Lokakuun 2009 Mahanpyöriäiset ******Huhtikuussa 2010******

Lääkäri soitti ja sano et positiivinen tulos tuli siitä rs-testistä. Voih... Kaikkea sitä on. Sano myös että voi hyvin olla aikuisellakin ja epäili että on mulla ja mun miehellä kans kun ollaan oltu jo pitkään kipeenä. Ja kuulemma aikuiselle jälkitautina helposti korvatulehdus. Lupas tsekata mun kipeet korvat ilmaseks jos siljan kanssa mennään vielä sinne :)
 
hemari: me ollaan myös miehen kanssa oltu kipeitä kohta kaksi viikkoa. Aivan järkyttävä flunssa, varsinkin miehellä joka sai vielä poskiontelotulehduksen. Tuntuu olevan vielä sitkeämpää meillä kuin pojalla...

Syömisistä: meillä menee kiinteitä tosi paljon, ainakin omasta mielestä. Maitoakin menee n.1l päivässä. Aamulla saa riisipuuron, jonka annosmäärä nostettiin 2dl:aan + hedelmäsosetta purkin. Päivällä on kasvissoseen vuoro, 2 pilttipurkillista omatekemää+ kaupan soseita, jälkkäriksi saattaa saada puolikkaan purkin hedelmää. Illalla taas puuroa 2dl ja joskus, kuten tänään, purkillinen hedelmää taas. En tiedä minkä verrans söis jos antais kun ei esim. tuon puuroannoksen jälkeen ole mitenkään ähkyssä. No, eipä ole mikään pienikokoinen kyllä että tarviihan sitä syödäkin sitten sen mukaan. Ja kun on koko ajan vielä liikkeessä niin energiaa palaa kovasti.
 
Flora: Luultavasti siis teillä kaikilla sama virus. Meillä mies on ollu n. kuukauden kipeenä, pari viikkoa on ollu ääni pois. Yskä on kamala... Mun elimistö nosti heti kuumeen niin en kovin kauaa sitä pahinta vaihetta joutunu kestää. Mut korvat on ollu 2 viikkoa lukossa ja nyt ne on tullu tosi kipeiksi. Paranemisia teille!
 
hemari: Paranemisia! On kyllä rankka tauti tuo rs-viruksen aiheuttama. Toivotaan, että koko perhe toipuu pian. :)

Syömisistä: Meillä aloiteltiin uudelleen soseet parin viikon tauon jälkeen bataatilla n. 1 tl päivässä ja iholle lehahti uudestaan punaisia läikkiä. Tylsää. Kai mä jatkan kuitenkin varovaisesti soseiden antamista, kun muita oireita ei tunnu olevan...

Kesäpukemisesta: Onko t-paidat ja shortsit ihan turhia kesävaatteita? Jos kerran auringolta pitää suojautua, niin pitkähihaisilla/punttisilla vaatteillahan se paljas iho tulee peittää? Me lähdetään toukokuussa Välimerelle reissuun ja mietin millaiset vaatteet ovat parhaimmat siellä helteessä. Sellaisen uv-suojatun kokopuvun aion ainakin hankkia.
 
Kiitos karsta-vastanneille :flower: Me taidetaan nyt jättää tytyn pää rasvailematta, paljon parempana on kun on (pesuaineella) pesun jälkeen saanut ilmakylpeä. Ehkä tämä nyt on jotakin outoa karstatyyppiä, kun tulikin näin paljon myöhempään esikoiseen verrattuna.

Peppi30: kyllä minä lyhythihaisiakin käytin jo ekana kesänä esikoisella, joka on siis syntynyt maaliskuussa. Suoraan paisteeseen ei vauvaa tietenkään laitettu eikä tietenkään muutenkaan paahteessa oltu. Matkarattaisiin ottakaa aurinkovarjo mukaan, niin saa pienikin matkalainen nauttia tuulesta ihollaan kärähtämättä. Sitä UV-pukua on kyllä kehuttu, varmasti hyvä tuollaisella rantamatkalla! Ja aurinkolasit pienelle ehdottomasti - meillä oli BabyBanzit, saa nähdä hyväksyykö tyty niitä itselleen. Toivottavasti!
 
