kulta rahaksi, kokemuksia?

  • Viestiketjun aloittaja "köyhä"
  • Ensimmäinen viesti
"köyhä"
niin siinähän se jo tulikin, oletteko kokeilleet? oletteko olleet tyytyväisiä? paljon olette saaneet about ja mitä olette lähettäneet sinne? ajattelin josko keräis kaapeista kaikki joutilaat kullat ja lähettäs sinne, mitään kun en niillä enää tee...
 
"vieras"
Voi kuule, älä lähetä. Juuri tällä viikolla oli juttua siitä, miten kaikkien paikkojen vaa'at eivät edes ole tarkastettuja. Kannattaa mielummin viedä panttitoimistoon. Ne maksavat hyvin, ovat rehellisiä ja korut (?) voi saada myöhemmin takaisin.

Itse sain kolmesta sormuksesta panttitoimistossa juuri satasen. Jos lunastan ne 4 kuukauden päästä, niin kuluja tulee parikymppiä.
 
"aloittaja"
nuo niiden nettisivut näyttää jotenkin niin luotettavilta ja asiallisilta ja kun telkkaris ja radios ja joka paikassa sitä niin mainostetaan ja hehkutetaan.. täytyy vielä harkita kuitenkin :/
 
"vieras"
Oikeasti, vie panttitoimistoon tai käy jossakin paikan päällä ja tarkasta siellä, että näet punnituksen ja että vaaka on Tukesin tarkastama.

Kun kävin panttitoimistossa, niin työntekijä kertoi, että niissä kullanostopaikoissa on vaikka minkälaista toimijaa. Esim. jossakin paikassa kulta viedään takahuoneeseen punnittavaksi eikä siitä saa edes kuittia :/ .

Katsopa täältä http://www.pantti.fi/panttilainaus/nain-toimii-panttilainaus/tietoa-kullan-hintatasosta/ .

Aitoihin ja luotettavan näköisiin nettisivuihin ei todellakaan tarvita luotettavuutta vaan taitoa ja vaivannäköä.
 
"vieras"
Kultarahaksi kiertueella hyvä veätys kun verkkosivuilla ilmoitetaan hinta esim. 14k=10,74e /g niin paikan päällä hinta onkin vain 8,43e/g. Että reilumeininki, kultapörssikin maksaa 11,50e/g.
 
"vieras"
Tarkennettu korjaus.
Kultarahaksi kiertueella hyvä veätys kun verkkosivuilla ilmoitetaan hinta esim. 14k=10,74e /g niin paikan päällä hinta onkin vain 8,059e/g. Että reilumeininki, kultapörssikin maksaa 11,50e/g.
 
class82
[QUOTE="vieras";22559398]Kultarahaksi kiertueella hyvä veätys kun verkkosivuilla ilmoitetaan hinta esim. 14k=10,74e /g niin paikan päällä hinta onkin vain 8,43e/g. Että reilumeininki, kultapörssikin maksaa 11,50e/g.[/QUOTE]

Jos luet tarkasti, niin varmasti huomaat, että ne hinnat mitä on nettisivuilla, on sen kultapaketin hintoja. Eli, kun lähetät korut postitse heille.
 
"vieras"
eiksnää kun yhtäkkiä haluaa ostaa kultaa ollu jotain lähi-idästä?

Mun mielestä on vähintään epäilyttävää, että ne haalii yhtäkkiä kultaa ja paljon? Mitäss niillä on mielessäänn...?
 
kokemus tämäkin
Itse kävin juuri arvioittamassa kultakorujen arvon Kulta rahaksi - yrityksen ostopisteessä. Tarjottu hinta oli naurettavan pieni sivuilla esitettyihin maksuesimerkkeihin verrattuna ja lisäksi tiskillä ollut tyttö rupesi repimällä katkomaan (kysymättä) kultaketjujani, jotka olivat jääneet kiinni toisiinsa. Kohtuu törkeää, koska en ollut tässä vaiheessa vielä sanonut jättäväni koruja sulatettavaksi vaan kysymässä vasta hintaa. Herää kysymys olisiko ko. firma korvannut rikotut korut, jos ja kun en olisi hinnan kuultuani jättänyt niitä heille? Liekö firman politiikka, että rikotaan korut, jotta asiakkaan on pakko jättää ne pilkkahinnalla tiskille. Ei tarvitse tuohon lafkaan enää toista kertaa astua.
 
