Kun 3-vuotias uhkailee luunapeilla ja puhuu rumia...

  • Viestiketjun aloittaja "Rihanna"
  • Ensimmäinen viesti
"Rihanna"
Ystäväporukkaamme kuuluu muutama äiti lapsineen ja tapaamme silloin tällöin yhdessä. Lapset ovat samanikäisiä ja muuten tulevat juttuun, mutta yksi lapsista rasittaa sekä meitä äitejä että muita lapsia. Hän uhkailee toisia lapsia luunapeilla ja lyömisellä, tukkapöllyllä sun muulla. Puhuu rumia (kakka, haukkuu tyhmäksi) joten tietysti meidän muidenkin lapset oppivat näitä sanoja. Onko lapsella jokin hätänä ja kuinka mainita asiasta tälle äidille? Hän ei juurikaan välitä vaan sanoo vain että tämä nyt on tämöinen ja aina saa hävetä ja lopuksi vain naureskelee kuinka kaupassakin puhuu rumia ja ihmiset katsovat järkyttyneinä.
 
nooop
Mun lapsi on kanssa tollanen 3-vuotias. Haukkuu kaikkia tyhmäksi ja uhkailee. On hyvin temperamenttinen.

Puututaan käytökseen heti. Lapsi istuu jäähyllä tiheään. Pyytää kyllä aina anteeksi, mutta vielä ei ole tainnut mennä jakeluun tuon huonon käytöksen lopettaminen.

Käsittääkseni 3-vuotiaana lapset ovat "väkivaltaisimmillaan". Ei se silti ole hyväksyttävää. Toisaalta, en usko, että omalla lapsellani on mikään ns. "hätänä", joten tusikin ystäväsikään lapsella.
 
No meinasin kanssa että mitä ....

Meidän 3v on juuri nyt tässä pari pvää sitten sanonut ekan kerran ruman sanan, ei aavistusta mistä lie oppinut, koitamme kuitenkin kotona olla kiroilematta. Joskus tosin voi lipsahtaa jos käy jotain, lyö varpaansa johonkin kovasti tms...:ashamed:

Mutta tuo luunappi- juttu on ehkä vähän outo, tai siis sellainen että tulee mieleen uhkaillaanko sitä lasta sillä luunapilla.

Meidän lapsi uhkailee myös nukkeansa, mutta ne ovat tyyliin "Nyt pitää totella minua tai menet jäähylle, tai "Ei saa lyödä ketään" tms, ja vie nuken jäähylle, ja tuohan on meiltä vanhemmilta selkeesti opittu juttu. Että miksei luunappikin...
 
"nea"
Varmaan normaalia yrittää tommosia uhkailuja ja puhua kirosanoja ton ikäsellä. Mut jos äiti ei puutu ollenkaan tällaseen uhkailuun, kuten noop tekee, niin ei kuulosta hyvältä. Joistakin vanhemmista on huvittavaa lasten uhitteleva käytös, mut tuskin enää huvittaa kun lapsi on teini-ikäinen "sallivan" kasvatuksen tulos. Sen mitään ongelmaa varmaan tuskin perheessä on, paitsi ehkä tulevaisuudessa pojan kanssa jos rajoja ei aseteta.
 

Yhteistyössä