Nyt kun sattuu olemaan aikaa niin ehdinpä lukeakin muutaman rivin :)

Solmulle onnea plussasta!

Kesäpukemisesta sen verran, että meidän nyt 2v neiti oli viime kesän kyllä ihan pitkähihaisessa, kun en tykkää näin pienille laittaa aurinkorasvaa olkoonkin vaikka jotain fysikaalista. Tarpeeksi ohut pitkähihainen ja leveälierinen hattu aurinkolaseineen niin ei tarvinnu huolehtia. Housut meillä oli about polveen asti. Hauskat aurinkoraidat oli kesän jälkeen jalkaterissä, kun sandaalit oli jalassa ilman sukkaa :) T-paitoja me käytettiin vain sisällä.

Tsemppiä sairaille! Mekin oltiin miehen kanssa kuumetaudissa n. kuukausi sitten, mutta tytöt eivät saaneet. Tai jotain pientä räkäisyyttä vanhemmalla oli, mutta nuoremmalla ei mitään. Ihme.

Oltiin tänään ekaa kertaa sisaruintiryhmässä ja kivaa oli! Kumpikin oli heti altaassa kuin kotonaan, esikoinen ei olis kotiin lähteny ollenkaan. Nuoremmallakin on vielä sukellusrefleksi tallella kun testattiin niin pääsee ensi viikolla sukeltamaan :)
 
Huomenta!
Meillä on nyt näköjään tyttö päättänyt pysyvästi, että kukonlauluun on syytä herätä :D No ei haittaa, jos vain yön saa nukkua suht hyvin. Ja viime yö meni tosiaan taas ihan hyvin kun supon laitoin vähän ennen nukkumaan menoa, vaikkei tyttö äkäinen ollutkaan, mutta se kieli taas roikkui siinä ulkopuolella =)

Kaikille sairastelijoille pikaisia paranemisia, tulisi kesä. Sitten nuo kaikki taudit vähenee hetkeksi.

Kesävaatetus:

Meidänkin nyt 2v pojalla oli viime kesänä yleensä ohkainen pitkähihainen ja vaihdellen pidin "äijä" huivia (laitettu kuten vaikkapa prätkätyypit pitäisi huivia ) tai sitten lippistä. Ainoa johon laitoin lasten aurinkovoidetta oli korvanlehdet ja niska. :)

Nyt hehkuta meidän poikaa!!

En muista mainitsinkos täällä, mutta siis poikahan pelkäsi pottaa, eikä suostunut siihen istua. Sitten hommattiin se "pöntönpienennin" ja siinä sitten kävi silloin tällöin istahtamassa.

Nooh, toissapäivänä sitten poika meni epäröiden ilman vaippaa potalle istumaan, kun minä suoritin aamutoimia peilin ääressä ja kas, poika pissi pottaan.
Poika oli tosi kummissaan ja minä tohkeissani hihkuin ja kehuin poikaa ja pitihän mieskin huutaa katsomaan :D :D Ja isikin kehui maasta taivaaseen pojan hienoa suoritusta.

Nyt eilinen meni niin, että poika ei tahtonut hereillä pitää vaippaa ollenkaan ja osasi mennä joka hädällä potalle ja voi miten ylpeä hän oli itsestään, puhumattakaan miten ylpeä tämä mamma olikaan :D :D
Toivotaan, että tämä nyt jatkuu.
Voih, nyt sitten alkaa pojalla uusi vaihe. Ei ole kohta tosiaankaan mikään pikkuinen, vaan alkaa olla jo aika iso poika, kun lähtee tuo viimeinen ns. vauvasymboli, eli vaippa pois.

Ja sitten vielä tytön uusi juttu.
Tyttö on alkanut istua lattialla niin, että nojaa toisella kädellä ja on ikäänkuin toisella kankullaan. Toisella kädellä sitten tutkii kaikkea. Ja siis tätä puoli istumista tulee vain jos tyttö tutkiin jotain.