"Katja"
Ja varo viemästä korujasi ostopiseteeseen tai Kultakiertueelle! Itse tein niin ja hävisin yli 100 euroa verrattuna jos olisin ottanut Kultapaketin ja myynyt sitä kautta. Vaikka sama firma onkin... Arviointitilanteessa äimistelin, miten kullan hinta on niin alhainen, eikä yrityksen edustaja millään muotoa korjannut kummasteluani asian tiimoilta. Kultapaketissa 18 karaatin kullasta maksetaan n. 18€/g ja kultakiertueella n. 10€/g!!! Lisäksi paikallislehden mainoksessa mainostettiin 24 karaatin kullan ostohinnaksi 38€/g, mikä tietysti helposti antaa ymmärtää, että muistakin pitoisuuksista maksettava kullan hinta on samassa suhteessa korkealla. Lisäksi Kultakiertueen tai ostopisteen kauppaa ei voi purkaa toisin kuin Kultapaketissa. Tästäkään ostaja ei kaupantekotilanteessa maininnut. Onhan se nettisivuilla yhteen kohtaan pienellä präntätty, kun taas muutoin kehutaan ja ylistetään turvallisen kultakaupan nimeen. Asiakaspalveluun soittaessani asiakaspalvelija vain jankutti, että myyjän vastuu on tutustua nettisivuihin huolella ja kysyä ostajalta Kultakiertueen ja Kultapaketin hinnoitteluperiaatteista (ne ei muuten sivuilta käyneet kovinkaan selvästi ilmi). Vaan kas kun en tajunnut...
 
"annukka"
[QUOTE="vieras";22530476]Voi kuule, älä lähetä. Juuri tällä viikolla oli juttua siitä, miten kaikkien paikkojen vaa'at eivät edes ole tarkastettuja.[/QUOTE]

Kyllä vaat pitää olla tarkistettuja kaikilla käsittääkseni. Sen sijaan kullanhintaan kannattaa vertailla ehdottomasti ( kulta rahaksi -hintavertailu). Tuo on totta mitä Katjakin tuohon kommentoi. Kannattaa olla tarkka tuon suhteen ja valita tunnettu yritys.
 
manii
Täytyy nyt kerrankin kehua kun tuntuu että haukkuminen on ihmisestä aina helpompaa.. www.kultajahopea.fi sivuilta tilasin kuoren ja lähetin vanhoja koruja, joitain kultaisia ja joitain hopeisia. Epäilin kyllä aluksi mutta kun niiden sivuilla sanottiin että voi peruttaa homman viiden päivän sisällä jos ei ole tyytyväinen niin päätin kokeilla. Lähettämisen jälkeisenä päivänä kuuden maissa illalla tuli sähköposti jossa oli erittely ja luki että summa 670 euroa on maksettu tililleni!!!! Olin todella yllättynyt, odotin jotain paria sataa. Korujen kullasta maksettiin tuolla 20.1 euroa grammalta. Kultasepät ja nuo kiertueet maksaa jotain 12-18 euroa grammalta. Luulenpa voittaneeni ko. firmaa käyttämällä satoja euroja. Vähän täytyy kuitenkin haukkuakin, hopeasta saamani summa tuntuu todella pieneltä. Vain 35 c grammalta! Mut kait se sit on vaan niin halpaa verrattuna kultaan?...
 
Verkkokulta
[QUOTE="annukka";27141971]Kyllä vaat pitää olla tarkistettuja kaikilla käsittääkseni. Sen sijaan kullanhintaan kannattaa vertailla ehdottomasti ( kulta rahaksi -hintavertailu). Tuo on totta mitä Katjakin tuohon kommentoi. Kannattaa olla tarkka tuon suhteen ja valita tunnettu yritys.[/QUOTE]

Siellä ilmoitettu verkkokulta ei maksa lupaamansa vaikka on kahden"parhaimman" kärjessä. Jäi noin 200€ maksamatta - kyllä punnitsin/tarkastin leimat. Labrakäytössä oleva vaaka kahden decimaalin tarkkuudella ilmoittaa painon ja hinnasta huomaatte että saisi olla aikamoinen pyöristys..
 
Verkkokulta
Siellä ilmoitettu verkkokulta ei maksa lupaamansa vaikka on kahden"parhaimman" kärjessä. Jäi noin 200€ maksamatta - >>>>>> asia korjaantui, itella myöhästeli ja sen takia ei maksettu "kampanja hinta". Kun saivat palautetta ja tarkistivat itellan tiedot niin maksoivat erotuksen jälkikäteen. Eli kaikki OK..
 
Harmia myynnistä
Maalasin mummovainaan tekohampaat kultaspraylla ja lähetin jonnekkin kullanostajalle. Viikon päästä hampaat tulivat takaisin vasaralla ruhjottuna, eikä mukana ollut rahaa centin vertaa. Kyllä harmittaa kun rahoilla piti maksaa esikoiselle uudet ylähampaat. Nyt joutuu pitämään mieheni liimaamia mummon kultahampaita ja joutuu kiusatuksi. Harmittaa koko homma.
 
Verkko
Omien kokemusten perusteella en ainakaan tätä Verkkokulta Oy:tä voi suositella.
Taitamattomien arvioitsijoiden kovakouraisen käsittelyn jälkeen korusi saattavat olla käyttökelvottomia.
 
"Purppura"
Ei nyt suoraan aiheesta mutta siinä missä inflaatio syö rahan arvoa se ei syö kullan arvoa. Tänään säästetty kulta tulee olemaan tulevaisuudessa pitkässä juoksussa vain arvokkaampaa.
 

Yhteistyössä