Professori: Valkeakosken epäilty tappaja-raiskaaja selviää 3–5 vuoden vankeudella

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Tässähän vielä kyseessä näyttää olevan tyyppi, joka oli kauan haaveillut teosta, eli mm. naisen kuristamisesta hengiltä. Oli Ylilaudalle kirjoitellut ja nettivinkin takia oli häntä ymmärtääkseni noista teksteistä vuoden alussa myös tutkittu.

Suomen rangaistusjärjestelmä näyttää kerjäävän omiin käsiin oikeuden ottajia. Jokin dexterien klaani tuntuisi olevan jopa tervetullut. Saisi yhteiskunta säilyttää roolinsa ja kuvansa vangit yhteiskuntaan takaisin toivottavana hyysärinä, mutta nämä selvästi pimeät rikolliset joutuisivat pelkäämään sitten mahdollista lisärangaistusta.

Joidenkin tutkimusten mukaan uhrien hengiltäotto ja muutenkin rikollisotteet vain pahenevat kovasti rankaisevien maiden tilastoissa. Mutta eipä tämä näinkään voi mennä, että Suomessa uhreilla ja heidän omaisillaan ei näytä olevan mitään väliä. Tuohan lannistaa, ajaa helposti masennuksiin, syrjäytymiseen ja varmasti myös työvuosien menetykseen.

Mitä väliä on tosiaan jollain vangilla, josta mahdollisesti saadaan joskus yhteiskuntaan työntekijä, kun samalla ajetaan uhrien läheisiä anemiaan surkealla oikeustajulla?

“Dexterien klaaniin” vielä liittyen: vaikea on ymmärtää oman elämänsä päättäjiä, jotka eivät ennemmin vaikka ala riskeerata ja viedä mukanaan näitä selviä jahtaajarikollisia. Meitä on joo moneen junaan kai. Osa lannistuu pisteeseen, jossa ei ole sitten varmaan mitään suunnitelmallista toimintaa enää päässä. Luulisi nyt kuitenkin tuon "ei mitään menetettävää" -pisteen olevan hyvä lähtökohta saalistajatyyppien poissiivoukselle.

Osaa ihmisistä ei voi parantaa. Minullakin on omadiagnoosilla psykopaattisia piirteitä. Tämä on vain aivoissani: en välillä vain "löydä yhteyttä" tunteisiin ja toisen arvoon. Toiset ihmiset saattavat olla niinsanotusti tavaran arvossa. Lisäksi halu nähdä "mitäs tästä tapahtuu" on aika kova. Onneksi sentään mahdolliset väkivalta-ajatukset liittyvät lähinnä pahantekijöihin. Joka tapauksessa, aivojeni virityksen ansiosta tiedostan, että osalla ihmisistä on vain piuhat solmussa.

Uusijarikolliset voisi jossain vaiheessa vain poistaa luonnonvarojakin tuhlaamasta. Siis silloin, kun rikoksia koko ajan uusitaan toisten henkeen ja koskemattomuuteen liittyen. Vähintään uusijat pitäisi sulkea omalle saarelleen työskentelemään siellä loppuelämänsä henkensä pitimiksi: saisivat siellä viljellä, säilöä, tapella, kannibalistua, tuhota toisiaan, mitä vain. Siellä olisi heillä yhteiskunta, ihan omansa. Sieltä voisivat yrittää myydä osaamistaan, oli se sitten niitä tekstikylttejä tai jokin tosielämän "Juokse tai kuole" normaali-ihmisten töllöihin, hah hah.
 

Yhteistyössä