Tyttö myös saalistaa leivän murusia ja yrittää sitä pinsetti otetta harjoitella, kauhea sihtaus päällä, kun yrittää jotain nuppineulanpään kokoista pipsua noukkia :LOL:

No juu. Me mennään pojan kanssa tänään kotieläintilalle Falkullaan tänään. Se on tässä kävelymatkan päässä meistä =)

Nyt menen taas :wave:
 
Hyvää pääsiäistä kaikille ja kiitokset Talvicille uudesta pinosta :)

Meidän 5kk mittoja: 8020g 66cm ja pipo 41,7cm

Oltiin miehen kanssa keskiviikkona Naantalin kylpylässä yksi yö, oli kyllä aika ihanaa. Toisen yön olisi siinä kyllä kaivannut että olisi ehtinyt kunnolla rentoutua ja nauttia kaikista aktiviteeteista mitä siellä on. Se yksi päivä on kuitenkin aika lyhyt... Mutta silti oli ihanaa :) Pojat olivat anopilla yötä silloin.

Joo ja eilen kävin töissä kyselemässä tilanteita niin kesälomani alkaa 27.7 se on se 4vkoa ja pitämätön talviloma siihen vielä 1vko päälle eli suurinpiirtein aloitan työt syyskuun alussa sitten... Siellä on koko ravintola pistetty uuteen uskoon, ravintolapäällikön kanssa naureskeltiinkin että taidetaan aloittaa mun uudelleen koulutus kun tulen takaisin, en oikein pysty muuten omia vuoroja vetämään kunnialla :D

Onnea paapelon pojulle pottaan pissaamisesta, se on kyllä ihanaa kun se vaippa jää pois. Muistan sen ilon tunteen ja samalla kuitenkin haikeuden siitä että toinen on jo iso poika eikä enää mikään pikkuinen...
 
Onnea paapelon pojalle potalle oppimisesta =) Ison pojan merkki :D

Upean lämmintä ollut tänään,käytiin pitkällä vaunulenkillä, eka kerran jätettiin nyt makuupussi pois ja poika pötkötteli vain kantokopan sisässä.Hyvin vaikutti silti tarkenevan.Olihan lämpöasteita n. 7 :)

Mutta nyt nukutuspuuhiin.. Kuulemiin taas.

nöpötin ja poju :heart:
 
Kiitoksia onnitteluista pottailun alkamisesta :D

Huhheijaa!!

Nyt sillä tytöllä on vasen alahammas puhkeamassa ja tyttö on niin kiukkuinen ja kipuileva, ettei tosikaan.

Pulloa ei pysty syömään, tai oikeammin ei tahdo sitä suuhunsa.

Eilen meni ihan hyvin yöunille meno, kun pistin tuplasatsin suppoa 30min ennen nukkumaan menoa. Tyttö sai juotua 140ml maitoa rauhassa ja nukkui hyvin 5 saakka heräten välissä kerran ja huoli pullonkin. Sitten 5 jälkeen ei särkylääke enään auttanut ja itku alkoi ja lopulta olikin jo niin valoisaa, että tyttöä ei väsyttänyt.

Nyt annoin nestemmäistä panadolia päikkäreitä vasten, mutta ei tyttö taaskaan mitään juonut.

Hammas olisi niin hollilla. Ehkäpä se tämän tai huomisen päivän aikana pääsee läpi, niin sitten helpottaa.

Voisivat tulla rytinällä, niin tätä vaihetta ei kestäisi sitten pitkään :whistle:

Mutta nyt suihkuun ja sitten kauppaan. :wave:
 
Pakko tulla vaan hehkuttamaan, Pääsiäisen kunniaksi meillä nukuttiin koko yö ilman syömisiä :D
Kerran nostin tutin suuhun kun Elle pyöri sängyssä mutta muuten siis nukkui 21-07 :)
Meillä on nyt siis alettu syömään kiinteitä "kunnolla", n. neljä ateriaa/päivä.
Eilen sai ensimmäisen kerran puuroa illalla vellin sijaan ja näköjään heti teki yönkin vielä paremmaksi. Ennen syönyt kerran yössä, ei sekään paha :)

Tänään olisi tarkoitus mennä mun isovanhempien luokse syömään, mies lähti Tallinnaan päiväreissulle. Muuten ollaan pääsiäine ihan kotona.

