatella ja aloitettiin Losec Mups. Sitä ennen päikkärit olivat tosi pätkittäisiä ja huonoja ja muutenkin päivisin poika oli usein tyytymätön ja kanniskeltavissa paljon.
 
Mä nyt olen tota rytmiasiaa täällä pohtinut pääni puhki ja tullut siihen tulokseen että tämmösellä lapsella, jolla on allergioita ja ruuat ei ole kunnossa, ei kovin rankkaa rytmitystä voi yhtäkkiä tehdä. Kiinteitä ei mene kuin se kaksi kertaa päivässä ja en usko että niillä pelkästään saan rytmin kasaan. Noita unia koitan nyt saada parempaan kuosiin - yöt siis menee hyvin - viime yönä söi ekan kerran klo 5, mikä on oikeestaan meillä jo se aamumaito (norm. klo 6). Lähdetään huomenna reissuun ja siellä koetan vaan jotenkin selvitä. Mutta ensi viikolla kun mummo on apuna, yritän noita päiväunien muokkausta. On vaan vähän hankala kun on varmaan kolme kuukautta aloittanut ne pitkät päikkärit klo 12.30-13.30 ja se on vähän huono aika kun herää niiltä sitten viim. klo 15 ja ei sitten jaksa ilman iltatorkkuja tonne klo 20-21 saakka. :| Ja aamu-unet on nyt viime aikoina olleet tooosi heikossa siis vaan 10-20 minuuttia, eilen ei sitäkään. Kahdet päikkärit yrittäisin saada aikatauluun (nykyisin kolmet ja taitaa olla liikaa, jäävät niin pätkiksi), saas nähdä, miten onnistuu....
 
Lisäys: yö-päivärytmi löytyi meillä tosi aikaseen, ihan heti itseasiassa sitä alettiin muokkaamaan. Ei niinkään syömisillä vaan aktiviteetin ja seurustelun määrällä.

krisu: Paljonko toi teidän 10 jääpalaa suunnilleen on? Siis 1 dl vai enemmän?
 
Alkuperäinen kirjoittaja Luppis:
krisu: Paljonko toi teidän 10 jääpalaa suunnilleen on? Siis 1 dl vai enemmän?
Mä en oikeen tiiä :ashamed: yli piltti purkillinen nyt kummiski..eli yli desin?! Ja tuo määrä siis menee kahdella ruokailulla.

Meillä nyt 2 viimestä päivää pulauteltu oikeen urakalla :/ .
Maissi alotettiin muutama päivä sitten ja jätetään se nyt sit pois,josko se aiheuttais ton pulauttelun?! Tai sitten kana? sitä syöty puoltoista viikkoa.
Tai sitten tuo prepulsid annostus liian pieni,kun sitä annetaan 6kg painavan annostus ja neiti painaa nyt 8kg.
Voiko hampaiden tulo aiheuttaa pulauttelua? Kun eka hammas puhkes just pari päivää sitten ja toinen näyttäs tulevan... :eek: :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja Luppis:
Mä nyt olen tota rytmiasiaa täällä pohtinut pääni puhki ja tullut siihen tulokseen että tämmösellä lapsella, jolla on allergioita ja ruuat ei ole kunnossa, ei kovin rankkaa rytmitystä voi yhtäkkiä tehdä.
Olen tässä sun kanssa ihan samaa mieltä. Allergioista oireilevan lapsen kanssa mennään siten kuin lapselle on parasta juuri sillä hetkellä eikä ulkoa päin otetun "rytmitysmallin" mukaan.

Jos lapsi pystyy syömään ja juomaan pieniä määriä kerrallaan ja usein, niin sitten mennään niin ja syötetään ja juotetaan nälän tullessa. Jos lapsi ei pysty nukkumaan pitkiä päikkäreitä, ei häntä jätetä sänkyyn/rattaisiin itkemään ja heijata rattaita yms. vaan otetaan syliin. Itku on kyllä silloin jotain erilaista ja pahemman kuuloista kuin "pieni nukahtamisvaikeus". Joskus allergiattomien lasten vanhempien on ehkä vaikea ymmärtää, että rytmityksillä ja nukuttamiskikoilla allergioista oireilevassa vaiheessa olevaa lasta ei voida hoitaa.