Elle täytti eilen 6kk :heart:
Syöttötuolissa istuu hienosti mutta lattialle kun laittaa niin kellahtaa samantein kumoon.
Esikoinen istui jo puolivuotiaana lattialla tukien käsien varaan.

Niin ja muuten me varattiin matka Bulgariaan toukokuun lopulle, lähdetään ihan perheen kesken :)

Eipä tässä muuta höpinöitä, lapset kahtelee titinallea ja mää taidan lähtee laittamaan pyykit.

Siis hyvää Pääsiäistä kaikille :flower:

Inka ja Elle 6kk :heart: :heart: :heart:
 
Talvicille kiitokset uudesta pinosta :flower:

Onpa sateista taas.... Mut lähteepä lumet ainakin vauhdilla. Tosin meillä joka paikka tulvii ja koirat tuo ihan älyttömästi hiekkaa sisälle. Pitäis imuroida varmaan kaksi kertaa päivässä, jos haluis pitää lattiat suht puhtaina.

Sara on alkanut nukkumaan 12 tunnin yöunia heräämättä kertaakaan. Mä en voi käsittää, miten toi tyty on noin hyvä uninen. Nukkumaan menokin on aikaistunut, menee jo kasilta uinuilemaan. Ja meille jää miehen kanssa yhteistä aikaa illalla monta tuntia :heart: Sara muuten syö kans ihan älyttömästi... Vihannessosetta menee aina koko purkillinen ja hedelmää melkein aina kans koko purkki. Iltapäivällä en oo antanut hedelmää ollenkaan jälkkäriksi, ku puurojen kanssa annan aina vähän. Neljä ateriaa menee päivässä.

Onnea kaikille puolivuotiaille :heart: Aika menee ihan hirveen nopeasti.

Nyt taimien kimppuun :wave:
 
inkalle onnea läpinukutusta yöstä ja onnea puolivuotiaalle Ellelle :flower: :D :flower:
Ja oikein mukavaa matkaa jo etukäteen. Bulgariassa kaiketi jo mahtavat ilmat toukokuussa, ellen ihan väärin muista =)

Meillä on nyt muksun mannapuuro menossa ja tyttö tykkää hulluna siitä.
Ostin myös sellaista karheampikoosteista sosetta tytölle, couscous ja kanakos se oli ja tykkäsi kovasti, hiukan alkuun pyöri suussa uusi koostumus, mutta maistui kuitenkin lopulta.

Tuolla tuo nukkuu tyytyväisenä edelleen. Onneksi on nuo särkylääkkeet keksitty.

Ai niin, pakko vielä kertoa eilen tapahtuneesta.

Menin yksinäni käymään äidilläni kylässä iltasella ja siellä oli hoidossa äidin tuttavan 3v tyttö. Aivan ihana tyllerö.

Oli sitten hänen nukkumaan meno aikansa ja alkoi omatoimisesti lausua iltarukousta, joka meni hänen omaan puhetyyliinsä näin:

"Lakas Jeesus tiunaa meitä, annas meille enkeleitä. Älä tieltä heitä meitä. Kiitos tästä päävästä. Kiitos käynnistä ja telvetuloa uudelleen" :LOL:

Tuo oli niin hellyttävän hauska, että vedet silmissä hihittelin ja meinasin saada kahvit väärään kurkkuun :D

OIKEIN KEVÄISTÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE :wave:
 
Kaivettiin sitten pojan polkupyörä eilen varastosta ja ajattelin että nyt on pakko opetella polkemaan sillä, nimittäin aiempina vuosina poika ei ole suostunut polkemaan ollenkaan. Istunut satulassa vain ja me miehen kanssa työnnetty :D Noh hyvinhän se alkukiukuista huolimatta sitten polki sitä, pienikin mäki on niin ei jaksa ottaa tarpeeksi vauhtia mutta muuten hyvin meni, että ylpeä hänestä olen :) Tänään mies saa nostaa satulan siitä vaan kun oli vähän matalalla.

Ja sitten mulla alko menkat eilen :( Ei ollenkaan kivaa...

Ostin Jerelle Muksun kaurapuuroa, se on sitten sen verran pahaa ilmeisesti että silloin menee alas jos purkillisen hedelmäsosetta siihen laittaa joukkoon :D No jos pikkuhiljaa saisi vähennettyä sitä hedelmää siitä niin olisi hyvä.

Mutta nyt pukemaan ja ulos ipanoiden kanssa :)
 
Tuppaudun ketjuunne kyselemään, jos jollain löytyisi ylimääräinen tyttövauvan uimapuku koko 56-62. Meidän pirpana aloittaa vauvauinnin, mutta puku vielä puuttuu :D Tarjota voi yv:llä.

Hipkukka tammikuisista
 
Paranemisia pikku potilaille! :hug:



Käytiin tänään markkinoilla poitsun kanssa. Hyvin meni reissu, kiltisti köllötteli ja nukku vaunuissa :)

Takasin tänne mummolaan tullessa poitsu alko harjottelemaan etunojapunnerruksia! :D
Konttausasennon ja etunojapunnerrusasennon välillä keikkuu!
Hurja ku koko ajan tuo poika oppii uutta! :D

Talvicci ja "Unski" :heart:
 
Hyvää huomenta!

Yö meni vähän paremmin, mutta tyttö heräsi kello 4.20 itkemään, kun supon vaikutus oli täysin tiessään. 30min heijailulla ja uudella supolla sitten jatkoi uniaan ja heräsi vasta 40min sitten. Vähän oli näköjään univelkoja tytölläkin.
En ole ihan varma, mutta äsken kun kokeilin, niin tuntui kuin hammas olisi päässyt läpi ja se turvotus hiukan laskenut.

Ja nyt tyttö myös konttaa. Ei enään ollenkaan ryömi, konttailee vain joka paikkaan ja alkaa olla siinä tosi taitava. Tyyli muistuttaa etäisesti Kameleontin liikehdintää taikka Varaanin...nostelee ylielkeisesti raajojaan edetessään :LOL:

Mutta jatkamaan puuhia taas.
 
Huomenet kaikille!!
Täällä on pääsiäisestä selvitty. Meillä oli tosiaan perjantaina joka vuoden perinne ruokailu eöi koko suku on paikalla, yhdessä kokataan ja syödään, on siinä tohinaa kun 60 ihmistä pyörii :D

Meillä oli tosiaan torstaina nla ja Talvicci, jos viitsit listaa päivittää niin uudet mitat on 7740g ja 65.4 cm.

Meillä tyttö on alkanut "hyökkäilemään" eteenpäin, aikansa heijaa itseään kontallaan ja sitten syöksyy eteenpäin kun ponnistaa jaloilla, noh huomannut varmaan että niin pääsee nopeasti eteenpäin :LOL:

Meillä on otettu ruokalistalle nyt myös aamu- ja iltapuuro eli nyt syödään 3-4 kertaa päivässä!

Aijoo, semmosta piti kysyä vielä että onko siitä joku kamalakin haitta jos vauvalla menee vettä korviin???ko mitenkäs siellä vauvauinnissa, eikös siinä mee?...sitä vaan mietin kun ollaan lähdössä uimaan typyn kanssa että haitanneeko tuo jotain jos vettä menee korviin?? Auttakee jos joku tietää

Nyt siivouksen pariin kun typy simahti ihan itekseen pinnikseen :D

NaNa ja Hilma +5kk :heart: :heart: :heart:
 
Nana:

Käsittääkseni ja muistaakseni, vauvoilla on olemassa sellainen refleksi veden kanssa lotratessa, että hengitystiet ja korvakäytävät sulkeutuvat, jos ne joutuvat veden alle. Vauvoilla on myös refleksi ottaa happea, jos vettä lentää naamalle, sen huomaa vaikkapa jos puhaltaa vauvaa kasvoille.
Toki vettä voi mennä korviin, mutta jos se olisi mitenkään haitallista, en usko, että vauvoille suositeltaisiin vauvauintia taikka kylpyjä tai suihkuja =)
Joten ei hätää :hug:
 
Onnittelut kaikille puolivuotiaille! Ja uusia taitoja oppineille! Sekä pitkistä yöunista!