Luppis: kyllä varmaan tiedät mitä tarkoitan. :hug: Parhaiten mä selvisin meidän pahimman vaiheen aikana kuuntelemalla lasta ja itseäni ja toimimalla lapsen mahdollisimman hyvän olotilan hyväksi niillä keinoilla joita silloin oli käytettävissä. Se tarkoitti sitten sitä itkuisen lapsen kanniskelua yms. Näin jälkeenkin päin katsoen tuo näkökulma tuntuu yhä hyvältä, vaikka aika oli tosi raskastakin. Uskon että teilläkin vielä koittaa ne paremmat ajat.
 
Luppis mäkin olen samoilla linjoilla sun ja ahmuttaren kanssa tuossa rytmityksessä..
Näissä allergia asioissa kannattaa mennä lapsen mukaisesti. Meillä nyt vaan käynyt jostain syystä niin hyvä tuuri että tälläinen rytmi löytynyt. Jaksamista sinne teille :hug:
Kyllä se siitä vielä lähtee sujumaan :heart:
 
Lisäystä vielä... Nyt kun on tuo 1-vuotias veitikka, joka hyväntuulisena puuhastelee ja on perustaltaan oikein valoisa luonne, niin tuntuu tosiaankin oikealta ratkaisulta että silloin aikoinaan kanniskeli lasta ja teki niin kuin silloin parhaaksi näki lapsen silloisen olotilan kannalta. Nyt huomaa, että pahakaan allergiaoireiluaika ei ole jättänyt henkisiä arpia lapseen vaan perusluottamus hyvään elämässä on säilynyt vaikeista ajoista huolimatta.

Niin ja vielä... niin kauan kun lapsi osaa itkeä ja näyttää näin myös pahan olonsa, hän on ihan normaali ja vanhempiensa (tai muiden lasta hoitavien) hoivaan ja tukeen luottava kuten kuuluukin olla. Tämä menee jo tosi "off topic" mutta olen lukenut, että esim. huostaanotetuissa ja ulkomailta adoptoiduissa lapsissa saattaa olla sitä, että he eivät itke ollenkaan, mikä kertoo siitä että itkuun ei ole vastattu käytännössä ollenkaan. Lopulta lapsi lopettaa itkemisen ja "tyytyy" siihen että hänen tarpeisiinsa ei vastata.
 
Kiitos teille.

Samaa olen ahmutar mäkin kuullut/lukenut tosta itkemättömyydestä. Meillä on perhepiirissä noita lastenkodissa töissä olevia ja sydäntä ihan särkee kun esim. 6 kk ikäsiä tulee sinne huostaanotettuina.. ja ovat perustyytyväisiä tai pareminkin ylityytyväisiä vaika kehitys laahaa todella pahasti perässä. Ei tästä nyt sen enempää. Mä yritän sulkee kaikki tälläset jutut pois kun tulee vaan niin paha mieli. Katoitteko muuten yhden järkyttävän dokumentin jokin aika sitten, jossa oli vauvojen hyväksikäytöstä? Mä vahingossa katoin alusta 5 min ja vieläkin vääntää sisuskalut nurin kun ohjelman muistan. Mutta siis ei enempää tästä aiheesta.
 
Lyhyesti tohon rytmi hommaan meidän kokemuksia. Meillä niin kauan kun oireilua oli päällä, ei ollut mitään toivoakaan mistään rytmeistä. Lapsihan heräsi milloin sattui ja nukahti jos nukahti. Kun tytsy oli oireeton, alkoi rytmiä muodostua ihan itsestään. Mä en ole koskaan siitä jaksanut ottaa niin stressiä, kun sitä tahtoi tulla muutenkin. Meillä tietty rytmi tuli lähinnä unista ei niinkään aterioista. Meillä alettiin vasta jokunen aika sitten syödä neljä-viisi ateriaa päivässä. Puolentoista vuoden ikäisenä syötiin kolmesti kiinteitä ja muut välit korviketta. Rytmi oli lähinnä sitä, että herättiin aamulla esim. 8.00 ja syötiin. Sitten aikaan x esim 10.30 pulloa ja nukkumaan ekat unet ja sen jälkeen kiinteää kun herää. Sitten iltapäivällä pullon kanssa uusille torkuille ja pulloa kun herää. Illalla samaan aikaan aika iltaruokaa ja pesut ja nukkumaan.