Peppi: anna vaan varovasti edelleen soseita, jos oireet ei kovin pahaksi mene. Sellaisia ruokia jotka aika usein sopii ovat: mustikka, vadelma, kesäkurpitsa, riisi, lihoista sopii usein lammas, poro. Toivottavasti teillä alkaa soseet sopimaan, allergiat on aikamoinen riesa, meillä pojalla oli. Onneksi häviävät usein ajan myötä.

Miehen veli ja sisko sekä siskon mies olivat meillä syömässä. Laitoin lammasta ja täytyy kyllä itse sanoa että hyvää oli.

Meilä oli taas yksi hyvä yö, ja sen perään sitten heti huonompi. Tosin tyttö on taas räkänen, yskä on kyllä nyt hävinnyt mutta nokka valuu. Mies valitteli myös että on kipeä olo ja itelläkin on nokka tukossa, eli kai ollaan taas saatu seuraava tauti.
Tulis jo kesä niin helpottais. Vauhdilla tuo kevät on kyllä edennyt, ihan parissa päivässä on täällä tiet sulanut, ja pihaltakin on lumi painunut, mutta kyllä sitä vielä on ihan riittävästi. Toiveissa olis että vappuna olis nurmikko näkyvissä.

Peppi ja tyttö
 
Voih, puolivuotiaita jo iso läjä. Onnea kaikille! Mekin tullaan perästä ja täytyy vaan todeta jälleen, että kyllä aika juoksee.

Pääsiäisenä tehtiin ensimmäinen yöreissu mökille. Hienosti sujui. Meidän mökki on siis kesäasuttava, mutta jonkin verran siellä ollaan myös talvisin ja nyt pystyi jo huoletta pienenkin kanssa menemään, kun lämpötila oli jo niin selvästi plussan puolella. Malttamattomana odotellaan kesää!

Hirveästi meillä myös liikkumista opetellaan. Edelleenkään ei varsinaisesti eteenpäin mennä, mutta isoja matkoja lattialla jo liikutaan pakittamalla ja navan ympäri pyörimällä. Myös kovasti nostellaan pyllyä konttausasentoon ja etunojaan. Monesti sitä miettiikin, että nuo asennot vaatisivat itseltä aikamoista urheilusuoritusta... Ja kikatteluleikkien määrä on kasvanut huomattavasti! Niin suloista :heart:

Vastaavasti yöt on meillä mennyt melkoiseksi hulinaksi välillä. Syödään aika useasti... Pieni mies on kyllä unessa koko yön, mutta hamuaa syömään oikeastaan parin tunnin välein. Itselläni ei ole oikein hajua, monesti sitä ollaankaan syöty :) Varmaan alkaisi olla kiinteiden aika, mutta odotellaan ensi viikon reissun yli ja sitten aloitellaan rauhassa, kun tulee se puoli vuottakin täyteen.

Miten muut teette istuttamisen kanssa? Mistä lähtien niitä vauvoja nyt saakaan istuttaa?

Nyyti ja pieni mies n.5,5kk
 
No aika hyvä nyrkkisääntö on mielestäni se, että kun lapsi punkaa itseään omatoimisesti ylös enemmän ja enemmän, niin voi jo istuttaa.

Tosin, on myös vauvoja, jotka eivät sylissä viihdy, kuin istualtaan tai seisaaltaan (kuten meillä molemmat ) ja vaikka näin olisi, niin ei siitä haittaa ole, jos vain ei liian pitkiä aikoja kerrallaan istu.

Ja nämä meidän molemmat pirpanat on olleet tuollaisia ja oikein hyvä ryhti molemmilla on =)
Ovat niin liikkuvaisia, toisin sanoen kai motorisilta taidoiltaan nopeasti kehittyviä, että tässä 6kk kynnyksellä ei puhettakaan, että kumpaakaan näistä olisi voinut ja tätä tyttöä voisi jättää hetkeksikään tarkkailematta. :whistle:
 
hyvaa paasiaista nain jalkijunassa..
me saatiin suomenvieraat lentokoneeseen ja nyt nautin yksinani LInkosuon ruisnapeista (garlic, onion) ja vietan onneksi ensi yon yksin tytyn kanssa. Saattaa ruisleipa vaikuttaa hmm...ilmavasti :)