Nyt "vanhempana" nukkuu yhdet pitkät unet päivällä, muuten mennään entiseen malliin. Kiinteitä menee nyt aamulla, ennen unia, unien jälkeen ja illlalla. Pulloa nukahtamisten yhteydessä ja heräämisen jälkeen ( meillä lapsi on hiukan hitaasti lämpiävä eikä syö kiinteitä herättyään heti vaan vetää pullon maitoa sylissä ennen kuin "käynnistyy")
 
Meillä ei onneksi kukaan kommentoi tota meidän rytmittömyyttä :kieh: eivät varmaan uskalla. Itselle on nyt vaan tullu semmonen olo et poika on jo kuukauden hakenut uutta rytmiä mutta ei saa sitä toimimaan ilman apuja..
Ainoa, joka meidän systeemiä kritisoi, on neuvolan täti ja puolitutut terveen lapsen kotiäidit. Tyyliin "kyllä mä meillä olen saanut vauvan syömään x purkkia viisi kertaa päivässä ja päiväuniakin nukkuu hienosti jne." Niistä nyt ei tietty tartte välittää. :p
 
Kannattaa välttää kyseisiä keskusteluja, niistä tulee vaan pahalle tuulelle. Toinen mitä kannattaa välttää on oman lapsen syömisten vertaaminen terveiden lasten syömisiin, se masentaa myös. Erityisesti mua ärsyttää sinällään hyvää tarkoittavien ihmisten kommentit allergioista ja kaikenlaiset neuvot siitä, miten allergiat loppuu. Paras oli tuttuni kommentti, että kohtahan tyttö on kaksi vuotta, niin sittenhän ei tarvitse enää noudattaa tuota ruokavaliota. Varmaanahn se allergia nyt tässä parissa kuukaudessa yhtäkkiä täysin häviää :kieh: . Kaikista kamalista on, että jotkut kuvittelevat mun rajoittavan lapsen syömisiä ihan huvikseni. Edellä mainittuun joukkoon kuuluu välillä oma äitini. Hänen mielestään lapset nyt vaan on välillä hankalia ja puklaa ja kakkakin voi olla mitä sattuu, mitä sitä nyt toisen syömisiin puuttumaan. Tällä viikolla jätettiin rotaatiosta pois pari kiinteää, koska pylly punoitti tosi pahasti. Tästä neuvoteltiin lääkärin kanssa. Muorin mielestä "ihminen on kokonaisuus" ja palanut kannikka voi johtua jostain muustakin, niin varmaan joo. Mä en yleensä sen kanssa suostu mistään allergia-asioista edes keskustelemaan, kun en aina jaksa selitää ja perustella ja puolustella omia tekemisiäni ja ratkaisujani, kun ei se ymmärrä kuitenkaan.

Vauva aikoina mulla meni kivet kuppiin äitini kanssa myös noista rytmeistä ja muista tosi hyvistä vauvan hoito vinkeistä. Varmaan tosi toimivia juttuja terveelle lapselle, mutta mä en aina väsyneenä ollut oikein vastaanottavainen sille, miten kaikki ongelmat ratkeaa säännöllisellä päivärytmillä. Hänen suosikki lauseensa oli "lapset rakastavat rutiineja" ja minä kehno ihminen en niitä saanut yllä pidettyä!!!! |O

OK....Meni vähän avautumiseksi :snotty:
 
Joo, mua kanssa ärsyttää toisinaan ihmisten kommentit ruokavaliosta. "Mitä?! Etkö sä ole antanut lapsellesi perunaa. Anna ny ihmeessä." Joopa joo... Mustakin tuntuu välillä, että ihmiset luulee, että mä haluan vaan määrätä mitä lapsi saa syödä kun yritän kertoa koko kuviosta.
Ja ne kommentit hampaista mua v....ttaa ihan törkeesti! Kaikki itku ja valitus on hampaista johtuvaa...
No joo, tällästä tännekin. Hyvää lauantai-iltaa kaikille! :flower:
 

Yhteistyössä