Iska oli vaimonsa ja veljeni kanssa kaymassa ja on se kylla liikuttavaa nahda oman isansa lepertelemassa typyn kanssa - tulee ajatelleeksi omaa lapsuusaikaansa ja sita kuinka han on minullekin aikanaan puhunut.. :heart:

Talvicci: lisaatko meille n. 5kk mitat: 65cm ja 6.1kg

Toivottavasti nuhanenat olette jo tervehtymaan pain! Ja onnea taas isojen etappien saavuttamisille (6kk, vaipattomuus ja mita kaikkea taalla on taas saavutettukaan)! :)

Oon alkanut nyt antaa myos hedelmasosetta ja hyvin uppoaa. Tein syksylla paarynasadosta paljon sosetta pakkaseen ja sita tuo ipana nyt vetaa hyvalla halulla, oikeen suu aukeaa ammolleen :heart: Pidan edelleen annoskokoa muutamassa lusikallisesa ja nostan vasta 6 kk saavutettuamme niin etta ei viela nuo soseet syrjayta maitoaterioita.

Ma vielakin mietin tota lisamaidon antamista sitten kun meen toihin - en siis halua alkaa pumppaamaan eli sitten olis edessa korvikkeeseen siirtyminen soseiden ja puurojen yms. ohella. Mikas ois parasta korviketta? (Jos suosittelette suomalaista merkkia, voisin sita ostaa vinot pinot kun tuun toukokuussa tyton kanssa kaymaan) Eli viittaan nyt siihen kun kerroin etta taalla belgiassa sanoivat etta aamu- ja iltaimetys riittaa eika tarvi paivan mittaan muuta maitoa antaakaan...ma kun aina suosin suomalaista, vauva-asioissa ainakin :)

Me ollaan harjoteltu nokkamukin kayttoa niin etta olen sinne pistanyt ihan pienen tilkan vetta jonka tytto on sitten saanut kaataa paalleen. Nyt nayttaa jo ymmartavan etta sita tulee imea. Eli ilmeisesti aikaisemmin ei aika ollut kypsa nokkikselle, mutta nyt olemme sen pisteen saavuttaneet :)

 
Huomenta!

Pääsiäinen pian takana, se on pitkälti mennyt vierailujen merkeissä :whistle: Kohta suuntaamme lomareissulle pohjoiseen, toivottavasti on vähän hiihtokelejä vielä :) Meillä on vauvan kantorinkka mukana, niin saadaan poju siihen :D

Hyvää alkuviikkoa mammoille ja lapsosille!

nöpötin ja poju :heart:
 
Tiistaina typy täyttää sitten 6kk :) Nyt pyöritään jo selältä masulleen jatkuvasti ja akselinkin ympäri mennään. Ei varmasti ole tyttö siinä kohti mihin jätti! :D

Yöt menee nykyisin ihan ok. Ainakaan itsellä ei ole aamuisin kovinkaan väsynyt olo. Illalla tyttö saa puuroa eikä maitoa sitten jaksakkaan juoda. Menee n.klo 20.00 nukkumaan ja eka herätys 02.00. toisen kerran herää sitten 4-5 aikaan ja ylös noustaan 7 maissa.

Meillä olis tiistaina aika hammashoitajalle. Vielä ei hampaita ole puhjennut, mutta luulen että ei kauaa mene!

Meinaatteko muuten otattaa vauvoillenne sikainfluemssa rokotteen? Mä en todellakaan tiedä! :O

Mites muilla on masut palautunu? Ite olen painon puolesta jo lähtöpainossa mutta tuo maharöllykkä on ja pysyy. Lenkkeilen ja teen vatsoja..Oiskohan hula hula vanne tehokas :D en oo vaan kaupasta sellasta löytäny..Ja raskausarpiakin löytyy kivasti..ne nyt ei niin haittaa mutta ois kiva saada tota mahaa pois. Kuulin joku aika sitten kommenttia että joko sieltä on toinen tulossa ku maha niin pömpöttää??!! :D Sen jälkeen oon pitäny vaan löysiä paitoja..
 

Yhteistyössä